Sfatul specialistului pentru Halep: "Recuperare un an, altfel există riscuri". Simona nu vrea să audă de operaţie

5 oct 2018 2038 afişări Tenis
Sfatul specialistului pentru Halep: "Recuperare un an, altfel există riscuri". Simona nu vrea să audă de operaţie

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) suferă de hernie de disc. Constănţeanca a aflat verdictul medicilor în urma unui RMN efectuat în România, dar refuză să se opereze şi vrea să fie pe teren la Turneul Campioanelor, de la Singapore, care începe pe 21 octombrie. Dan Curelea medic primar, specialist în recuperare la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, o sfătuieşte pe Simona să facă o recuperare ireproşabilă, care ar putea dura nu mai puţin de un an.

Hernia de disc necesită, în mod normal, operaţie, dar Simona nici nu a vrut să audă. Cel puţin nu acum. Recuperea poate dura între şase luni şi un an, însă specialistul Dan Curelea spune că, pentru o recuperea ireproşabilă, Halep ar avea nevoie de un an ca să revină în deplinătatea forţelor sale.

"Între 6 luni şi un an. Dacă se operează şi vrea să facă o recuperare ireproşabilă, un an. V-am spus, un an de întrerupere în cazul operaţiei, cu recuperare adecvată. Dură. Agresivă. Minimum 6 luni, dar cu riscuri de recidivă. Vorbim despre un sportiv de mare performanţă care în plus are şi un stil mai, cum să-l numesc..., mai lucrativ. Aţi văzut cine se accidentează mai des. Nadal, Murray, Halep. Cei care muncesc foarte mult pe teren, care îşi solicită corpul la extrem. Nu Federer, care joacă intuitiv, din talent", a spus Dan Curelea medic primar, specialist în recuperare la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, conform DigiSport.

Informat că Simona intenţionează să fie pe teren la Singapore, competiţie care debutează pe 21 octombrie, medicul a spus: "Dacă se duce, se duce la plesneală, scuzaţi-mi expresia neacademică! Nu are timp pentru o evaluare profesionistă a accidentării. Acum, cel mai relevant şi cel mai indicat ar fi un test de stres muscular. Aşa însă...", a mai spus Dan Curelea, potrivit sursei citate.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.