PERFORMANŢĂ | Miki-bis! Buzărnescu o învinge pentru a doua oară într-o lună pe Svitolina. Filmul meciului în care Mihaela a fost ca o stâncă, iar tresăririle Elinei au fost boante în faţa forehandului româncei. Super-duel şi în semifinale

22 iun 2018 12354 afişări Tenis
PERFORMANŢĂ | Miki-bis! Buzărnescu o învinge pentru a doua oară într-o lună pe Svitolina. Filmul meciului în care Mihaela a fost ca o stâncă, iar tresăririle Elinei au fost boante în faţa forehandului româncei. Super-duel şi în semifinale
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA
  • Mihaela Buzărnescu a obţinut a doua victorie consecutivă în faţa Elinei Svitolina, în sferturile turneului de categorie Premier de la Birmingham şi o va înfrunta, sâmbătă, pe cehoaica Petra Kvitova, în prima sa semifinală pe iarbă.

Mihaela Buzărnescu semnează o nouă performanţă superbă în circuitul feminin: a obţinut a doua victorie în faţa unei sportive din Top 5, s-a calificat în prima semifinală pe iarbă a carierei şi va urca cel puţin două poziţii în clasamentul WTA, spre o nouă cea-mai-bună-clasare-a-carierei - locul 28.

Determinată, agresivă şi cumpătată în egală măsură, Mihaela Buzărnescu a demonstrat că este naşa Elinei Svitolina, continuând o serie incredibilă de seturi în faţa numărului unu din Ucraina, începută la Roland Garros - 6-3, 7-5, 6-3, 6-2. Meciul de la Birmingham a fost spectaculos, jucat la un nivel ridicat şi complet diferit faţă de duelul servelor dinainte, dintre Kvitova şi Goerges. 'Stângacea' a câştigat în faţa dreptacei în ambele partide care au închis programul de joc, vineri, la Birmingham, dar la capitolul impresie generală, Buzărnescu a fost peste dubla campioană de la Wimbledon pe care o va înfrunta în semifinale.

MIhaela Buzărnescu a izbutit să fie mai bună de pe linia de fund a terenului decât Svitolina, reuşind accelerări şi replici imparabile chiar şi din situaţii în care părea dominată. Fiecare super-execuţie a Elinei a fost 'returnată' în punctul imediat următor ca un pumnal înfipt în coastă. Iar eficienţa în punctele decisive a fost impresionantă pentru Buzărnescu: 3 mingi de break salvate din 3, 4 convertite din 6 avute!

'Miki' a excelat la passinguri, a făcut-o din nou pe Elina, ca şi la Paris, să se întrebe ce nenoroc i-a scos în faţă o astfel de adversară - care poate pune scurte pe care nu le găseşti în niciun manual de tenis, lovite cu genunchiul pe iarbă şi perfect amortizate, lunguri de linie brutale - din nimic. Numărul cinci mondial nu s-a simţit niciun moment confortabil, ba mai mult, a ajuns ca la Paris să trimită aiurea mingi pe care le-ar fi reuşit în condiţii normale 100 din 100, din poziţii dominante la fileu. Chiar şi cu aproape 15 procente în plus la frecvenţa primei mingi în manşa inaugurală - zece până la final de meci în plus faţă de Mihaela, Elina a pierdut de patru ori break, fără a reuşi vreunul.

Dar dincolo de asptectul tehnico-tactic, Mihaela Buzărnescu a fost din nou puternică din punct de vedere mental. A ştiut să pună cele mai bune servicii în momente dificile, să uite greşelile şi să ignore un avertisment dat de arbitră pentru depăşirea timpului dintre servicii la un crucial 40-40 pe lansare, în final de set doi, care ameninţa să o readucă în meci pe jucătoarea din Odessa.

Mihaela Buzărnescu demonstrează, o dată în plus, că s-a adaptat la aerul duelurilor tari. La incredibila vârstă de 30 de ani.

AŞA AM TRĂIT SFERTUL DE FINALĂ MIHAELA BUZĂRNESCU - ELINA SVITOLINA, DE LA BIRMINGHAM:

19:38 Game, set, meci Mihaela Buzărnescu! 6-3, 6-2 în faţa Elinei Svitolina.

Românca a avut nevoie de doar 71 de minute pentru a-i administra sportivei din Ucraina o înfrângere chiar mai clară decât la Roland Garros.


19:27 GAME URIAŞ salvat de Mihaela Buzărnescu! Svitolina îşi arată clasă şi ameninţă lansarea Mihaelei cu o combinaţie frumoasă rever-forehand ce iau la ţintă reverul tricolorei, dar răspunsul jucătoarei antrenate de Septimiu Frăţilă este mai tare: găseşte în punctul imediat următor un passing spectaculos. La minge de break pentru Elina, Mihaela se menţine perfect în raliu şi se impune. Trece fantastic şi peste avertismentul pentru întârzierea jocului primit la egalitate - un rever-cross uriaş, plat de tot, zguduie banda fileului doar trecând la milimetri distanţă, o pune în încurcătură pe ucraineancă şi îi dă româncei şansa unei finalizări clare cu forehandul. Mihaela rezistă şi se duce la un game distanţă de semifinale. Buzărnescu - Svitolina 6-3, 5-2.


19:21 'Super-Miki-Forehand' e la datorie! Iar privirea Elinei Svitolinei, pierdută, aproape înlăcrimată - spune chiar totul. Buzărnescu - Svitolina 6-3, 4-1.


19:19 Suntem la 54 de minute de la startul meciului, iar Mihaela Buzărnescu este la trei game-uri distanţă de o nouă victorie în faţa Elinei Svitolina. Break Miki, 3-1, cu un retur imparabil. Buzărnescu - Svitolina 6-3, 3-1.


19:15 Este show total, iar forehandul Mihaelei este cireaşa e pe tort, din nou. Mihaela scoate lovituri incredibile chiar şi atunci când pare dominată în schimb. Buzărnescu - Svitolina 6-3, 2-1.


19:11 Raportul loviturilor câştigătoare nu mai este atât de categoric ca la Roland Garros, dar este tot favorabil Mihaelei (9-8). La erori, românca are -3 faţă de Elina (10-13). Aşa s-a scris istoria primului set. Al doilea începe cu o tură autoritară pe lansare pentru Buzărnescu (care are acum 9 puncte câştigate consecutiv pe serviciu şi două game-uri albe) şi un răspuns prompt pentru Svitolina. Buzărnescu - Svitolina 6-3, 1-1.


19:07 Time-out medical pentru Svitolina înainte de startul setului doi, la mâna dreaptă. La Birmingham, s-a înregistrat deja un abandon în această zi - Lesia Tsurenko.


19:02 SET, Mihaela Buzărnescu, 6-3!

Românca este ghimpele din coasta Elinei şi o domină, clar, la nivel mental. Elina revine de la 0-30 pe serviciu, apoi are un răspuns de top pe prima minge de set a Mihaelei - as, urmat de un punct ce o duce la avantaj dat violent cu forehandul. Dar, nu finalizează game-ul, iar românca se agaă cu toată determinarea, primul serviciu al Elinei nu mai prinde terenul şi îi uşurează puţin misiunea lui Miki.


18:56 Mingi noi şi game alb pentru Mihaela Buzărnescu. Alege cu multă grijă modul în care serveşte, variază, obţine şi al doilea as, iar pe Svitolina o vedem, din nou, ratând cu toate opţiunile pe masă, din apropierea plasei. Frustrarea este enormă pentru Elina.Buzărnescu - Svitolina 5-3


18:50 Mihaela Buzărnescu îşi confirmă break-ul. Ştie cât să atace, iar Svitolina încearcă în zadar să o bată cu scurtă. Buzărnescu - Svitolina 4-2


18:46 Mihaela Buzărnescu pune pe tabelă primul break! Svitolina începe greoi game-ul după şansele ratate în precedentul, la 0-30 se reabilitează graţie serviciului, dar Mihaela gestionează perfect momentul şi fructifică a doua minge de break avută. Scenariul seamănă cu Roland Garros 2018... Buzărnescu - Svitolina 3-2


18:40 Svitolina câştigă cel mai lung raliu al meciului - un schimb de 20 de lovituri, care forţeaază egalitatea pe serva româncei. Ucraineanca ajunge inspirat în preajma fielului, dar Mihaela salvează prima minge de break a partidei cu un serviciu de top. Încă o ocazie trece pe lângă Svitolina, iar Miki rezistă şi egalează, graţie defensivei de pe partea de forehand. Svitolina rămâne fără opţiuni pe dreapta şi scorul este egal. Buzărnescu - Svitolina 2-2


18:34 Mihalea Buzărnescu impresionează deja cu o scurtă pe care doar ea ştie cum a făcut-o. A fost nevoită să pună genunchiul pe iarbă, la linia careului de serviciu, pentru a lovi mingea, iar modul în care o trimite de partea cealaltă a fileului îi uimeşte pe comentatorii de limbă engleză. Un prim wow pentru creativitatea româncei - într-un punct important în primul joc pe lansare, Se schimbă terenul fără vreo minge de break. Buzărnescu - Svitolina 1-2


18:25 Svitolina începe partida la serviciu. Mihaela Buzărnescu a returnat, până acum 79% dintre serviciile adversarelor din interiorul terenului. Acum însă, Svitolina este agresivă, se sprijină pe primul serviciu şi nu clipeşte. Buzărnescu - Svitolina 0-1


18:05 Petra Kvitova a învins-o cu 6-1, 6-4 pe Julia Goerges şi aşteaptă în semifinale învingătoarea partidei Mihaela Buzărnescu - Elina Svitolina, care va începe în cel mai scurt timp, pe Centralul de la Birmingham.


Mihaela Buzărnescu - Elina Svitolina este derby-ul lunii iunie în tenisul feminin. Duelul de pe 1 iunie, în care 'Miki' a uimit din nou lumea întreagă, cu o demonstraţie de tenis agresiv în turul trei de la Roland Garros, are parte de un episod doi, vineri, după ora 18:30, pe o altă suprafaţă - iarbă, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Birmingham. Partida este în format LIVE BLOG pe www,prosport.ro şi în transmisiune directă pe canalele DigiSport.

Jucătoarea noastră, aflată în prezent pe locul 30 WTA, dar având garantată o nouă cea mai bună clasare WTA la începutul săptămânii viitoare, a făcut ravagii pe zgură cu forehandul ei încărcat de efect, împingând-o pe Svitolina în defensivă dincolo de limita în care aceasta se simte confortabil. Cu 31 de lovituri câştigătoare şi un raport de reuşită impresionant (38 de erori neforţate, în condiţiile în care riscurile asumate constant au fost răsplătite mai ales în momente-cheie - vă amintiţi, probabil, ce a făcut la retur Mihaela atunci când Svitolina servea pentru câştigarea setului doi), Buzărnescu a reuşit să o frustreze pe sportiva din Ucraina, lăsând-o pe aceasta perplexă, cu erori grosolane şi inexplicabile din poziţii evidente (smash-uri ratate cu terenul liber, spaţii nefructificate).

Deşi diferenţa de experienţă acumulată la nivel Premier în circuitul WTA este evident în favoarea Elinei Svitolina, ambele jucătoare luptă astăzi pentru o primă calificare într-o semifinală pe iarbă. Interesant este că Mihaela Buzărnescu a jucat trei seturi în fiecare dintre cele patru victorii obţinute pe iarbă în 2018, în timp ce Svitolina a pierdut jumătate din ultimele 4 partide ajunse în decisiv, în acest sezon.

  • Duelul din sferturile de finală de la Birmingham, MIhaela Buzărnescu (30 WTA) - Elina Svitolina (5 WTA) este al doilea meci direct dintre cele două sportive.

 

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.