De 222 de ori El Clasico!** Spectacol TOTAL pe Camp Nou: Barcelona – Real Madrid 2-2, Messi – Ronaldo 2-2

De 222 de ori El Clasico!** Spectacol TOTAL pe Camp Nou: Barcelona - Real Madrid 2-2, Messi - Ronaldo 2-2
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ronaldo a devenit primul jucător din istorie care înscrie în șase „El Clasico” consecutive

Messi a ajuns la 19 goluri în „El Clasico”, la o singură reușită de recordul lui Di Stefano!

Opt puncte avans pentru Barça și o atmosferă extrem de încărcată politic. Asta a găsit Realul aseară pe „Camp Nou”, confirmare a celebrei fraze că „fotbalul e mai mult decât un joc”. Pe 11 septembrie, 1.500.000 de catalani au ieșit pe străzile Barcelonei pentru a susține că ar trebui să apară un nou stat pe harta Europei: Catalunia. Aproape 100.000 s-au aflat aseară în tribunele de pe „Nou Camp”, așa că cel mai important derby nu putea scăpa de politizare. Doar că, pe lângă un aer ostil, Realul a dat și de o defensivă improvizată, dar asta n-a fost vreo surpriză. De câțiva ani, Barça are nevoie de fundași, dar cumpără mijlocași și-i reprofilează. Fără Puyol și Pique, Vilanova a mers pe „centralii” Mascherano-Adriano (!), dincolo Mourinho a ales clasicul 4-2-3-1 și echipa standard.

La un gol de record
Și a început Clasicul. Realul, cu presing avansat pentru a incomoda construcția Barçei, catalanii cu eternul tiki-tika, încercând să-și adoarmă adversarul și să-i servească apoi coșmarul prin pase lungi, atipice. Doar că improvizațiile nu țin întotdeauna, iar după un avertisment semnat de Ramos (1.83m), cap de lângă Mascherano (1.74 m) și Adriano (1.72 m), a lovit decisiv inamicul Ronaldo, de lângă un Alves prost plasat. Lucrurile se complică pentru Vilanova, după ce brazilianul se accidentează, dar răspunsul lui Messi vine repede. Al 18-lea gol în „El Clasico” și distanța față de recordul istoric al lui Di Stefano s-a redus la două lungimi. Apoi la una singură, după ce Messi a arătat că și-a perfecționat loviturile libere, cu al doilea gol în poarta lui Casillas cu o astfel de execuție, după reușita din Supercupă! A fost cutremur pe „Camp Nou”, dar a venit și replica nedorită. Autor Ronaldo, care a reușit și el „dubla”, după o „foarfecă” ratată. Barcelona-Real 2-2, Messi-Ronaldo 2-2.

„Vrem independență”
Așa cum au promis, fanii catalani au făcut spectacol atât înainte de începutul partidei, cât și în timpul „clasicului”. Cu câteva minute înainte de fluierul de start, cei aproape 100.000 de spectatori au ridicat deasupra capului plăcuțe colorate, cu ajutorul cărora au compus drapelul Cataluniei, pe care era înscris numele echipei favorite. Iar în minutul 17, toți spectatorii au cerut insistent independența Cataluniei, agitând deasupra capului steaguri ale provinciei.


Min. 94 – Final de meci.
Min. 93
– Pedro trage puternic, după un contraatac al Barcelonei, dar mingea trece milimetric pe lângă poarta lui Casillas.
Min. 90 – Xavi execută, mingea lovește zidul și se duce în corner.

Min. 89 – Arbeloa îl faultează pe Messi la 20 de metri, în poziție lateral stânga.
Min. 88 –
O combinație la marginea careului lui Real duce mingea la Montoya, care targe de la 20 de metri și loveștre transversala porții lui Casillas.
Min. 88 – Schimbare la Real. Iese Di Maria, intră Essien.

Min. 85 – Messi și Pedro scapă pe contraatac, pasa argentinianului este prea tare și Khedira vine din spate și recuperează.
Min. 82
– Pepe respinge din plonjon o minge ce-l căuta pe Alexis.

Min. 80 – Schimbare la Real. Iese Ozil, intră Kaka.
Min. 78 – xx
Pepe vede cartonașul galben pentru un fault la Alexis, la peste 30 de metri de poarta lui Casillas.
Min. 77
– Higuain îl forțează pe Valdes să scoată cu piciorul de la colțul scurt un șut bun, din unghi.
Min. 76 – Messi trage din lovitură liberă, dar mingea se duce peste poarta lui Casillas.
Min. 75
– Messi este faultat de Arbeloa la 25 de metri de poartă, în poziție lateral drapta.

Min. 74 – Marcelo respinge în corner o centrare de pe stânga.
Min. 68 – Messi încearcă o execuție pretențioasă din colțul careului, dar mingea șutată de argentinan ocolește vnclul porții lui Casillas.
Min. 66 – GOOOL REAL! Ozil îl lansează excelent pe Ronaldo, în spatele fundașilor, poziție centrală, portughezul preia și înscrie cu un șut plasat la colțul lung.

Min. 65
– Ronaldo încearcă o reluare spectaculoasă, pe spate, dar portughezul cade rău și acuză o accidentare la umăr.
Min. 64 – Schimbare la Barcelona. Iese Fabregas, intră Alexis.

Min. 62 – Schimbare la Real. Iese Benzema, intră Higuain.
Min. 61 – GOOOOL BARCELONA! Messi execută magistral lovitura liberă și Casillas se recunoaște învins a doua oară în acest meci.

Min. 60 – xx Ozil vede galben pentru un fault la 25 de metri de poartă.
Min. 57 –
Pedro centrază în fața porții, dar niciun catalan nu poate ajunge la mingea și Realul beneficiază de aut de margine.
Min. 55
– Cristiano Ronaldo trage puternic din lovitură liberă de la 30 de metri, mingea lovește zidul și iese în aut.

Min. 54 – xx Ronaldo sprintează cu mingea la picior, Busquets îl ajunge din urmă și îl faultează din spate la 30 de metri de poartă. Mijlocașul Barcelonei primește cartonașul galben.
Min. 49
– Șutul bun al lui Di Maria este respins de Adriano în coner.
Min. 46 – Pe contraatac, Messi îi trimite o pasă excelentă lui Fabregas, dar defensiva madrilenilor respinge.
Min. 46 – Prima ocazie a celei de-a doua reprize aparține Realului, Ozil cade în careu, dar centralul lasă jocul liber.
Min. 46 – A început a doua repriză.

Pe Camp Nou sunt prezenți în acest moment nu mai puțin de 96,589 de spectatori.

Min. 45+1 – Finalul primei reprize
Min. 44 – Finalul reprizei îi găsește pe catalani în atac. Din păcate pentru gazde, madrilenii se apără bine, iar fazele ofensive rămân fără rezultat.
Min. 43 – xx
Xabi Alonso este și el avertizat după un fault la mijlocul terenului asupra lui Xavi.
Min. 39 – xx
Pedro primește primul galben al partidei după ce ridică piciorul prea mult și îl lovește pe Sergio Ramos la o minge înaltă urmărită de cei doi.

Min. 35 – Barcelona a calmat partida după marcarea golului egalizator, iar catalanii plimbă mingea liniștit, în celebrul ritm „tiki taka”.
Min. 31 – GOOOL BARCELONA! Pepe apreciază greșit traiectoria unei mingi înalte, nu poate respinge cu capul, balonul ajunge la Messi, în interiorul careului mic, iar argentinianul îndeplinește o simplă formalitate.
Min. 28 – Schimbare la Barcelona. Iese Dani Alves, accidentat, intră Montoya.
Min. 24
– Benzema trece pe lângă majorarea scorului, dar lovește bara din interiorul careului, Mingea ajunge la Di Maria, care reia pe lângă poartă.
Min. 23 – GOOOL REAL! Cristiano Ronaldo înscrie cu un șut la colțul scurt și devine primul jucător din istorie care marchează în șase „El Clasico”-uri consecutive.

Min. 21 – Iniesta trimite un șut de la 20 de metri, din poziție centrală, dar mingea se duce puțin peste poarta lui Casillas.
Min. 20 – Ramos reia cu capul un corner bătut de Ozil de pe dreapta, dar mingea ocolește milimetric bara din stânga lui Valdes.
Min. 19
– Khedira obține primul corner al Realului în această partidă.
Min. 14 – Xabi Alonso acuză o accidentare și Essien este scos la încălzire.
Min. 13 – Ronaldo centrază de pe partea dreaptă pentru Benzema, dar francezul ratează voleul și mingea se duce foarte departe da poartă.

Min. 11 – Fabregas centrează pe jos pentru Messi, după o combinație cu Iniesta, dar mingea e interceptată de Pepe.
Min. 6
– Angel di Maria trage de la 20 de metri, mingea se duce însă peste poarta lui Valdes.
Min. 6 – Pepe este fluierat de fanii Barcelonei la fiecare atingere de balon.
Min. 5 – Jordi Alba este lansat cu o minge lungă în flancul stâng, dar fundașul Barcelonei nu poate ajunge înainte ca mingea să iasă în aut.
Min. 1 – A început al 222-lea „El Clasico” al istoriei.


ECHIPELE DE START

Barcelona (4-3-3): Valdes – Dani Alves, Mascherano, Adriano, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Fabregas – Pedro, Messi, Iniesta
Rezerve: Pinto, Montoya, Bartra, Song, Sergi Roberto, Alexis, Villa

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas – Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Özil, Cristiano, Di María – Benzema
Rezerve: Adán, Higuaín, Modric, Coentrao, Essien, Kaká, Albiol


Lionel Messi l-ar putea egala pe Alfredo Di Stefano în topul celor mai buni marcatori din istoria „El Clasico” dacă va înscrie mâine un hat-trick

Tito Vilanova ar putea apela la un cuplu de fundași centrali inedit pentru „Clasico”, format din Mascherano și Alex Song

Într-un sfârșit de săptămână suprasaturat de derby-uri, „El Clasico” ține din nou capul de afiș. Duelul din acastă seară (ora 20:50, în direct pe DigiSport 1), al 222-lea din istorie, promite să nu dezamăgească. Cele două echipe vor să riște totul pe cartea atacului, având în vedere condițiile în care se desfășoară meciul. În timp ce Realul se află deja la opt puncte în spatele catalanilor în clasamentul Primerei Division și nu-și permite să mai piardă puncte, Leo Messi vrea să doboare recordul de goluri marcate în istoria „clasicelor”, fiind la doar trei reușite în spatele argentinianului Alfredo Di Stefano.

Messi, golgheter absolut?
Legenda Realului, ajunsă acum la 86 de ani, a marcat de 18 ori în poarta Barcelonei în perioada 1953-1964. Însă recordul „Săgeții blonde” e pe cale să fie spulberat de un alt argentinian. Leo Messi a reușit deja 15 goluri în poarta Realului, devenind cel mai bun marcator al Barçei împotriva marii rivale, după ce a înscris la finalul lui august pe „Bernabeu” în returul Supercupei. Iar acest „clasic” nu reprezintă pentru Messi doar un prilej de a-l egala pe Di Stefano, ci și o șansă importantă de a marca golul cu numărul 100 pentru Barcelona pe „Camp Nou”. În acest moment, argentinianul are 98 de goluri, dar a reușit deja trei „duble” și un hat-trick în cele 21 de partide disputate împotriva Realului.

Pentru presa spaniolă, goana pentru recorduri și duelul dintre Messi și Ronaldo au trecut în plan secund. Atât „As”, cât și „Marca” sau „Mundo Deportivo” se întreabă cum va rezolva Tito Vilanova problema cuplului de fundași centrali care vor fi titularizați mâine. După ce Puyol și-a luxat cotul marți, iar Pique pare că nu va fi apt de joc până mâine, tehnicianul Barçei e obligat să trimită în teren un cuplu de fundași centrali inedit. Dacă argentinianul Mascherano e sigur de titularizare, mai ales că a fost reprofilat pe acest post încă din mandatul lui Guardiola, favorit pentru a juca alături de argentinian este camerunezul Alex Song. Conform cotidianului „Mundo Deportivo”, Vilanova pare decis să mizeze pe Song din cauza lipsei de experiență a lui Bartra, deși Realul va utiliza din nou mingi lungi, în spatele fundașilor, aceeași tactică pe care Mourinho a folosit-o cu succes în returul Supercupei de la finele lui august.

Mourinho a înnebunit în vestiar
Dacă aceste improvizații nu-l tulbură pe Vilanova, în tabăra Realului atmosfera este din ce în ce mai tensionată. Deși conflictul cu Cristiano Ronaldo a fost încheiat, Jose Mourinho nu a reușit încă să calmeze atmosfera din vestiar. Presiunea rezultatelor și-a spus cuvântul, iar portughezul și-a pierdut cumpătul de nenumărate ori în ultimele două luni, în timpul seriei care a dus Realul la opt puncte de Barcelona în campionat.
„Mundo Deportivo” a relatat ieri că portughezul a avut un schimb de replici incendiar cu Mesut Özil, chiar în pauza meciului câștigat la finalul săptămânii trecute cu Deportivo (scor 5-1). „Nu mi-e frică de niciunul dintre voi. Voi trebuie să mă ascultați pe mine, altfel nu avem ce discuta”, și-a început Mourinho discursul, după care l-a atacat dur pe Özil: „Te crezi cumva Zidane? Nu ești un jucător mare!”.


Ultimele două victorii ale Realului în fața lui Ajax, în Liga Campionilor, au fost urmate de înfrângere cu Barcelona în campionat

Chiar dacă jucăm cu Barcelona, tot trei puncte se dau la victorie
Jose Mourinho, antrenor Real

5 goluri a reușit Cristiano Ronaldo în ultimele cinci meciuri împotriva Barcelonei. Messi nu a reușit decât două

88 de victorii are Real Madrid în meciurile cu Barcelona, în timp ce catalanii au 87. 46 de dueluri s-au încheiat la egalitate

Meciul va fi transmis în peste 32 de țări și va fi urmărit de peste 400 de milioane de telespectatori


Alte derby-uri din acest week-end

PORTO – SPORTING (duminică, 22:45)
Sporting nu mișcă la Porto
În campionat, Sporting Lisabona nu a mai plecat cu trei puncte de pe terenul lui Porto din 17 martie 2007! Oaspeții și-au menajat jucătorii importanți joi, în Europa League, dar au pierdut cu 0-3 la Videoton, iar Porto s-a întrebuințat serios în Liga Campionilor, în meciul cu PSG (1-0 pentru portughezi). Cu toate acestea, Sporting nu e cotată cu șanse mari la pariuri, un gol marcat de oaspeți având cota 1,75 la Stanleybet, iar victoria lui Porto, 1,50.

STANDARD – ANDERLECHT (duminică, ORA 15:30)
Standard, la retrogradare!
„Clasicul” Belgiei a fost întotdeauna mai mult decât un meci de fotbal, punând față în față două filosofii total opuse, din punct de vedere social, politic sau cultural. Însă meciul de mâine e capital pentru Standard. Aflată mai aproape de pozițiile retrogradante decât de cele fruntașe (locul 12 după nouă etape), gazdele trebuie să câștige pentru a opri seria de patru înfrângeri consecutive. Însă istoria nu ține cu fosta echipă a lui Bölöni. Din cele 176 de meciuri disputate între cele două echipe, Anderlecht a câștigat 78, în timp ce Standard a învins de 50 de ori.

MARSEILLE – PSG (duminică, 22:00)
PSG, fără suporteri pe „Velodrome”
Pentru a evita incidentele, Ministerul de Interne francez le-a interzis fanilor lui PSG să meargă la derby. În 2010, o persoană în vârstă de 37 de ani a fost ucisă într-un conflict dintre cele două galerii. PSG n-a mai câștigat pe „Velodrome” din 26.10.2008 (4-2, în Ligue 1). O victorie a oaspeților e cotată cu 2,30 la Stanleybet, iar victoria gazdelor are cota 3. După șapte etape, Marseille e prima în Franța, cu 18 puncte, iar PSG e pe doi, cu 15 puncte. TV: Digi Sport 3.

SPARTAK – ȚSKA (duminică, 17:00)
Derby-ul răniților
După ce a pierdut șefia campionatului rus în urma eșecului din etapa trecută (scor 0-2) cu Dinamo Moscova, ȚSKA joacă mâine al doilea derby în tot atâtea etape, împotriva lui Spartak Moscova. Un meci care se anunță extrem de interesant, mai ales după ce gazdele au pierdut la mijlocul săptămânii pe teren propriu cu 2-3 în fața lui Celtic, în Liga Campionilor, și vor să se reabiliteze în fața propriilor suporteri.

AC MILAN – INTER (duminică, 21:45)
Inter, șase din șase în deplasare
Inter a câștigat toate meciurile disputate în deplasare în acest sezon (șase), în toate competițiile, și are un golaveraj incredibil: 15-1! Milan a dat însă semne de revenire de formă la mijlocul săptămânii, când a învins-o cu 3-2 pe Zenit, în Liga Campionilor. O victorie a oaspeților are cota 2,65 la Stanleybet. TV: Digi Sport 2.

FENERBAHCE – BEȘIKTAȘ (duminică, ORA 19:00)
Cine se ridică?
Un meci de importanță capitală pentru ambele formații, având în vedere că Fenerbahce ocupă locul șase, iar Beșiktaș locul 10 în prima ligă turcă, după șase etape. Fener a câștigat la mijlocul săptămânii cu 4-2 pe terenul lui Mönchengladbach, în grupele Europa League, iar acum e favorită, fiind cotată cu 2,00 pentru victorie în fața „vulturilor”.

Și în Liga I e derby în acest week-end: Steaua – CFR Cluj, duminică de la 20:30

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…