Un cunoscut antrenor japonez va coordona loturile olimpice de judo ale României

23 mar 2018 487 afişări Alte Sporturi
Un cunoscut antrenor japonez va coordona loturile olimpice de judo ale României

Unul dintre cei mai buni antrenori japonezi de judo, Kohei Oishi, a dat curs propunerii Federaţiei Române de Judo pentru a coordona loturile olimpice în vederea Jocurilor Olimpice din 2020, care vor fi găzduite de Tokyo, informează Realitatea TV.

"Despre România ştiam că este o ţară din Europa de est şi că Bucureştiul este capitala ţării. Auzisem despre Ceauşescu şi revoluţia care l-a dat jos. Auzisem de asemenea despre marii sportivi şi oameni de sport precum Nadia Comăneci, Marius Vizer, Lidia Şimon sau Alina Dumitru. Citisem şi despre incidentul cu cetăţeanul japonez care a murit în Bucureşti după ce a fost muşcat de un câine vagabond.

Am contract cu Federaţia Română de judo până la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 inclusiv. Obiectivul principal este o medalie la JO 2020 iar pe termen lung premiza pentru o medalie în întrecerea masculină până la JO de la Los Angeles.

Am găsit sportivi foarte bine pregătiţi din punct de vedere tehnic dar din păcate aceste tehnici nu sunt valorificate de către sportivi în luptă deşi ei au potential. Tehnicile repetate la antrenament trebuie apoi aplicate cât mai mult în meciuri în competiţii. La antrenament trebuie repetat cu multă atenţie fiecare detaliu, chiar de bază, de la prize la deplasări pentru a putea obţine puncte în meciuri", a spus Oishi, într-un interviu acordat pentru site-ul Pagini Româneşti, din Canada.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.