Simona Halep termină fără suflu partida a doua la Turneul Campioanelor 2019. Elina Svitolina s-a calificat în semifinale

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 30 Oct. 2019, 13:19 Actualizat: 30 Oct. 2019, 14:28 Tenis
Simona Halep termină fără suflu partida a doua la Turneul Campioanelor 2019. Elina Svitolina s-a calificat în semifinale
  • Simona Halep – Elina Svitolina, 5-7, 3-6, în Grupa Violet la Turneul Campioanelor 2019, în Grupa Violet, la Turneul Campioanelor 2019.
  • Urmează duelul Karolina Pliskova – Bianca Andreescu.

 

♦ GAME, SET, MECI și calificare în semifinale pentru Elina Svitolina, după 7-5, 6-3 cu Simona Halep! Simona știe că trebuie să închidă mai repede punctul – aceasta devenind prioritatea numărul unu. De aici se naște greșeala care îi anulează al doilea breakpoint consecutiv. Svitolina spune mulțumesc și încheie de acolo meciul.

♦ BREAK Svitolina! Simona forțează lungul de linie și rămâne în urmă, la 0-30 pe lansare. Încercând să scurteze cumva punctul, Simona pune dropshot, însă mingea nu trece fileu, oferindu-i Svitolinei trei mingi de break consecutive. Deținătoarea trofeului o fructifică pe prima, desprinzându-se la 5-3 după erori consecutive ale româncei, care cedează pe lansare la zero, la fel ca în final de prim set.

♦ Invariabil, în setul secund game-urile pe lansarea Simonei Halep au fost mai lungi decât cele ale Svitolinei. Racheta numărul unu a Ucrainei menține trena, la 7-5, 4-3.

♦ Svitolina trece autoritar de game-ul de serviciu, spre 3-2, iar Simona apelează, din nou, la Cahill. Australianul îi dă asigurări Simonei că o pune sub presiune cu loviturile ei pe Elina.

Controlezi majoritatea raliurilor. Ea trăiește din greșelile tale. Dacă prinde un forehand departe, dă pe centru. Resetează punctele. Ea nu ia minge devreme, în urcare. Haide!
Darren Cahill, la on-court coaching

Halep: I don’t bother her with my shots.

Cahill: Oh you’re doing a lot of bothering.

— Reem Abulleil (@ReemAbulleil) 30 octombrie 2019


♦ RE-BREAK Svitolina. Elina atacă pe forehandul Simonei și îi scoate din buzunar un game în care românca și-a oferit minge de 3-1 cu o scurtă în diagonală superbă. Presiunea exercitată de ucraineancă este însă sufocantă, iar tabela indică 2-2, după trei puncte consecutive ale Elinei.

♦ BREAK Halep! Simona obține al doilea break alb în meciul cu Elina Svitolina, preluând conducerea, 2-1, în setul secund. A recuperat fantastic o scurtă a sportivei din Ucraina și a închis cu un retur câștigător de rever.

♦ 1-1 după primele două game-uri în setul secund. Dacă Svitolina câștigă acest set, și deci meciul cu Halep cu 2-0, merge automat în semifinalele Turneului Campioanelor 2019.

Halep – Svitolina la Turneul Campioanelor. Elina a demarat spre victorie în primul set. hrănindu-se cu încredere dintr-o minge de break ratată de Simona după ce dominase punctul

♦ SET Svitolina! Simona face un game extrem de slab pe serviciu, pe care îl pierde la zero. A jucat spre dreapta Elinei, însă mingile sale nu au avut țintă. Avem un nou maraton în față, întrucât manșa inaugurală a durat 54 minute.

Svitolina a încheiat setul întâi cu o lovitură câștigătoare în plus față de Simona Halep (11 la 10), dar și cu mai puține greșeli neforțate (15-21),

♦ Svitolina își ușurează misiunea pe lansare, expediind lovituri câștigătoare de pe ambele părți, apoi cu un prim as și își asigură tiebreak-ul, la 6-5.

♦ Cu lovituri din ce în ce mai adânc trimise în terenul Svitolinei, Simona duce scorul la 5-5. Nivelul partidei este în creștere.

! Doar pe serviciul doi Simona are o vulnerabilitate în fața Elinei Svitolina, având procentaj de reușită 36%, față de 58%.

♦ Svitolina scapă de complicații, deși lasă loc suficient pentru un passing care ar fi dus game-ul nouă în prelungiri. Are 5-4 pe tabelă.

Mingi de break salvate de Simona. Halep luptă și, construind cu răbdare, la intensitate ridicată, revine de la 15-40 și egalează scorul la 4.

♦ Simona Halep cere prompt intervenția lui Darren Cahill. Australianul o laudă pentru revenirea de la 0-3 și o încurajează.

Nu-i problemă. Trebuie să joci puțin mai mult pe forehand. Toate greșelile ei vin de pe dreapta. Te-ai concentrat puțin prea mult pe reverul ei în ultimul game. Ia-ți timpul necesar, du-te spre forehand, construiește punctul și apoi atacă!

 

Are ritm bun pe rever, du-te pe forehand mai mult. Ai făcut o treabă grozavă să revii în acest set. Joci bine, te miști bine, servești bine, nicio problemă. Haide!

Darren Cahill, chemat la on-court coaching de Halep

♦ Minge de break ratată de Halep. Simona scapă un gest de frustrare cu mâna după un raliu la 30-40 pe serviciul Svitolinei pe care l-a dominat, lovind excelent și cu reverul, și cu dreapta. Ultima execuție, indecisă, se oprește însă în fileu, mingea de break dispare, iar Elina sprintează spre 4-3 cu puncte consecutive.

♦ BREAK recuperat de Halep! Simona se mobilizează, pune returul mai ferm, este mai agresivă, iar Svitolina încheie game-ul pe serviciu tot din patru puncte, însă de această dată este break alb pentru Halep în loc de hold.

♦ Simona declara după duelul de peste 150 de minute cu Bianca Andreescu, de la debutul de la Shenzhen, că speră că al doilea meci va fi mai scurt. Deocamdată, în start de meci a dat câteva semne de ușoară întârziere în mișcări. Totuși, românca reușește să câștige primul game pe lansare, pentru 1-3, Svitolina ratând de două ori cu forehandul la 30-30.

♦ Svitolina confirmă cu mare lejeritate, închizând din nou fără punct cedat la serviciu. A câștigat opt puncte din opt pe lansare.

♦ BREAK Svitolina. Perioada de tatonare a meciului îi aduce avantaj Elinei, care este mai puțin risipitoare decât Simona.

♦ Elina Svitolina începe partida la serviciu. Agnieszka Radwanska, ambasadoare WTA FInals, a efectuat tragerea la sorți, iar sportiva din Ucraina se impune la zero pe lansare.

♦ Simona Halep a făcut deja antrenamentul pentru meciul cu Svitolina.


Simona Halep – Elina Svitolina, în grupe, la Turneul Campioanelor 2019. Ce știm înainte de meci și istoricul confruntărilor directe

Simona Halep joacă al doilea său meci la Turneul Campioanelor 2019 împotriva deținătoarei trofeului, Elina Svitolina. Reprezentanta Ucrainei se află pe primul loc în Grupa Violet, însă pe cât de mult anunță că își dorește victoria în fața Simonei, pe atât de mare îi este provocarea. Halep a câștigat ambele meciuri disputate în 2019 cu Svitolina, ultimul duel fiind o adevărată demonstrație de forță. În urmă cu cinci luni, Elina obținea doar patru game-uri în semifinale, la Wimbledon.

Svitolina și Halep, favorite 8 și, respectiv, 5 la Shenzhen, le-au învins, luni, în meciurile lor de debut, pe Pliskova și, respectiv, pe Andreescu. Ele au acaparat, astfel, locurile virtual calificante pentru semifinale.

Simona, cu Darren Cahill din nou alături de ea și cu un rol evident în victoria constănțencei în fața Biancăi Andreescu, apreciat de multe voci autorizate din tenis, trebuie să depășească un prag clar față de precedentele două ediții WTA Finals la care a participat și la care nu a obținut mai mult de o victorie în grupă.

Svitolina a învins-o pe Halep la ediția 2017 a Turneului Campioanelor, în minimum de seturi, la 3 și la 4. O nouă victorie în minimum de seturi ar trimite-o automat pe Elina în semifinale. Per total însă, situația din Grupa Roșie, unde patru jucătoare ajung cu șanse egale la calificarea în careul de ași la startul ultimelor două meciuri, se poate repeta și în Grupa Violet.

  • Imediat după meciul Simona Halep – Elina Svitolina, la Shenzhen se va juca partida Karolina Pliskova – Bianca Andreescu.

Simona Halep – Elina Svitolina, Turneul Campioanelor 2019. Calculele pentru calificarea automată în semifinale la Shenzhen:

  1. Simona Halep este calificată matematic în semifinale la Turneul Campioanelor 2019 doar dacă o învinge miercuri pe Svitolina, iar Bianca Andreescu se impune și ea în fața Pliskovei. În acest caz, Pliskova este eliminată, iar Andreescu și Svitolina vor juca, vineri, pentru locul 2 în Grupa Violet.
  2. Halep nu poate rămâne automat în afara semifinalelor după meciul de miercuri, indiferent de rezultatele înregistrate. Pliskova însă poate spune adio semifinale dacă pierde din nou în minimum de seturi.
  3. Cu o victorie în minimum de seturi în fața Simonei Halep, Svitolina s-ar califica automat în semifinale. De asemenea, victorii cumulate ale Svitolinei și Pliskovei o fac pe Elina câștigătoare a grupei și o trimit acasă pe Bianca.
  4. Orice alte rezultate lasă cele patru jucătoare cu șanse similare la calificarea în semifinale, vineri.
  • Turneul Campioanelor se joacă în premieră în 2019 la Shenzhen, în China. Simona Halep este singura jucătoare care are un titlu câștigat în carieră în orașul gazdă al WTA FInals. Românca a triumfat în 2015 și 2018 la un turneu International găzduit de Shenzhen.

 

 

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 30 Oct. 2019, 13:19 Actualizat: 30 Oct. 2019, 14:28 Tenis
Pe aceeași temă
'LUIZA TRĂIEȘTE' Lovitură de teatru de ultimă oră în Cazul Caracal
'LUIZA TRĂIEȘTE' Lovitură de teatru de ultimă oră în Cazul Caracal
Pedeapsă record pentru bestiile care au nenorocit zeci de tinere. „Uneia i-au tăiat mâna cu sabia, apoi au bătut-o cu ea până a leşinat”
Pedeapsă record pentru bestiile care au nenorocit zeci de tinere. „Uneia i-au tăiat mâna cu sabia, apoi au bătut-o ...
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru, avem nevoie de ajutorul tău
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru, avem nevoie de ajutorul tău"
Anuntul MOMENTULUI! Floyd Mayweather s-a logodit cu iubita stripperita! Imagini cu inelul de logodna
Anuntul MOMENTULUI! Floyd Mayweather s-a logodit cu iubita stripperita! Imagini cu inelul de logodna
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a rămas fără cuvinte. S-a dus direct la poliție
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a rămas fără cuvinte. S-a dus direct ...
Cum arăta în tinerețe Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA
Cum arăta în tinerețe Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Casa de PENSII a făcut anunțul! Vestea momentului pentru românii care își depun dosarul de pensie
Casa de PENSII a făcut anunțul! Vestea momentului pentru românii care își depun dosarul de pensie
Femeie de 55 de ani din Cluj, dusă de urgență la spital după ce s-a vaccinat! I s-a făcut rău imediat...
Femeie de 55 de ani din Cluj, dusă de urgență la spital după ce s-a vaccinat! I s-a făcut rău imediat...
În mijlocul DEȘERTULUI a apărut din senin LINIA. Ce se ASCUNDE în realitate aici este INCREDIBIL
În mijlocul DEȘERTULUI a apărut din senin LINIA. Ce se ASCUNDE în realitate aici este INCREDIBIL
Un luptător MMA a vrut să demonstreze că artele marţiale sunt o „înşelătorie”. A provocat maestru Kung Fu „neînvins” la luptă, iar rezultatul e incredibil
Un luptător MMA a vrut să demonstreze că artele marţiale sunt o „înşelătorie”. A provocat maestru Kung Fu „neînvins” ...
Bianca Drăgușanu a ajuns de urgență la poliție. Cine vrea să o distrugă pe ea și pe micuța Sofia
Bianca Drăgușanu a ajuns de urgență la poliție. Cine vrea să o distrugă pe ea și pe micuța Sofia
Horoscopul zilei de vineri, 22 ianuarie 2021. Zodia care îşi va SCHIMBA RADICAL viaţa
Horoscopul zilei de vineri, 22 ianuarie 2021. Zodia care îşi va SCHIMBA RADICAL viaţa
S-a terminat: Companiile care intră direct pe lista de controale de la ANAF
S-a terminat: Companiile care intră direct pe lista de controale de la ANAF
Jennifer Lopez își etalează „arsenalul” în costume de baie provocatoare
Jennifer Lopez își etalează „arsenalul” în costume de baie provocatoare
Veste proastă pentru șoferi, din prima lună a anului. Ce se întâmplă cu parcările de reședință
Veste proastă pentru șoferi, din prima lună a anului. Ce se întâmplă cu parcările de reședință
Un elicopter „mamut” Chinook a făcut ceva uluitor într-o misiune de salvare, la 3.450 de metri altitudine. „E capabil de aşa ceva?!”
Un elicopter „mamut” Chinook a făcut ceva uluitor într-o misiune de salvare, la 3.450 de metri altitudine. „E capabil ...
Australian Open: Jucătorii aflaţi în carantină din cauza Covid-19 au fost sfătuiţi să nu hrănească şoarecii din camerele de hotel
Australian Open: Jucătorii aflaţi în carantină din cauza Covid-19 au fost sfătuiţi să nu hrănească şoarecii din ...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
VIDEO Cel mai violent interlop clujean, eliberat după un deceniu. Şi-a făcut canal YouTube: se filmează spunând rugăciuni
VIDEO Cel mai violent interlop clujean, eliberat după un deceniu. Şi-a făcut canal YouTube: se filmează spunând rugăciuni
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a nu fi atacată și violată”
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru a nu fi atacată și violată”
Cea mai dorită femeie din România a ajuns SCHELET! Imaginile sunt absolut șocante
Cea mai dorită femeie din România a ajuns SCHELET! Imaginile sunt absolut șocante
Acest șofer a încremenit când s-a uitat sub mașină. DUSTER-ul său ascundea o mare surpriză - VIDEO
Acest șofer a încremenit când s-a uitat sub mașină. DUSTER-ul său ascundea o mare surpriză - VIDEO
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!