Simona ratează finala de la Roma: Halep – Suarez Navarro 6-2, 3-6, 5-7. Decisiv halucinant: Halep a rupt o serie de opt break-uri consecutive, dar nu a putut câștiga la retur la 5-4, nici la 5-6! A treia minge de meci a fost cu noroc pentru spaniolă

Autori: Cezara Paraschiv, Cristian Mihală Publicat: 16 May. 2015, 16:14 Actualizat: 16 May. 2015, 16:15 Tenis
  • SIMONA HALEP a fost învinsă de CARLA SUAREZ NAVARRO ÎN PRIMA SEMIFINALĂ‚ DE LA ROMA. A DOUA SEMIFINALĂ‚, MARIA ȘARAPOVA – DARIA GAVRILOVA NU VA ÎNCEPE ÎNAINTE DE ORA 17:30, dar cel mai probabil se va amâna, pentru că înainte trebuie să se încheie semifinala masculină Novak Djokovic – David Ferrer.
     
  • Aflată la a 24-a semifinală din carieră, Simona Halep a pierdut duelul „specialistelor pe zgură” într-un epuizant meci de două ore și 31 de minute.
  • Carla Suarez Navarro (10 WTA) a devenit astfel prima jucătoare din circuitul WTA care a obținut 31 de victorii în 2015. Halep a rămas la 29 de victorii în sezon.
  • Simona Halep este acum la mâna Mariei Șarapova: dacă rusoaica o învinge pe conaționala sa, Daria Gavrilova, Simona va fi coborî pe locul 3 WTA, va fi cap de serie numărul trei la French Open și s-ar putea întâlni cu Serena Williams în semifinalele turneului de la Paris.

16:05 Iar tabăra învingătoare a udat victoria cu lacrimi…


16:00 Iată și statistica unei înfrângeri foarte dure pentru Simona, care a cedat singurul meci în care a întâmpinat cât de cât rezistență la Roma: 60 de greșeli neforțate, 44% puncte câștigate pe serviciu, per total și 27% puncte câștigate pe serviciul doi.


15:53 Înfrângerea Simonei în 140 de caractere. Și pentru a completa descrierea Martinei Navratilova, iată super-sugestivul mesaj al lui Ben Rothenberg:


15:50 Ce a făcut Carla Suarez? A trimis pur și simplu mingea înapoi„, a simplificat la maximum strategia, Martina Navratilova, la microfonul ESPN.


15:44Cred că s-a văzut astăzi că Simona are probleme să încheie punctul atunci când are în față o jucătoare care aleargă foarte bine. Simona pur și simplu nu  a putut să câștige astăzi. La final, amândouă erau epuizate. Cred că Simonei i-ar fi trebuit cineva care să coboare alături de ea să o îndrume. Cred că nu se simte destul de confortabil la fileu și de aceea nu vine mai des în față. Dar ea a fost cea care aîntrerupt seria de break-uri, ar fi trebuit să câștige. Însă la 5-4 și 30-0, forehand-ul Simonei pur și simplu >.”, a comentat Martina Navratilova înfrângerea Simonei Halep, la microfonul ESPN.


15:40 VICTORIE CARLA SUAREZ NAVARRO, 2-6, 6-3, 7-5! Simona nu poate câștiga pe retur pentru a doua oară atunci când are nevoie în decisiv, deși a făcut-o de patru ori în startul setului și ratează finala de la Roma!


15:32 Simona, break sau eliminare! Navarro a imitat-o pe Simona, a câștigt la serviciu, apoi a revenit cu break. La 6-5, servește pentru calificarea în finală.


15;28 Ironia tenisului, nu a sorții: după opt break-uri la rând, ajunsă la 5-4 Simona nu mai poate face break! Aflată la conducere pe servciiul ibericiei, Simona pare paralizată și trimmite de două ori în burta fileului. Cu dreapta. CSN ratează și ea, în lateral, dar Simona nu profită. 5-5!


15:22 SIMONA RUPE SERIA BREAK-URILOR ÎN DECISIV! Nu degeaba comentatorii ESPN anunță: „breaking news: minge de game!”. Simona salvează pentru prima dată în setul trei mingi de break, două la număr și reușește să câștige pe serviciu! Este la un break distanță de finală! 5-4!


15:08 Meciul a depășit bariera de două ori, nivelul fizic a crescut, nu și nivelul reușitelor: seria break-urilor în decisiv continuă și ajunge la șapte, după ce Simona a ratat din nou exasperant și totodată memorabil de la fileu. Iar Carla Suarez Navarro vorbește cu antrenorul, în timp atât Ioniță, cât și Cahill rămân încruntați în tribună, așteptând ca Simona să își amintească regulile din WTA, nu din circuitul ATP.


14:50 Întrecerea erorilor: meciul rămâne pe muchie de cuțit, dar nu din cauza nivelului excepțional la care joacă cele două, ci mai ales din cazua multelor erori. Trei game-uri, trei break-uri, două în contul ibericiei, iar Simona rămâne cu slaba consolare de a fi câștigat probabil cel mai bun raliu al meciului. 2-1 pentru Navarro.


14:45 Întreaga statistică din dreptul Simonei este dezamăgitoare, dar servicul doi se remarcă de departe.


14:41 Gestul Simonei din game-ul trei al setului doi a dat startul colapsului și ilustrează perfect ceea ce se întâmplă pe teren. Simona este în corzi! Setul doi a fost decis de cele 24 de greșeli neforțate ale tricolorei, față de 10 reușite directe.


14:38 Simona Halep nu are altceva de făcut decât să își ia o pauză prelungită de vestiare, după ce Carla Suarez Navarro valorifică a șasea minge de set, face 6-3 și împinge semifinala într-un set decisiv. Din nou, Halep refuză ajutorul antrenorului, dar jocul său a fost mult prea dezordonat în actul doi.


14:30 Simona se ambiționează, se agață de setul doi și salvează patru mingi pentru decisiv ale ibericei, în propriul game de serviciu. Navarro are multe motive să regrete oportunitățile ratate de ea, mai mult decât salvate de Simona.


14:20 Simona și-a pierdut cumpătul, dar și loviturile: Halep nu mai găsește terenul advers, mingile sale sunt ori prea scurte, ori prea joase și nu trec de banda fileului. Momentul critic: un punct jucat din defensivă de Simona, care o vede pe Navarro în drum spre fileu și încearcă lovitura de trecere în lung de linie. Spaniola interceptează însă perfect la plasă, face voleul câștigător, își oferă oportunitate de break, iar Simona își varsă nervii pe materialul de concurs: dă cu racheta de pâmânt de patru ori, este forțată să schimbe racheta iar game-ul îi revine logic ibericei, pentru că Halep nu se poate regrupa. Navarro se grăbește să profite și pe servciu de „demonii” Simonei și este răsplătită cu un game alb. 5-2 și Simona servește pentru a prelungi acest act secund.


14:10 Jocul Simonei suferă în acest moment, dar Suarez Navarro nu are constanța necesară pentru a face pasul la 4-1: ratează la rândul ei și îi dă timp să Simonei să își găsească un moment de luciditate, pentru a fructifica, pe greșeala adversarei, a doua minge de break.


13:55 Început ezitant de set doi de ambele părți ale fileului: Navarro pe serviciu, este luată tare de Simona care anulează o minge de game și fructifică prima oportunitate de a trece în față. Însă erorile revin în game-ul de serviciu al Simonei, care nu mai poate salva, iar în startul game-ului trei, pe serviciul Carlei, după un forehand ușor ratat  în apropierea fileului, constănțeanca explodează. Navarro se hrănește cu frustrarea Simonei și ajunge în față. 2-1


13:45 PRIM SET SIMONA, 6-2! Primul set a durat 36 de minute: Halep s-a încălzit în primele șapte, apoi a dominat autoritar, lăsând-o clar în urmă pe Navarro. 12 lovituri câștigătoare ale Simonei explică cele șase game-uri, iar cele 12 greșeli neforțate – primele două game-uri și mica bâlbăială de la 5-2, când a avut de înfruntat trei mingi de break. „Fighter girl” a încheiat cu un „bagel moral”

 

 

 


13:37 Simona apaă accelerația și preia ccontrolul net pe teren: Halep câștigă din nou la retur, și este la al cincilea game consecutiv. Dreapta este letală, dar și reverul începe să muște. De partea cealaltă, Navarro este chinuită de insistența pe rever și pare sufocată. 5-2 pentru Simona.


13:28 Simona își reglează ținta pe lovitura de dreaapta și face diferența pe tabelă: tricolora reușește o serie de trei game-uri consecutive, încheiate cu forehand-uri impresionate – ca lungime și unghiuri. Simona găsește liniile, o izolează pe Carla Suarez și câștigă din nou contra serviciului, trecând în premieră în avantaj, 3-2


13:18 Dreapta le ridică, dar le și îngroapă, atât pe Simona, cât și pe Carla Suarez Navarro în debut de meci. Spaniola stă, nicio surpriză, constant, în spate. Simona variază, încearcă să scurteze punctele și se plimbă mult în față – în spate. Forehand-ul nu este însă perfect reglat, Simona ratează și de pe linia de fund și din teren, în drum spre fileu, iar iberica profită, adjudecându-și break la prima oportunitate, cu un superb lung de linie, evident, realizat cu dreapta. La 2-0 însă, și dreapta lui CSN, cum o știu toți forumiștii noștri, dă rateuri, iar Simona revine în primul set. 2-1 penru iberică.


13:08 Simona a ales: Carla Suarez Navarro va servi prima.


13:00 TIME TO GET DIRTY! Cu două „specialiste” ale suprafeței roșii pe Centralul de la Foro Italico, duelul trebuie să se lase cu multe raliuri și șosete foarte murdare! Să ne încălzim și noi în paralel cu jucătoarele.


12:48 Măcar un turneu i-a ieșit, cu o jucătoare! Darren Cahill a verificat personal terenul înainte de semifinala Simonei Halep. Antrenorul Adidas a fost în anturajul Simonei Halep și al nemțoaicei Angelique Kerber pentru două turnee: Madrid și Roma.Kerber  a câștigt pe zgură înainte de venirea australianului, apoi însă s-a stins rapid, iar Simona a performat doar în capitala Italiei.


12:37 Dacă ieri Simona a fost comparată ieri cu Nadal, „Regele Zgurii”, după o victorie în care a dominat copios o jucătoare cu doar 9 greșeli neforțate în statistică, impunându-se 6-1, 6-0, cu Alexandra Dulgheru, Martina Navratilova găsește formula perfectă de accentua „valoarea” realizării: „a avut un tablou ușor la Roma, dar cifrele pe care le are, sunt sută la sută > Serena Williams”


12:35 Cum o prezintă Sam Smith, jurnalistă ESPN, pe Simona Halep? „Brilliant”! Nici nu mai are nevoie de traducere, nu?


12:30 Carla Suarez Navarro pare superstițioasă: și-a anunțat pe Twitter, cu precizie elvețiană fiecare meci de la Roma. Pentru duelul cu Simona, are însă două „emoticonuri”, în loc de unul. Simte cel mai probabil că are nevoie de mai mult ajutor din partea fanilor. Știm însă clar, după meciul de ieri, cum va reacționa tribuna când Simona intră pe teren.


12:20 Simona declara joi într-un interviu pentru Tennis.TV, înainte de a ști exact cu cine va juca astăzi, că este pregătită să stea pe teren trei ore împotriva ibericei.


12:10 Bun găsit! Ciao! Suntem conectați și astăzi pe frecvența Roma, pentru Simona Halep. Românca este deja considerată o super-forță pe zgură, un etalon pe această suprafață, iar meciul de astăzi îi aduce o „specialistă”, crescută pe astfel de terenuri. Sunt Cezara Paraschiv și preiau ștafeta de la colegul meu Cristi Mihală, cel care a prefațat această semifinală. Este al doilea meci consecutiv în care vedem față în față o jucătoare care și-a făcut meciurile extrem de simple, adevărate defilări, în fața unei „maratoniste”, Navarro supraviețuind la limită cu Bouchard. Simona a redevenit una dintre „principalele fete de urmărit la Roland Garros”, după un debut mai slab în 2015, dar încă nu a avut o adversară pe măsură la Roma.


Totuși, partidele din capitala Italiei îi dau mari speranțe campioanei noastre pentru o eventuală finală cu Șarapova („Mașa” e mare favorită în a doua semifinală, contra surprinzătoarei Gavrilova, jucătoare venită din calificări). Simona se află la cel mai bun turneu al carierei, măcar din punct de vedere al cifrelor. Extrem de sigură pe sine, contănțeanca și-a regăsit loviturile letale, practicând un tenis extrem de agresiv, care i-a adus un nou record: niciodată până acum ea nu a acces în „careul de ași” al unei competiții atât de ușor: a pierdut doar 7 game-uri.

AȘA AM TRĂ‚IT DUELUL ISTORIC DIN SFERTURILE TURNEULUI: HALEP – DULGHERU 6-1, 6-0

Parcursul Simonei Halep la turneul de la Roma

  •     Turul 1 – bye
  •     Turul 2 – Halep – Riske 6-3, 6-0
  •     Optimi – Halep – Venus Williams 6-2, 6-1
  •     Sferturi – Halep – Dulgheru 6-1, 6-0

Va fi dificil, pentru că Simona Halep joacă extraordinar. De fiecare dată când jucăm avem schimburi lungi, meciuri lungi. Dar nu se știe niciodată. Trebuie să fiu la capacitate maximă și va fi greu, cu siguranță
Suarez Navarro, după ce a învins-o categoric, scor 6-3, 6-2, pe Petra Kvitova, în sferturile turneului de la Roma

HALEP – SUAREZ NAVARRO, UN DUEL CU REPETIȚIE

Cele două sportive se cunosc extrem de bine, iberica fiind una dintre adversarele pe care Simona le-a întâlnit cel mai des. Ultimele dispute dintre cele două au fost pe muchie de cuțit, semn că valorile sunt foarte apropiate, astfel că micile detalii vor face diferența. Cine se va concentra mai bine în momentele cheie ale partidei va avea câștig de cauză.

În vârstă de 26 de ani, jucătoarea din Spania este în cea mai bună formă a carierei, dacă este să judecăm după poziția din clasament. Iberica ocupă în acest moment locul 10, fiind la cea mai bună clasare de când se află în circuit.

Totuși, stilul ei de joc o face să se încadreze în tipologia de jucătoare pe care Halep preferă să le întâlnească. La doar 162 cm înălțime, Carla Suarez este cea mai scundă jucătoare din top 20 și, ca atare, nu posedă un serviciu prea bun. Ea încearcă să compenseze serviciul nu foarte puternic cu mult efect și, de multe ori, cu kick pe a doua minge.

Este mai degrabă o jucătoare de regularitate, preferând în general să aștepte greșeala adversarelor. Această tactică vine, probabil, din faptul că a fost crescută pe zgură, dar, spre deosebire de cele mai multe dintre jucătoarele din Spania, se descurcă destul de bine și pe hard, știind când să accelereze. E foarte rapidă, dând de multe ori senzația adversarelor că întâlnesc un „perete”. Loviturile ei sunt încărcate cu topspin, foarte agresive, dublate de o defensivă solidă.


Iberica are un joc complet, dar Simona a demonstrat că are date suficiente pentru a o învinge

E ceva în stilul ei ce îmi aduce aminte de Justine Henin. Are o mare varietate de lovituri„, spunea Frew McMillan, fostul mare jucător de dublu sud-african, într-o descriere a lui Navarro. Și, într-adevăr, există multe similitudini între cele două, chiar dacă jocul fostei mari campioane era mult mai complet. Pe lângă viteza de deplasare în teren și înălțime (belgianca are 168 cm), sportiva din Spania execută reverul tot cu o mână, lucru din ce în ce mai rar în tenisul mondial, mai ales în circuitul feminin.

PRIMA REACȚIE A SIMONEI HALEP, DUPĂ‚ CE A ÎNVINS-O PE ALEXANDRA DULGHERU

4 sferturi de finală are Carla Suarez Navarro în turneele de Grand Slam, două fintre ele fiind bifate la Roland Garros.

1 titlu a câștigat iberica în carieră, la Openul Portugaliei, în 2014. Ea a bătut-o în finală pe Svetlana Kuznețova, scor 6-4, 3-6, 6-4. A mai jucat alte șase finale (5 pe zgură), toate pierdute

5-4 este scorul întâlnirilor directe Halep – Suarez Navarro. 4 întâlniri au avut loc pe zgură, toate câștigate de iberică. Totuși, 2 dintre victorii au fost obținute înainte de 2013, anul în care Simona a „explodat”

În ultima întâlnire directă Halep – Suarez Navarro, românca s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 6-1, 6-1. Se întâmpla în această primăvară, în sferturile turneului de la Indian Wells. Unul dintre punctele reușite de marea noastră campioană a fost votat drept cel mai frumos schimb al lunii. Vezi în playerul VIDEO imaginile

Autori: Cezara Paraschiv, Cristian Mihală Publicat: 16 May. 2015, 16:14 Actualizat: 16 May. 2015, 16:15 Tenis
Pe aceeași temă
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de ani
Imagini rare cu Oana Cuzino în costum de baie. Arată impecabil la aproape 50 de ani
Revoltă etnică într-o comună din Neamţ. Localnicii acuză membri ai comunităţii rome că le-au făcut traiul insuportabil
Revoltă etnică într-o comună din Neamţ. Localnicii acuză membri ai comunităţii rome că le-au făcut traiul insuportabil
Messi chiar deţine recordul pentru cele mai multe Baloane de Aur? France Football schimbă clasamentul în favoarea lui Pele
Messi chiar deţine recordul pentru cele mai multe Baloane de Aur? France Football schimbă clasamentul în favoarea lui ...
Mihai Stoica a plans in direct dupa eliminarea din Europa League! „Daca arbitrajul era corect, ne pregateam de playoff!” Ce spune despre descoperirile facute in lot
Mihai Stoica a plans in direct dupa eliminarea din Europa League! „Daca arbitrajul era corect, ne pregateam de playoff!” ...
Semnul timpuriu al demenței. 6 simptome precoce ale demenței
Semnul timpuriu al demenței. 6 simptome precoce ale demenței
Fustița i-a jucat feste lui Carmen Brumă și a rămas cu zonele intime la vedere! Nici măcar nu are chiloței
Fustița i-a jucat feste lui Carmen Brumă și a rămas cu zonele intime la vedere! Nici măcar nu are chiloței
Românul care a sfărâmat faţa partenerei sale şi i-a zdrobit craniul, judecat în Germania. Verdictul i-a surprins pe toţi
Românul care a sfărâmat faţa partenerei sale şi i-a zdrobit craniul, judecat în Germania. Verdictul i-a surprins pe toţi
Doamna Monica, femeia care face amor cu băiatul său în fiecare zi, nu vrea să se oprească: „Îl iubesc cu pasiune și nu mă voi opri”
Doamna Monica, femeia care face amor cu băiatul său în fiecare zi, nu vrea să se oprească: „Îl iubesc cu pasiune ...
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre această MARE civilizație
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre această MARE civilizație
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini spectaculoase cu soacra lui Florin Salam / PAPARAZZI
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini ...
Război lângă România?! Rușii au pregătit deja armele în Marea Neagră
Război lângă România?! Rușii au pregătit deja armele în Marea Neagră
Serena Williams, primele declarații despre retragere. A făcut anunțul chiar azi: ”S-a terminat”
Serena Williams, primele declarații despre retragere. A făcut anunțul chiar azi: ”S-a terminat”
Capcana din maşină: Metoda prin care vă poate amenda poliţia chiar dacă aveţi toate actele în regulă şi nu aţi încălcat nicio regulă
Capcana din maşină: Metoda prin care vă poate amenda poliţia chiar dacă aveţi toate actele în regulă şi nu aţi ...
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Planurile neștiute ale companiei Dacia. Așa trebuia să arate Duster. Era OZN!
Planurile neștiute ale companiei Dacia. Așa trebuia să arate Duster. Era OZN!
Modul în care şi-a prins soția care îl înșela îi poate aduce închisoarea. A folosit o aplicație comună
Modul în care şi-a prins soția care îl înșela îi poate aduce închisoarea. A folosit o aplicație comună
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi câte buletine de vot primeşti
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi câte buletine de vot primeşti
Sărbătoare mare azi! Cui trebuie să îi spui La mulți ani
Sărbătoare mare azi! Cui trebuie să îi spui La mulți ani
Topul vedetelor care au desfăcut picioarele prea mult și s-a văzut tot!
Topul vedetelor care au desfăcut picioarele prea mult și s-a văzut tot!
Care a fost, de fapt, adevăratul motiv al rupturii dintre George Burcea și Andreea Bălan. Actorul nu a mai rezistat si a rupt tacerea
Care a fost, de fapt, adevăratul motiv al rupturii dintre George Burcea și Andreea Bălan. Actorul nu a mai rezistat si ...
BREAKING NEWS: Descoperirea care schimbă tot. Categoria care prezintă un risc mai mare de contaminare cu COVID-19. Medicii sunt în alertă
BREAKING NEWS: Descoperirea care schimbă tot. Categoria care prezintă un risc mai mare de contaminare cu COVID-19. Medicii ...
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare tenismen / PAPARAZZI
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare ...
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Simon Cowell şi-a vândut a doua casă din Beverly Hills în acest an
Simon Cowell şi-a vândut a doua casă din Beverly Hills în acest an
Întrebarea pentru care cei mai mulți pică examenul auto. Tu știi să răspunzi?
Întrebarea pentru care cei mai mulți pică examenul auto. Tu știi să răspunzi?
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
FOTO. Vica, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, s-a pozat goală complet în pat! Cum arată la 45 de ani
FOTO. Vica, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, s-a pozat goală complet în pat! Cum arată la 45 de ani