Războiul rece s-a aprins! Dialog incredibil la Beijing, între americanca Stephens şi rusoaica Pavlyuchenkova, înaintea setului decisiv. De la ce a pornit totul VIDEO

30 sep 2018 24682 afişări Tenis
Războiul rece s-a aprins! Dialog incredibil la Beijing, între americanca Stephens şi rusoaica Pavlyuchenkova, înaintea setului decisiv. De la ce a pornit totul VIDEO

Duelul dintre a noua jucătoare de tenis a lumii, Sloane Stephens şi Anastasia Pavlyuchenkova (39 WTA), a oferit momente incredibile în pauza dinaintea setului decisiv.

Americanca, fără victorie în Asia din 2015, a izbucnit imediat după ce a câştigat manşa a doua, cu 6-4. Campioana din 2017 de la US Open şi-a pierdut cumpătul, acuzându-şi adversara că s-a dat accidentată la 2-5 şi a cerut time-out medical pentru a o destabiliza. Sloane Stephens a vorbit cu arbitra de scaun, însă rusoaica a auzit şi a venit imediat la fileu pentru a-i da replica mai tinerei sale adversare. Jenny Zhang a fost nevoită să coboare din scaun pentru a calma spiritele, iar supervisorul Pam Whytcross a intervenit şi ea.

Sloane Stephens a acumulat frustrare în timpul unui duel de bună calitate, dar foarte lung şi aspru. În primul set, a risipit 6 mingi de set, dar a trebuit să se recunoască învinsă, 8-10 în decisiv. Americanca s-a desprins la 5-2 în setul secund, moment în care rusoaica a cerut intervenţia medicului. Pauza prelungită a încurcat-o pe Sloane, care nu a reuşit să îşi câştige serviciul imediat după reluare. Având însă avantaj de două break-uri, Stephens a mai servit o dată, la 5-4 şi, după minge de break anulată, a fructificat a treia minge de 6-4.

Iată cum a decurs dialogul dintre cele două si arbitrul Zhang:

Sloane Stephens: ”Ce? Nu fi ridicolă. Vrei să-ţi chemi antrenorul? Nu, tu eşti lipsită de respect. Mergem în setul 3. E în regulă. Poţi să o faci. Nu ştii ce vrei, îţi chemi medicul, asta e problema. A chemat medicul, acesta a venit, bine. Atunci nu ştiu de ce se plânge. Dar eu pot să spun ce cred?”

Anastasia Pavlyuchenkova: ”Nici măcar nu ştii. Nu te-am agresat cu nimic. Cer doar respect.”

La scorul de 3-0 pentru americancă, la un schimb foarte bun, când scorul a devenit 15-15, Pavlyuchenkova a dat tare într-o minge, pe centru, aproape de Stephens, dar aceasta din urmă a apucat să se replieze. La finalul game-ului, s-a putut descifra de pe buzele lui Sloane reacţia extrem de nervoasă a acesteia la adresa adversarei. ”C...a dracului! A încercat să mă lovească!”.

În timpul setului decisiv, câştigat de Sloane cu 6-4, cele două au mai avut parte de un moment controversat. După un schimb la fileu, Stephens şi-a jignit adversara: "C****a dracului, a încercat să mă lovească", s-a putut citi pe buzele americancei (video, de la 04:51).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.