Un interviu "altfel" cu Irina Bara. Sportiva a povestit secretele din spatele unui tânăr în plină ascensiune, dar şi partea neplăcută a tenisului. ”Familia îmi lipseşte cel mai mult”

20 iul 2018 2110 afişări Tenis
Un interviu "altfel" cu Irina Bara. Sportiva a povestit secretele din spatele unui tânăr în plină ascensiune, dar şi partea neplăcută a tenisului. ”Familia îmi lipseşte cel mai mult”
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Ca la orice ediţie a BRD Open şi în acest an putem consemna o revelaţie. Irina Bara (151WTA) a reuşit performanţe notabile la Bucureşti, unde a reuşit să treacă de calificări şi de primul tur la simplu, iar în proba de dublu este calificată în runda 2. Irina Bara ne-a acordat un interviu altfel. Un interviu în care cariesa sa, aflată în plină ascensiune, a fost îmbinată cu preferinţele din afara sportului, a unei tinere de 23 de ani. Nu are activităţi diferite de cei de vârsta ei. Se uită la seriale şi călătoreşte.  Aşa cum spune şi ea, călătoria ”îmi oferă această satisfacţie. Nu mă pot plânge”.

Irina a acceptat să vorbească pentru ProSport după victoria de la dublu, deşi în aceeaşi zi a evoluat şi în proba de simplu. Miercuri, ea a stat pe teren peste 3 ore. Am început cu partea mai puţin văzută. Partea ascunsă a jucătorului de tenis.

Sportivii au foarte puţin timp liber. Tu ce preferi să faci în acea scurtă perioadă?
Nu am timp liber aproape deloc. Sunt mereu prinsă de la o competiţie la alta...mereu pe aeroporturi, e dificil. De cele mai multe ori, prefer să mă odihnesc. Nu am timp şi mereu, când se iveşte ocazia, mă relaxez.

Ce hobby-uri are un sportiv de 23 de ani care se află mereu pe drumuri?
Îmi place să călătoresc. Pot spune că asta e cea mai mare satisfacţie pe care mi-o oferă tenisul. Călătoresc foarte mult, de asta nu mă pot plânge. Îmi plac foarte mult şi serialele.

Care este serialul preferat?
Am două seriale preferate, Game of Thrones şi Suits.

Ce este cel mai greu în viaţa unui sportiv?
Lipsa familiei. Am fost nevoită să plec de lângă familie de la o vârstă mică şi am simţit lipsa ei. Aveam nevoie să petrec timp cu ei, dar acum este puţin mai bine. Am început să mă obişnuiesc. Îmi văd familia 4 săptămâni pe an. Chiar şi lipsa prietenilor o simt.

Ce ar fi fost Irina Bara dacă nu ar fi făcut tenis? Ai fi ales un alt sport sau ar fi ales un alt domeniu?
Cel mai probabil aş fi ales un alt domeniu. Aş fi urmat psihologia şi cred că aş fi ajuns psiholog. De altfel, tenisul mi-a fost indus de tatăl meu. Nu pot spune că m-a obligat, dar el este antrenor de tenis. Tot timpul eram pe teren şi am ajuns să mă atajez de acest sport. Am început la perete, jucam singură.

  • Irina Bara ne-a dezvăluit şi planurile ei de viitor în tenis. Speră ca performanţele de la Bucureşti să fie boom-ul carierei sale.

Relaţia cu Alize Cornet

Cum ai descrie în câteva cuvinte ediţia BRD 2018?
Prin două cuvinte: plăcere şi presiune. Este o plăcere să joci în faţa românilor, pentru că te susţin la fiecare meci. Totodată, apare şi o presiunea din cauza faptului că nu vrei să-i dezamăgeşti. Te susţin într-un număr mare şi este păcat să pierzi când îi ai alături.

Crezi că performanţele de aici te vor ajuta să creşti în evoluţii şi clasament?
Sper ca rezultatele de aici să îmi dea încredere şi să urc. E necesar să continui evoluţiile bune şi la următoarele turnee. Săptămâna viitoare voi participa la un turneu WTA în Rusia, în calificări, şi sper să am evoluţiile de aici.

Care a fost cel mai plăcut moment din carieră?
Cel mai frumos moment a fost rezultatul din proba de dublu de la Roland Garros. Am jucat sferturi cu Mihaela. Cu ea am o relaţie specială. Am făcut prereche la câteva turnee şi vom comtinua şi la următoarele.

Dintre sportivele din afară, cu cine te înţelegi cel mai bine?
Cu toate fetele mă înţeleg. Cu Alize Cornet am făcut în câteva rânduri echipă şi cred că ne completăm. Ea e o fire mai recalcitrantă, iar eu sunt jumătatea mai liniştită.

Modelul din tenis este Justin Henin. La fel ca Simona Halep

Idolul din tenis?
Când eram mică îmi plăcea foarte mult Justine Henin, iar acum Simona Halep.

Ce îşi reproşează până acum Irina Bara?
Nu îmi reproşez nimic. Până acum am făcut tot ce a ţinut de mine. Dacă voi fi sănătoasă, voi ajunge şi mai sus. Sunt convinsă de lucrul acesta.

Deşi are 23 de ani, Irina are o mentalitate de campioană. Întrebată care este cel mai greu din cariera sa, a declarat că suferă după fiecare meci pierdut.

După fiecare meci sunt supărată. Indiferent că pierd la 0 sau că pierd în prelungiei. Mă consum de fiecare dată. Irina Bara poate fi următorul star al tenisului românesc. În ultimii ani, ţara noastră a oferit sportive care au făcut performanţă la nivel mondial. Acum e rândul Irinei să iasă în faţă. Totul depinde de ea cât de mult va reuşi să urce şi să aibă evoluţii constante. Talent, seriozitate, profesionalism. Acestea sunt argumentele care o descriu pe sportivă. Mai are nevoie ”doar” de multă muncă. Totul depinde de ea.   

 

 

 

 

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.