Simona Halep - Amanda Anisimova | "Luăm în calcul cel mai negru scenariu!" Problemele acum încep! Una dintre semifinalele feminine ar putea ajunge pe noua arenă Simonne Mathieu! Discursul unui star uriaş

5 iun 2019 36296 afişări Tenis
Simona Halep - Amanda Anisimova | "Luăm în calcul cel mai negru scenariu!" Problemele acum încep! Una dintre semifinalele feminine ar putea ajunge pe noua arenă Simonne Mathieu! Discursul unui star uriaş

Corespondenţă din Paris

Guy Forget, directorul turneului de la Roland Garros, a anunţat că ziua de vineri va fi critică pentru turneu, însă anunţă că se va încerca să se joace trei zile la rând pe tabloul feminin, cu scopul de a termina întrecerea conform tradiţiei, sâmbătă.

"Este o mare problemă, deja, faptul că la feminin sunt de jucat trei zile la rând. Sperăm să putem termina tabloul feminin sâmbătă", a anunţat Guy Forget, miercuri, la o conferinţă de presă susţinută în regim de urgenţă.

"Pentru mâine, prognoza este ok şi cred că vom reuşi să terminăm meciurile. Va fi extrem de dificil vineri, există o prognoză care anunţă vreme rea. Chiar acum se discută într-o şedinţă opţiunile pe care le avem. Niciuna dintre ele nu este ideală. Am putea juca pe până la trei terenuri. Va fi o decizie pe care va trebui să o luăm, pentru că, pentru mine, ar fi oportun ca cele două semifinale feminine să înceapă la exact aceeaşi oră, pentru ca ambele fete să aibă aceeaşi şansă de a se recupera. Ar fi dramatic pentru una dintre ele să aibă de aşteptat. Cred că ar trebui să fie conştientă toată lumea că mai bine joci pe o arenă mai mică decât să nu ai aceleaşi şanse pe mai departe. Joacă pentru a câştiga turneul, nu pentru a câştiga o semifinală. Unele jucătoare ar putea considera că este lipsă de respect, dar nu este! Vrem să fim corecţi cu toată lumea.

Multe dintre aceste fete au aşteptat toată viaţa lor să joace un meci atât de mare, să joace cu o asemenea miză. Ţinem pumnii strânşi că vom reuşi să jucăm printre picături. Nu vrem să mutăm finala feminină. Dar dacă trebuie să mutăm finala a doua duminică, dacă nu vom avea de ales, o vom face.

 

Un meci poate dura 15 minute sau trei ore la feminin. La masculin se poate juca peste cinci ore. Când avem anunţată vreme incertă, evident, este greu să anticipezi perfect, dar trebuie să fii pregătit pentru cel mai negru scenariu", a punctat oficialul francez.

VEZI ŞI: La ce oră a fost reprogramat meciul Simona Halep - Amanda Anisimova

"Dacă reuşim să jucăm mâine va fi bine, atunci ne vom face griji pentru vineri, care, repet, este foarte complicată, deja. Prioritatea noastră sunt fanii. Avem norocul de a avea trei arene principale magnifice. Este o problemă, pentru că vineri am avea de jucat două semifinale feminine, două masculine - dintre care un meci Rafael Nadal - Roger Federer pe care îl aşteaptă toată lumea. Acesta ar trebui să se joace primul dintre meciurile masculine. Avem două finale importante şi sper să le putem juca la timp", a mai transmis francezul.

Citeşte şi: Misiunea Simonei Halep la Roland Garros 2019 s-a complicat! Cum le afectează pe sportive ce s-a întâmplat, miercuri, la Paris

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.