Impresionanta poveste a lui Cristiano Ronaldo. La 14 ani, un profesor a râs de situaţia lui materială. Reacţia lui CR7 i-a lăsat pe toţi fără replică. A fost exmatriculat imediat

20 feb 2014 79709 afişări Campionate Externe
Impresionanta poveste a lui Cristiano Ronaldo. La 14 ani, un profesor a râs de situaţia lui materială. Reacţia lui CR7 i-a lăsat pe toţi fără replică. A fost exmatriculat imediat
  • Cristiano Ronaldo este un exemplu demn de urmat şi dincolo de teren. Portughezul s-a născut într-o familie cu o situaţie financiară precară, dar s-a ridicat prin muncă şi talent
  • Când avea 14 ani, a fost exmatricula de la şcoală după ce a aruncat cu scaunul într-un profesor

Starul lui Real Madrid are o poveste ruptă parcă dintr-o telenovelă. Până la celebritate, Ronaldo a avut de parcurs un drum lung şi anevoios. S-a născut într-o familie foarte săracă, însă ambiţia sa de a fi cel mai bun l-a adus la nivelul de acum. Tatăl său a fost grădinar, dar mare parte din ce câştiga cheltuia pe alcool. Mama lui a fost bucătăreasă, o meserie din care n-a reuşit să asigure familiei un trai fără griji.

Ronaldo a crescut într-o casă săracă din Madeira şi împărţea dormitorul cu fratele său şi cu cele două surori. Pe când avea 14 ani, a fost exmatriculat de la şcoală, conform The Guardian. Motivul? N-a suportat glumele unui profesor pe seama situaţiei financiare a familiei şi a aruncat cu un scaun în el. N-a avut jucării, nici n-a primit vreodată cadouri de Crăciun în copilărie, lucru recunoscut chiar de el.

Prima dată când a zburat cu un avion a fost la 18 ani, în 2003, când a semnat pentru Manchester United. Doi ani mai târziu i-a murit tatăl, din cauza unei afecţiuni la ficat cauzată de consumul excesiv de alcool. Este şi motivul pentru care Cristiano Ronaldo nu consumă băuturi alcoolice. Lipsa părintelui a fost compensată parţial Alex Ferguson, care a fost ca un al doilea tată pentru el. De aici şi iubirea şi respectul pe care Cristiano Ronaldo i le poartă fostului manager al lui Manchester United. Acelaşi este motivul şi pentru care n-a uitat de Ladislau Boloni, cel care l-a promovat la prima echipă a lui Sporting Lisabona, deşi era doar un copil.

Acele vremuri se afundă în timp. Ambiţia, talentul şi munca l-au răsplătit pe Ronaldo, care astăzi se bate cu Messi pentru titlul de cel mai bun jucător din lume. Nu mai este un copil sărac, Forbes l-a plasat anul trecut pe locul 9 în topul celor mai bine plătiţi sportivi din lume, cu un venit total de 23 de milioane de dolari, bani proveniţi din contractul cu Real Madrid şi înţelegerile cu diverşi mari sponsori.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.