Dumitru Nicolau: "M-au vrut Barcelona şi Liverpool!"

5 feb 2010 84 afişări Campionate Externe
Dumitru Nicolau: "M-au vrut Barcelona şi Liverpool!" Dumitru Nicolau nu vrea să audă de România!

Ultimul nume în vogă de junior român din Italia este cel al lui Dumitru Nicolau (foto, în dreapta), atacant care însă ne-a transmis, prin intermediul tatălui, că nu vrea să audă de România!

Tânărul vârf al lui Empoli, Dumitru Nicolau Manuel Cardoso pe numele său întreg, este considerat la 18 ani un element de mare perspectivă, dovadă fiind faptul că a fost convocat în premieră la lotul echipei mari, care evoluează în Serie B. Jucătorul a marcat luni două goluri la tradiţionalul turneu de la Viareggio, după care s-a accidentat la mână, urmând să lipsească aproximativ zece zile.

Tatăl: "Vă rog să-i respectati opțiunea"

ProSport a încercat să afle chiar de la fotbalistul care are trei cetăţenii, italiană, română şi suedeză (tatăl este român, mama braziliancă din Suedia, iar el însuşi este născut în Suedia şi stabilit în Italia), dacă ar fi tentat să evolueze pentru reprezentativa ţării noastre, deşi a fost convocat deja la naţionala Under 19 a Italiei. La capătul firului nu a fost posibil să dialogăm decât cu tatăl fotbalistului, puştiul transmiţând că nu îl interesează România. "Trebuie să-i respectaţi opţiunea, e alegerea lui, aceea de a juca doar pentru Italia şi de a dialoga doar cu presa italiană. Niciun moment nu s-a pus problema să lase naţionala Italiei pentru cea a României. Nici nu vrea să audă de România şi roagă să i se înţeleagă opţiunea şi să i se respecte", ne-a declarat tatăl atacantului.

Dorit de Barcelona şi Liverpool

Tânărul fotbalist le-a luat ochii scouterilor de Barcelona şi Liverpool, care l-au şi ofertat, dar oficialii lui Empoli nu au acceptat condiţiile financiare.

"Acum alta era situaţia mea, dacă Empoli accepta să mă dea anul trecut. Barcelona mă voia la început pentru echipa de juniori, şi apoi, dacă era să confirm, mă promovau la echipa mare. În schimb, Liverpoool mă voia direct pentru echipa mare. Au mai fost discuţii şi cu West Ham şi Atletico Madrid. Nimic concret însă. Visul meu este să joc pentru Barcelona", a spus Dumitru Nicolau pentru www.sport.ro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.