Ştiinţa, în Final Four

22 feb 2008 4 afişări Volei
Ştiinţa, în Final Four Ridicătoarea Unic-ului, Victoria Polişciuk (stânga), îşi dispută o minge la fileu cu Georgiana Anghel. Esecul ei si al colegelor sale l-a făcut pe antrenorul Branko Gajic să demisioneze

Nemţencele s-au impus (3:2) în returul cu Bacăul, însă au pierdut setul de aur.

Ştiinţa Bacău va disputa pe 15 martie semifinalele Challenge Cup. După ce triumfase clar (3:0) în meciul tur cu Unic, echipa lui Florin Grapă a pierdut cu 2:3, aseară, la Piatra-Neamţ, însă a avut câştig de cauză (15-12) în setul de departajare.

Deşi băcăuancele au început tare meciul, fiind de netrecut la blocaj, primul set a fost câştigat de Unic cu 25-19, în special datorită atacurilor inspirate ale Elenei Zaharia. Următoarele două acte au fost extrem de echilibrate.

Băcăuancele au de ce să se bucure: sunt în Final FourCel de-al doilea set a revenit Ştiinţei (26-24), iar al treilea s-a prelungit până la mingea cu numărul 64, când, din cauza greşelilor la preluare ale băcăuancelor, protejatele lui Vasile Ouatu au tras linie la 33-31. Perspectiva eşecului nu le-a convenit vizitatoarelor, care au reacţionat prompt. Cu Crina Hosu dezinvoltă în atac, ele au ajuns primele la 25 (25-21), egalând la 2. Ştiinţa n-a putut evita însă „setul de aur”, cedând în tie-break cu 11-15. Stabilirea participantei la Final Four a ţinut ca pe jar spectatorii. Cu nervi mai tari şi un plus de valoare şi experienţă, Ştiinţa şi-a asigurat diferenţa de puncte necesară (15-12) pentru a-şi depăşi din nou marea rivală.

Celelalte echipe calificate în Final Four-ul Challenge Cup sunt Vakifbank (Turcia / 3:0 şi 3:1 cu Dinamo), Dresdner SC (Germania / 0:3, 3:2 şi 15-7 cu Las Palmas) şi Infoplus Imola (Italia / 3:0 și 3:0 cu Olympiacos Pireu).

Semifinalele sunt programate pe 15 martie, locul urmând a fi stabilit ulterior. Ultima echipă feminină românească ajunsă în Final Four a fost RATB, în ediţia 1996/97 a Cupei Cupelor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.