Turneul Campioanelor 2019: Karolina Pliskova o învinge dramatic pe Simona Halep și completează tabloul semifinalelor

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 01 Nov. 2019, 16:20 Actualizat: 01 Nov. 2019, 17:37 Tenis
Turneul Campioanelor 2019: Karolina Pliskova o învinge dramatic pe Simona Halep și completează tabloul semifinalelor
  • Simona Halep – Karolina Pliskova, 0-6, 6-2, 6-4, în ultimul meci din grupe la Turneul Campioanelor 2019.
  • Turneul Campioanelor și-a stabilit, vineri, tabloul complet al semifinalelor: Karolina Pliskova – Ashleigh Barty și Elina Svitolina – Belinda Bencic.

Simona Halep părăsește pentru a patra oară consecutiv Turneul Campioanelor în faza grupelor, cu o singură victorie.

♦ GAME, SET, MECI și calificare în semifinale pentru Karolina Pliskova. Shenzhen-ul a devenit, între timp, colonie românească, după cum se aud încurajările pentru Simo. Românca scapă însă game-ul de sub control la 30-0, fiind atacată eficient de Pliskova. O greșeală dureroasă la 30-30 îi aduce minge de meci cehoaicei, iar banda fileului ține cu Pliskova, ajutând-o să meargă mai departe.

♦, Pliskova ratează închiderea meciului, servind la 5-3! Simona face treabă mult mai bună în startul game-ului în care Pliskova servește pentru victorie, ducându-se la 0-30. Karolina revine parțial cu un 1-2 letal, însă românca ajunge să aibă două mingi consecutive de break. Simona returnează bine serviciul doi advers, iar Pliskova ratează diagonala, dând înapoi break-ul.

♦ Cinci la rând pentru Pliskova. Simona a dispărut din joc, iar sportiva din Cehia este, din nou, de netrecut pe prima minge. Halep nu are decât câte două puncte câștigate pe servciile 1 și 2 în decisiv.

♦ Pliskova ia avantaj de un break! Simona Halep pierde a doua oară consecutiv game la zero pe serviciu! Pliskova pune pe tabelă patru game-uri la rând, spre 4-2.

O nouă intervenție a lui Darren Cahill, la scorul de 3-2 pentru Pliskova în decisiv:

dacă faci ceea ce trebuie poți să câștigi acest meci. Dacă joci însă așa cum ai făcut-o în ultimele 15 minute nu ai nicio șansă! Nu faci ceea ce am discutat, joci scurt, nu e bine! Asta e în contul tău! Fă ceva cu atitudinea asta!

♦ Simona prinde parcă rădăcini în terenul de rever și salvează minge de game a Pliskovei cu o execuție pe centru în forță. Plsikova are servicii în exterior de la foarte bune în sus, însă Simona se agață, reușind să inventeze lovituri de excepție însă în cele din urmă, Karolina se impune și trece în față în decisiv, la 3-2

♦ Break recuperat de Pliskova. Sportiva din Cehia câștigă la zero pe serviciul Simonei, după ce revenise de la 0-30 pe lansare. Din nou, Karolina a făcut opt puncte la rând.

♦ Simona confirmă cu hold la 30, punând pe tabelă în contul ei al șaselea game consecutiv.

♦ BREAK, Halep! Cu o lovitură norocoasă, Pliskova salvează prima minge de break, dar Simona reușește returul decisiv, pentru câțiva milimetri – lucru confirmat de reluarea video, pentru a începe setul decisiv cu break.

Darren Cahill vine din nou alături de Simona. Are câteva dorințe legate de jocul defensiv cu forehandul tăiat și selecția la serviciu. Apoi, îi face o declarație de dragoste în toată regula.

Simona Halep a făcut deliberat un pas în spate în setul secund, iar tactica a dat roade.

Faci o treabă excelentă! Sunt foarte mândru de tine!
Darren Cahill, înaintea setului decisiv

„Finala” pentru ultimul bilet de semifinale la Turneul Campioanelor 2019 merge în decisiv: Simona Halep a aplicat perfect indicațiile primite de la Darren Cahill

♦ AVEM SET DECISIV! Simona Halep pune punct setului doi cu as pe serviciul doi, la teu. Românca închisese spectaculos și punctul anterior, cu rever câștigător în lung de linie. Ultimul game a fost un duel al atacurilor excelente, însă Simona a salvat trei mingi de break și a trimis partida în decisiv, după doar 58 de minute de joc.

Halep are acum avantaj în manșă la numărul de lovituri câștigătoare (9-8) și are numărul de greșeli neforțate la jumătate față de cehoaică (8 la 15).

♦ Halep pune două break-uri distanță pe tabelă. Fanii români uită regulile fair-play-ului și aplaudă chiar și dubla greșeală a Karolinei Pliskova. Simona face însă ce trebuie, aducând variație în jocul ei comparativ cu setul întâi. De remarcat: un rever în lung de linie câștigător al Simonei și faptul că românca va servi pentru a duce meciul în decisiv după 50 de minute, ceea ce înseamnă că seturile 1 și 2 dintre Halep și Pliskova ar putea dura mai puțin decât actul doi al partidei învingătoarei Grupei Mov – Elina Svitolina – cu rezerva Sofia Kenin.

♦ Simona adună acum mai multe greșeli de pe ambele părți ale Pliskovei. Fanii români din tribune sunt în extaz, românca punând două game-uri distanță pe tabelă (4-2 în setul doi).

♦ Halep, încă o dată în avantaj! Simona reușește să ridice din nou semne de întrebare la retur, însă Pliskova servește excelent la prima minge de break. Cu o defensivă excelentă, Simona se întinde pentru a prinde o minge ce amenința să se transforme în winnner și fructifică al doilea breakpoint avut în game, pentru a reveni la conducere în setul doi, 3-2

♦ Pliskova răspunde prin propria serie de două game-uri. Karolina a câștigat toate cele opt puncte!

♦ Minge de rebreak salvată de Halep! Pliskova joacă excelent la 30-30, cu returul, pentru a-și procura minge de break, însă Halep construiește calm și precis pentru a salva și a câștiga de acolo game-ul.

Halep începe setul doi cu BREAK! Simona se conformează rapid, caută reverul advers, iar Pliskova o ajută cu dublă greșeală.

Mesajul lui Darren Cahill menit să aducă schimbarea în meciul Simona Halep – Karolina Pliskova

♦ Darren Cahill vine pe teren la pauza dintre seturi. Îi cere Simonei să se reseteze.

Joci puțin prea repede, te grăbești între puncte. Joci prea mult spre dreapta ei. Mai mult spre rever. Toate mingile tale sunt atât de plate! Te duci cu serviciul pe dreapta ei – dă cu efect pe rever! O să o faci să sufere dacă nu îi dai ritm suficient!
Darren Cahill, către Simona Halep, la on-court coaching

Karolina i-a dat șah-mat Simonei în primul set: 6-0 în 20 de minute în finala pentru ultimul loc în semifinalele Turneului Campioanelor

♦ SET PLISKOVA. Nimic nu îi iese Simonei! Chiar și când își construiește bine schimbul, ratează cu smash-ul! Pliskova încheie primul set în 20 de minute, 6-0! Este primul set cedat de Halep la zero de la duelul cu Dominika Cibulkova, de la Wuhan 2018, când românca era accidentată.

Explicațiile pentru acest scor drastic: doar trei lovituri câștigătoare și 10 greșeli neforțate în contul Simonei. Pliskova are un plus considerabil: 11 winners / 3 UEs.

♦ Cu 9 din 9 puncte câștigate pe primul serviciu, Pliskova ajunge la 5-0 în 17 minute! Jucătoarea din Cehia a câștigat 23 și 32 puncte jucate per total.

♦ După 12 minute de joc, Pliskova are minge de dublu break și 4-0. Simona salvează în primă instanță, însă Plisova returnează bine, o deplasează pe româncă și își adjudecă și acest game. 4-0 după 13 minute.

♦ Pliskova confirmă break-ul cu un hold la zero.

♦ BREAK Pliskova, pentru 2-0. Halep menține un procentaj ridicat la primul serviciu, are o reacție excelentă la o scurtă bine executată de cehoaică, însă nu poate fructifica cele două mingi de game procurate. Plisova exacută mai departe un retur în diagonală imparabil, pentru egalitate, își face rost de minge de break cu mult ajutor din partea fileului, apoi convertește obținând eroarea de pe dreapta Simonei.

♦ Karolina Pliskova deschide partida cu multă siguranță, la serviciu.

♦ Undă verde pentru duelul Simona Halep – Karolina Pliskova! Elina Svitolina a terminat Grupa Mov cu trei victorii în trei meciuri.

Turneul Campioanelor: Simona Halep – Karolina Pliskova. Rivalitate stufoasă în ultimii cinci ani

Vineri, Simona Halep și Karolina Pliskova se înfruntă pentru a 11-a oară în circuitul profesionist.

Românca are avantaj 7-3 în meciurile directe în circuit, adjudecându-și totodată și ultima partidă jucată în condiții cât de cât similare, pe hard indoor, în Fed Cup, la începutul anului. Totuși, Halep și Pliskova și-au împărțit victoriile în mod egal în 2019, românca triumfând într-un thriller la Ostrava (6-4, 5-7, 6-4), iar cehoaica luându-și revanșa la Miami, cu un scor mai categoric, 7-5, 6-1.

Privind pe ansamblu, este evident faptul că Pliskova a recuperat teren în această rivalitate, având în vedere faptul că în primele șapte meciuri directe românca nu a cedat decât trei seturi, obținând cinci victorii cu 2-0, iar în ultimele trei meciuri disputate Karolina a obținut două victorii și a câștigat cinci din șapte seturi jucate.

Partida de vineri este însă o veritabilă finală.

Meciul Simona Halep – Karolina Pliskova încheie faza grupelor la Turneul Campioanelor, iar miza este totală. Halep ar mai adăuga în conturi 305.000 de dolari și ar urca pe locul trei în clasamentul mondial.

Halep, față în față cu Pliskova prin prisma duelurilor de nivel Super 8

După un debut fulminant la WTA Finals, în 2014, care îi aducea prima victorie a carierei în fața Serenei Williams și o prezență în ultimul act, Halep nu a demonstrat că ar fi o specialistă a întrecerii de final de an, ratând ieșirea din grupe deja de trei ori la rând.

De partea cealaltă, Pliskova a trecut de grupe la Turneul Campioanelor și în 2017, și în 2018.

Totodată, Simona Halep nu a mai învins două jucătoare din Top 8 de la Rogers Cup Montreal, din august 2018. Mai mult, Halep a legat ultima dată victorii consecutive versus Top 8 WTA la Roland Garros 2017, când le învingea pe Svitolina și Pliskova, dar pierdea finala cu Ostapenko. De partea cealaltă, Pliskova a învins două colege din Top 8 chiar în acest an, la Eastbourne, în drumul spre unul dintre cele patru titluri stagionale.

10 ași a reușit Karolina Pliskova până acum la Shenzhen (7 contra Svitolinei, 3 în unicul set jucat cu Andreescu). Cehoaica are o medie în sezon de 7,3 ași pe meci.

18 centimetri este diferența de talie dintre Simona Halep și Karolina Pliskova

Știați că…? Deși este cu un an mai mică decât Simona Halep, Pliskova a adunat mai multe victorii WTA în carieră decât românca? Reprezentanta Cehiei a trecut de borna 500 victorii în carieră înaintea româncei. În prezent, Karolina are 526 meciuri câștigate în main tour, față de 493 – Simona.

Turneul Campioanelor: Simona Halep – Karolina Pliskova, duel pentru revederea cu Barty

Învingătoarea meciului dintre Simona Halep și Karolina Pliskova termină Grupa Mov pe locul 2. În consecință, se va pregăti pentru un duel cu Ashleigh Barty, sâmbătă, în semifinale. Halep are palmares pozitiv cu australianca, trei victorii în patru meciuri, în timp ce Pliskova este condusă cu 3-2.

Nu am jucat niciodată cu ea pe această suprafață, așa că nu știu la ce să mă aștept. Va fi diferit față de meciul de miercuri. Ea lovește mingea puternic, are alt stil. O să mă concentrez însă pe jocul meu. Voi avea un plan de joc și voi ști ce este de făcut pentru a câștiga. Vreau neapărat să înving, obiectivul principal este calificarea în semifinale.

 

Am speranțe că mă voi recupera, în acest moment sunt puțin obosită. Dar am speranțe că voi juca mai bine decât azi.
Simona Halep, după înfrângerea în fața Elinei Svitolina

Andru

Meciul îl va câştiga cine are nervii mai tari! Asta pentru că amândouă ştim că cine pierde pleacă acasă. Dar suntem obişnuite cu acest lucru. 

Va fi un meci dificil pentru mine, ea va încerca schimburi cât mai lungi. Seamănă la stil cu Elina Svitolina. Dar chiar dacă am pierdut în faţa ei, nu am făcut un meci rău. Svitolina a bătut-o şi pe Simona, aşa că va fi un meci echilibrat.
Karolina Pliskova, despre duelul cu Simona Halep de la Turneul Campioanelor

Pliskova face parte din categoria jucătoarelor care se bazează enorm pe serviciu. Lansarea ei este una dintre cele mai bune din circuit, ea aparținând, per total, clasei big hitters. La nivel pur teoretic, jocul în sală o avantajează. Condițiile de la Shenzhen sunt însă neașteptat de lente, iar asta complică ecuația. Simona Halep se plângea după duelul cu Svitolina că a simțit că nu poate închide punctele, iar pe alocuri a căzut în plasă, ajungând să supraliciteze lovituri și, în scurt timp, să fie compleșită de efortul depus.

Condițiile de la Shenzhen sunt cu atât mai dificile pentru această etapă finală a sezonului, în care resursele fizice ale sportivelor sunt deja aproape terminate, făcându-le mai predispuse la accidentări.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 01 Nov. 2019, 16:20 Actualizat: 01 Nov. 2019, 17:37 Tenis
Pe aceeași temă
Alex Velea, eliminat de la Asia Express! Acuză emisiunea că este măsluită! Scandal la Antena 1
Alex Velea, eliminat de la Asia Express! Acuză emisiunea că este măsluită! Scandal la Antena 1
Andreea Berecleanu pleacă de la Antena 1 după 17 ani: „Nu voi accepta situaţii impuse“
Andreea Berecleanu pleacă de la Antena 1 după 17 ani: „Nu voi accepta situaţii impuse“
Rasturnare de SITUATIE! Orban a dat vestea despre ALOCATII
Rasturnare de SITUATIE! Orban a dat vestea despre ALOCATII
O tânără s-a culcat cu 130 de bărbaţi până la 28 de ani, inclusiv cu 4 într-o zi. Ce s-a întâmplat cu ea după aceea
O tânără s-a culcat cu 130 de bărbaţi până la 28 de ani, inclusiv cu 4 într-o zi. Ce s-a întâmplat cu ea după aceea
Federatia insista pentru schimbarea TOTALA a Ligii 1! Cate echipe vrea FRF in campionat
Federatia insista pentru schimbarea TOTALA a Ligii 1! Cate echipe vrea FRF in campionat
Cum arată farfuria ideală de slăbit - explică nutriţionistul Ramona Duna
Cum arată farfuria ideală de slăbit - explică nutriţionistul Ramona Duna
Noua SKODA OCTAVIA are un preț imbatabil în România
Noua SKODA OCTAVIA are un preț imbatabil în România
Fotografii 18+ cu Anna Lesko! Cântăreața a uitat de existența acestor poze!
Fotografii 18+ cu Anna Lesko! Cântăreața a uitat de existența acestor poze!
Fosta perlă a litoralului românesc a fost complet renovată. Când se va redeschide
Fosta perlă a litoralului românesc a fost complet renovată. Când se va redeschide
Oraşul din România unde chiriile au explodat total. Nu mai găsiţi niciun apartament dacă nu scoateţi din buzunar cel puţin...
Oraşul din România unde chiriile au explodat total. Nu mai găsiţi niciun apartament dacă nu scoateţi din buzunar cel ...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE sexual pentru bărbaţi
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE sexual pentru bărbaţi
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Dezvăluiri de ultimă oră! Negocieri între Gigi Becali şi antrenorul dorit la FCSB: a cerut doi fotbalişti de la CFR
Dezvăluiri de ultimă oră! Negocieri între Gigi Becali şi antrenorul dorit la FCSB: a cerut doi fotbalişti de la CFR
Așteptarea a luat sfârșit! Apare modelul Dacia pe care toată lumea îl aștepta
Așteptarea a luat sfârșit! Apare modelul Dacia pe care toată lumea îl aștepta
Fiica mijlocie a Anamariei Prodan, imagini INCENDIARE! A înnebunit internauții cu ținuta extrem de scurtă. FOTO
Fiica mijlocie a Anamariei Prodan, imagini INCENDIARE! A înnebunit internauții cu ținuta extrem de scurtă. FOTO
Mirela Vaida, iesire FARA PRECEDENT! Ce a putut sa spuna despre Vulpita si Viorel! A fost decis viitorul emisiunii Acces Direct
Mirela Vaida, iesire FARA PRECEDENT! Ce a putut sa spuna despre Vulpita si Viorel! A fost decis viitorul emisiunii Acces ...
Este oficial: Un nou MILIARDAR în România. Este de-a dreptul spectaculos cum a dat lovitura
Este oficial: Un nou MILIARDAR în România. Este de-a dreptul spectaculos cum a dat lovitura
Cutremur în televiziune! Andreea Berecleanu a fost dată afara fara drept de apel. Ce s-a intamplat, de fapt
Cutremur în televiziune! Andreea Berecleanu a fost dată afara fara drept de apel. Ce s-a intamplat, de fapt
Această tânără a vrut să meargă cu bicicleta, dar era în fustă. A scos un obiect banal din portofel, iar ce a făcut după aceea este INCREDIBIL. Toată lumea a rămas uimită. „Aşa ceva nu am mai văzut!” [VIDEO]
Această tânără a vrut să meargă cu bicicleta, dar era în fustă. A scos un obiect banal din portofel, iar ce a făcut ...
„Miercurea neagră” pentru Dacia: compania a primit azi trei veşti proaste. Zeci de mii de joburi pot fi afectate
„Miercurea neagră” pentru Dacia: compania a primit azi trei veşti proaste. Zeci de mii de joburi pot fi afectate
N-o sa îți vină să crezi cine e noul român infectat cu coronavirus
N-o sa îți vină să crezi cine e noul român infectat cu coronavirus
Dezvăluiri șocante! Michael Schumacher este conștient, dar doctorii fac experimente pe el!
Dezvăluiri șocante! Michael Schumacher este conștient, dar doctorii fac experimente pe el!
Imagini ce au încins mintea bărbaților! Este una dintre cele mai sexy soții de fotbalist
Imagini ce au încins mintea bărbaților! Este una dintre cele mai sexy soții de fotbalist
19 februarie, ziua lui Constantin Brâncuși! Cum a revoluționat artistul o lume întreagă? TOTUL despre românul ce ne-a făcut cunoscuți la nivel global
19 februarie, ziua lui Constantin Brâncuși! Cum a revoluționat artistul o lume întreagă? TOTUL despre românul ce ne-a ...
Curs valutar 19 februarie 2020 – Euro lovitură terorizantă pentru români
Curs valutar 19 februarie 2020 – Euro lovitură terorizantă pentru români
Este atât de UȘOR să aduci o mașină din Germania! Procedura care a convins mulți ROMÂNI
Este atât de UȘOR să aduci o mașină din Germania! Procedura care a convins mulți ROMÂNI
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la 44 de ani, fosta balerină
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la ...
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
Broccoli fiert sau crud? Cum să-l consumi pentru a beneficia de proprietăţile sale nutritive
Broccoli fiert sau crud? Cum să-l consumi pentru a beneficia de proprietăţile sale nutritive