Cum a reuşit Gâlcă să câştige un punct mare împotriva Barcelonei şi să îl enerveze pe antrenorul "extratereştrilor". Statistica nefavorabilă a partidei, ideea de geniu a românului

3 ian 2016 21428 afişări Comentează şi tu Campionate Externe
Cum a reuşit Gâlcă să câştige un punct mare împotriva Barcelonei şi să îl enerveze pe antrenorul "extratereştrilor". Statistica nefavorabilă a partidei, ideea de geniu a românului 7 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7955/14952739/1/statistici-meci.jpg
  • Remiza reuşită de Costel Gâlcă împotriva Barcelonei a reuşit să surprindă lumea fotbalului spaniol. Crezută a fi victimă sigură, Espanyol a smuls un punct important, într-un derby care i-a consolidat poziţia şi fostului antrenor al Stelei. Secretul acestuia?

Cu doar o zi înainte de meciul dintre Espanyol şi Barcelona, Costel Gâlcă se prezenta în faţa jurnaliştilor spanioli cu o atitudine încrezătoare. Urma să joace împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din Europa, dar vorbea detaşat despre anihilarea tripletei MSN şi despre cum crede că Espanyol, aflată nu tocmai în partea superioară a campionatului, va face un meci bun şi va reuşi să îşi facă suporterii fericiţi. Ba chiar le povestea jurnaliştilor tactica lui Espanyol: Trebuie să ţinem de minge. Barcelona are jucători foarte buni, dar avem câteva metode prin care să-i punem în dificultate: alargând mult şi fiind agresivi. Iar atunci cand suntem în posesia mingii, trebuie să ne mişcăm bine între linii”. Dezvăluia, asemenea unui copil în aşteptarea lui Moş Crăciun, că abia aşteaptă să audă fluierul de start al partidei.

O zi mai târziu, centralul fluiera finalul meciului dintre Espanyol şi Barcelona. Pe tabelă, scorul era 0 – 0. În tribune, suporterii zâmbeau. Iar pe banca tehnică, Costel Gâlcă încerca să nu se bucure prea mult. Era oricum nefiresc pentru el să afişeze mândrie, asta desi reuşise un punct mare împotriva Barcelonei, într-un meci în care nimeni nu oferea nicio şansă lui Espanyol.


Messi a nimerit bara în prima repriză, dintr-o lovitură liberă. La fel şi Suarez, în cea de-a doua. Scorul a rămas 0 - 0.

  • 7,25 era cota pentru egal la meciul dintre Espanyol şi Barcelona
  • 15,00 era cota pentru o victorie a lui Espanyol în faţa echipei lui Luiz Enrique
  • 1,20 era cota pentru o victorie a Barcelonei în primul meci din Primera Division din 2016

Cum a reuşit Gâlcă să producă surpriza în primul meci de campionat din Spania? E uşor de răspuns la întrebare. Chiar dacă statistica nu este de partea lui Espanyol, posesia aparţinând în totalitate Barcelonei, la fel şi ocaziile de gol, Gâlcă a reuşit să fructifice probabil singurul avantaj al echipei pe care o antrenează de doar patru meciuri: capacitatea de a se apăra. Aşa se explică numărul mare de faulturi pe care jucătorii săi le-au făcut, 22 versus 11, de două ori mai multe decât adversarii săi. Incisivitatea lui Espanyol s-a făcut simţită nu doar la nivelul cartonaşelor galbene, ci şi în ceea ce priveşte eficienţa tripletei MSN.
O singură ocazie importantă a avut Barcelona: în repriza secundă, atunci când Suarez a nimerit bara, imitându-l perfect pe Messi, din prima repriză. Şi, oricât de blamat ar fi pentru tactica abordată, Gâlcă a reuşit să producă maximum din ceea ce are la dispoziţie. Se confruntă în continuare cu probleme mari în ofensivă, acolo unde fotbaliştii săi nu reuşesc să profite de ocaziile pe care le au şi par că "ingheaţă" în faţa porţii şi tratează, aşadar, cu superficialitate cele câteva şanse pe care le au. 


Statistica meciului dintre Espanyol şi Barcelona: una în favoarea Barcelonei. Dar pe tabelă, Gâlcă a reuşit o performanţă extraordinară.

Laude pentru Gâlcă, urmează alte două întâlniri cu Barcelona

Rezultatul? Lăsând la o parte ghinionul pe care îl are Barcelona în ceea ce priveşte barele (16 doar în Primera Division, 24 în toate competiţiile), Luis Enrique, antrenorul celei mai bune echipe din Spania şi din Europa, l-a lăudat pe Costel Gâlcă la conferinţa de presă de după meci: "Espanyol a avut un ritm superior, dar ştiam că nu va ţine tot meciul. E mai greu să creezi decât să distrugi. Au fost la un nivel foarte ridicat. Espanyol a jucat foarte intens, dar ştiam asta, o anunţase antrenorul lor. Ne aşteptam la o astfel de partidă. E dificil să evoluezi împotriva unei formaţii care joacă la limită. Espanyol a jucat foarte bine", a declarat acesta, nervos că jocul Barcelonei a fost anihilat. 
Urmează încă două întâlniri pentru Gâlcă, în care antrenorul român trebuie să demonstreze că punctul câştigat sâmbătă nu a fost o întâmplare. Rămâne de văzut dacă Barcelona va reuşi să găsească o metodă prin care să marcheze, alta decât prin strălucirea de moment a lui Messi, Suarez sau Neymar.

  • Miercuri, de la 21:30, pe DigiSport 1, Espanyol o întâlneşte pe Barcelona în manşa tur a Cupei.


Messi a reuşit să fie anihilat în campionat. Reuşeşte Gâlcă să repete performanţa în Cupă?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.