Simona Halep termină fără suflu partida a doua la Turneul Campioanelor 2019. Elina Svitolina s-a calificat în semifinale

Simona Halep termină fără suflu partida a doua la Turneul Campioanelor 2019. Elina Svitolina s-a calificat în semifinale
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep – Elina Svitolina, 5-7, 3-6, în Grupa Violet la Turneul Campioanelor 2019, în Grupa Violet, la Turneul Campioanelor 2019.
  • Urmează duelul Karolina Pliskova – Bianca Andreescu.

 

♦ GAME, SET, MECI și calificare în semifinale pentru Elina Svitolina, după 7-5, 6-3 cu Simona Halep! Simona știe că trebuie să închidă mai repede punctul – aceasta devenind prioritatea numărul unu. De aici se naște greșeala care îi anulează al doilea breakpoint consecutiv. Svitolina spune mulțumesc și încheie de acolo meciul.

♦ BREAK Svitolina! Simona forțează lungul de linie și rămâne în urmă, la 0-30 pe lansare. Încercând să scurteze cumva punctul, Simona pune dropshot, însă mingea nu trece fileu, oferindu-i Svitolinei trei mingi de break consecutive. Deținătoarea trofeului o fructifică pe prima, desprinzându-se la 5-3 după erori consecutive ale româncei, care cedează pe lansare la zero, la fel ca în final de prim set.

♦ Invariabil, în setul secund game-urile pe lansarea Simonei Halep au fost mai lungi decât cele ale Svitolinei. Racheta numărul unu a Ucrainei menține trena, la 7-5, 4-3.

♦ Svitolina trece autoritar de game-ul de serviciu, spre 3-2, iar Simona apelează, din nou, la Cahill. Australianul îi dă asigurări Simonei că o pune sub presiune cu loviturile ei pe Elina.

Controlezi majoritatea raliurilor. Ea trăiește din greșelile tale. Dacă prinde un forehand departe, dă pe centru. Resetează punctele. Ea nu ia minge devreme, în urcare. Haide!
Darren Cahill, la on-court coaching

Halep: I don’t bother her with my shots.

Cahill: Oh you’re doing a lot of bothering.

— Reem Abulleil (@ReemAbulleil) 30 octombrie 2019


♦ RE-BREAK Svitolina. Elina atacă pe forehandul Simonei și îi scoate din buzunar un game în care românca și-a oferit minge de 3-1 cu o scurtă în diagonală superbă. Presiunea exercitată de ucraineancă este însă sufocantă, iar tabela indică 2-2, după trei puncte consecutive ale Elinei.

♦ BREAK Halep! Simona obține al doilea break alb în meciul cu Elina Svitolina, preluând conducerea, 2-1, în setul secund. A recuperat fantastic o scurtă a sportivei din Ucraina și a închis cu un retur câștigător de rever.

♦ 1-1 după primele două game-uri în setul secund. Dacă Svitolina câștigă acest set, și deci meciul cu Halep cu 2-0, merge automat în semifinalele Turneului Campioanelor 2019.

Halep – Svitolina la Turneul Campioanelor. Elina a demarat spre victorie în primul set. hrănindu-se cu încredere dintr-o minge de break ratată de Simona după ce dominase punctul

♦ SET Svitolina! Simona face un game extrem de slab pe serviciu, pe care îl pierde la zero. A jucat spre dreapta Elinei, însă mingile sale nu au avut țintă. Avem un nou maraton în față, întrucât manșa inaugurală a durat 54 minute.

Svitolina a încheiat setul întâi cu o lovitură câștigătoare în plus față de Simona Halep (11 la 10), dar și cu mai puține greșeli neforțate (15-21),

♦ Svitolina își ușurează misiunea pe lansare, expediind lovituri câștigătoare de pe ambele părți, apoi cu un prim as și își asigură tiebreak-ul, la 6-5.

♦ Cu lovituri din ce în ce mai adânc trimise în terenul Svitolinei, Simona duce scorul la 5-5. Nivelul partidei este în creștere.

! Doar pe serviciul doi Simona are o vulnerabilitate în fața Elinei Svitolina, având procentaj de reușită 36%, față de 58%.

♦ Svitolina scapă de complicații, deși lasă loc suficient pentru un passing care ar fi dus game-ul nouă în prelungiri. Are 5-4 pe tabelă.

Mingi de break salvate de Simona. Halep luptă și, construind cu răbdare, la intensitate ridicată, revine de la 15-40 și egalează scorul la 4.

♦ Simona Halep cere prompt intervenția lui Darren Cahill. Australianul o laudă pentru revenirea de la 0-3 și o încurajează.

Nu-i problemă. Trebuie să joci puțin mai mult pe forehand. Toate greșelile ei vin de pe dreapta. Te-ai concentrat puțin prea mult pe reverul ei în ultimul game. Ia-ți timpul necesar, du-te spre forehand, construiește punctul și apoi atacă!

 

Are ritm bun pe rever, du-te pe forehand mai mult. Ai făcut o treabă grozavă să revii în acest set. Joci bine, te miști bine, servești bine, nicio problemă. Haide!

Darren Cahill, chemat la on-court coaching de Halep

♦ Minge de break ratată de Halep. Simona scapă un gest de frustrare cu mâna după un raliu la 30-40 pe serviciul Svitolinei pe care l-a dominat, lovind excelent și cu reverul, și cu dreapta. Ultima execuție, indecisă, se oprește însă în fileu, mingea de break dispare, iar Elina sprintează spre 4-3 cu puncte consecutive.

♦ BREAK recuperat de Halep! Simona se mobilizează, pune returul mai ferm, este mai agresivă, iar Svitolina încheie game-ul pe serviciu tot din patru puncte, însă de această dată este break alb pentru Halep în loc de hold.

♦ Simona declara după duelul de peste 150 de minute cu Bianca Andreescu, de la debutul de la Shenzhen, că speră că al doilea meci va fi mai scurt. Deocamdată, în start de meci a dat câteva semne de ușoară întârziere în mișcări. Totuși, românca reușește să câștige primul game pe lansare, pentru 1-3, Svitolina ratând de două ori cu forehandul la 30-30.

♦ Svitolina confirmă cu mare lejeritate, închizând din nou fără punct cedat la serviciu. A câștigat opt puncte din opt pe lansare.

♦ BREAK Svitolina. Perioada de tatonare a meciului îi aduce avantaj Elinei, care este mai puțin risipitoare decât Simona.

♦ Elina Svitolina începe partida la serviciu. Agnieszka Radwanska, ambasadoare WTA FInals, a efectuat tragerea la sorți, iar sportiva din Ucraina se impune la zero pe lansare.

♦ Simona Halep a făcut deja antrenamentul pentru meciul cu Svitolina.


Simona Halep – Elina Svitolina, în grupe, la Turneul Campioanelor 2019. Ce știm înainte de meci și istoricul confruntărilor directe

Simona Halep joacă al doilea său meci la Turneul Campioanelor 2019 împotriva deținătoarei trofeului, Elina Svitolina. Reprezentanta Ucrainei se află pe primul loc în Grupa Violet, însă pe cât de mult anunță că își dorește victoria în fața Simonei, pe atât de mare îi este provocarea. Halep a câștigat ambele meciuri disputate în 2019 cu Svitolina, ultimul duel fiind o adevărată demonstrație de forță. În urmă cu cinci luni, Elina obținea doar patru game-uri în semifinale, la Wimbledon.

Svitolina și Halep, favorite 8 și, respectiv, 5 la Shenzhen, le-au învins, luni, în meciurile lor de debut, pe Pliskova și, respectiv, pe Andreescu. Ele au acaparat, astfel, locurile virtual calificante pentru semifinale.

Simona, cu Darren Cahill din nou alături de ea și cu un rol evident în victoria constănțencei în fața Biancăi Andreescu, apreciat de multe voci autorizate din tenis, trebuie să depășească un prag clar față de precedentele două ediții WTA Finals la care a participat și la care nu a obținut mai mult de o victorie în grupă.

Svitolina a învins-o pe Halep la ediția 2017 a Turneului Campioanelor, în minimum de seturi, la 3 și la 4. O nouă victorie în minimum de seturi ar trimite-o automat pe Elina în semifinale. Per total însă, situația din Grupa Roșie, unde patru jucătoare ajung cu șanse egale la calificarea în careul de ași la startul ultimelor două meciuri, se poate repeta și în Grupa Violet.

  • Imediat după meciul Simona Halep – Elina Svitolina, la Shenzhen se va juca partida Karolina Pliskova – Bianca Andreescu.

Simona Halep – Elina Svitolina, Turneul Campioanelor 2019. Calculele pentru calificarea automată în semifinale la Shenzhen:

  1. Simona Halep este calificată matematic în semifinale la Turneul Campioanelor 2019 doar dacă o învinge miercuri pe Svitolina, iar Bianca Andreescu se impune și ea în fața Pliskovei. În acest caz, Pliskova este eliminată, iar Andreescu și Svitolina vor juca, vineri, pentru locul 2 în Grupa Violet.
  2. Halep nu poate rămâne automat în afara semifinalelor după meciul de miercuri, indiferent de rezultatele înregistrate. Pliskova însă poate spune adio semifinale dacă pierde din nou în minimum de seturi.
  3. Cu o victorie în minimum de seturi în fața Simonei Halep, Svitolina s-ar califica automat în semifinale. De asemenea, victorii cumulate ale Svitolinei și Pliskovei o fac pe Elina câștigătoare a grupei și o trimit acasă pe Bianca.
  4. Orice alte rezultate lasă cele patru jucătoare cu șanse similare la calificarea în semifinale, vineri.
  • Turneul Campioanelor se joacă în premieră în 2019 la Shenzhen, în China. Simona Halep este singura jucătoare care are un titlu câștigat în carieră în orașul gazdă al WTA FInals. Românca a triumfat în 2015 și 2018 la un turneu International găzduit de Shenzhen.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…