Sezon încheiat și pentru Kei Nishikori! Top cinci absențe de marcă la US Open 2017 + de ce ar putea rata Azarenka ultimul turneu de Mare Șlem al anului

Sezon încheiat și pentru Kei Nishikori! Top cinci absențe de marcă la US Open 2017 + de ce ar putea rata Azarenka ultimul turneu de Mare Șlem al anului
  • Publicat:
  • Actualizat:

Japonezul Kei Nishikori (27 ani, 9 ATP) a anunțat, miercuri, că nu va mai juca în 2017, din cauza unei rupturi la nivelul tendonului încheieturii mâinii drepte. Tenisul a înregistrat deja al treilea verdict tranșant: sezon 2017 încheiat prematur la nivel de top. Astfel, US Open-ul, ultimul turneu de Mare Șlem al anului se va disputa în perioada 28 august – 10 septembrie, fără cinci piese extrem de importante, luând în considerare, la comun, tablourile de simplu feminin și masculin.

1. Serena Williams. US Open 2017 va fi, teoretic, ultimul turneu de Mare Șlem fără cea mai titrată jucătoare din istoria tenisului (23 de trofee de Grand Slam în Era Open)

Americanca va împlini 36 de ani pe 26 septembrie, dar, cu două săptămâni înainte de startul US Open-ului, Serena a vorbit despre faptul că este mai hotărâtă ca niciodată să revină în circuit după ce va naște primul ei copil (cel mai probabil, în septembrie). „Dacă am o șansă pe teren, să joc și să atac recordul absolut al lui Margaret Court, sigur că voi încerca. Obișnuiam să îmi spun că voi dori să o termin cu tenisul în momentul în care voi avea un copil, dar acum sunt sigură că voi reveni. Să fii pe teren și să auzi tribuna – poate părea un fleac, dar nimic în lumea asta nu se compară cu acel sentiment. Dar, în acest sport, poți să dispari cu viteză amețitoare, cruntă. Dacă voi pierde, și apoi voi pierde din nou – vă spun un lucru: nu voi fi mulțumită. Ori câștig, ori nu mai joc. Nu mai am 20 de ani”, a declarat într-un amplu interviu pentru revista Vogue, Serena Williams.

Astfel, dacă totul merge conform planului, americanca este pregătită să joace la Australian Open 2018 și Serena promite să revină ca o tornadă, călcând totul în picioare, ca și cum nici nu ar fi lipsit. US Open-ul însă va fi o nouă oportunitate pentru jucătoare să strălucească în absența celei mai importante competitoare.

2. Novak Djokovic. Sârbul a pus punct sezonului după Wimbledon: „corpul meu are, și el, o limită”

Sezonul 2017 a adus reculul pentru Novak Djokovic (30 ani) după un 2016 de excepție, în care sârbul a reușit „Nole Slam”-ul: a completat setul complet cu victorii la Australian Open și Roland Garros și a reușit astfel să dețină, în același timp, toate cele patru titluri de Mare Șlem – o performanță pe care nici Roger Federer și nici Rafael Nadal nu o au în CV. Învins însă pe final de an de Andy Murray, în lupta pentru poziția de lider mondial, Djokovic a continuat declinul. A acuzat lipsa de motivație, iar la Wimbledon a abandonat în sferturi după doar un set jucat împotriva lui Tomas Berdych.

Djokovic a resimțit dureri la cot, iar apoi a decis, la jumătatea lunii iulie, să pună capăt complet sezonului 2017. „Corpul meu are, și el, o limită. Este una dintre acele accidentări pentru care nu există remedii care să funcționeze instantaneu. Trebuie să accept procesul natural de refacere„, a declarat Djokovic. O fostă jucătoare de tenis a Canadei, acum jurnalistă pentru postul de televiziune canadian Réseau – Hélène Pelletier, l-a acuzat însă în timpul Rogers Cup pe sârb, dar și pe reprezentanții ATP, ITF și WADA, de existența unei suspendări ascunse de ochii lumii. Aceasta a afirmat că, de fapt, Djokovic este acum suspendat pentru dopaj și povestea accidentării la cot este doar „cover-story”-ul care îl protejează pe Nole, cu deplina complicitate a forurilor mondiale. Ca răspuns, Djokovic a anunțat că ia în considerare posibilitatea de a o da în judecată pe Hélène Pelletier.

Djokovic este, oricum, marea absență din competiția masculină pentru întreg circuitul US Open Series și pentru întrecerea de la Flushing Meadows.

3. Stan Wawrinka. Elvețianul pune punct prin abandon unei serii de trei ani în care a câștigat câte un titlu de Mare Șlem

Începând din 2014, Stan Wawrinka a câștigat un turneu de Mare Șlem pe an. A dat start în Australia, cu un succes în finală în fața spaniolului Rafael Nadal. Apoi, în 2015 a triumfat la Roland Garros, refuzându-i „career Grand Slam-ul”, pe moment, lui Novak Djokovic, cu o super-evoluție. Iar în 2016 – Wawrinka a triumfat la US Open.

În 2017, Wawrinka și-a completat CV-ul cu o semifinală în turneul de la Melbourne și finală de French Open. Pentru prima dată în carieră, lui Stan i-a lipsit factorul wow în ultimul act al unui turneu de Mare Șlem, împotriva unui Nadal irezistibil în cursa lui pentru „La Decima” – al zecelea titlu la Roland Garros. De acolo, sezonul lui Wawrinka s-a rupt. Învins în primul tur la Wimbledon, Wawrinka a fost nevoit să pună și el punct pe 2017, din cauza problemelor la genunchi. Jucătorul de 32 de ani s-a operat, la jumătatea lunii august, la genunchi – o situație prin care, coincidență, a trecut și conaționalul său, Roger Federer, în finalul sezonului precedent.

Wawrinka a anunțat, prin intermediul rețelelor de socializare, că operația a decurs bine și este deja cu gândul la revenirea din 2018.

4. Kei Nishikori. Japonezul parcă predispus accidentărilor ar putea avea nevoie de operație la încheietura dreaptă

Jucătorul cu 21 de abandonuri în carieră pe tablourile principale de nivel ATP (retrageri în timpul meciurilor sau walk-over-uri oferite adversarilor în fazele superioare ale turneelor, fără ITF-uri sau Challenger-uri) a anunțat, miercuri, 16 august, că nu va mai reveni pe teren în 2017.

După ce a renunțat la disputarea turneului Masters 1.000 de la Cincinnati, din cauza problemelor la încheietura mâinii drepte, testele medicale amănunțite au relevat o fractură la nivelul tendonului acesteia. „Kei se antrena la Cincinnati zilele trecute și, în timpul unui serviciu, a auzit un pârâit la nivelul încheieturii„, au transmis reprezentanții jucătorului, potrivit Daily Mail.

Nishikori a fost consultat de cei mai buni specialiști americani, specializați pe astfel de accidentări similare aruncătorilor de la baseball. Iar operația rămâne o posibilitate pentru Kei Nishikori, o decizie finală urmând a fi luată peste câteva săptămâni, atunci când inflamația va dispărea.

5. Timea Bacsinszky, accidentare de lungă durată la mână

Semifinalista de la Roland Garros a anunțat, pe contul oficial de Twitter, că nu va participa anul acesta la US Open și nici la New Haven. Reprezentanta Elveției s-a accidentat la coapsă în timpul evoluției de la Wimbledon, iar acum a decis că este nevoie să îngrijească și o accidentare mai veche, recurentă, la mână: „voi avea nevoie de mai multe exemene medicale„, a precizat Timea.

A 24-a jucătoare a lumii a jucat două semifinale de Roland Garros în ultimii trei ani, plus un alt sfert de finală. La 28 de ani, Bacsinszky ar fi fost pe lista capilor de serie, dar nu în prim plan-ul competiției, având în vedere faptul că de-a lungul carierei a atins o singură dată turul trei la New York.

Azarenka ar putea absenta din cauza procesului pentru custodia copilului

Nu este exclus ca lista absențelor pentru New York să se lungească. Marin Cilic nu mai luat startul la Cincinnati, în această săptămână, din cauza unei accidentări la mușchii abdominali, deși era campionul în exercițiu,

Andy Murray a tot amânat revenirea în circuit, încă nerefăcut complet după problemele de la șold – motiv pentru care nici nu a mai avut vreo șansă de a păstra numărul unu mondial pentru US Open.

Milos Raonic a renunțat la Masters-ul de la Cincinnati din cauza durerilor la încheietură, iar Roger Federer nu a jucat nici el în această săptămână, din cauza probelmelor la spate.

Pentru tabloul feminin, prezența Victoriei Azarenka este pusă sub semnul întrebării. La Wimbledon, Vika i-a avut alături pe copilul ei și pe tatăl acestuia, însă între timp cei doi părinți s-au separat. Astfel, bielorusa este acum implicată într-o procedură judecătorească pentru custodia copilului, iar în aceste condiții, micuțul nu poate părăsi statul California. Astfel, Vika (203 WTA) ar putea rata turneul de la Flushing Meadows, potrivit informațiilor Bleacher Report.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen