FOTO A fost descoperită epava avionului lui Emiliano Sala. Anunțul șocant al presei din străinătate: „E un corp vizibil în imaginile subacvatice”. Anunțul oficial și filmul incidentului care a șocat întreaga planetă

Autori: Bogdan Savin, Mihaela Măncilă, Octavian Vasilescu Publicat: 04 Feb. 2019, 14:01 Actualizat: 04 Feb. 2019, 16:52 Campionate Externe
  • Luni, 4 februarie, echipele de căutări au dat publicității o poză cu aeronava, scufundată în mare, unde s-ar vedea un corp.
  • Duminică seară, pe 3 februarie, a fost găsit epava avionului în care s-au aflat Emiliano Sala și David Ibbotson. Aeronava a fost găsită pe fundul Canalului Mânecii, la aproape două săptămâni de la incident. Autoritățile consideră că cei doi aveau șanse infime să scape cu viață.
  • Pe 30 ianuarie, autoritățile au recunoscut că luni, 28 ianuarie, au descoperit rămășițe ale epavei avionului cu care călătorea Sala spre Cardiff. 
  • În seara zilei de 21.01, avionul privat de tip Piper Malibu, care plecase din Nantes cu destinația Cardiff, a dispărut de pe radar deasupra Canalului Mânecii. La bord se aflau piltoul David Ibbotson și atacantul Emiliano Sala. Joi după-amiază, autoritățile au anunțat că vor sista operațiunea de căutare, după ce nu a fost găsită nicio urmă.
  • Familia lui Sala a achitat 150.000 de euro unei firme private pentru a relua căutările în Canalul Mânecii.

UPDATE 04.02, ora 13:52 Presa internațională a publicat o poză făcută din submarinul care a găsit aeronava, pe fundul Canalului Mânecii, în care se aflau Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson. În imaginea publicată s-ar vedea corpul unei persoane, conform Sky Sports care citează ITV.com.

Corp vizibil în imaginile subacvatice în aeronava în care se aflau Emiliano Sala și pilotul Dave Ibbotson„, este declarația dată de echipa de căutare.


UPDATE 04.02, ora 10:30 Tatăl fotbalistului, Horacio Sala, aflat acasă, în Argentina, a fost anunțat de ultima descoperire, iar vestea l-a bulversat total. „Nu îmi vine să cred. Este un vis, un coșmar. Sunt disperat și deznădăjduit”, a declarat acesta pentru Cronica TV.

„Am vorbit cu echipajele de căutare zilnic, dar dacă nu am WhatsApp este mai greu pentru ei să dea de mine. Ultima dată mi-au spus doar că au trecut zile întregi și că nu există nicio veste despre Emiliano sau despre avionul în care se afla”, a încheiat Horatio Sala.


UPDATE 04.02, ora 08:21 Din păcate, cel mai „negru” scenariu a fost confirmat. Avionul în care se afla Sala este pe fundul mării: „Epava avionului în care se aflau Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson a fost găsită. A fost localizată în dimineața zilei de duminică, de către echipajul meu de pe FPV Movren. Așa cum am stabilit cu AAIB (Air Accidents Investigation Branch), nava GEO Ocean III a fost mutată în această poziție pentru a identifica avionul, după care au demarat investigațiile.

Familiile celor doi au fost anunțate de către AAIB, iar AAIB va da un comunicat în cursul zilei de luni (n.r. azi). Este cel mai bun rezultat la care speram pentru familii, însă în această seară le-am dat o veste devastatoare. Din respect pentru familii, nu voi spune mai multe despre ce s-a întâmplat. Tot ce voi spune despre epavă este că o mare parte a ei se află pe fundul mării”, a declarat David Mearns, pentru Sky Sports.


UPDATE 03.02, ora 23:30 Epava a fost descoperită. Au fost găsite mai multe bucăți din epava avionului care-l transporta pe Emiliano Sala deasupra canalului Mânecii, anunțul fiind făcut de familia argentinianului, anunță Sky Sports. Echipajul unei bărci din echipa de căutare a aeronavei a descoperit rămășitele de pe fundul Canalul Mânecii duminică, potrivit lui David Mearns, un explorator marin care lucra alături de Filiala de Investigare a Accidentelor de Aviație, responsabilă de operațiune. Conform celor aflați la fața locului, șansele ca Sala și Ibbotson să fie în viață sunt infime. Nu există informații cu privire la corpurile celor doi. Cel puțin nu la această oră.


UPDATE 03.02, ora 11:10 SkySports scrie că azi (n.r. – duminică, 3 februarie) va avea loc o nouă căutare privată a avionului dispărut, la bordul căruia se aflau Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson. Cel care va conduce operațiunea este David Mearns, care a și făcut anunțul noii căutari.

Căutarile vor fi făcute cu un vas al Ministerului Apărării și se vor acoperi aproximativ 25 de mile nautice în încercarea de a găsi rămășițe ale aeronavei.


UPDATE 30.01, ora 16:20 Bucăți din două scaune ale epavei avionului cu care Emiliano Sala călătorea spre Cardiff au fost aduse la mal de mare și au fost descoperite pe o plajă din Surtainville, din Peninsula Cotentin, Franța. 

Air Accidents Investigation Branch a luat legătura deja cu autoritățile franceze, iar totul a fost confirmat. Două perne, care probabil că provin din avionul cu care atacantul călătorea spre noua sa echipă au fost descoprite pe plaja din Normandia. 

Miercuri, 30 ianuarie, Air Accidents Investigation Branch a anunțat public: „În dimineața zilei de luni, 28 ianuarie, am fost informați de Bureau d’Enquetes et d’Analyses, instituția franceză care se ocupă de investigarea accidentului, că o pernă a scaunului avionului a fost descoprită pe plajă, lângă Surtainville, în Peninsula Cotentin.

O a doua pernă a fost găsită în aceeași zonă, tot în ziua respectivă, dar ore mai târziu. La o primă analiză am concluzionat că cele două perne fac parte din avionul dispărut”.


UPDATE 30.01, ora 13:30: Înaintea partidei dintre Nantes și St. Etienne, din această seară, oficialii gazdelor au luat hotărârea de a prezenta pe tabela de marcaj imagini și filmulețe cu Emiliano Sala. De asemenea, jucătorii lui Nantes vor purta banderole verzi și nu negre, așa cum se procedează în situații de acest gen. Ei speră ca atacantul să mai fie găsit în viață.

 


UPDATE 28.01, ora 22:00 | Pe fundul mării. După ce familia lui Emiliano Sala a angajat o firmă privată pentru a continua căutările din Canalul Mânecii, Daily Mail anunță că firma respectivă va folosi un echipament de ultimă generație. Concret, o serie de roboți vor fi amplasați pe fundul Canalului, pentru a căuta orice rămășiță a avionului sau orice semn care ar putea reprezenta o pistă în această operațiune.


UPDATE 28.01, ora 10:00 | Respect. Apar noi informații despre donațiile fotbaliștilor pentru operațiunea privată de căutare a avionului în care se afla Emiliano Sala care a strâns peste 300.000 de euro. Cea mai mare sumă a venit de la Kylian Mbappe, 30.000 de euro, urmat de Adrien Rabiot, cu 25.000 de euro.

Ciprian Tătărușanu, portarul care i-a fost coleg lui Sala la Nantes până în urmă cu câteva zile, a contribuit cu 50 de euro, iar suma totală strânsă se ridică la aproximativ 300.000 de euro.


UPDATE 27.01, ora 18:00 | Cardiff nu va mai plăti suma record de 17 de milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala! Publicația The Telegraph anunță că formația din Premier League s-a folosit de clauzele prevăzute de contract pentru a anula transferul. Nantes ar fi trebuit să primească, în primă fază, suma de șase milioane de euro. Cardiff se apără spunând că nu s-a implicat în niciun moment în aranjarea zborului pentru Emiliano Sala. Avionul privat și pilotul David Ibbotson nu au fost angajați de club, astfel că reprezentanții galezilor vor să-și păstreze banii.

Președintele lui Nantes, Waldemar Kita, a spus că pentru moment nu va discuta despre suma de transfer: „Nu e momentul să vorbim despre bani. Traversăm o perioadă extrem de complicată și suntem marcați de cele întâmplate. Vom vedea pe viitor cum vom proceda.”


UPDATE 27.01, ora 11:00 | Fondurile strânse din donații au depășit, duminică dimineață, suma de 300.000 de euro, anunță presa franceză. Potrivit Le Figaro, cea mai mare sumă, de 30.100 de euro, a fost făcută în numele lui Kylian Mbappe. De asemenea, sindicatul fotbaliștilor din Franța a transmis câte un sms tuturor jucătorilor profesioniști, mesajul fiind ca fiecare să doneze.

Până acum, aproape 3.700 de persoane au donat pentru ca operațiunea de salvare să poată continua.


UPDATE 26.01, ora 16:42 | Căutările vor fi reluate! Familia lui Emiliano Sala a strâns 150.000 de euro și a angajat o echipă care să-i caute pe cei doi, informează L’Equipe. Suma ar fi fost strâns din donații ale oamenilor din spațiul public. Conform zvonurilor, Adrien Rabiot, de la PSG, a donat 25.000 de euro pentru reluarea căutărilor. Pe lista donatorilor s-ar mai afla Demarai Gray, de la Leicester, Ilkay Gundogan, Corentin Tolisso și antrenorul lui Nantes, Vahid Halihodzic.


UPDATE 24.01, ora 17:24 | Căutarea celor doi a încetat! Poliția din Guernsey a emis un comunicat de presă prin care anunță că vor fi încetate căutările din Canalul Mânecii, după ce nu a fost găsită nicio urmă a lui Emiliano Sala și a pilotului din aeronava care a dispărut luni seară de pe radare: „În ciuda eforturilor noastre, a echipelor din Marea Britanie și Franța, care au acoperit o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați, nu a fost găsită nicio urmă a avionului, a pilotului (n.r David Ibbotson) sau a pasagerului (n.r Emiliano Sala).

Operațiunea s-a desfășurat fără încetare, iar cele trei avioane și cinci elicopetere pe care le-am avut la dispoziție au survolat timp de 80 de ore deasupra zonei. Două bărci de salvare au fost folosite și desigur am beneficiat și de asistența a numeroase bărci de pescari.

Am revizuit toate informațiile pe care le-am adunat și am luat această decizie foarte grea, de a înceta operațiunea de căutare. Șansele ca cei doi să fie în viață sunt extrem de mici.

Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile celor doi, care trec printr-o perioadă extrem de dificilă.

A fost o operațiunea extrem de dificilă, coordonată de la baza din Guernsey. Dorim să le mulțumim celor care s-au implicat în această operațiune de căutare.

Ultimul avion care a căutat semne lăsate de cei doi a aterizat în urmă cu puțin timp la bază. Cazul rămâne deschis și vom continua să cercetăm zona în timpul programului obișnuit. Căutarea va continua pentru totdeauna.”


UPDATE 24.01, ora 17:00 | Pilotul care a survolat deasupra canalului pe toată durata căutărilor, Mike Tidd, a anunțat că toată zona a fost verificată și nu există absolut nicio șansă ca cineva să se afle, în viață, în perimetrul respectiv. Aceasta este a treia zi în care avionul este căutat de autorități. „Zona a fost bine acoperită, nu există absolut nicio șansă de a găsi pe cineva în viață acum, singurul lucru pe care am putea să-l facem ar fi să stabilim punctul în care a intrat avionul”, a spus Mike Tidd. Pilotul a spus de asemenea că e posibil ca cei doi să nu mai fie căutați și mâine, dacă astăzi nu va apărea nicio urmă.


UPDATE: Poliția a reluat căutarile! Fotbalistul de 28 de ani, recent transferat de la Nantes la Cardiff City, și pilotul aeronavei de mici dimensiuni care călătorea între Franța și Marea Britanie sunt presupuși ca fiind morți. De luni, autoritățile din cele două țări nu au nicio veste și spun că nu au găsit nicio urmă a avionului.


UPDATE: Poliția a anunțat încetarea căutărilor: „După o căutare intensă folosind multe aeronave și o barcă de salvare în ultimele nouă ore, nu am găsit nici o urmă a avionului dispărut. Lumina se duce așa că vom suspenda căutările. O decizie în legătură cu continuarea lor va fi luată mâine dimineață, devreme. Nu vor mai exista informații noi în această seară”, scrie contul de twitter al poliției de pe insula din Canalul Mânecii.

Imediat, familia a reacționat într-o conferință de presă susținută în Argentina: „E esențial să continue și să folosească toate mijloacele disponibile pentru a afla ce s-a întâmplat”, e mesajul rudelor lui Emiliano Sala.


UPDATE: Anunț trist făcut de omul care coordonează căutările din Canalul Mânecii: „Din păcate, nu cred că mai sunt șanse să-l găsim în viață. Personal, nu cred că există vreo speranță. În această periodă a anului, condițiile meteo sunt groaznice dacă ajungi în apă. Chiar și cel mai bine pregătit fizic om din lume nu ar rezista mai mult de câteva ore în apă”, a declarat John Fitzgerald, omul care coordonează căutările, potrivit BBC.


Știrea inițială:

Teoriile poliției din Guernsey, care au fost publicate și pe pagina de Twitter, sunt:

  • avionul a aterizat în altă parte

  • avionul a aterizat pe apă, iar Sala și pilotul au fost preluați de un vas care trecea prin zonă

  • avionul a aterizat pe apă, iar Sala și pilotul au scăpat cu ajutorul unei bărci de salvare care se afla la bord

  • avionul s-a dezintegrat la contactul cu apa, iar cei doi aflați la bord s-au înecat în mare

Am prioritizat căutările în zonă în scenariul în care cei doi s-au salvat cu ajutorul unei bărci pneumatice„, se mai arată în postarea de pe site-ul de socializare.

Avionul de mici dimensiuni, la bordul căruia se afla fotbalistul Emiliano Sala, a dispărut luni seara, 21 ianuarie

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, luni seară, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, 19 ianuarie, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu același aparat pentru a-și lua la revedere de la foștii lui colegi, între care se numără și portarul Ciprian Tătărușanu.

Piper Malibu este un monomotor care poate transporta șase persoane, pilotul și cinci pasageri. Presa internațională a scris că în avionul dispărut se aflau Sala, pilotul și încă o persoană, însă L’Equipe a menționat că numai Sala și pilotul erau la bord.

Autoritățile din Insula Guernsey au anunțat, marți, 22 ianuarie, că două ambarcațiuni și cinci aparate de zbor au cercetat o suprafață de o mie de mile pătrate în apele Canalului Mânecii, fără a da de urma avionului dispărut.

Avionul a plecat de la Nantes luni, la ora locală 19.15, cu direcția Cardiff, zburând la o altitudine de 5.000 de picioare (1.650 de metri). După ce a depășit Insula Guernsey, a cerut să coboare, iar contactul cu avionul s-a pierdut când acesta era la o altitudine de 2.300 de picioare. Apelul primit de Garda de Coastă din Guernsey privind dispariția aparatului, la 15 mile nord de Guernsey, a fost la 20.23. Două elicoptere, unul francez, cu baza la Cherbourg și unul britanic, au început imediat căutările, dar le-au oprit la ora 02.00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt, valuri, vizibilitate redusă). Căutările au fost reluate la ora 08.00 și continuă.

 

Autori: Bogdan Savin, Mihaela Măncilă, Octavian Vasilescu Publicat: 04 Feb. 2019, 14:01 Actualizat: 04 Feb. 2019, 16:52 Campionate Externe
Pe aceeași temă
Luminița și Gigi Becali au plâns în noaptea nunții fiicei lor. Gestul făcut de Theodora în fața invitaților
Luminița și Gigi Becali au plâns în noaptea nunții fiicei lor. Gestul făcut de Theodora în fața invitaților
COMPILAŢIE Cum vor unii să facă bani. Cele mai penibile tentative surprinse de camere
COMPILAŢIE Cum vor unii să facă bani. Cele mai penibile tentative surprinse de camere
Bărbaţi în dificultate. Să se uite ori ba la decolteul generos
Bărbaţi în dificultate. Să se uite ori ba la decolteul generos
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
BOMBA: Pleaca Puscas de la Reading?! Juventus il poate scapa pe internationalul roman de cosmarul din Anglia! Detaliile unui transfer SENZATIONAL
BOMBA: Pleaca Puscas de la Reading?! Juventus il poate scapa pe internationalul roman de cosmarul din Anglia! Detaliile unui ...
Anamaria Prodan socheaza din nou! Cum a aparut imbracata la nunta fiicei lui Becali
Anamaria Prodan socheaza din nou! Cum a aparut imbracata la nunta fiicei lui Becali
Ai maşină cu motor diesel? Fă aceste lucruri când se apropie iarna şi ne mulţumeşti mai târziu
Ai maşină cu motor diesel? Fă aceste lucruri când se apropie iarna şi ne mulţumeşti mai târziu
Gigi Becali a pariat pe el! Ce s-a ales de Fernando Torres din Ghencea.
Gigi Becali a pariat pe el! Ce s-a ales de Fernando Torres din Ghencea. "Ce să-i fac, dacă n-a avut minte?!"
Zona din Bucureşti care s-a transformat în noua Pipera. Este un nou pol în Bucureşti care a explodat total
Zona din Bucureşti care s-a transformat în noua Pipera. Este un nou pol în Bucureşti care a explodat total
Dezvăluiri uluitoare de la un liberal: ”Ştii ceva? Cel mai bine am câştigat cât a fost PSD-ul la putere”. Cea mai mare teamă dacă vine PNL la guvernare
Dezvăluiri uluitoare de la un liberal: ”Ştii ceva? Cel mai bine am câştigat cât a fost PSD-ul la putere”. Cea mai ...
„Bunicuţa” sexy, vedetă pe Instagram: Cum arată, de fapt, femeia care câştigă 250.000 de dolari pe an - FOTO / VIDEO
„Bunicuţa” sexy, vedetă pe Instagram: Cum arată, de fapt, femeia care câştigă 250.000 de dolari pe an - FOTO / VIDEO
Țiriac s-a combinat cu o tânără de 29 de ani. Unde mai pui că e tenismenă și o știe toată România. Mulți s-au frecat la ochi când i-au văzut!
Țiriac s-a combinat cu o tânără de 29 de ani. Unde mai pui că e tenismenă și o știe toată România. Mulți s-au ...
Se face autostrada care traversează munții! Veste bună pentru toată România
Se face autostrada care traversează munții! Veste bună pentru toată România
A înșelat-o Ion Țiriac Jr pe Ileana Lazariuc cu Soarana Cîrstea? Cine i-a dat de gol pe cei doi
A înșelat-o Ion Țiriac Jr pe Ileana Lazariuc cu Soarana Cîrstea? Cine i-a dat de gol pe cei doi
Cutremur PUTERNIC în ROMÂNIA! Unde s-a produs și câte GRADE a avut
Cutremur PUTERNIC în ROMÂNIA! Unde s-a produs și câte GRADE a avut
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Loredana Chivu și-a tatuat zona intimă după ce și-a pus piercing. Și-a dat bikinii jos și și-a arătat tatuajul
Loredana Chivu și-a tatuat zona intimă după ce și-a pus piercing. Și-a dat bikinii jos și și-a arătat tatuajul
Eliza este iubita unui celebru cântăreț de muzică populară de la noi. Ea are 26 de ani, el 58!
Eliza este iubita unui celebru cântăreț de muzică populară de la noi. Ea are 26 de ani, el 58!
S-au casatorit in mare SECRET! Prezentatoarea tv a avut o nunta atipica: vedeta s-a căsătorit întâi religios cu partenerul ei, abia acum civil
S-au casatorit in mare SECRET! Prezentatoarea tv a avut o nunta atipica: vedeta s-a căsătorit întâi religios cu partenerul ...
De ce au divortat Ileana Lazariuc si Ion Ion Tiriac dupa 10 ani de mariaj. Prima reacţie a fiului lui Ţiriac. Ce a dezvaluit despre mama copiilor sai
De ce au divortat Ileana Lazariuc si Ion Ion Tiriac dupa 10 ani de mariaj. Prima reacţie a fiului lui Ţiriac. Ce a dezvaluit ...
Poţi să scoţi un consum bun chiar dacă ai un motor puternic. Dacă urmezi sfaturile noastre...
Poţi să scoţi un consum bun chiar dacă ai un motor puternic. Dacă urmezi sfaturile noastre...
CE TRANSFORMARE! Cum arată şi ce s-a ales de mama lui Ionuţ Anghel, băiatul sfâşiat de câini în parc, la 6 ani de la moartea tragică a acestuia!
CE TRANSFORMARE! Cum arată şi ce s-a ales de mama lui Ionuţ Anghel, băiatul sfâşiat de câini în parc, la 6 ani de ...
GALERIE FOTO! Anna Lesko are 40 de ani, dar nu are inhibiţii! S-a lăsat fotografiată aşa şi apoi s-a luat la ceartă cu fanii
GALERIE FOTO! Anna Lesko are 40 de ani, dar nu are inhibiţii! S-a lăsat fotografiată aşa şi apoi s-a luat la ceartă ...
Anna Lekso nu se dezminte, noi fotografii incendiare cu vedeta-n… „bucătărie”!
Anna Lekso nu se dezminte, noi fotografii incendiare cu vedeta-n… „bucătărie”!
Cine este câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace în anul 2019?
Cine este câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace în anul 2019?