LIVE BLOG | Amara-Amanda! Halep părăsește Roland Garros surprinzător, în sferturi, „mitraliată” de o puștoaică de 17 ani. Amanda Anisimova a dominat-o pe campioana en-titre la toate capitolele, scor 6-2, 6-4

LIVE BLOG | Amara-Amanda! Halep părăsește Roland Garros surprinzător, în sferturi,
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep s-a înclinat azi, în sferturile de la Roland Garros, scor 2-6, 4-6, în fața jucătoarei din Statele Unite Amanda Anisimova (17 ani, 51 WTA), în doar 70 de minute, Elev lui Daniel Dobre a jucat timid, și-a pierdut succesiv încrederea în armele ei principale, iar puștoaica născută din părinți ruși a plimbat-o sistematic pe tot terenul. Din nou, serviciul neconcludent al fostului lider mondial s-a dovedit decisiv în desfășurarea unei partide pe care Halep a gestionat-o greșit.

14:17 Simona nu-și face serviciul, comite o dublă greșeală la 30-30 și Amanda închide gameul, setul și meciul. Meciul durat o oră și opt minute.

14:03 Halep face break și aprinde scânteia speranței, scânteia unei posibile reveniri. E 3-4, se poate! Halep urmeaază la serviciu, dar lansările SImonei trebuie să fie precise și înșelătoare pentru a spera că o poate ajunge din urmă pe Anisimova. Gameul e disputate, loviturile de dreapta ale julcătoarei din State sunt devastatoare. Au adâncime și prind tușele. Simo e obligată să bătătorească fundul terenului.

13:56 Jucătoarea din Statele Unite a devenit azi un adevărat perete de returnat mingi. Se deplasează supersonic în teren, lovește variat și o prinde de multe ori pe contre pied pe Simona. Punctele obținute o ajută să-și ridice și mentalul, dar să și găsească resursele fizice pentru a continua disputa la cel mai înalt nivel. Se face 4-1, un scor greu de anticipat.

13:46 Scor neverosimil pe tabelă. Simona nu-și găsește cadența. Imprimă efect mingilor dificile, dar nu reușește să-și pună în încurcătură adversara. Se face 3-0 pentru Amanda în doar 36 de minute. Campioana en-titre a cedat actul inaugural în doar 28 de minute, iar gameurile din actul secund s-au scurs în doar opt minute. La 0-3, Simona e obligată să schimbe partitura! Daniel Dobre o privește din tribune, dar pare că nu are puterea necesară de a schimba cursul jocului. Totuși, reduce din diferență campioana de anul trecut și rămâne o speranță firavă. 1-3 în setul secund.

13:43 Mingile Simonei se prăvălesc în plasă constant în contextul în care americanca de pe 51 WTA a luat un ascendent moral care pare, la prima vedere, letal. Forehand-ul americacei funcționează la turație maximă, iar de pe fundul terenului, Simona pare că nu are vreo șansă în acest meci cu frumoasa jucătoare născută din părinți ruși. E 2-0 deja pentru sportiva din Statele Unite.

13:36 Anisimova câștigă primul set la finele unei manșe în care s-a exprimat perfect. Cu un joc variat și cu o doză de noroc în schimburile cheie, sportiva din State a făcut break și a închis setul pe serviciul elevei lui Daniel Dobre, care a comis mult prea multe erori neforțate. Simona a salvat două mingi de set în uralele fanilor, însă a capotat în final. 6-2 pentru Anisimova și situația se complică pentru fostul lider mondial.

13:33 Amanda își face autoritar serviciul și mai pune un strop pe tabelă pentru a confisca runda inaugurală. Americanca are un nivel foarte ridicat, anticipează direcția loviturilor fostului lider mondial și pare că domină întâlnirea. Halep nu-și regăsește jocul perfect din ultimele partide și pare că are nevoie de un restart. Urmează la serviciu cu mingi noi.

â–º4-2 pentru Anisimova, care nu pare deloc intimidată de Simona Halep. Diferența de vârstă dintre cele două este de zece ani, Simona fiind decanul de vârstă.

â–º Amanda vine cu amendamente! Game spectaculos al tinerei ruso-americance. O vezi cum ajunge cu lejeritate la fileu, îi pune scurtă Simonei și urmărește apoi eficient replica româmncei. 15 minute pentru un 3-2 muncit de Anisimova, care, cu un 7-4 la winners, arată exact cum o descria Simona la conferința de presă: fără pic de frică, teamă ori respect care să îi blocheze mâna.

â–º Halep arată că nu se teme de reverul Anisimovei, inițiind dialogul direct rever-rever. Deschide bine unghiurile pe game-ul de serviciu, trimite de trei ori câștigător și egalează. Cel mai nou proiect al lui Nick Saviano închide al doilea game pe serviciu la zero, autoritar, pentru 2-1 pe tabelă.

â–º Seria formidabilă de 16 break-uri consecutive reușite de Simona Halep la Roland Garros 2019 se încheie. Anisimova pune prima minge în teren constant, stă bine în schimb cu reverul și nu se lasă intimidată de returul plat al româncei. 1-0 în start de meci pentru adolescenta în vârstă de 17 ani.

â–º Zeița Nadia este în lojă penru partida Simona Halep – Amanda Anisimova. Alături de Ion Țiriac, marea noastră gimnastă o susține, din nou, pe Simona, așa cum s-a întâmplat și anii trecuți.

12:55 Ne reîntâlnim la Paris! Ne amintim de un fan care ducea un steag imens pe Chatrier, la semifinala de anul trecut, Halep – Muguruza. Ei bine, acum a intrat în complex fără steag. De ce? Pentru că nu i-a fost permis accesul cu un steag de peste 3 m. Stewarzii au măsurat cu cotul dimensiunea tricolorului și au decis că este neregulamentar.

UPDATE JOI, 12:45 Vești bune de la Paris. Azi se joacă tenis! Vom vedea meciul Simona Halep – Amanda Anisimova în deschiderea programului de pe centralul Philippe Chatrier. Pentru moment, Novak Djokovic își face mâna pentru derby-ul zilei Alexander Zverev. Sârbul nu a mai ajuns între ultimii patru la Paris din momentul în care a câștigat trofeul, însă Zverev are nevoie să facă meciul vieții pentru a-i administra liderului mondial prima înfrângere în Grand Slam-uri de la startul Wimbledon 2018 încoace.


Voluntarii turneului au pregătit ziare special concepute pentru turneul de la Roland Garros pentru toți posesorii de bilete. Le Cotidien îi așteaptă pe scaune pe spectatori, pe Chatrier. În fiecare zi de turneu, este prezentată o avancronică a partidelor din programul zilei. Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

UPDATE 18:50 S-a stabilit ora meciului Simona Halep – Amanda Anisimova. Partida va avea loc joi, 6 iunie, ora 13:00!

UPDATE 17:37 Meciul Simonei Halep, amânat! Ploaia a dat peste cap planurile organizatorilor, partida Simona Halep – Amanda Anisimova a fost amânat și se va disputa mâine, joi, 6 iunie.

UPDATE 17:00 Meciul va începe în jurul orei 17:30.

UPDATE 16:00 Ultimele informații: partida nu va începe mai devreme de 17:00.

UPDATE ORA 15:20 Corespondenta ProSport la Paris, Cezara Paraschiv, ne anunță că partida Simonei Halep nu va începe până în ora 16:00, ora României. În capitala Franței plouă în continuare, iar spectarorii s-au adăpostit prin restaurantele din complex. 

UPDATE ORA 15:00 Oficialii celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului au anunțat în urmă cu puțin timp că partida româncei nu va începe înainte de ora 15:30 (ora României). Confruntarea e transmisă în direct în România de Eurosport.

UPDATE Corespondenta ProSport la Paris, Cezara Paraschiv, a stat de vorbă, la CENTRUL DE PRESĂ‚ de la Roland Garros, cu oficiali ai turneului. Potrivit acestora, un anunț în privința startului meciului Simonei va fi făcut în scurt timp. La Paris plouă în continuare, iar buletinul meteo e unul cu vești proaste. Pe tot parcursul zilei se pare că va ploua.

UPDATE La Paris plouă torențial, toate terenurile au fost acoperite, spectatorii s-au adăpostit pe unde au reușit. Alți fani au plecat acasă. Deocamdată nu se știe la ce oră va începe meciul Simonei.

Umbrela e mereu trendy în orașul preferat al lui Ilie Năstase. FOTO Cezara PARASCHIV (Paris)


UPDATE: Anisimova desfășoară în acest moment ultimul antrenament înaintea confruntării cu Simona Halep.


Halep are parte de un meci ușor la prima vedere, dar Anisimova a demonstrat că este capabilă de surprize, în tururile precedente de la Paris. A bifat victorii surprinzătoare, iar meciul cu Simona este, fără discuții, cel mai important al carierei. Anisimova a cedat doar trei game-uri și a jucat doar cu aproximativ 20 de minute mai mult decât Halep. Sportiva din SUA a învins-o în turul precedent pe Aliona Bolsova Zadoinov cu 2-0, scor 6-3, 6-0.

  • Ea scrie o filă din istoria acestui mileniu la Paris: este cea mai tânără jucătoare de la Martina Hingis încoace ajunsă în săptămâna a doua a French Open-ului.

Simona Halep se pregătește special pentru câștigarea celui de-al doilea Mare Șlem al carierei. Daniel Dobre, antrenorul ei, a dezvăluit, marți, cum se antrenează: „Fetele cu care a jucat Simona până acum la Paris, o făceau destul de drept. Dar ai nevoie ca tot timpul să îi dai ritmul pe care îl poate întâlni la meci, la antrenamente. Trebuie să alegi un jucător de antrenament care să joace pe stilul adversarei din turul următor. „Anisimova este o jucătoare înaltă, care servește bine. Vom vedea și cum e terenul mâine, dacă va ploua, dacă va fi greu. Vom analiza și vom vedea cum stă treaba.

Când s-au mai întâlnit (n.r. Halep cu Keys), Simona ghicea unde trimite. Ea vede bine unde servesc adversarele. Alegerea omului cu care se antrenează îi aparține. Break-urile sunt puse pe seama calităților de la retur, dar și pe imaturitatea serviciului adversarelor. La presiune, serviciul scade, iar Simona poate începe cu break„.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a aflat ce a făcut Ion Iliescu. A fost nevoie de aproape 30 de ani să se întâmple
S-a aflat ce a făcut Ion Iliescu. A fost nevoie de aproape 30 de ani să se întâmple
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…