Novak Djokovic, rege la US Open! „Nole” a căzut, s-a luptat și a câștigat după o bătălie de 3 ore și 23 de minute cu Federer. 2015 perfect pentru liderul mondial, ajuns la al 10-lea turneu de Mare Șlem al carierei și a doua coroană la Flushing Meadows

Autori: Cristian Voicu, Marius Hutu Publicat: 14 Sep. 2015, 06:05 Actualizat: 14 Sep. 2015, 06:06 Tenis
Novak Djokovic, rege la US Open! „Nole” a căzut, s-a luptat și a câștigat după o bătălie de 3 ore și 23 de minute cu Federer. 2015 perfect pentru liderul mondial, ajuns la al 10-lea turneu de Mare Șlem al carierei și a doua coroană la Flushing Meadows

Novak Djokovic a câștigat turneul de la US Open, după o finală senzațională împotriva lui Roger Federer. Sârbul lider mondial s-a impus, scor 6-4, 5-7, 6-4, 6-4, la capătul a trei ore și 23 de minute de joc și și-a trecut astfel în palmares al treilea titlu de Mare Șlem al anului, după succesele de la Australian Open și Wimbledon, al 10-lea al carierei și a doua coroană de campion la Flushing Meadows.

05:58 Seara lui Djokovic! Sârbul mai oferă un meci epic împotriva lui Federer și continuă lupta cu istoria. Nole ajunge prin acest succes la 10 titluri de Mare Șlem și completează astfel un an 2015 de grație, în care a fost în permanență pe primul loc al clasamentului ATP și a cucerit trei trofee majore. Liderul mondial triumfă pentru a doua oară în carieră la US Open, după succesul din 2011.


05:41 GAME, SET, MECI ȘI TROFEU! Novak Djokovic e noul campion de la US Open! Sârbul și-a ținut nervii, în momente în care tensiunea a trecut cu mult peste limitele normalului. A salvat trei mingi de break ale lui Federer în ultimul game, a găsit două prime servicii excelente și, după trei ore și 23 de minute, și-a trecut în palmares al 10-lea titlu de Mare Șlem și a doua coroană la Flushing Meadows. Federer rămâne cu un turneu grozav la 34 de ani, dar și cu o sumedenie de șanse ratate în finală.


05:31 Presiune pe Djokovic. Federer strânge scorul dintr-un foc, face două game-uri la rând și vine de la 2-5 la 4-5. Djokovic va mai servi o dată pentru meci, după ce la prima ocazie a eșuat.


05:24 DUBLU BREAK DJOKOVIC! Sârbul se descătușează după ce obține al doilea break al setului. Imediat va servi pentru a închide meciul și a pune mâna pe trofeu.


05:15 Eva Asderaki e prima femeie care arbitrează o finală de Grand Slam a băieților. Iar până acum prestația sa a fost formidabilă. Djokovic are 3-2 și e la trei hold-uri distanță de trofeu.


05:00 Continuă momentul bun al lui Djokovic. Forehand-ul lui Federer se proptește în banda fileului, iar sârbul conștientizează șansa imensă care i se oferă. Ca un prădător care miroase sânge pune armele pe masă și obține break-ul devreme, în primul game al setului patru.


04:53 SET DJOKOVIC, 6-4! Nole trece din nou în avantaj, nu înainte de a salva două mingi de break ale lui Federer. Djokovic are 2-1 la seturi și, în acest moment al meciului, are prima șansă la câștigarea trofeului. Două ore și 33 de minute au trecut de la prima minge.


04:45 Conștient că a scăpat dintr-o situație limită, Djokovic face ce știe mai bine. Simte ocazia, trece rapid din defensivă în atac, pune presiune pe serviciul adversarului, iar rezultatele nu se lasă așteptate. Break în game-ul al nouălea, ceea ce înseamnă că se află la un singur joc de setul al treilea: 5-4 și serviciul.


04:41 Djokovic eschivează. De la 40-0 pe propriul serviciu, Nole a dat rateu după rateu, până în momentul în care a avut de apărat două șanse de break ale lui Federer. S-a adunat la timp, a apăsat pe forehand în momentul oportun și a salvat un game care se putea dovedi decisiv pentru soarta setului al treilea. 4-4, serva la Federer.


04:23 Rebreak Federer! E rândul lui Djokovic să risipească mingi de game, iar Federer nu ezită. Cum ar spune fostul coleg Adi Costeiu, liderul mondial face față cu greu șarjelor ofensive ale elvețianului. 3-2 pentru Federer, care mai pune pe tabelă un game rapid.


04:15 Moment de rătăcire pentru Federer. Elvețianul scapă din mână un game în care a condus cu 40-15, iar Djokovic e atent și profită imediat. Sârbul reușește primul break al setului al treilea, 2-1.


04:03 SET FEDERER, 7-5. Djokovic e trădat de lovitura sa de bază, reverul, pe care-l scapă de câteva ori în afara terenului în game-ul 12. Federer profită, se furișează până la 15-40 pe serva sârbului și nu mai ratează. E 1-1 la seturi, iar finala capătă deja accente dramatice. Publicul e în proporție covârșitoare de partea campionului elvețian și rare sunt momentele în care loviturile lui Djokovic sunt aplaudate sau apreciate. Mergem în setul al treilea, după un tenis din altă lume pe finalul celui de-al doilea.


03:54 Djokovic scapă de un game infernal! Sârbul salvează două mingi de set al lui Federer, una pe o greșeală impardobabilă a elvețianului, apoi se chinuie într-un nou game fără sfârșit, dar la final iese la suprafață și egalează, 5-5.


03:28 Djokovic e uluitor în defensivă. Jocul de atac al lui Federer îl pune de multe ori în situații critice pe sârb, dar răspunsurile vin parcă cu o lejeritate incredibilă. Loburi din alergare, passing-uri în lung de linie sau în cross, majoritate cu backhand-ul – toate există în arsenalul de lovituri al liderului mondial. 3-3 în setul secund, după o serie de game-uri câștigate lejer pe propriul serviciu.


03:10 SABR! Federer scoate din mânecă tactica pe care a făcut-o celebră în ultimele săptămâni, denumită Sneak Attack By Roger, așteaptă lipit de careul de serviciu și lovește câștigător pe mingea a doua a lui Djokovic. Imediat vin cinci mingi de break pentru Federer, dar Djokovic se adună, luptă într-un game maraton și punctează în premieră pe tabelă în setul al doilea: 1-1.


03:01 SET DJOKOVIC, 6-4! Sârbul face o a doua jumătate a manșei foarte bună și, după ce ratează o minge de set pe serviciul lui Federer, câștigă următorul game fără probleme, la zero. Momentan, liderul mondial insistă foarte mult pe reverul lui Federer, care dă destule rateuri. E, de altfe, tactica de bază a sârbului în meciurile mari contra elvețianului. Imediat începe setul secund, cu Federer servind primul. Mai jos, statistica primei manșe.


0248: Schimbare de ștafetă. Pentru că ploaia a dat planurile peste cap, colegul Marius Huțu se retrage, iar eu voi continua ce a început el. Momentan vin cu noroc pentru Djokovic, care a făcut break-ul în game-ul șapte, revenind de la 30-0 pentru Federer. Sunt Cristian Voicu, stați aproape, căci ne așteaptă o finală epică.


02:37 Sârbul a alunecat și s-a lovit serios în game-ul 4. A reușit să se ridice de la pământ, dar nu a putut să salveze și game-ul. Federer a făcut rebreak, iar echilibrul s-a refăcut rapid.


02:32 Novak Djokovic reușește primul break al meciului, în game-ul 3, fructificând a 5-a șansă de care a beneficiat de la începutul partidei. Finala este deja aprinsă, după un prim game care a durat 7 minute și un al treilea game care s-a încheiat cu un schimb cu peste 20 de raliuri.


02:10 Jucătorii sunt pe coridor și se pregătesc să-și facă intrarea în scenă după 3 ore de așteptare. Finala poate să înceapă! Meciul se joaca în nocturnă. În meciuri disputate în sesiune de seară, Nole are un bilanț de 19-1, iar Federer de 30-1!


01:22 Conform ESPN, finala nu va începe mai devreme de ora 01:45 (ora României). Postul american apelează inclusiv la  divinitate pentru ca ploaia să se retragă și să-i avem pe cei doi jucători în arenă.


01:05 David Beckham, aflat în zona VIP, nu și-a pierdut încă speranța că va urmări curând un meci epic între Roger Federer și Novak Djokovic. Ca și toți ceilalți conectați la acest super-duel, englezul așteaptă să se oprească ploaia și să înceapă show-ul!


00:03 La New York plouă din nou, astfel că startul se amână din nou. Cei prezenți la fața locului ne anunță că aceste „capricii” ale vremeii erau prevăzute.


23:40 Vești bune! Ploaia s-a oprit, iar organizatorii au început să usuce terenul. Partida ar putea începe în jurul orei 0:15.


23:05 Finala masculină va începe mai târziu decât ora programată. Deocamdată, la Flashing Meadows plouă. Se așteaptă o decizie a oficialilor, când va începe partida.


Un meci între Novak Djokovic și Roger Federer reprezintă deja un clasic, având în vedere că finala de la US Open reprezintă al 42-lea episod cu cei doi în rol de actori principali. Doar duelul Djokovic – Nadal numără mai multe parttide în Era Open (44). Dincolo de bătălia pentru puncte și bani și disputa la „general” continuă să fie palpitantă. Elevțianul are un avantaj minim la „directe” (22-21), însă numărul 1 mondial a câștigat mai multe meciuro pe hard (scor 18-16)! În acest an, cei doi s-au întâlnit în 5 finale, numărul 1 mondial conducând cu 3-2, Nole a câștigat la Indian Wells, Roma și Wimbledon, iar Roger la Dubai și Cincinnati.

Novak Djokovic urmărește al treilea titlu de Grand Slam al anului, în timp ce Roger Federer încearcă să-și treacă în cont al 18-lea trofeu de Grand Slam. Ultimul l-a obținut în urmă cu 3 ani, la Wimbledon. 

  • Campionul de la US Open va primi 2.000 de puncte și un premiu în valoare de 3,3 milioane de dolari. Cel care pierde se mulțumește cu 1.200 de puncte și 1,6 milioane de dolari
  • În toată cariera lor, Djokovic a adunat 83 de milioane de dolari din premii, iar Federer – 93 de milioane de dolari

Novak Djokovic dispută a 6-a finală la US Open, bilanțul lui fiind negativ (1-4). În schimb, Federer este la a 7-a finală (scor 5-1). Elvețainul a jucat însă ultima finală în 2009, când a pierdut în fața lui Del Potro, după 5 victorii consecutive în perioada 2004-2008.

Pentru numărul 1 mondial este un sezon istoric, indiferent cum se va termina disputa cu Roger Federer. Djokovic a devenit al treilea jucător din toate timpurile care a jucat în toate finalele de Grand Slam ale anului, după Rod Laver și Roger Federer.

Dacă va câștiga duminică seara, elvețianul va devenit primul sportiv cu șase titluri la US Open

Din 2005, de când Rafael Nadal a câștigat primul titlu de Grand Slam la Roland Garros, așa-numitul „Big 4” din tenisul mondial – Federer, Djokovic, Nadal, Murray – a câștigat 39 din cele 43 de Grand Slam-uri disputate. „Intrușii” se numesc Del Potro (2009, US Open), Stanislas Wawrinka (2014, Australian Open și 2015, Roland Garros) și Marin Cilic (2014, US Open).

Autori: Cristian Voicu, Marius Hutu Publicat: 14 Sep. 2015, 06:05 Actualizat: 14 Sep. 2015, 06:06 Tenis
Pe aceeași temă
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
După 10 ani petrecuţi în Franţa, un sătmărean s-a întors în ţară şi cultivă „aurul gastronomiei”
După 10 ani petrecuţi în Franţa, un sătmărean s-a întors în ţară şi cultivă „aurul gastronomiei”
VIDEO Misterul monolitului metalic ajunge în România. Un obiect asemănător celui dispărut recent din Utah a fost descoperit în Piatra Neamţ
VIDEO Misterul monolitului metalic ajunge în România. Un obiect asemănător celui dispărut recent din Utah a fost descoperit ...
Gafa de PROPORTII a Barcelonei! Clubul a anuntat ca vine la Bucuresti pentru meciul de Champions League! Fanii unguri au luat FOC
Gafa de PROPORTII a Barcelonei! Clubul a anuntat ca vine la Bucuresti pentru meciul de Champions League! Fanii unguri au ...
HOROSCOPUL lunii decembrie. Zodia căreia îi merg toate peste așteptări luna aceasta
HOROSCOPUL lunii decembrie. Zodia căreia îi merg toate peste așteptări luna aceasta
Doliu uriaș în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă acasă
Doliu uriaș în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă acasă
Horoscop 1 decembrie. Care este cea mai rece zodie? Ai strâns prea multe. Eliberează-te!
Horoscop 1 decembrie. Care este cea mai rece zodie? Ai strâns prea multe. Eliberează-te!
COVID-19, mortal și după ce virusul dispare din organism! S-a îmbolnăvit, a fost declarată vindecată, dar a murit
COVID-19, mortal și după ce virusul dispare din organism! S-a îmbolnăvit, a fost declarată vindecată, dar a murit
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Țara în care femeile nu mai au voie să facă asta, nici măcar la ele în dormitor. Pedepsele sunt dure!
Țara în care femeile nu mai au voie să facă asta, nici măcar la ele în dormitor. Pedepsele sunt dure!
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Mutare BOMBĂ pentru Mutu! Cărei echipe îi va spune DA! Decizie lui șochează lumea fotbalului
Mutare BOMBĂ pentru Mutu! Cărei echipe îi va spune DA! Decizie lui șochează lumea fotbalului
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți o cred
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți o cred
Ai pus-o pe roată în câteva secunde şi ieşi din zăpadă pe loc - VIDEO
Ai pus-o pe roată în câteva secunde şi ieşi din zăpadă pe loc - VIDEO
După ce soţia i-a murit, bărbatul s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste un obiect ascuns și a trecut de la durere la mânie
După ce soţia i-a murit, bărbatul s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste un obiect ascuns și a trecut de la ...
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum! orice bărbat!
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum! orice bărbat!
Barcelona, de râsul internetului: Clubul a confundat Budapesta cu Bucureşti!
Barcelona, de râsul internetului: Clubul a confundat Budapesta cu Bucureşti!
Cea mai mare dramă: Previziuni sumbre. România va ajunge la numai 10 milioane de locuitori. Facem autostrăzi, dar nu va avea cine să meargă pe ele
Cea mai mare dramă: Previziuni sumbre. România va ajunge la numai 10 milioane de locuitori. Facem autostrăzi, dar nu va ...
Avocatul lui Alex Bodi, declarații despre averea afaceristului! Suma colosală pe care a strâns-o fostul soț al Biancăi Drăgușanu anul trecut / VIDEO EXCLUSIV 
Avocatul lui Alex Bodi, declarații despre averea afaceristului! Suma colosală pe care a strâns-o fostul soț al Biancăi ...
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Cine este tânărul care își bate joc de Poliția Română? Beizadeaua a lovit cu mașina un polițist iar acum încearcă să mușamalizeze totul
Cine este tânărul care își bate joc de Poliția Română? Beizadeaua a lovit cu mașina un polițist iar acum încearcă ...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Fosta gimnastă arată fabulos la 30 de ani
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Fosta gimnastă arată fabulos la 30 de ani
S-a aflat după trei săptămâni de la descinderile în casa lui Alex Bodi! Ce au ridicat mascații din locuința milionarului?
S-a aflat după trei săptămâni de la descinderile în casa lui Alex Bodi! Ce au ridicat mascații din locuința milionarului?