Trei victorii româneşti în primul tur al Campionatului European de biliard din Cipru. Campionul naţional a câştigat cu 8-3 partida de debut

4 apr 2014 914 afişări Alte Sporturi
Trei victorii româneşti în primul tur al Campionatului European de biliard din Cipru. Campionul naţional a câştigat cu 8-3 partida de debut
  • Debut cu dreptul pentru trei dintre cei patru români intraţi vineri în concurs la Campionatul European de biliard, organizat în Cipru. Ioan Ladanyi, Mihai Braga şi Cristian Surdea s-au calificat în turul următor, la "bila 8".

Găzduită de Acapulco Holiday Resort (Kyrenia, Cipru), în perioada 30 martie - 9 aprilie, competiţia a programat vineri primele meciuri la disciplina "bila 8". Cele mai mari aşteptări ale românilor sunt legate de Ioan Ladanyi (Lugoj), campion naţional în 2013 şi un nume obişnuit cu turneele "de afară". Mihai Braga (Bucureşti) şi Cristian Surdea (Timişoara) au evoluat, la rândul lor, extrem de bine, obţinând biletele pentru runda următoare (primul, după o dispută foarte echilibrată, terminată în decisiv). Al patrulea român care participă la eveniment, ieşeanul Radu Anghel, a fost învins în acest prim tur.

Rezultatetele sportivilor români la Campioantul European de biliard din Cipru
 

Ioan Ladanyi - Jan Suchanek (Cehia) 8-3

Mihai Braga - Pascal Nydegger (Elveţia) 8-7

Cristian Surdea - Lionel Vernedal (Franţa) 8-5

Radu Anghel - Azar Senarip (Suedia) 5-8*

*Radu Anghel păstrează şanse reale de calificare, el urmând să evolueze pe "partea din spate" a piramidei, rezervată jucătorilor care au pierdut primul meci din turneu.

Până în acest moment, la Europeanul din Cipru s-au disputat deja finale la 5 dintre discipline. În clasamentul pe medalii, conduce Olanda, care şi-a adjudecat un titlu şi a mai bifat două locuri secunde. Surprinzător, Marea Britanie, considerată de mulţi specialişti drept cea mai importantă forţă din Europa în biliard, are până în acest moment un singur argint.

  • În 2013, campion naţional la biliard a fost Ioan Ladanyi. Locurile următoare au fost ocupate de Robert Mihai Braga şi Ciachir Arhire George, ambii din Bucureşti

Citeşte şi: Bilă albă pentru sportul care te face să depăşeşti orice pasă neagră

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.