Simona Halep, victorie într-un meci rupt în două în semifinale, la Dubai: a dominat-o copios pe Wozniacki, după o primă jumătate de oră neagră. Irina Begu, cea mai clară victorie la Rio

Simona Halep, victorie într-un meci rupt în două în semifinale, la Dubai: a dominat-o copios pe Wozniacki, după o primă jumătate de oră neagră. Irina Begu, cea mai clară victorie la Rio
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep s-a calificat în finala turneului de categorie Premier de la Dubai, cu victoria 2-6, 6-1, 6-1 împotriva favoritei 3, Caroline Wozniacki, după o oră și 42 de minute de joc.
  • Irina Begu va juca prima semifinală de turneu WTA a anului, pe zgura de la Rio, după ce a trecut în minimum de seturi, 6-1, 6-2, de israelianca Julia Glushko, în 76 de minute.
  • Begu a completat ziua de vineri cu un succes la dublu, alături Maria Irigoyen (Argentina), în semifinale, scor 6-2, 6-2 cu perechea Yu Hsu / Kostova. Begu și Irigoyen sunt cotate cu prima șansă la trofeu, iar sâmbătă vor disputa finala împotriva cuplului belgiano-suedez Bonaventure / Peterson, nu înainte de ora 20:00 (ora României)
  • Finala turneului de la Dubai se joacă sâmbătă, de la ora 17:00 (ora României), iar Simona o va avea ca adversară pe favorita 17, Karolina Pliskova. Cehoaica a trecut vineri, în prima semifinală, de iberica Garbine Muguruza, 6-4, 5-7, 7-5.
  • Irina Begu o va întâlni în semifinalele de simplu pe Anna Schmiedlova (favorită 6), învingătoare cu 6-3, 6-1 în fața jucătoarei din Paraguay, Veronica Cepede Royg. Meciul deschide programul zilei de sâmbătă pe terenul central, de la ora 17:00 (ora României).

Cele două reprezentante ale României pe tablourile de simplu de la Dubai și respectiv Rio, Simona Halep și Irina Begu au câștigat în maniere contrastante partidele de vineri.

Simona, jucătoarea care le-a făcut program standard arabilor, cu rendez-vous pe terenul central al complexului de la Dubai, la ora 19:00 (ora locală), în meciul de deschidere al sesiunii de seară, a fost protagonista unui nou duel de trei seturi, după partida cu Makarova, din sferturi, adjudecată cu 7-5, în decisiv. Timp de 29 de minute, constănțencei nu i-a ieșit nimic împotriva unui joc mai agresiv decât de obicei făcut de Caroline Wozniacki. Simona a ripostat însă bine la pauza dintre seturi și le-a dat motive fanilor să se implice în meci: a redus numărul greșelilor, și-a găsit ritmul loviturilor și nu i-a mai permis adversarei să câștige decât un singur game pe serviciu, din șapte.

Irina Begu și-a continuat parcursul fără greșeală din această săptămână cu a treia victorie lejeră pe zgura turneului de nivel International de la Rio. Bucureșteanca și-a pus bine în valoare armele și a păstrat un nivel constant de joc. A fost eficientă la retur iar Glushko a intrat devreme în zona periculoasă a frustrării. Irina a arătat că îi convine statutul de favorită și poate gestiona meiciurile cu jucătoarele cu clasament mai slab. Pentru un loc în finală va înfrunta o jucătoare pe care a învins-o clar anul trecut, tot pe zgură, în Columbia.

Mai jos, vedeți cum am trăit o zi cu desfășurare palpitantă:

20:16 VICTORIE SIMONA HALEP 2-6, 6-1, 6-1. Simona Halep a pus, logic, punct meciului, după ce a dominat ultimele două seturi, permiâțndu-i adversarei să câștige un singur game pe propriul serviciu, din șapte. 12-2 este scorul greu de intuit la finalul primelor 29 de minute ale meciului, care a dus-o pe Simona în a doua finală a sezonului 2015.


20:07 Al doilea game câștigat cu serviciul de Simona Halep o duce pe constânțeancă la 4-1.Wozniacki a ratat o nouă șansă de break.


20:04 Al treilea game consecutiv câștigat contra serviciului îi revine Simonei, după un retur în picioarele danezei. 3-1 pentru principala favorită.


19:58 REBREAK WOZNIACKI. Daneza atacă o dată în plus la fileu, Simona încearcă să copieze execuție din setul doi, de la 0-30 pe serviciul lui Wozniacki, dar mingea iese înafara terenului și „Caro” revine în partidă.


19:53 Wozniacki este în corzi: își pierde primul game pe serviciu în decisiv și caută să se agațe de orice aspect ar putea controla. Își scoate bandajul de la genunchi


19:47 Simona începe decisivul cu un game alb pe servciu, ca și în primul set. Iată o statistică interesantă furnizată de WTA: Simona nu a pierdut nici un meci în 2015 în trei seturi.


19:42 SET SIMONA HALEP, 6-1. Halep  împinge partida în setul decisiv, cu joc agresiv. Greșelile neforțate și-au făcut loc în jocul danezei Caroline Wozniacki, care suferă pe teren și cere o pauză de vestiare.


19:30 Galeria cântă „Halep”, Caroline strigă „Help!”? Asta pare să sugereze un fan al tenisului care nu uită să posteze și pe Twitter.


19:25 Atmosferă ca de Fed Cup: mingile în fileu ale danezei sunt primite cu urale de fanii Simonei. Caro caută primul game al setului doi și îl obține, după ce salvează o nouă minge de break a Simonei. Wozniachi insistă cu fixarea bandajului de pe genunchiul stâng și mai adaugă o bucățică de bandă adezivă.


19:19 AL DOILEA BREAK PENTRU SIMONA o doare la propriu pe Wozniacki, care la schimbul de terenuri i se plânge tatălui, coborât din tribune pentru a-i da sfaturi. Dintr-o dată, loviturile Simonei prind extremitățile terenului fără probleme și Simona își ridică galeria în picioare cu passing superb cu dreapta, ce îi aduce trei mingi consecutive de break. Wozniacki are un singur cartuș, tot cu forehandul, dar game-ul intră în contul Simonei.


19:14 Simona dă o replică pe măsură în setul doi: break și game salvat pe serviciu, în care reușește să o alerge pe Wozniacki.  2-0


19:05 SET WOZNIACKI, 6-2. Daneza îi lasă puține opțiuni Simonei: face ravagii cu prima minge se serviciu (83% puncte câștigate), ratează puțin și impune și ritmul schimbului – dar cel mai dramatic pentru româncă: 16 apare la rubrica de greșeli neforțate în primul set, în dreptul Simonei


18:57 Simona Halep salvează game-ul șase, pe propriul serviciu, cu trei puncte consecutive finalizate mult din interiorul terenului. Dreapta  „o scoate” pe Simona dintr-o situație extrem de dificilă, însă nu o ajută și în game-ul imediat următor, pe serviciul danezei, ajunsă la un game de câștigarea primului set, la 5-2.


18:47  Wozniacki surprinde și intră în teren de la început. Pune presiune suficient pentru a câștiga pe serviciul Simonei. Principala favorită nu găsește lungimea potrivită la retur și se distanțează la trei lungimi pe tabelă. 4-1. Așteptarea a fost de vină? Cele opt greșeli neforțate din dreptul Simonei cu siguranță nu au ajutat.


18:39 Wozniacki începe partida la serviciu, cu multă siguranță, iar Simona răspunde cu game alb.


18:34 Victorie pentru Irina Begu. 6-1, 6-2 reprezintă cea mai categorică victorie a favoritei doi în turneul de la Rio. Meciul de 76 de minute i-a adus prima calificare în semifinale a sezonului.


18:26 Simona Halep – Caroline Wozniacki este și un duel fratricid în familia Adidas. Iată mesajul sponsorului tehnic al celor două jucătoare, comentat cu umor de un fan al Simonei.


18:23 Irina Begu ține cu dinții de avantajul beak-ului și câștigă un game în care frustrarea s-a mutat pe rând dintr-o tabără în alta. Serviciul, apoi forehand-ul o scot din corzi pe Begu la mingile de break ale israeliencei Glushko, care la 4-2 aruncă cât colo racheta, apoi trece pe la scaun, deși nu era schimb de terenuri. Rezultatul: Irina obține ușor un al doilea break care o apropie la un game de semifinală.


18:08 Sperăm că așteptarea nu a scos-o din ritm pe Simona: știm că nu i-a plăcut să aștepte nici în Fed Cup, nici la Australian Open, după maratonul lui Nadal din turul doi. Una dintre cheile partidei de ieri, cu Makarova a fost startul excelent, cu break


18:03 Gata așteptarea pentru Simona Halep! Victorie Pliskova! În prima semifinală de Dubai au fost nu mai puțin de 103 greșeli neforțate! 59 au pornit din racheta Muguruzei.


17:59 BREAK SIMULTAN LA DUBAI ȘI RIO! Irina Begu câștigă în game-ul trei al setului doi pe serviciul israeliencei, în timp ce Pliskova își oferă șansa de a servi pentru meci în fața Muguruzei.


17:48 Fițuicile cu indicații tactice nu îi sunt utile Juliei Glushko, depășită cu lejeritate de Irina Begu: 6-1, în 34 de minute.


17:40 O dată în plus, Irina dă dovadă de control la Rio, ținând la respect o adversară cu limite clare. 5-1


17:28 Irina ratează și Glushko egalează. Pe terenul central, fanii din tribună au parte de un început surpriză pe gustul lor: conaționala lor o conduce pe favorita principală la trofeu, Sara Errani.


17:23 CARAAACA, MERMÃO! BREAK IRINA BEGU! O reacție potrivită pentru începutul inspirat al Irinei Begu sub soarele din Rio, distanțată deja la 2-0. Irina este mai agresivă decât adversara sa, atât ca poziționare în teren, cât și ca lovituri.


17:17 Doi ași în primul game pentru Irina transmit un mesaj clar adversarei. 1-0 pentru Begu.


UPDATE 17:10 Deja-vu: Muguruza forțează și obține decisivul, pe o dublă greșeală a Pliskovei. La Dubai se joacă încă un set în prima semifinală, deja ajunsă la două ore de joc pentru două seturi și noi ne concentrăm pe meciul Irinei Begu! Românca începe partida cu serviciul.


UPDATE 16:58 Fanii vor să știe, Simona! Dacă Halep va câștiga meciul cu Wozniacki, iar la finalul partidei, în interviul de pe teren va primi întrebarea „când îți vei folosi contul de Twitter?” – dați vina pe fani. Organizatorii au cerut pe Twitter cât mai multe întrebări pentru posibilele finaliste, cu promisiunea că cele mai bune vor fi adresate câștigătoarelor celor două semifinale. Simona a fost luată la rost despre contul de Twitter, lansat la începutul lunii septembrie, anul trecut. Simona a postat un singur mesaj!


UPDATE 16:45 Așa a arătat săptămâna Juliei în Brazilia, adversara Irinei Begu: s-a încălzit la plajă, găsind cele câteva ore fără ploaie de la debutul turneului (ne amintim că faimosul Carnaval de la Rio a început pe ploaie, iar meciurile de marți nu s-ar fi jucat, dacă terenurie ar fi fost acoperite cu iarbă sau ciment, tot din cauza ploii), a degustat bucate tradiționale și a sărbătorit calificarea în premieră în sferturi „ca Popeye”.


UPDATE 16:32 Halep, întârziată din nou de Muguruza? Partida din sferturile de finală dintre Simona Halep și Ekaterina Makarova a început cu o jumătate de oră întârziere, după ce primele două meciuri ale zilei s-au încheiat în trei seturi. În partida a doua a zilei de joi, Muguruza a pierdut primul set cu Navarro, apoi a câștigat următoarele două seturi. Astăzi, Muguruza a pierdut din nou primul set, cu Pliskova, după o oră de joc!


UPDATE 16:22 Fanii Simonei Halep au făcut spectacol toată săptămâna. Ați văzut imaginile cu admiratoarea care deocamdată este campioană la încurajări la ediția 2015 a Openului de la Dubai? Are steag tricolor cu autograful Simonei și emoții cu carul pentru favorita ei!


UPDATE 16:05 Nu, nu plouă în mijlocul deșertului. Organizatorii au pregătit terenul pentru ziua semifinalelor tabloului feminin de simplu de la Dubai cu prosoape – o imagine pe care ne-am obișnuit să o vedem pe terenurile de hard, după fiecare repriză de ploaie. La Dubai însă, nisipul este cel care aduce oamenii cu prosoape pe Central.


Simona Halep – Caroline Wozniacki, duelul pe care nu l-am văzut de când Simona a intrat în Top 10

Caroline Woznicki este una dintre cele patru jucătoare, foste numărul unu în clasamentul WTA, pe care Simona Halep nu le-a întâlnit după pătrunderea în Top 10, alături de Victoria Azarenka (două partide directe, în 2012), Jelena Jankovic (ultimul meci direct în 2014, la Australian Open, când Simona ocupa locul 11 WTA) și Venus Williams (trei partide directe, ultima din 2013).

Centrul cosmopolit din deșertul asiatic ne oferă vineri, pe o suprafață hard despre care Simona a afirmat, în conferința de presă de la capătul sfertului de finală cu Makarova, că îi convine mai mult decât cimentul de la Australian Open, o confruntare așteptată între Simona și Caroline, cu ambele tenismene aflate acum în Top 5 WTA. Simona este cu un loc mai sus în clasament, are un plus de agresivitate în fața danezei care excelezeză la jocul defensiv și la deplasarea în teren, în general, dar la Dubai are câteva probleme fizice. Daneza a fost chinuită de tuse întreaga săptămână, însă tot a ajuns în semifinale. Simona este la rândul său o bună maratonistă pe teren, chiar peste Caroline în acest moment, având în vedere faptul că Mats Wilander o compara cu Novak Djokovic și spunea că probabil, are cea mai bună acoperire a terenului în tenisul feminin actual.

Irina Begu – Julia Glushko, un nou antrenament pentru Begu?

Pe suprafața sa favorită, Irina Begu are duel în sferturile de la Rio cu a doua jucătoare a Israelului, Julia Glushko (149 WTA la începutul acestei săptămâni), aflată la primul sfert de finală în circuitul WTA al carierei, ceea ce deja îi asigură un salt de aproximativ 15 pozițiții în clasament, în cursa se de revenire în Top 100, cea mai bună clasare a sa fiind un loc 79, la jumătatea lui 2014.

Glushko (24 ani) a început parcursul de la Rio împotriva Andreei Mitu și a fost la un set de eliminare, cedând primul act în tie-break. Jucătoarea născută în Ucraina mizează pe jocul în forță, de pe linia de fund a terenului, însă se simte mai bine pe hard decât pe zgură. De cealaltă parte, chiar dacă nu a strălucit ca nivel de joc, Irina a gestionat bine statutul de favorită în primele două tururi și a făcut suficient pentru a nu-și complica inutil situația în meciuri.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele