Simona Halep, prima reacție după ce a încheiat turneul de la Wuhan prin abandon! Ce s-a întâmplat | FOTO

Simona Halep, prima reacție după ce a încheiat turneul de la Wuhan prin abandon! Ce s-a întâmplat | FOTO
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (6 WTA) încheie prin abandon turneul de la Wuhan, după 46 de minute, în faza optimilor de finală.
  • Elena Rybakina (50 WTA) merge în sferturi, unde se va duela cu Aryna Sabalenka (cap de serie 9) sau Kiki Bertens (cap de serie 6). Reprezentanta de 20 de ani a Kazahstanului se afla la conducere pe tabelă, 5-4 în primul set, după ce revenise de la 2-4, în momentul în care Simona Halep s-a retras.

UPDATE | Simona Halep a declarat, după ce a abandonat meciul cu Elena Ribakina, că accidentarea e de natură musculară. Sportiva noastră a explicat că problemele la spate par diferite față de hernia de disc suferită anul trecut, dar durerile sunt în aceeaşi zonă.

Este o accidentare în zona lombară. Cred că e mai mult musculară, dar nu ştiu până nu fac un control. S-a produs la 4-4, 0-30, cu reverul, am simţit o durere ascuţită. Nu ştiu încă (n.red. – dacă este la fel ca precedenta accidentare la spate). Pare un pic diferită, dar este în aceeaşi zonă”, a declarat Halep, potrivit site-ului WTA.


Asian Swing aduce probleme fizice pentru Simona Halep, pentru al doilea an consecutiv. Dacă anul trecut românca intra accidentată în luptă, cu gândul la bonusul financiar oferit de WTA și la respectarea angajamentelor, ratând practic turneul de la Wuhan (0-6, 5-7 cu Dominika Cibulkova) și fiind nevoită să se retragă după un set la Beijing, acum românca s-a resimțit după un atac la fileu. Un gest sugestiv făcut cu mâna în game-ul cu numărul nouă a anunțat problemele, românca scăzând rapid nivelul de energie din joc.

Simona Halep a avut fluctuații de joc, miercuri, la Wuhan: a câștigat de două ori pe serviciul advers, însă Rybakina a recuperat, revenind cu o serie de trei game-uri, de la 2-4 spre 5-4. Bilanțul din statistica româncei a fost și el mai degrabă modest: 7 lovituri câștigătoare și de două ori mai multe greșeli neforțate (14). De asemenea, Halep nu a convertit decât 2 din 5 mingi de break procurate, având dificultăți și în a se apăra la șansele avute de Rybakina (2 din 3 rată de conversie pentru sportiva din Kazahstan, care și-a trecut în cont inclusiv un break la zero, pentru 2-2).

Simona Halep este așteptată să evolueze săptămâna viitoare la turneul Premier Mandatory de la Beijing, dacă se va recupera. Românca ocupă în acest moment locul 5 în clasamentul WTA LIVE, după ce, prin victoria de marți în fața Barborei Strycova a întrecut-o pe Bianca Andreescu, însă va fi depășită de Petra Kvitova sau de Kiki Bertens dacă una dintre aceste două jucătoare va câștiga trofeul la Wuhan.

SIMONA HALEP, ABANDON ÎN OPTIMILE DE LA WUHAN. DESFĂȘURAREA PAS CU PAS A PARTIDEI CU ELENA RYBAKINA

♦ SIMONA HALEP ABANDONEAZĂ, la scorul de 4-5 în primul set! Simona încearcă să servească, dar nu are forță să împingă în picioare la capacitate normală. Românca ia imediat decizia de a se retrage, după trei puncte în care s-a testat din punct de vedere fizic.

♦ Rybakina revine la conducere pe tabelă, după ce salvează minge de break, sprijinindu-se pe serviciul apăsat. Simona a început game-ul agresiv, făcând pasul în față în teren, însă a pierdut din forță și luciditate.

Explicația vine imediat: după un gest discret spre șold, românca cere intervenția fizioterapeutei, pentru zona lombară.

Simona Halep primește îngrijiri la un time-out medical în optimile de la Wuhan, contra Elenei Rybakina.

♦ BREAK Rybakina. Simona cedează inițiativa în raliu, iar Rybakina spune mulțumesc, egalând la 4.

Halep este cea care pune capăt seriei de break-uri, la trei. Un hold în care Rybakina a încercat să pună în aplicare indicațiile primite, dar pe care Simo îl încheie cu un serviciu doi îndrăzneț, care o surprinde pe kazahă. 4-2 pe tabelă pentru eleva lui Daniel Dobre.

♦ Dansul break-urilor continuă, cu un nou game la retur făcut de Halep. Rybakina salvează o primă minge de break servind excelent și urcând prompt la fileu. Simona reușește un superb retur câștigător, iar break-ul vine, vine, iată-l că vine.

„Pune presiune cu forehand-ul. Nu fi timidă! Nu-ți fie frică! Urmărește lovitura, atacă spre dreapta Simonei”
sfaturile primite de Elena Rybakina la on-court-coaching, la 2-3

♦ Rrr… de la REBREAK RYBAKINA. Nu asistăm la o desprindere decisivă a Simonei, ci la o replică bună a tinerei Elena, care câștigă la zero pe serviciul Simonei, finalizând excelent cu reverul.

BREAK HALEP. Simona se impune cu lejeritate la retur, procurându-și minge de break cu un lung de linie așa cum îi place, reușind apoi să sancționeze cu multă promptitudine o scurtă încercată de Rybakina, la care ajunge cu lejeritate. Kazaha nu are viteză de reacție când mingea recuperată de Halep se îndreaptă cu viteză spre ea, trimite afară, iar Simona preia conducerea pe tabelă, 2-1.

♦ Rybakina deschide partida la serviciu. Este hold pentru tânăra kazahă, chiar dacă Simona duce game-ul la egalitate de la 40-15. Elena începe meciul având inițiativa de pe linia de fund a terenului, însă își arată destul de rapid limitele în deplasare comparativ cu Simona.

♦ Simona ne-a încântat marți cu o execuție magică. În urmă cu o oră, a venit confirmarea oficială: a fost lovitura zilei de la Wuhan.

♦ Emoțiile pentru meciul Simonei țin loc de cafea tare și miercuri. Jucătoarele au intrat pe Centralul de la Wuhan și se pregătesc de duel.


Campioana de la Wimbledon continuă cursa pentru un al 20-lea trofeu al carierei având de înfruntat, la fel cum i s-a întâmplat la toate turneele de categorie superioară din acest an, o tânără jucătoare talentată. Aflată la debutul absolut într-un turneu de nivel Premier 5, Elena Rybakina, 20 ani, ajunge la duelul cu Halep sperând la ceea ce ar fi, automat, cea mai mare victorie a carierei sale de până acum. Reprezentanta Kazahstanului nu a mai învins până acum o sportivă din Top 6 WTA, nici o sportivă cu titluri de Mare Șlem în CV și nici un fost număr unu mondial.

Simona Halep revine pe teren miercuri, la 24 de ore după debutul de la simplu la Wuhan, iar fanii tenisului din România trebuie să își seteze din nou alarma ceasurilor devreme pentru a o urmări pe eleva lui Daniel Dobre. Halep va deschide din nou programul zilei pe terenul central, la fel cum s-a întâmplat și marți, la duelul cu Barbora Strycova.

LIVE: Simona Halep – Elena Rybakina, în optimi la Wuhan. Numărul șase mondial o va înfrunta în premieră pe reprezentanta Kazahstan-ului, în prezent pe locul 50 WTA. Rybakina a primit o invitație pe tabloul principal pentru a evita calificările, însă evoluția ei nu a fost cea mai constantă în turul doi, contra tunisiencei Ons Jabeur.

CITEȘTE ȘI: 9 lucruri de știut despre Elena Rybakina, adversara Simonei din optimi, la Wuhan

Simona Halep – Elena Rybakina, în optimi la Wuhan: start încurajator de turneu pentru constănțeancă

Veștile bune pentru fanii Simonei Halep sunt legate de aspectele pozitive din jocul constănțencei împotriva Strycovei. Revenită în competiție după o pauză de o lună, fiind la primul meci după eliminarea de la US Open, Halep a jucat degajat, fără rețineri de ordin fizic, iar în momentele importante ale meciului, jocul ei a fost compact, eficient și agresiv. Micile semne de rugină, date de absența meciurilor din ultimele săptămâni, au fost vizibile doar în startul partidei, românca reușind să strunească excelent dreapta, reverul și serviciul în game-urile care au decis soarta calificării mai departe.

Cu 6 din 8 mingi de break salvate pe lansare și 6 din 12 convertite la retur, Simona Halep are motive să fie încrezătoare în jocul ei, chiar dacă la orizont, chiar în meciul imediat următor, se întrevede un duel extrem de complicat cu Aryna Sabalenka, o jucătoare care se simte excelent la Wuhan, nu doar prin prisma parcursului de anul trecut, care i-a adus trofeul, ci și a scorurilor categorice cu care s-a impus în primele două meciuri disputate în 2019 (doar patru game-uri cedate în total).

Miercuri, cea mai bună jucătoare de tenis a României va juca în ambele probe, simplu și dublu. Astfel, după duelul pentru sferturile de la Wuhan, Simona Halep – Elena Rybakina, pe care îl vom urmări în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro, spre prânz, Halep va intra pe Terenul 2 împreună cu Raluca Olaru pentru duelul cu perechea cap de serie 8, Yingying Duan / Veronika Kudermetova (China / Rusia).

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen