US Open | Flavia Pennetta, regină la New York. La 33 ani, câștigă primul titlu de Mare Șlem: „Așa vreau să-mi iau rămas bun de la tenis”. Victorie emoționantă într-o finală ca-n familie cu Vinci, terminată cu imagini incredibile

US Open | Flavia Pennetta, regină la New York. La 33 ani, câștigă primul titlu de Mare Șlem:
  • Publicat:
  • Actualizat:

US Open 2015 fusese regizat pentru a fi momentul încoronării supreme a Serenei Williams. Așa l-au gândit fanii, specialiștii sportului alb, chiar și jucătorii. Terenul a decis altceva: o altă poveste, la fel de fabuloasă s-a așternut pe hârtie: la 33 de ani, Flavia Pennetta a câștigat primul titlu major al carierei, trecându-și numele în rubrica statisticii drept cea mai vârstnică jucătoare care triumfă în premieră într-un turneu de Mare Șlem și la final, a anunțat că astfel, își face ieșirea din scena tenisului profesionist.

Imaginile din final, din primele secunde  după ce ultima minge a atins cimentul de la Flushing Meadows, au eclipsat și au compensat un joc timorat, reținut, presărat cu greșeli. Două prietene din copilărie și-au disputat finala, au avut emoții, s-au temut că ar putea pierde jocul și au oferit spectacol cu pipeta. Au încheiat însă prima finală sută la sută italiană din istoria tenisului ca o echipă de dublu, așteptând ceremonia de premiere pe scaune alăturate, vorbindu-și, încurajându-se, sărbătorind împreună.

Liderul mondial, regina precedentelor trei ediții ale turneului de la Flushing Meadows, a fost una dintre primele jucătoare din circuit care a felicitat-o pe noua campioană de la New York:

 


AȘA AM TRĂ‚IT ÎN FORMAT LIVE BLOG SUCCESUL FLAVIEI PENNETA ȘI DEZNODĂ‚MÂNTUL TABLOULUI FEMININ DE LA US OPEN 2015.

 

00:35 Flavia Pennetta finalizează cu trofeu prima finală de Mare Șlem la simplu, ducând până la capăt un parcurs pe care în 2005 și 2014 îl lăsase neterminat, în finala de dublu. De luni, ea revine în Top 10 în clasamentul WTA și intră pe lista de 43 de câștigătoare de titluri de Mare Șlem în era Open. Acesta a fost deznodământul tabloului feminin de la US Open, ediția 2015. Vă mulțumim că ați urmărit acțiunea alături dă noi, iar mâine, turneul american pune punct, nu înainte de a prezenta o finală-blockbuster între primii doi jucători ai tenisului masculin, Novak Djokovic și Roger Federer.


00:25 Fabulos: Pennetta pune punct meciului și carierei, iar cerul se dezlănțuie la câteva minute după ce întreaga ceremonie de premiere s-a încheiat, într-un scenariu ca de film american cu happy-ending. Dacă la capătul Australian Openului, fanii tenisului s-au amuzat și au umplut internetul cu glume despre minunea care l-a făcut pe Fabio Fognini campion de Mare Șlem, la dublu, acum cuplul de aur al tenisului italian are o campioană veritabilă, la simplu, iar „Fogna” imortalizează momentele în care iubita sa face cel mai dificil anunț din viața unui sportiv. Și brusc, momentele în care Fognini își retrăgea privirea dinspre teren, în timpul jocului, urmărind atent ecranul telefonului parcă au o altă semnificație…


00:15 Pennetta câștigă și spune „Adio, Tenis!„. Italianca își termină speech-ul de învingătoare, mulțumește echipei, mulțumește sponsorilor și cere câteva secunde în plus cu microfonul în mână pentru a mai adăuga ceva: „am chibzuit mult, cea mai importantă decizie a carierei mele. Și vreau să vă spun că așa vreau să-mi iau rămas-bun de la tenis„. „Poate voi încheia anul”, adaugă Flavia la microfonul Eurosport.


00:10 „Sunt incredibil de fericită! Nu mă așteptam la asta la începutul turneului! Este atât de plăcut să joci împotriva unei prietene. Și ea a jucat incredibil astăzi”, le-a spus Pennetta cu lacrimi în ochi spectatorilor, după ce a devenit cea mai vârstnică jucătoare care câștigă primul titlu de Grand Slam al carierei.


00:05 „Am resimțit oboseala. Am încercat să lupt, să dau tot ce am, efortul a fost mare ieri. A fost o săptămână incredibilă. Este greu să joci împotriva unei jucătoare pe care o știi atât de bine! Sunt foarte fericită și foarte fericită pentru Flavia”, a declarat Vinci, la ceremonia de premiere.


00:00 Imagini incredibile, probabil unice în istoria tenisului feminin: învinsa și învingătoarea așteaptă ca două coechipiere de la dublu ceremonia de premiere!


23:58 Game, set, meci și trofeu pentru Flavia Pennetta! Italianca închide turneul cu un game alb pe seriviu, se impune într-o oră și 33 de minute de joc în fața Robertei Vinci, se îndreaptă la fileu pentru o îmbrățișare caldă cu buna sa prietenă, apoi sprintează spre loja sa.


23:53 Pennetta rezistă pe serviciu și ajunge la un game de titlul de la US Open, la 5-2! Favorita 26 a scăzut din nou turația, dar un as, un retur slab al lui Vinci pe mingea a doua și apoi un superb lob peste o adversară prinsă în tranziție spre fileu, o duc pe Flavia la un game de succesul carierei.


23:45 Cât de serioasă este revenirea lui Vinci? Italianca se vede pusă cu spatele la zid și mizează mai mult pe atac, iar Pennetta pierde un tempo, cedându-și serviciul.


23:40 Pennetta o împinge în criză de timp, idei și răbdare pe Vinci, care cedează al doilea break în setul doi.


23:35 Vinci încearcă o replică rapidă, la retur, găsește bine lovitura de passing, dar plusul de încredere se vede în jocul Pennettei care pune un pic mai multă variație în joc, desprinzându-se astfel la 3-0 pe tabelă. Probabil statistica spune totul: în acest meci, într-un set plus trei game-uri, a greșit neforțat de 23 de ori, mai mult decât a făcut-o în trei seturi în fața liderului mondial. Vineri, Vinci a încehiat cu 20 greșeli directe.


23:32 Break Pennetta, 2-0. Favorita 26 a primit un mare balon de oxigen după câștigarea primului set și intră decis în setul secund, câștigând opt din primele 11 puncte. Când te bucuri însă că vezi o execuție spectaculoasă, urmează eroarea. Finala rămâne frustrant de urmărit.


23:25 Set Pennetta, 7-4, după 62 de minute: din păcate, tot greșeșlile fac diferența în tiebreak, dar favorita 26 a gestionat puțin mai bine finalul de set. Flavia strânge pumnul, se uită spre loja sa și este mulțumită la jumătatea drumului spre trofeu. Cele 62 de minute de joc au fost încărcate cu presiune, apăsătoare.


23:15 Decizie la tie-break. Pennetta își amintește că este o jucătoare excelentă de dublu și reușește un atac de clasă, din demivoleu. Rezultatul se vede imediat pe tabelă: 6-6 și pentru prima oară după 2007, cele două își dispută un tiebreak.


23:10 Roberta Vinci a întors în favoarea sa raportul de forțe în acest set, instalându-se ea la conducerea schimburilor, profitând cu inteligență de ezitările din jocul favoritei 26. Pennetta rămâne în față la capitolul lovituri câștigătoare, 14-8, dar tabela arată 6-5 pentru Vinci.


23:00 Re-break Vinci. Pennetta sărbătorește prea devreme în game-ul opt, la 40-15 cu un pumn strâns energic. Greșește atacul la fileu, apoi o readuce în set pe fosta sa parteneră de dublu cu o dublă greșeală. Fognini s-a plictisit în tribune și butonează telefonul, iar Vinci se furișează în față în game, aducând-o cu o scurtă la fileu pe jucătoarea care ducea Italia în premieră în Top 10-ul WTA, pasând-o apoi decisiv cu reverul. Pennetta este trădată de rever și Vinci răsuflă ușurată, la 4-4.


22:45 La 2-4 abia, Roberta Vinci găsește prima sa lovitură câștigătoare, după ce statistica sa contabilizase doar 10 erori neforțate. Nu surprinde lipsa așilor, pentru că italianca nu strălucește la serviciu, dar loviturile cu care a stricat mecanismul Serenei Williams nu s-au văzut în primele 25 de minute astăzi. Totuși, Pennetta se remarcă cu un game bun la serviciu, prin care confirmă break-ul, iar Vinci își mai trece o unitate în cont, pe tabelă, la capătul acestui schimb de terenuri. 4-3 pentru Pennetta, la schimbarea mingilor.


22:40 Al doilea schimb de terenuri pare a le da puțină energie celor două jucătoare, care reușesc, pe lansarea Pennettei, să ofere câteva schimburi coerente de mingi. Vinci vine la fileu, împinge game-ul la egalitate, dar Flavia rezistă. Totuși, sarea și piperul lipsesc din meci, așa cum se vede din lipsa de reacție a publicului, dar și din comentariul lui Brad Gilbert. Nici măcar game-ul cinci, cu primele puncte cedate pe serviciu de vinci și primnele oportunități de break nu poate fi considerat spectaculos. Punctele continuă să se încheie prin erori, mingi care nu prind linia, dar Pennetta își asigură primul break al partidei, la a șaptea oportunitate!


22:28 Vinci – Pennetta, 2-1. Start ezitant, în care jucătoarele se tatonează. Pennetta joacă în raliu pe reverul adversarei, iar Vinci răspunde din nou și din nou cu mingi tăiate, anemice. Favorita 26 își câștigă serviciul, iar la retur ratează din nou și cu dreapta și cu reverul, iar Roberta preia conducerea, 2-1, după al doilea game alb de serviciu.


22:25 Vinci începe finala cu game alb pe serviciu, iar reacția din tribune a lui Fabio Fognini este justificată: returul Flaviei Pennetta ratează complet ținta, de trei ori la rând.


22:20 Flori, aplauze, tribune relativ pline și start joc! Pennetta și Vinci și-au făcut intrarea pe teren, iar meciul începe cu Roberta Vinci la serviciu.


22:15 Salvador Navarro, antrenorul Flaviei Pennetta a stat tot timpul cu carnețelul în mână în timpul duelului elevei sale cu Simona Halep. Astăzi, în lojă i se va alătura Fabio Fognini. Multe fane ale sportului alb vor îndrepta cu siguranță obiectivul aparatului de fotografiat și spre acea parte a tribunei, măcar în pauze.


22:10 Wilander anticipează o finală superbă, mizând pe variația din jocul italiencelor. Vinci a fost descrisă ca o jucătoare care readuce pe teren tenisul anilor 90, în timp ce Pennetta este jucătoarea cu mai multe opțiuni.


22:00 Pronosticul lui Brad Gilbert: Pennetta, ușor favorită, din cauza plusului de forță. Antrenorul lui Vinci, Francesco Cucina, avertizează că s-ar putea ca meciul să nu fie unul spectaculos. Găsesc italienii formula pentru a translata tactica de 0-0 de la fotbal în tenis, pentru această finală de Mare Șlem la tenis?


21:55 Flavia Pennetta a dat greș în 2015 la ținute, la trei din patru turnee de Mare Șlem. Cei de la Bustle.com i-au dat bilă albă pentru echipamentul de la Wimbledon, însă în rest, a fost de rău: cei de la mytennislessons.com au inclus-o în top 10-ul celor mai neinspirate ținute de la French Open, iar Tennis.com a sancționat-o într-un top similar, pentru echipamentul Adidas de la Australian Open. Nici la New York, Flavia nu strălucește pe teren grație echipamentului.


21:50 Scăpăm fără ploaie? Brad Gilbert ne-a avertizat că sunt anunțate averse în această seară la New York, jurnaliștii britanici ne sperie cu un grafic tare neprietenos, cu averse, tunete și fulgere. Un meci scurt, precum ultimele șapte dueluri directe ne poate ajuta să scăpăm fără întreruperi, dar ne-ar priva de un spectacol în adevăratul sens al cuvântului. Un meci lung ne dă palpitații.


21:40 Un vampir pe Arthur Ashe Stadium. Unul dintre primii oaspeți de seamă care și-au făcut apariția în complexul de la Flushing Meadows pentru finala feminină este Paul Wesley, actorul care îl interpretează pe blândul și pașnicul Stefan Salvatore, vampirul-prietenos cu oamenii, care refuză sânge uman în serialul extrem de popular „Jurnalele Vampirilor” – unul dintre multele serii care a urmat succesului cinematografic avut de saga Amurg. Dacă Goran Ivanisevic ar fi fost mai conectat la trendurile actuale, nu l-ar fi comparat pe Djokovic cu un rechin care devorează pur și simplu prada atunci când simte miros de sânge, ci cu un vampir.


21:35 ROBERTA VINCI, drumul spre FINALA US OPEN 2015

  • Turul 1: Vania King 6-4, 6-4
  • Turul 2: Denisa Allertova 2-6, 6-3, 6-1
  • Turul 3: Mariana Dunque Marino 6-1, 5-7, 6-2
  • Optimi: Eugenie Bouchard  – tur liber
  • Sferturi: Kristina Mladenovic 6-3, 5-7, 6-4
  • Semifinală: Serena Williams 2-6, 6-4, 6-4

21:30 Doar 30 de minute ne mai despart de startul anunțat al finalei feminine, așa că vă invit să recapitulăm parcursul celor două finaliste. Începem cu jucătoarea care se află pe lista capilor de serie, la poziția 26.

FLAVIA PENNETTA, drumul spre FINALA US OPEN 2015

  • Turul 1: Jarmila Gajdosova 6-1, 3-6, 6-1
  • Turul 2: Monica Niculescu 6-1, 6-4
  • Turul 3: Petra Cetkovska 1-6, 6-1, 6-4
  • Optimi: Sam Stosur  7-5, 6-3
  • Sferturi: Patra Kvitova 4-6, 6-4, 6-2
  • Semifinală: Simona Halep 6-1, 6-3

21:25 A jucat cu biletul de avion în buzunar. Am auzit-o probabil cu toții pe Roberta Vinci spunând, la finalul semifinalei de ieri că în niciun caz nu s-a gândit că ar putea să o bată pe Serena Williams. Dacă nu ați crezut din prima, iată un detaliu interesant scos la iveală de Business Insider: Vinci și-a rezervat un bilet de avion pentru sâmbătă seară, pentru a părăsi New York-ul, ora meciului de vineri nepermițându-i să plece chiar în acea zi. Oricum, nu miza pe faptul că la acea oră, ar putea juca finala.


21:15 „Prietenii mei”, varianta italiană. Știți probabil prea bine faptul că Flavia Pennetta trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Fabio Fognini. Ați putut citit despre dezamăgirile și împlinirile sale romantice în articolul colegului meu Cristi Voicu. Acum, ne concentrăm pe prietenia Pennetta – Vinci.


21:10 Italia, prim-miniștrii și sportul. Nu doar Silvio Berlusconi a fost un oficial cu mare drag de sport. Matteo Renzi a luat de urgență avionul noaptea trecută, de la Roma, cu destinația New York, pentru a le putea vedea din tribunele Arthur Ashe Stadium pe Flavia Pennetta și pe Roberta Vinci.


21:00 Flavia și Roberta, de prima pagină: „We love New York, We love you”, transmit într-un titlu inedit în limba engleză, cu grafică ingenioasă, jurnaliștii celui mai longeviv cotidian sportiv din Europa. În Italia, Gazetta dello Sport le-a rezervat prima pagină celor două tenismene care au stricat finala perfectă de la Flushing Meadows.


20:55 16 ani mai devreme: Flavia și Roberta, fericite de aceeași parte a fileului. Pennetta și Vinci câștigau împreună trofeul probei de dublu, la juniori, pe zgura de la Roland Garros. Dacă în urmă cu 16 ani, cele două trăiau împreună emoțiile finalei, de aceeași parte a fileului, în 2015 ele vor fi separate de plasă, iar la final, doar una va fi campioană.


20:45 Primul trofeu al zilei s-a decis: Nicolas Mahut și Paul-Hughes Herbert sunt campionii probei de dublu masculin. Francezii care i-au scos din cursă pe Horia Tecău și Jean Julien Rojer au dus parcursul până la capăt, într-o finală încheiată 6-4, 6-4 în fața perechii Murray / Peers. Mahut și Herbert ridică trofeul, după ce la Australian Open erau învinși de italienii Fognini și Bolelli.


20:30 Salutare! „Ciao!” este salutul la modă în tenisul feminin, pentru că fanii sportului alb își reglează respirația după ritmul dat la Roma. Italia trăiește „cea mai frumoasă poveste în sport, după finala Campionatului Mondial din 2006, când azurii câștigau trofeul” – atrage atenția Luca Baldissera, jurnalist la Quotidiano Sport, potrivit site-ului oficial al US Openului. Italia nu știe exact cum să reacționeze, cu cine ține în finală, în meciul Pennetta – Vinci, iar întreaga lume este martoră la povestea emoționantă a celor două prietene și colege de generație, Flavia Pennetta și Roberta Vinci. Italia va celebra la final. Italia va plânge și va râde în același timp, alături de două sportive generoase pe terenul de tenis, care nu își ascund trăirile, nici lacrimile. Sunt Cezara Paraschiv și vă invit să urmărim împreună ziua cea mare a Italiei, la New York.


Ultim act surpriză pe tabloul feminin la US Open 2015: urmărim împreună pe www.ProSport.ro, în format LIVE BLOG, de la ora 22:00, finala FLAVIA PENNETTA – ROBERTA VINCI.

Tenisul mondial a avut puțin timp pentru a digera cutremurele din semifinalele feminine, disputate vineri, cu 15 ore întârziere față de programarea inițială, din cauza ploii. În loc de marea zi a Serenei Williams și ultimul pas al americancei spre Marele Șlem, în locul unui duel între primele două jucătoare din clasamentul WTA, Arthur Ashe Stadium va fi scena pe care se scrie ultimul paragraf al unei altfel de pagini de istorie, în roșu, alb și verde: prima finală de Grand Slam sută la sută italiană. Flavia Pennetta (26 WTA) și Roberta Vinci (53 WTA) și-au câștigat locul sub reflectoare cu prestații superbe, alimentate de o știință a jocului dobândită în decenii de tenis, cele două având laolaltă 65 de ani.


Așa arată afișul pregătit de WTA pentru finala din această seară. Sursa: wtatennis.com

Pennetta (33 ani) și Vinci (32 ani) au experiență, dar nu într-un astfel de meci, nu într-o finală de Mare Șlem, la simplu. Ambele italience au câștigat titluri de Mare Șlem la dublu, Roberta Vinci având chiar setul complet de trofee în carieră (Roland Garros și US Open în 2012, Australian Open în 2013 și 2014, Wimbledon în 2014 – la dublu feminin). Cele două colege fac parte dintr-o generație a Italiei cu rezultate fabuloase, mărturie stând faptul că fiecare membră a cvartetului care în 2009 câștiga Fed Cup pentru tenisul din Cizmă – Francesca Schiavone, Sara Errani și acum Flavia Pennetta și Roberta Vinci – a ajuns în interval de șase ani, să dispute măcar o finală de Grand Slam, la simplu.

Mai surprinzător este faptul că această finală sută la sută italiană vine pe suprafață rapidă, în condițiile în care, tradițional, tenisul în Cizmă este asociat automat cu suprafața roșie. Atât Pennetta, cât și Vinci însă sunt jucătoare atipice, cu apetit pentru cimentul rapid, care Flaviei îi pune în valoare reverul extrem de plat, razant cu fileul și neiertător cu adversarele din punct de vedere al timpului de reacție, iar Robertei îi favorizează jocul la plasă, atât de bine conturat la dublu. Ambele italience au performat pe ciment în turneele de Mare Șlem mai mult decât pe zgură sau pe iarbă. Pennetta a atins cel puțin faza sferturilor de finală în șase din ultimele șapte ediții de US Open în care a luat startul, singurul sfert departe de cimentul american fiind obținut la Australian Open, în 2014. De partea cealaltă, Vinci a jucat în total de trei ori în carieră în săptămâna a doua a unui turneu de Mare Șlem – de fiecare dată la Flushing Meadows.

Cotă fabuloasă la start de turneu pentru o finală Pennetta – Vinci: 10.000 la 1. Cota Robertei Vinci pentru a atinge finala a fost 300 la 1.

„La decima”: dinamică interesantă în meciurile directe. Pennetta pornește cu avantaj minim, 5-4

După rezultatele din semifinalele feminine, probabil puțină lume se mai încumetă să facă pronosticuri. Interesant este că ultimele șapte dueluri dintre italience au fost bătălii unidirecționale, meciuri fără istoric în care alternativ, o jucătoare a avut control deplin. 10 din ultimele 12 seturi disputate s-au încheiat la 0, 1 sau 2, iar partidele pe ciment au fost două în total, împărțite de Pennetta și Vinci. Cele două nu au mai jucat un set decisiv din 2005, cu zece ani în urmă față de acest al zecelea duel direct.

Pennetta, avantaj din spatele terenului, Vinci la plasă

Pennetta a controlat tactic meciul cu Simona Halep, alegând bine momentele în care a pistonat cu lovituri consecutive pe tușă, trimise parcă la indigo în același loc, a știut când să acceseze lungul de linie, în raliu sau la retur, dar și când să rupă ritmul cu scurte sau contrascurte, care fie au decis direct punctul, fie au destabilizat-o suficient de mult pe Simona, pentru a fi eficiente. Și mai spectaculoasă a fost lupta Robertei Vinci cu Serena Williams, mai plină de dramatism și suspans. Variația în raliu a fost secretul lui Vinci, iar voleul – lovitura de expoziție. La startul finalei, Pennetta pornește cu un avantaj teoretic de pe linia de fund a terenului, iar Vinci, cu un plus la voleu.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen