S-a ajuns prea departe. Caricatura Serenei Williams, motiv de ameninţări cu moartea! Cum se apără realizatorul desenului: "Nu pot să o retrag"

14 sep 2018 9248 afişări Comentează şi tu Tenis
S-a ajuns prea departe. Caricatura Serenei Williams, motiv de ameninţări cu moartea! Cum se apără realizatorul desenului: "Nu pot să o retrag"

Scandalul monstru de la US Open, creat de Serena Williams (SUA, 36 de ani), a ajuns la un alt nivel. Mark Knight, cel care a realizat caricatura sportivei din America după finala pierdută la US Open, 6-2, 6-4 cu Naomi Osaka, a primit ameninţări cu moartea! Acesta şi-a închis conturile de pe reţelele sociale după ce a primit mai multe mesaje în care era jignit şi ameninţat.

Mark Knight este unul din cei mai importanţi caricaturişti australieni, iar desenul a fost publicat în ziarul din Melbourne Herald Sun. Fără tentă rasistă, desenul realizat a provocat o multitudine de reacţii, scandalul trecând deja la un alt nivel după ce realizatorul caricaturii a fost ameninţat cu moartea.

"Mark va avea parte de tot sprijinul", în timp ce preşedintele executiv al News Corp. Australia, Michael Miller, a afirmat că criticile aduse lui Knight "arată că lumea a devenit prea corectă politic", au încercat să-i ia apărarea lui Knight editorul publicaţiei australiene şi Michael Miller, preşedintele News Corp.

Autorul desenului s-a apărat şi el, precizând că lumea a interpretat total greşit caricatura. "Nu pot să-mi retrag caricatura. Cred că oamenii au interpretat greşit. Poate există percepţii diferite cu privire la caricatură în Australia şi America... Este o caricatură bazată pe starea ei din acea zi şi doar atât. Am desenat-o aşa cum este, ca o femeie afro-americană, este puternic construită, poartă costume scandaloase. Este interesant să o desenez. Nu aduceţi genul în discuţie, este o chestiune de comportament", a precizat Knight într-un inteviu preluat din the The Guardian.

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.