Simona nu depășește blocajul mental! Halep pierde fără drept de apel finala de la Cincinnati, 1-6, 0-6 cu Muguruza, și scapă printre degete locul 1 mondial

Simona nu depășește blocajul mental! Halep pierde fără drept de apel finala de la Cincinnati, 1-6, 0-6 cu Muguruza, și scapă printre degete locul 1 mondial
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 2 WTA) a fost îngenuncheată duminică seară de Garbine Muguruza (Spania, 6 WTA) în finala turneului Premier 5 de la Cincinnati (SUA), scor 1-6, 0-6!
  • Simona ar fi urcat pe locul 1 în clasamentul WTA dacă se impunea în fața spanioloaicei, însă eleva lui Darren Cahill a fost prea crispată.

22:12 Simona Halep pierde finala de la Cincinnati cu incredibilul scor de 1-6, 0-6, fiind dominată din toate punctele de vedere de Garbine Muguruza! Românca ratează pentru a treia oară în acest sezon locul 1 mondial și rămâne cu 15 titluri în palmares! Simona nu a avut niciun fel de reacție în fața campioanei de la Wimbledon, a fost moale de la un capăt la altul și a cedat finala după numai 57 de minute de joc!

Halep primește micuțul trofeu rezervat învinsei din finală, dar încasează un premiu consistent, în valoare de 260.000 de dolari! Fanii rămân însă cu un gust amar la capătul unui turneu început excelent de Simona, dar încheiat dezamăgitor. Aflată la o victorie de locul 1 mondial, constănțeanca a căzut din nou în capcanele minții, la fel ca în finala de la Roland Garros sau în sfertul de finală de la Wimbledon, și nu a putut trece peste blocajul mental.

Muguruza în schimb a avut o atiutine de mare jucătoare, pedepsind mingile trimise pe centru de Halep! Iberica i-a lăsat un singur game Simonei, la 3-0 în actul inaugural, apoi a făcut instrucție cu jucătoarea noastră, ducând scorul întâlnirilor directe la 3-1. Halep are o săptămână la dispoziție pentru „a-și linge rănile”, apoi atacă cel mai important turneu al sezonului pe hard, US Open, cu speranța că nu va mai repeta greșelile de duminică și va reuși în sfârșit să devină lider mondial.


22:03 Dezastrul e deja conturat la Cincinnati! Halep e îngenuncheată de Muguruza, scor 6-1, 6-0!


22:00 Halep pierde un game maraton, iar Muguruza se desprinde, probabil decisiv, la 4-0 în actul secund! A fost un nou moment psihologic pe care Simona nu a știut să-l gestioneze, acționând fără agresivitate.


21:46 Garbine are set și 3-0, cu dublu break! Blocaj mental pentru pentru Simona, oare mai poate fi salvat acest meci dezastruos?


21:43 Halep – Muguruza 1-6, 0-2! Nu se schimbă nimic în jocul Simonei, care returnează moale, pe centrul terenului! Garbine o pedepsește din nou!


21:34 Muguruza își adjudecă prima manșă cu un scor neașteptat: 6-1! Halep nu e în meci deocamdată și o lasă pe Muguruza să-și construiască jocul ofensiv! Mai mult, Simona evoluează atât de slab încât nu rezistă nici măcar în raliurile de regularitate.


21:31 Halep a discutat cu Cahill în pauza dintre game-uri, însă sfaturile australianului nu i-au fost de ajutor! Muguruza reușește dublu break-ul, scor 1-5, după un game în care constănțeanca a făcut două dublre greșeli.


21:23 Simona servește bine și punctează pentru prima oară, 1-3! Tensiunea îi afectează și pe comentatorii meciului, iar Cristian Tudor Popescu tocmai a înjurat în direct la Digisport 2, crezând că se află în pauză de publciitate: „Tre’ să facă dracu ceva!”.


21:19 Halep – Muguruza 0-3, după o minge riscantă trimisă de Garbine, care mușcă linia de fund! Simona solicită challenge, însă fără succes!


21:16 Început moale pentru Halep, care își cedează serviciul repede: 0-2! Muguruza are inițiativa și face puncte ușoare în startul meciului.


21:12 Muguruza își adjudecă primul game, cu serviciul, după o greșeală neforțată comisă de Halep. Iberica a reușit și un prim as în acest game inaugural.


21:03 Finalistele au intrat în arena de la Cincinnati și au făcut tradiționala fotografie de dinaintea meciului! Duelul dintre Simona și Garbine începe în câteva minute, cu campioana de la Wimbledon la serviciu!


20:45 Iată trofeul deosebit pentru care Simona va lupta în aproximativ 15 minute: organizatorii de la Cincinnati își premiază câștigătoarea cu o vază cu motive florale. Trofeul respectiv îi poate fi util Simonei și la întoarcerea în țară, pentru că va avea în ce să-și pună florile primite de la admiratori pe Aeroportul Henri Coandă.


20:30 Halep a fost motivată și determinată la antrenamentul premergător meciului.


20:15 Simona are mai mutl ca sigur cei mai ingenioși fani! Unul dintre ei a găsit o soluție genială care îi poate aduce constănțencei urcarea pe primul loc chiar dacă pierde în această seară. Suporterul i-a sugerat sportivei, în cazul unei înfrângeri în finala de la Cincinnati, să solicite wild card săptămâna viitoare la un turneu ITF desfășurat la Artvin. În condițiile în care nu are nimic de apărat, Halep ar deveni lider mondial dacă trece de un tur în cadrul micuțului turneu: „Dacă Halep va pierde, cu siguranță că ar trebui să ceară un wild card la turneul de la Artvin, de 60.000 de dolari. Câștigă un tur (8 puncte) și apoi se retrage”, a spus fanul mai în gluma, mai în serios, pe Twitter.


20:00 Știați că Halep s-a antrenat împreună cu Muguruza săptămâna trecută? Simona și Garbine au făcut echipă la antrenamentele de la Toronto, așa că rămâne de văzut dacă Halep a „furat” ceva secrete de la adversara de astăzi. În orice caz, din fotografia de mai jos ne dăm seama că iberica îi poartă un respect enorm Simonei.


19:45 Salut! Pentru că s-au strâns deja o mulțime de comentarii interesante, să începem live blogul cu câteva informații solicitate de userul Candid, care vrea să știe cum a decurs activitatea Simonei în ziua finalei. Chiar dacă nu ne aflăm la Cincinnati, am învățat din povestirile sportivei și nu numai cum arată o zi în timpul unui turneu important. Halep se trezește cât mai devreme, asaltată fiind de mesajele fanilor, se pregătește pentru antrenamentul de dimineață, iar la prânz își face somnul de frumusețe. Apoi, Darren o invită pe Simona la cel mai bun restaurant din oraș, unde se stabilește tactica pentru meci. Deși nu se pun de acord întotdeauna, cei doi se îndulcesc cu Nutella pe pâine. Sportiva mai face un ultim antrenament înaintea meciului și se întoarce în vestiar pentru a citi, pe internet, citate motivaționale. Eu sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent în continuare cu tot ce face Halep la Cincinnati.


Halep se află la o singură victorie de locul 1 mondial, pentru a treia oară în acest sezon, iar eleva lui Darren Cahill are toate șansele să scrie istorie duminică seară! Simona a învățat din greșeli, pentru că a dat dovadă de un mental ridicat în această săptămână, și pare pregătită să-și adjudece al 16-lea titlu al carierei. Deși înfruntă o jucătoare fantastică în finala turneului de la Cincinnati, pe Garbine Muguruza, constănțeanca deține câteva atuuri importate în fața ibericei:

Simona are o experiență mai mare în finale

Halep ar trebui să se conecteze mai bine la miza meciului, ținând cont că a disputat mult mai multe finale decât Muguruza până acum! Simona a jucat nu mai puțin de 25 de finale în circuit și a triumfat în 15 dintre ele, în timp ce Garbine are în palmares doar 7 finale și 4 titluri. E adevărat că spanioloaica a cucerit două turnee de Mare Șlem, dar asta nu ar trebui să schimbe cu mult datele problemei la Cincinnati.

Halep e mai odihnită decât Muguruza

Prospețimea fizică este esențială într-un meci de tenis, iar Halep stă mai bine și la acest capitol! Simona a petrecut foarte puțin timp pe terenul de la Cincinnati, datorită faptului că a câștigat toate cele patru partide în minimum de seturi. În schimb, Garbine a jucat două meciuri maraton, în timpul cărora a dat semne de oboseală: 6-4, 3-6, 7-6(3) în optimi cu Madison Keys, respectiv 6-2, 5-7, 7-5 în sferturi cu Svetlana Kuznețova.

Simona dispută finala unui turneu preferat, Garbine nu a impresionat până acum la Cincinnati

Halep e îndreptățită să spere la câștigarea titlului și datorită faptului că a impresionat la mai multe ediții ale turneului de la Cincinnati! Constănțeanca a bifat o semifinală anul trecut, a disputat ultimul act din 2015 și a ajuns în „sferturi” în anii 2014 și 2013, în timp ce Muguruza are rezultate mult mai modeste la Cincinnati: cu excepția semifinalei de anul trecut, Garbine a cedat de fiecare dată în runda inaugurală (anii 2014 și 2015).

Avantajul Muguruzei

Sportiva cu origini venezuelene are și ea un avantaj în fața Simonei, reprezentat de scorul întâlnirilor directe: Muguruza a învins-o în două rânduri pe Halep: 2-6, 6-2, 6-3 în turul secund la Wuhan 2014 (hard) și 6-4, 6-3 în Fed Cup 2015 (hard), iar Simona s-a impus o singură dată, scor 3-6, 6-1, 6-3 în optimi la Stuttgart 2015. Confruntarea de la Cincinnati este însă cea mai importantă, câștigătoarea urmând să încaseze un premiu în valoare de 522.000 de dolari.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen