Simona Halep termină fără suflu partida a doua la Turneul Campioanelor 2019. Elina Svitolina s-a calificat în semifinale

 • Publicat:
 • Actualizat:
Simona Halep termină fără suflu partida a doua la Turneul Campioanelor 2019. Elina Svitolina s-a calificat în semifinale
 • Simona Halep – Elina Svitolina, 5-7, 3-6, în Grupa Violet la Turneul Campioanelor 2019, în Grupa Violet, la Turneul Campioanelor 2019.
 • Urmează duelul Karolina Pliskova – Bianca Andreescu.

 

♦ GAME, SET, MECI și calificare în semifinale pentru Elina Svitolina, după 7-5, 6-3 cu Simona Halep! Simona știe că trebuie să închidă mai repede punctul – aceasta devenind prioritatea numărul unu. De aici se naște greșeala care îi anulează al doilea breakpoint consecutiv. Svitolina spune mulțumesc și încheie de acolo meciul.

♦ BREAK Svitolina! Simona forțează lungul de linie și rămâne în urmă, la 0-30 pe lansare. Încercând să scurteze cumva punctul, Simona pune dropshot, însă mingea nu trece fileu, oferindu-i Svitolinei trei mingi de break consecutive. Deținătoarea trofeului o fructifică pe prima, desprinzându-se la 5-3 după erori consecutive ale româncei, care cedează pe lansare la zero, la fel ca în final de prim set.

♦ Invariabil, în setul secund game-urile pe lansarea Simonei Halep au fost mai lungi decât cele ale Svitolinei. Racheta numărul unu a Ucrainei menține trena, la 7-5, 4-3.

♦ Svitolina trece autoritar de game-ul de serviciu, spre 3-2, iar Simona apelează, din nou, la Cahill. Australianul îi dă asigurări Simonei că o pune sub presiune cu loviturile ei pe Elina.

Controlezi majoritatea raliurilor. Ea trăiește din greșelile tale. Dacă prinde un forehand departe, dă pe centru. Resetează punctele. Ea nu ia minge devreme, în urcare. Haide!
Darren Cahill, la on-court coaching

Halep: I don’t bother her with my shots.

Cahill: Oh you’re doing a lot of bothering.

— Reem Abulleil (@ReemAbulleil) 30 octombrie 2019


♦ RE-BREAK Svitolina. Elina atacă pe forehandul Simonei și îi scoate din buzunar un game în care românca și-a oferit minge de 3-1 cu o scurtă în diagonală superbă. Presiunea exercitată de ucraineancă este însă sufocantă, iar tabela indică 2-2, după trei puncte consecutive ale Elinei.

♦ BREAK Halep! Simona obține al doilea break alb în meciul cu Elina Svitolina, preluând conducerea, 2-1, în setul secund. A recuperat fantastic o scurtă a sportivei din Ucraina și a închis cu un retur câștigător de rever.

♦ 1-1 după primele două game-uri în setul secund. Dacă Svitolina câștigă acest set, și deci meciul cu Halep cu 2-0, merge automat în semifinalele Turneului Campioanelor 2019.

Halep – Svitolina la Turneul Campioanelor. Elina a demarat spre victorie în primul set. hrănindu-se cu încredere dintr-o minge de break ratată de Simona după ce dominase punctul

♦ SET Svitolina! Simona face un game extrem de slab pe serviciu, pe care îl pierde la zero. A jucat spre dreapta Elinei, însă mingile sale nu au avut țintă. Avem un nou maraton în față, întrucât manșa inaugurală a durat 54 minute.

Svitolina a încheiat setul întâi cu o lovitură câștigătoare în plus față de Simona Halep (11 la 10), dar și cu mai puține greșeli neforțate (15-21),

♦ Svitolina își ușurează misiunea pe lansare, expediind lovituri câștigătoare de pe ambele părți, apoi cu un prim as și își asigură tiebreak-ul, la 6-5.

♦ Cu lovituri din ce în ce mai adânc trimise în terenul Svitolinei, Simona duce scorul la 5-5. Nivelul partidei este în creștere.

! Doar pe serviciul doi Simona are o vulnerabilitate în fața Elinei Svitolina, având procentaj de reușită 36%, față de 58%.

♦ Svitolina scapă de complicații, deși lasă loc suficient pentru un passing care ar fi dus game-ul nouă în prelungiri. Are 5-4 pe tabelă.

Mingi de break salvate de Simona. Halep luptă și, construind cu răbdare, la intensitate ridicată, revine de la 15-40 și egalează scorul la 4.

♦ Simona Halep cere prompt intervenția lui Darren Cahill. Australianul o laudă pentru revenirea de la 0-3 și o încurajează.

Nu-i problemă. Trebuie să joci puțin mai mult pe forehand. Toate greșelile ei vin de pe dreapta. Te-ai concentrat puțin prea mult pe reverul ei în ultimul game. Ia-ți timpul necesar, du-te spre forehand, construiește punctul și apoi atacă!

 

Are ritm bun pe rever, du-te pe forehand mai mult. Ai făcut o treabă grozavă să revii în acest set. Joci bine, te miști bine, servești bine, nicio problemă. Haide!

Darren Cahill, chemat la on-court coaching de Halep

♦ Minge de break ratată de Halep. Simona scapă un gest de frustrare cu mâna după un raliu la 30-40 pe serviciul Svitolinei pe care l-a dominat, lovind excelent și cu reverul, și cu dreapta. Ultima execuție, indecisă, se oprește însă în fileu, mingea de break dispare, iar Elina sprintează spre 4-3 cu puncte consecutive.

♦ BREAK recuperat de Halep! Simona se mobilizează, pune returul mai ferm, este mai agresivă, iar Svitolina încheie game-ul pe serviciu tot din patru puncte, însă de această dată este break alb pentru Halep în loc de hold.

♦ Simona declara după duelul de peste 150 de minute cu Bianca Andreescu, de la debutul de la Shenzhen, că speră că al doilea meci va fi mai scurt. Deocamdată, în start de meci a dat câteva semne de ușoară întârziere în mișcări. Totuși, românca reușește să câștige primul game pe lansare, pentru 1-3, Svitolina ratând de două ori cu forehandul la 30-30.

♦ Svitolina confirmă cu mare lejeritate, închizând din nou fără punct cedat la serviciu. A câștigat opt puncte din opt pe lansare.

♦ BREAK Svitolina. Perioada de tatonare a meciului îi aduce avantaj Elinei, care este mai puțin risipitoare decât Simona.

♦ Elina Svitolina începe partida la serviciu. Agnieszka Radwanska, ambasadoare WTA FInals, a efectuat tragerea la sorți, iar sportiva din Ucraina se impune la zero pe lansare.

♦ Simona Halep a făcut deja antrenamentul pentru meciul cu Svitolina.


Simona Halep – Elina Svitolina, în grupe, la Turneul Campioanelor 2019. Ce știm înainte de meci și istoricul confruntărilor directe

Simona Halep joacă al doilea său meci la Turneul Campioanelor 2019 împotriva deținătoarei trofeului, Elina Svitolina. Reprezentanta Ucrainei se află pe primul loc în Grupa Violet, însă pe cât de mult anunță că își dorește victoria în fața Simonei, pe atât de mare îi este provocarea. Halep a câștigat ambele meciuri disputate în 2019 cu Svitolina, ultimul duel fiind o adevărată demonstrație de forță. În urmă cu cinci luni, Elina obținea doar patru game-uri în semifinale, la Wimbledon.

Svitolina și Halep, favorite 8 și, respectiv, 5 la Shenzhen, le-au învins, luni, în meciurile lor de debut, pe Pliskova și, respectiv, pe Andreescu. Ele au acaparat, astfel, locurile virtual calificante pentru semifinale.

Simona, cu Darren Cahill din nou alături de ea și cu un rol evident în victoria constănțencei în fața Biancăi Andreescu, apreciat de multe voci autorizate din tenis, trebuie să depășească un prag clar față de precedentele două ediții WTA Finals la care a participat și la care nu a obținut mai mult de o victorie în grupă.

Svitolina a învins-o pe Halep la ediția 2017 a Turneului Campioanelor, în minimum de seturi, la 3 și la 4. O nouă victorie în minimum de seturi ar trimite-o automat pe Elina în semifinale. Per total însă, situația din Grupa Roșie, unde patru jucătoare ajung cu șanse egale la calificarea în careul de ași la startul ultimelor două meciuri, se poate repeta și în Grupa Violet.

 • Imediat după meciul Simona Halep – Elina Svitolina, la Shenzhen se va juca partida Karolina Pliskova – Bianca Andreescu.

Simona Halep – Elina Svitolina, Turneul Campioanelor 2019. Calculele pentru calificarea automată în semifinale la Shenzhen:

 1. Simona Halep este calificată matematic în semifinale la Turneul Campioanelor 2019 doar dacă o învinge miercuri pe Svitolina, iar Bianca Andreescu se impune și ea în fața Pliskovei. În acest caz, Pliskova este eliminată, iar Andreescu și Svitolina vor juca, vineri, pentru locul 2 în Grupa Violet.
 2. Halep nu poate rămâne automat în afara semifinalelor după meciul de miercuri, indiferent de rezultatele înregistrate. Pliskova însă poate spune adio semifinale dacă pierde din nou în minimum de seturi.
 3. Cu o victorie în minimum de seturi în fața Simonei Halep, Svitolina s-ar califica automat în semifinale. De asemenea, victorii cumulate ale Svitolinei și Pliskovei o fac pe Elina câștigătoare a grupei și o trimit acasă pe Bianca.
 4. Orice alte rezultate lasă cele patru jucătoare cu șanse similare la calificarea în semifinale, vineri.
 • Turneul Campioanelor se joacă în premieră în 2019 la Shenzhen, în China. Simona Halep este singura jucătoare care are un titlu câștigat în carieră în orașul gazdă al WTA FInals. Românca a triumfat în 2015 și 2018 la un turneu International găzduit de Shenzhen.

 

 

Pe aceeași temă
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Halep, „hemoragie“ de puncte în clasamentul mondial: Explicaţia matematică a unei prăbuşiri
Halep, „hemoragie“ de puncte în clasamentul mondial: Explicaţia matematică a unei prăbuşiri
Valeriu Gheorghiţă explică cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor. „Imunitatea de grup va fi mult mai mare”
Valeriu Gheorghiţă explică cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor. „Imunitatea de grup va fi mult mai…
Încă un român ar putea ajune la Galata! Reacția impresarului: „Voi fi primul semnalizat”
Încă un român ar putea ajune la Galata! Reacția impresarului: „Voi fi primul semnalizat”
SUV de cinci stele la Euro NCAP. Hyundai cucerește piața cu acest model
SUV de cinci stele la Euro NCAP. Hyundai cucerește piața cu acest model
Anamaria Prodan a aflat SENTINŢA! Nimeni nu se aştepta aşa repede
Anamaria Prodan a aflat SENTINŢA! Nimeni nu se aştepta aşa repede
Cum se intră la Kaufland, după introducerea noilor restricții! Magazinul a făcut anunțul
Cum se intră la Kaufland, după introducerea noilor restricții! Magazinul a făcut anunțul
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Legăturile NEȘTIUTE ale Principesei Margareta, moștenitoarea Regelui Mihai
Legăturile NEȘTIUTE ale Principesei Margareta, moștenitoarea Regelui Mihai
Face senzație cu „cel mai mic bikini” printat 3D din lume. A avut curajul să meargă așa la piscină VIDEO
Face senzație cu „cel mai mic bikini” printat 3D din lume. A avut curajul să meargă așa la piscină VIDEO
Irina Fodor, dată afară de la Asia Express, ca să revină Gina Pistol?
Irina Fodor, dată afară de la Asia Express, ca să revină Gina Pistol?
Noua iubită a lui Walter Zenga, o bombă! Este româncă şi face furori cu formele sale. FOTO de neratat
Noua iubită a lui Walter Zenga, o bombă! Este româncă şi face furori cu formele sale. FOTO de neratat
China trimite o IMENSĂ UNDĂ DE ȘOC la nivel planetar! Marile puteri ale lumii sunt în stare de alertă
China trimite o IMENSĂ UNDĂ DE ȘOC la nivel planetar! Marile puteri ale lumii sunt în stare de alertă
Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep să acorde bonusuri consistente la angajare pentru specialiştii seniori, mai greu de găsit pe piaţă, în timp ce în fabrici şi în supermarketuri bonusurile de prezenţă au devenit o normalitate
Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep…
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Cele mai sexy influencerițe de fitness pe Instagram. Sunt numai pachete de mușchi!
Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial de decese COVID la 1 milion de locuitori. Au crucificat poporul ăsta!
Octavian Jurma: România a depășit recordul mondial de decese COVID la 1 milion de locuitori. Au crucificat poporul ăsta!
Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum
Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat de droguri din Columbia a fost capturat într-o operaţiune cu sute de membri ai trupelor speciale şi 22 de elicoptere
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat de droguri din Columbia a…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Experienţa unui medic trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu COVID-19: M-au întrebat de ce nu s-au vaccinat, nu am ştiut ce să răspund
Experienţa unui medic trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu COVID-19: M-au întrebat de ce nu s-au vaccinat, nu am…
Este oficial: Angajaţii care ar putea fi concediaţi fără certificatul verde
Este oficial: Angajaţii care ar putea fi concediaţi fără certificatul verde
Motivele fascinante, puțin cunoscute, pentru care bărbații nu mai poartă pălării
Motivele fascinante, puțin cunoscute, pentru care bărbații nu mai poartă pălării
Walter Zenga trăiește o nouă poveste de dragoste! Celebrul antrenor are o iubită cu 30 de ani mai tânără decât el / FOTO
Walter Zenga trăiește o nouă poveste de dragoste! Celebrul antrenor are o iubită cu 30 de ani mai tânără decât…
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Un Tesla Model S este condus pe sub apă. Rezistă sau se scurtcircuitează INSTANT? – VIDEO
Un Tesla Model S este condus pe sub apă. Rezistă sau se scurtcircuitează INSTANT? – VIDEO
FOTO. Antonia, apariție controversată, într-un costum de baie provocator! `Ești minunată!`
FOTO. Antonia, apariție controversată, într-un costum de baie provocator! `Ești minunată!`
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent