Wimbledon, ziua a 11-a. Finală de vis la masculin: Federer – Djokovic, episodul 40. Spectacol total cu Murray pentru „Mister Perfect”, invincibil în zece semifinale la All England Club. „Nole”, calificare autoritară cu Gasquet

Wimbledon, ziua a 11-a. Finală de vis la masculin: Federer - Djokovic, episodul 40. Spectacol total cu Murray pentru
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Vineri s-au decis distribuțiile ultimelor trei finale de pe tablourile principale ale seniorilor: simplu masculin, dublu feminin și mixt.
  • Finala masculină de simplu îi va aduce față în față, duminică, pe primii doi jucători ai lumii: Novak Djokovic și Roger Federer.
  • Campionul în exercițiu, Novak Djokovic, s-a calificat vineri în cea de-a patra finală de Wimbledon, învingându-l în minimum de seturi pe francezul Richard Gasquet (cap de serie 21), 7-6(2), 6-4, 6-4, în două ore și 21 de minute.
  • Roger Federer a câștigat a doua semifinală masculină, în minimum de seturi, 7-5, 7-5, 6-4 în fața lui Andy Murray (favorit 3). Elvețanul este în căutarea celui de-al optulea succes la All England Club.
  • La dublu feminin: Martina Hingis vizează al treilea său trofeu la dublu feminin pe iarba londoneză, alături de Sania Mirza. Principalele favorite au trecut rapid de americancele cotate cu a cincea șansă la trofeu, Raquel Kops-Jones și Abigail Sears, scor 6-1, 6-2 și se vor lupta pentru trofeu cu Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, cotate cu a doua șansă la titlu. Rusoaicele au trecut în set decisiv de Kristina Mladenovic / Timea Babos (favorite patru).
  • La dublu mixt: Leander Paes și Martina Hingis (favoriți 7) s-au impus în două seturi, 6-3, 6-4, în fața perechii Mike Bryan / Bethanie Mattek-Sands (principali favoriți) și vor întâlni în finală cuplul Alexander Peya / Timea Babos (capi de serie 5), învingători într-un duel maraton, încheiat 11-9 în decisiv, în fața cuplului Robert Lindstedt / Anabel Medina Garrigues.
  • Meciurile pot fi urmărite în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro și în transmisiune directă pe DigiSport.

 

Ziua a 11-a a turneului de la Wimbledon a dat penultimul verdict al tabloului masculin de simplu, probabil cel mai urmărit în ultima decadă în turneele de Grand Slam: trofeul se va decerna la capătul episodului 40 al rivalității Roger Federer – Novak Djokovic. Iar confruntarea de duminică ar trebui să fie un clasic, pentru că la finalul fiecărei semifinale de trei seturi, reacția comentatorilor de tenis și a fostelor glorii din sportul alb a fost: „a jucat la cel mai înalt nivel al său”. Cu un plus pentru septuplul campion de la All England Club, Roger Federer.

Vineri, tenisul mondial a simțit din nou efectul Federer, pentru un jucător local: tribuna partizană a devenit o tribună echilibrată, pe alocuri pro-elvețian. Victima – Andy Murray, într-o formă deloc slabă. La All England Club a revenit „Mister Perfect”, jucătorul genial, sclipitor și de neclintit chiar și pe infamul rever cu o mână, o țintă atât de vizată de la apariția lui Nadal încoace. Roger Federer a părut fără fisură vineri, răsfățat de inspirație, elegant, energic, concentrat de la primul până la ultimul punct. „A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei mele. La serviciu, categoric, unul dintre cele mai bune„, a conchis chiar elvețianul.

În prima semifinală, Djokovic a făcut la rândul său un meci curat în momentele cheie, dându-l peste cap pe deja obositul Gasquet. Liderul mondial a avut momente inexplicabile de nervozitate pentru un meci în care scorul a curs atât de clar în favoarea sa. Pe alocuri însă, francezul i-a amintit prin loviturile de rever în lung de linie de episodul Paris 2015 și de Stan Wawrinka. Per total însă, Djokovic a degajat siguranța unui deznodământ favorabil cert.

Martina Hingis a câștigat de două ori într-o zi, la dublu feminin și mixt, asigurându-și în puțin peste două ore de joc două bilete de finală, alături de Sania Mirza și apoi, alături de Leander Paes. Fostul copil-minune al tenisului mondial a câștigat și la simplu și la dublu la Londra, dar ultimul său cuvânt este departe de a fi spus. Sâmbătă, în ziua a 12-a de la Wimbledon, trage primul cartuș la trofeu, în finala feminină de dublu care aduce de o parte și de alta a fileului echipele cap de serie numărul unu și doi – Hingis / Mirza – Vesnina / Makarova.
 


AȘA AM TRĂ‚IT ÎN FORMAT LIVE BLOG ZIUA A 11-A DE LA WIMBLEDON

 

UPDATE 21:50 Alexander Peya și Timea Babos sunt ultimii finaliști de la Wimbledon 2015: perechea cap de serie numărul cinci de pe tabloul de dublu mixt a revenit după cedarea primului set în fața cuplului Robert Lindstedt / Anabela Medina Garrigues, pentru a se impune cu 4-6, 6-3 și 11-9, la capătul unui set decisiv în care au mai servit pentru meci la 5-4. Ei vor juca în finală cu Martina Hingis și Leaander Paes.


UPDATE 21:45 Iată și programul zilei de sâmbătă, cu finala lui Horia Tecău, programată pe Central, la finalul ultimului act dintre Serena Williams și Garbine Muguruza.


UPDATE 21:05 Murray, rapid la conferința de presă: „Toate înfrângerile dor, mai ales cele de la Grand Slam-uri. Dar aici, cu atât mai mult. Federer a câștigat fiecare bucățică din sprijinul pe care îl primește peste tot în lume”.


UPDATE 20:55 Concluziile semifinalei a doua a băieților: Federer a servit „mai bine ca niciodată”, spune Brad Gilbert. Elvețianul prefațează finala, acolo unde, așa cum spune și userul „La Belle Hellene”, în secțiunea de comentarii, „va fi mult mai greu”: „Am jucat atât de bine în momentele importante, probabil de aceea am câștigat. Publicul a amuțit la un moment dat, așteptau patru seturi, cinci seturi. Și eu mă așteptam la asta. Știu cum pot să îl bat pe Djokovic, dar acesta este un meci special. Chiar îmi doresc mult să îl iau pe ăsta!”


UPDATE 20:50 O singură semifinală de pe tablourile seniorilor își mai are de stabilit învingătorii: la dublu mixt, pe Terenul 1, Anabel Medina Garrigues și Robert Lindstedt au fost egalați la seturi de perechea cap de serie 5, Peya / Babos și se află la debut de set trei, decisiv. În finală îi așteaptă Martina Hingis și Leander Paes.


UPDATE 20:39A fost greu. Mă așteptam mereu ca Andy să revină„, a punctat Federer, cel care, pentru a rezuma impresiile jurnalistului de la New York Times, Ben Rothenberg, a fost „Federer, varianta din zilele bune”, „cea mai bună variantă a lui Federer din ultimii mulți ani”, un „Federer cu tipare Samprasiene”, împrumutate de la fostul Rege absolut al Wimbledonului. Sau pur și simplu, a fost pe teren „Maestro Federer”.


UPDATE 20:32 Statistica victoriei lui Federer: elvețianul ajuns la 33 de ani a alergat mai mult decât Andy, a servit mai bine, a fost mai inspirat, a lovit de mai multe ori decisiv și, da, în final, el a fost mai agresiv – asta pentru a răspunde la întrebarea pusă în debut de partidă. Cele 43 de lovituri câștigătoare spun în mare parte povestea unui meci spectaculos, „cu de toate”. Și important de remarcat este că numărul mare de „winners” nu a fost dublat de o creștere la rubrica greșeli – din contră, Federer a stat mai bine la acest capitol decât Murray, greșind doar de zece ori, pentru a zecea finală a carierei la All England Club.


UPDATE 20:25 GAME, SET MECI ROGER „PERFECT FEDERER”! Victorie în minimum de seturi pentru septuplul campion de la All England Club, cel care stabilește finala de vis a primilor doi jucători din tenisul mondial, cu Novak Djokovic, după succesul 7-5, 7-5, 6-4 în două ore și șapte minute în fața favoritului local, Andy Murray.


UPDATE 20:19 Federer, la un game de finală, după 28 de minute de la startul setului trei. Murray, din nou, servește, dar presiunea se triplează față de precedentele două seturi, la 4-5. Andy nu a întors decât de șapte ori în carieră un meci de la 0-2 la seturi, iar victoria pare departe…


UPDATE 20:05 Federer rezolvă un game mai complicat pe serviciu, primul după cea mai complicată lansare din startul meciului, dar oprește entuziasmul tribunei, nepermițându-i lui Murray să depășească egalitatea. La 2-1 în față, Federer primește liniștit o replică bună a britanicului la serviciu, pentru 2-2. Problema lui Andy este, așa cum remarcă Brad Gilbert, la retur, pentru că elvețianul nu resimte suficientă presiune și reușește să aibă cifre la nivelul mediei primelor cinci partide. 2-2


UPDATE 19:58 Statistica setului doi: dacă despre primul set ne-am pus de acord cu Ben Rothenberg că a fost foarte echilibrat, al doilea set a fost parcă de 100 de ori mai strâns. Iar pe statistică, Murray arată  mai bine. Cu excepția numărului de game-uri.


UPDATE 19:54 SET FEDERER, 7-5 ȘI ELVEȚIANUL SE DESPRINDE LA 2-0 LA SETURI! Murray plătește scump thriller-ul din game-ul propriu pe serviciu și cedează la zero game-ul de retur. Factura vine în game-ul imediat următor, acolo unde Federer vine din nou irezistibil peste britanic, ca un tăvălug: a șasea minge de break este convertită la fileu de „Mister Perfect”, cu adevărat în formă maximă. 


UPDATE 19:45 Game uriaș pentru Andy Murray, la serviciu: britanicul egalează la cinci, într-un joc interminabil, cu 20 de puncte, cinci mingi de 2-0 la seturi pentru Federer, lovituri defensive incredibile și reușite în atac la fel de spectaculoase, toate aplaudate în picioare de fanii din tribune, indiferent de cui i-a revenit mingea. Campionul din 2013 de la Londra a revenit de la 0-40, a câștigat un punct cu racordajul rupt, a schimbat racheta, dar în loc să încheie game-ul, s-a ajuns la a șasea egalitate. Federer a așteptat eroarea adversarului, a fost pasat la minge de set, a forțat returul pe un serviciu doi dar a greșit irosind o alta, a rupt și el racordajul și a avut nevoie de o nouă rachetă, s-a oprit și pentru o gură de apă, totul, într-un singur game!


UPDATE 19:30 Și totuși, cine joacă pe teren propriu? Brad Gilbert a pus în procente reacțiile tribunei de pe Centralul pe care, printre alții, se află și Boris Becker, Bjorn Borg, Mansour Bahrami și Thierry Henry. Pare evident: mai multă lume este pro-Federer decât pro-Murray. Elvețianul joacă într-adevăr magnific, servește, aleargă și face spectacol, dar publicul așteaptă o lovitură senzațională a lui Murray pentru a exploda, în loc să îl tragă în meci.


UPDATE 19:22 Dubla Martinei Hingis: în două ore și opt minute, elvețianca și-a asigurat prezența în două finale de Mare Șlem la ediția din 2015 a Wimbledonului. După victoria de 56 de minute alături de Mirza, eleganta conațioanală a lui Federer s-a impus și la dublu mixt, alături de Leander Paes, cu 6-3, 6-4 în fața lui Mike Bryan și Bethanie Mattek-Sands.


UPDATE 19:19 „Mister Perfect”. Nickname-ul dat în urmă cu ani de zile lui Federer de către loialii săi fani se potrivește de minune cu recordul elvețianului în semifinalele de pe iarba de la All England: Roger a jucat de nouă ori în careul de ași și a câștigat tot de atâtea ori.


UPDATE 19:15 Murray salvează game-ul patru al actului secund, evitând o evadare timpurie a elvețianului, dar Federer nu are probleme în game-ul următor de serviciu, fructificând din nou ruperile de ritm, de această dată introducând reverul slice. Rezultatul: Murray scapă mingea înafara terenului. 3-2 pentru Federer.


UPDATE 19:08 Meciul rămâne strâns în debut de set doi, la 2-1 pentru Federer, chiar dacă elvețianul a deschis cu un game alb. Aflăm o informație interesantă de la Chris Oddo, colaborator Tennis Now: Murray a antrenat în această dimineață lobul cu mult lift.


UPDATE 19:00 Statistica primului set: 35 de lovituri câștigătoare adunate de cei doi jucători, jumătate plus unu aparținându-i lui Federer. În plus, elvețianul are 11 ași: nu-i de mirare că la începutul sezonului, Roger a fost al doilea jucător, după Karlovic, care a trecut în carieră de borna 9.000 servicii nereturnate de adversar.


UPDATE 18:55 SET FEDERER, 7-5! Elvețianul reușește break-ul în momentul decisiv, punând presiune cu un retur de excepție npe mingea a doua, în diagonală scurtă, la 15-30, care i-a asigurat două mingi de prim set. Murray o anuluează pe prima, cu o nouă lovitură de trecere în lung de linie, dar pe a doua, Federer îi trimite imparabil mingea în picioare lui Andy, care nu mai poate trimite peste fileu.


UPDATE 18:51 Murray servește pentru tiebreak la 5-6, iar calitatea meciului continuă să impresioneze: 21 de lovituri câștigătoare pentru elvețian, dintre care 11 ași, doar trei greșeli directe. Britanicul are 10 lovituri câștigătoare (2 ași) și 5 erori.


UPDATE 18:43 27 de minute de joc, pentru primele nouă game-uri în setul inaugural. Federer preia pentru a cincea oară conducerea în această manșă, cu un game în care a reușit de trei ori serviciu as. Elvețianul rămâne consecvent strategiei ofensive, serviciu plus venire în față, chiar dacă Murray a arătat deja câteva passinguri spectaculoase, iar în acest game a făcut deliciul fanilor cu un lob perfect.


UPDATE 18:39 S-au schimbat mingile, la 4-3 pentru Federer, iar cei doi jucători servesc spectaculos: doar de cinci ori a intrat în joc serviciul doi și doar primul game al meciului a adus o minge de break.


UPDATE 18:35 Toată lumea s-a pus de acord că Federer a servit spectaculos în această ediție de Wimbledon. Brad Gilbert oferă o statistică interesantă: atunci când Federer este eficient pe primul serviciu, peste 76% puncte câștigate, atunci nu pierde în fața lui Murray, lucru verificat în șapte partide. În acest meci, procentajul este ușor sub această valoare, dar în turneu, Federer a fost la 85% puncte câștigate cu primul serviciu.


UPDATE 18:27 Meciul începe superb: Federer vine la fileul pe propriul serviciu, impresionează la voleu, Murray punctează pe tabelă dar și mai mult la impresia artistică, cu passing de clasă, în lung de linie. 2-1 la prima așezare pe scaune, pentru Federer, cu nu mai puțin de șase lovituri câștigătoare pentru elvețian și patru pentru britanic.


UPDATE 18:22 Întrebarea meciului: cine va ataca mai mult? Chris Evert este și ea curioasă. Andy Roddick și Brad Gilbert nu se pun de acord, primul sugerând că ar fi mai înțelept pentru tizul său să existe o doză de conservatorism, pentru a avea confortul de a face ceea ce britanicul știe cel mai bine, în timp ce Gilbert vrea atac total.


UPDATE 18:19 Start în semifinala a doua, sau „meciul titanilor”, cu Roger Federer la serviciu. Mingi de tatonare, momente de studiere a adversarului? Nici vorbă. Se trece direct la contre, iar Federer are nevoie de întreaga forță a primului serviciu pentru a anula o primă oportunitate de break a mai tânărului său rival. 1-0, pentru elvețian.


UPDATE 18:10 Martina Hingis a început a doua semifinală a zilei de vineri, alături de Leander Paes. De partea cealaltă a fileului, tot o pereche din Statele Unite: Mike Bryan și fosta parteneră a lui Horia Tecău, Bethanie Mattek Sands.


UPDATE 18:00 Oare Jamie se va uita la meci? Adversar în finala de dublu, de sâmbătă, pentru Horia Tecău și Jean Julien Rojer, jamie Murray a ajuns cu o jumătate de oră înainte de meciul fratelui său în studiourile ESPN. Nu știm dacă este la fel de superstițios ca Andy, cel care scria în urmă cu trei zile, pentru BBC, că evită să se uite la meciurile fratelui mai mare, pentru că simte că îi poartă ghinion.


UPDATE 17:50 În cifre, Djokovic l-a egalat pe Rod Laver la numărul de finale de Grand Slam jucate în carieră – 17, a bifat a patra finală pe iarba londoneză în cinci ani. Urmează însă finala blockbuster despre care toată lumea vorbește în Regat, mai ceva ca despre botezul din familia regală: Federer – Murray.


UPDATE 17:45 „Pauză de 30 de minute”, au anunțat organizatorii de la Wimbledon înainte de startul semifinalei a doua, Federer – Murray. Primul meci nu a fost un thriller care să epuizeze tribuna, dar cu siguranță, londonezii caută să se asigure că evită episodul Tsonga în semifinală la Roland Garros, atunci când, francezul a simțit că intră pe un teren pustiu și deconectat după ce înainte se disputase un meci prea încărcat de emoții, între Nadal și Djokovic. Cel mai probabil, pe alei, se vor forma cozi interminabile la standurile cu răcoritoare și căpșuni cu frișcă, cam ca la Arenele BNR, la finalul unui meci cu români pe de Central.


UPDATE 17:37 „În finală, în leagănul tenisului”. „Jucătorul elastic”, cum i-au spus administratorii contului oficial de Twitter al turneului de la Wimbledon, Novak Djokovic dă o dată în plus asigurări că accidentarea la umăr nu îl îngrijorează pentru meciul următor, amintindu-ne oarecum că și la Paris a apărut, în drumul spre finală, o problemă la șold. „Este o bucurie, a fost un meci bun. Îmi trăiesc visul, să fiu în finală, pe cel mai cunoscut Teren Central. Primul set ar fi putut ajunge și în contul lui Richard„, a punctat „la cald” liderul mondial al tenisului masculin.


UPDATE 17:30 Două mingi de meci anulează, într-un game spectaculos, decis la fielu, Richard Gasquet. Ține oare Djokovic la arta numerologiei și vrea să câștige mingea a patra de meci pentru a patra finală de la Wimbledon? „Nole” serve;te la 5-4.


UPDATE 17:05 Break Djokovic în startul setului 3. Nu știm de ce s-a plictisit fotograful din imagine, pentru că în ciuda faptului că meciul curge într-o singură direcție – favorabilă sieși – sârbul este furios, după ce la 40-30, prima minge de break este anulată la proba video de „Hawk Eye”, fiind astfel nevoit să revină în teren pentru mai disputa două puncte. Djokovic scapă o înjurătură zdravănă, iar pe teren îl pedepsește pe Gasquet, cu venire la fileu și un voleu amortizat superb. 2-1 plus serviciul pentru sârb, la 2-0 la seturi.


UPDATE 16:55 Finala probei feminine de dublu: Martina Hingis / Sania Mirza versus Makarova / Vesnina. Rusoaicele au fost împinse în set decisiv de Mladenovic și Babos, au ratat închiderea meciului în decisiv, într-o primă fază, la 5-2, dar s-au impus în final, 6-3, 4-6, 6-4.


UPDATE 16:50 Djokovic se desprinde la 2-0 la seturi, după un set de 6-4, încheiat dupăo vizită a fizioterapeutului oficial al turneului. Sârbul a primit îngrijiri intensive la umăr, dar în game-ul imediat următor s-a salvat cu servicii ca din tun.

 


UPDATE 16:40 Profit de 35 de milioane de lire sterline. Vă vine să credeți că deși turneul de la Wimbledon are interzis la sponsori și logo-uri vizibile pe prelatele laterale terenurilor, administratorii de la All England Club scot un profit anual de 35 de milioane de lire sterline (aproape 49 milioane de euro)? Și încă un detaliu: londonezii au un contract de sponsorizare cu Robinsons de 80 de ani și parteneriat cu Slazenger de 113 ani!


UPDATE 16:30 Gasquet mișcă, dar convingerea din primul set pare puțin pierdută: salvează o oportunitate de dublu break, își face rost de mingi de break, două, legate, dar liderul mondial este „în zona de grație” iar găsirea primului serviciu, apăsat, la minge de break, este chiar simplu. Djokovic servește la 3-2.


UPDATE 16:22 Djokovic are șansă de dublu break, dar Gasquet trage bine de serviciu, păstrând o urmă de speranță în acest set.


UPDATE 16:15 Gasquet este luat pe sus de Djokovic, care dintr-o dată a turat motoarele. Găsește și winner-ul, și lovitura spectaculoasă și traiectoria potrivită spre fileu. 2-0 în start de set doi. Nu degeaba s-a ridicat Boris Becker în picioare în debut de tiebreak, pentru a-și impulsiona elevul.


UPDATE 16:12 Martina, prima finalistă a zilei, alături de Sania Mirza. După 17 ani, elvețianca revine într-o finală pe iarba de la All England Club, la dublu feminin, după o victorie-fulger, 6-1, 6-2, în 56 de minute în fața perechii Kops-Jones / Abigail Sears. Hingis va reveni pe același teren pentru a încerca dubla – calificarea și în ultimul act al probei de mixt.


UPDATE 16:08 SET DJOKOVIC, 7-2 în tiebreak. Decisivul este croit parcă pentru Djokovic, care începe cu o minge out, nevăzută de arbitri, care dereglează ceva în interiorul lui Richard, chiar dacă punctul îi revine la reluarea video. Francezul pierde o unitate la capitolul precizie, o unitate la agresivitate iar Djokovic valorifică la maximum, cu mult mai mult calm decât în precedentele 4-5 game-uri.


UPDATE 16:00 Jocul lui Gasquet arată într-adevăr mult mai bine în ultima jumătate de oră, francezul trimițând primul set la decizie în tiebreak. Brad Gilbert pare surprins.


UPDATE 15:55 Djokovic și-a reglat serviciul, lăsându-i câte un punct în ultimele două game-uri proprii francezului care mizează pe atac, în pur stil Stan Wawrinka. Richard are al doilea examen important al setului, servind la 5-6 pentru tiebreak.


UPDATE 15:50 Djokovic s-a dat peste cap la propriu în game-ul al optulea pentru a rupe o dată în plus, decisiv, ritmul pe serviciul luiGasquet. A patinat, a alunecat, a revenit în punct și în final a căzut la o palmă de fileu. Dar în zadar. Francezul nu a cedat.


UPDATE 15:40 Egatitate la trei în prima semifinală masculină: Djokovic are 9-0 la erori neforțate, iar reverul lui Gasquet iese la rampă, în lung de linie, dar și pe duel direct în cros, cu lovitura cu două mâini a campionului în exercițiu.


UPDATE 15:30 Gasquet răspunde prompt și câștigă primul game al meciului la retur, întorcându-l și el pe sârb de la avantaj de două puncte pe serviciu. Djokovic nu poate salva decât o singură minge de break cu as, iar francezul se adună și egalează la doi.


UPDATE 15:25 Set pentru rusoaice, pe Terenul 3: Makarova și Vesnina se impun, în 31 de minute, în fața cuplului Mladenovic / Babos, cu 6-3.


UPDATE 15:20 Djokovic nu pierde vremea pe Central și transmite un semnal clar că vrea în finală: face break cu patru puncte consecutive, recuperând în game de la 40-15 pentru francez. 2-0, iar sârbul mizează pe atac: 3 lovituri câștigătoare și inițiativa menținută în punct.


UPDATE 15:15 Start la serviciu pentru Djokovic, sub privirile legendarului manager al „Diavolilor Roșii”. Sir Alex Ferguson a venit cu siguranță la terenuri pentru a-și susține conaționalul, dar își ocupă locul în loja regală de la primul punct jucat pe Central. Nole și-a câștigat lejer guame-ul de serviciu. 1-0.


UPDATE 15:05 Djokovic și Gasquet își croiesc culoar spre Terenul Central. Fostul jucător britanic Greg Rusedski anticipează o victorie în minimum de seturi a lui Nole.


UPDATE 14:58 Antrenorul-colaborator al Simonei Halep, în prim-plan. Darren Cahill, va comenta pentru ESPN semifinalele masculine. Și comentatorii au propriile „ședințe de pregătire” înainte de meci.


UPDATE 14:55 Start joc: prima semifinală care demarează în această zi a 11-a a Wimbledon-ului vine de pe tabloul de dublu feminin și le are în prim-plan, pe Terenul 3, pe Ekaterina Makarova / Elena Vesnina și Kristina Mladenovic / Timea Babos.


UPDATE 14:50 Antrenamentul săptămânii l-a avut totuși în prim-plan pe Andy Murray, iar misiunea sa nu a fost să găsească forehandul perfect ci să ofere o lecție memorabilă celor cinci cățeluși viitori-câini polițiști ai complexului All England Club.


UPDATE 14:40 Federer merge pe mâna croaților. Cine nu știe povestea cu antrenamentul lui Federer dinaintea finalei cu Rafael Nadal, în care Regele Wimbledonului l-a rugat pe Ivanisevic să ia racheta din nou în mână, pentru o repriză de încălzire, întrucât până atunci în turneu, elvețianul nu întâlnise vreun stângaci în șase meciuri? Înaintea duelului cu Murray, Federer a apelat la un alt croat retras: Ivan Ljubicic.


UPDATE 14:30 Drake, cu Serena și cu Gasquet. Joi, printre starurile prezente la Wimbledon s-a numărat și rapper-ul Drake, un apropiat al Serenei Williams. Și așa, de pe aleile All England Club, am aflat că și francezul Richard Gasquet cochetează cu muzica acestuia: „sunt un mare fan„, a scris „muschetarul” pe Twitter.


UPDATE 14:15 Federer de la Wimbledon 2015 este „vintage Federer” pentru Brad Gilbert. Am văzut deja că în secțiunea de comentarii se mizează pe o finală Djokovic – Federer. Brad Gilbert a analizat a doua semifinală pentru Daily Mail și anunță că în acest moment al carierei, Murray are armele pentru a-l ataca pe Federer și a propune un joc deschis, bărbătesc, complet diferet de jocul la greșeală care i-a adus prima victorie în fața Maestrului, la 19 ani. Tehnicianul l-ar sfătui, dacă s-ar afla în colțul tehnic în locul lui Amelie Mauresmo, să fie cât de agresiv poate, pentru că jucătorul pe care îl va avea de partea cealaltă a fileului este un „Federer din zilele bune”.


UPDATE 14:00 Scântei ca-n Australia? Jurnaliștii de la The Telegraph au pus cap la cap un Top 10 al celor mai aprinse schimburi de replici care l-au avut în prim-plan pe elegantul și reținutul Federer. În colecția „de incidente” regăsim și momentul cu scântei de la Australian Open 2014, atunci când Federer a cerut arbitrului în timpul duelului direct cu Murray, să nu mai arate pe ecrane reluările unui punct. „Roger a cerut asta pentru că pare un moment controversat și nu dă bine, dar e ok ca ei să arate fiecare moment în care eu mă enervez pe teren – acestea rulează tot timpul meciului!„, a răbufnit Andy, cel care l-a acuzat pe elvețian că nu a admis în fața arbitrului că o minge atinsese suprafața de joc de două ori. În plus, prin 2008, Federer critica jocul moton și prea defensiv al britanicului, iar în 2011 minimiza o serie de trei titluri ale britanicului, punctând că adversarii acestuia au fost modești.


UPDATE 13:50 Novak Djokovic este gata! Cel care a deschis turneul de la Wimbledon pe Terenul Central lunea trecută și-a făcut antrenamentul înaintea semifinalei cu Gasquet. În primele cinci meciuri, sârbul a petrecut trei ore mai puțin pe teren decât adversarul său direct.


UPDATE 13:40 „Omul-academie” Nick Bollettieri, cel care a scuturat bagheta sa magică de tehnician asupra Mariei Șarapova sau a lui Andre Agassi, așteaptă cu sufletul la gură duelul Murray – Federer, apreciind că britanicul are o șansă bună. Voi ce semifinală preferați și ce pronosticuri aveți?


UPDATE 13:30 Slautare! Finalul maratonului de 13 zile pe iarbă se apropie de final, intrând în ultimele 3 zile, teoretic cele mai spectaculoase, deși numărul meciurilor a scăzut simțitor. E soare la Londra, dar tensiunea este în creștere. Dintre cei 256 de jucători aflați la startul probelor de simplu mai sunt în luptă șase, iar la finalul acestei zile vor rămâne patru, câte doi combatanți în finalele de sâmbătă și duminică, care vor lupta pentru trofeu, cei doi învingători urmând a deschide apoi petrecerea campionilor, cu un dans al campionului și al campioanei ediției abia încheiate. Sunt Cezara Paraschiv și vom sta împreunp cu ochii pe tot ce mișcă la All England Club.


Ziua a 11-a a turneului de Wimbledon decide setul complet de finale la ediția 2015, a 178-a din istoria celui mai prestigios dintre cel patru turnee de Grand Slam. La masculin, semifinalele aduc în prim-plan trei nume pe care cei mai mulți specialiști și fani le anticipau în această fază a competiției, plus un outsider – Richard Gasquet, francezul care, deși mai are o semifinală în 2007 pe iarba londoneză iar în 2013, prin prezența în careul de ași de la US Open, trimitea un semnal de revenire în zonele pentru care talentul îl recomanda la debutul său în circuit, nu mai intră de ceva timp în ecuațiile marilor turnee.

Novak Djokovic, cu un picior înafara turneului în duelul cu Kevin Anderson, în optimi, și-a recuperat cadența în sferturi și redevine favorit la titlu, ca un jucător care a trecut un test important și a demonstrat parțial că urmele lăsate de înfrângerea din finala de la Paris nu sunt încadrabile la „daună totală”. Misiunea sa: să devină primul jucător după Federer (2007) care își apără trofeul. Adversarul său, Richard Gasquet este surpriza turneului, cu trei victime „grele” în cont – cu un „dar” evident în vederea prestației de vineri – cele mai importante două victorii au venit în dueluri directe cu jucători care execută reverul tot cu o singură mână, ca și el: Grigor Dimitrov, cap de serie 11, a fost trimis acasă rapid, în trei seturi, iar Stan Wawrinka, omul momentului în tenisul masculin (favorit 4), a cedat după un maraton de cinci seturi. Nick Kyrgios este la rândul său un adversar periculos mai ales pe iarbă, învins de Richard, dar Gasquet, la 29 de ani, este pe tărâm oarecum necunoscut, vizând calificarea în prima sa finală de Grand Slam.

11-1 este raportul meciurilor directe Djokovic – Gasquet

Roger Federer a jucat la Wimbledon 2015 tenis de înaltă calitate iar duelul său cu Murray se anunță unul de foc: la startul turneului, britanicul era catalogat, grație evoluției pe teren propriu, dar și al rezultatului de la Roland Garros, omul de bătut la Wimbledon. Britanicul a cedat câte un set, cu Seppi și Karlovic, dar ca și Federer, s-a ferit de emoțiile și uzura unui decisiv. Pe hârtie, semifinala a doua este mai echilibrată și pare a-l avantaja indirect pe Djokovic, în vederea finalei, în cazul unui maraton între favoriții 2 și 3. Federer are propriile recorduri de stabilit la această ediție: al optulea titlu, al 19-lea turneu de Grand Slam din carieră, reducerea la tăcere a celor care s-au grăbit din nou său îl scoată din calculele titlurilor care contează cel mai mult.


Roger Federer a câștigat ultima partidă directă, după o serie de trei succese ale britanicului

 


Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…