Simona Halep s-a oprit în turul doi la Beijing, după un meci în care nu s-a putut mișca și s-a târât spre finiș. Alexandrova avansează în optimi, cu o victorie logică

Simona Halep s-a oprit în turul doi la Beijing, după un meci în care nu s-a putut mișca și s-a târât spre finiș. Alexandrova avansează în optimi, cu o victorie logică
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (6 WTA) – Ekaterina Alexandrova (39 WTA), 2-6, 3-6, în turul 2 la Beijing.
  • Parcursul Simonai Halep la Beijing s-a încheiat cu un meci inestetic, în care șansele româncei au fost compromise din start, de o evidentă suferință de ordin fizic, provocată de problemele de la spate.

Simona Halep a părăsit turneul Premier Mandatory de la Beijing în care s-a chinuit „s-o scoată la capăt”. Românca s-a ambiționat să termine un meci în care nu a putut servi de la prima tură pe lansare până la ultima, în care i-a fost imposibil să ajungă la mingile care nu i-au venit în rachetă și în care, practic, a jucat la trecerea timpului.

Resemnată, conștientă de limitările evidente, Halep nu s-a enervat, a lovit cât a putut și a privit cum Alexandrova avansează totuși greoi spre victorie, în 63 de minute, spre optimi, rusoaica greșind și ea de multe ori, comițând 8 duble greșeli și cedându-și la rândul său serviciul de trei ori.

Per total, pentru Simona Halep, dubla Wuhan – Beijing a arătat la fel de rău în 2019 ca în 2018, chiar dacă de această dată românca a câștigat două partide, problemele fizice anulându-i elevei lui Daniel Dobre orice șansă de a avansa semnificativ. Românca a încheiat partida cu Alexandrova cu 36% puncte câștigate cu primul serviciu, 47% reușită pe al doilea, ea cedând game pe lansare de șase ori.

FILMUL, PAS CU PAS, AL PARTIDEI SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA, DIN TURUL 2 DE LA BEIJING, 2-6, 3-6

♦ GAME, SET, MECI EKATERINA ALEXANDROVA. Rusoaica trece linia de finiș învingătoare, în mod logic, câștigând opt din ultimele zece puncte disputate.

♦ Alexandrova nu este aceeași jucătoare îndrăzneață și fermă ca în meciul de la Cincinnati, jucat la o internsitate net superioară. Ea este conștientă de avantajul clar pe care îl are, însă calmul Simonei pare că o scoate din minți. Ea îi pune pe tavă un nou break Simonei, cu minge ratată de pe linia de fund a terenului, apoi cu dublă greșeală. Eleva lui Daniel Dobre va servi pentru a egala la 4-4 în setul secund. Însă, rusoaica se impune din nou la retur, lansările Simonei fiind mai mult decât timide.

♦ BREAK Alexandrova. Rusoaica reface diferența de două game-uri smulgând un nou break, de 3-1, la avantaj, în fața unei adversare care, din nou, a vorbit cu fizioterapeuta, dar care alege să rămână pe teren.

♦ BREAK RECUPERAT. Simona pune tot ce poate în retur, iar Alexandrova o ajută cu greșeli. Românca fructifică a treia minge de break avută, strângând scorul la 1-2.

♦ Simona își compromite setul secund încă din start. Și-a pierdut serviciul la zero, pe dublă greșeală, trimițând-o pe Alexandrova la 2-0 pe tabelă.

Alexandrova a câștigat un prim set în care Simona Halep a avut probleme clare de ordin fizic, cu un serviciu diminuat și dificultăți în a lovi din deplasare

♦ SET ALEXANDROVA, 6-2, după 34 de minute. Rusoaica încheie cu un nou break, Simona nereușind să facă eforturile necesare pentru a se poziționa la mingi.

♦ Și de această dată, Ekaterina confirmă break-ul, chiar fără emoții. Simona solicită un scurt masaj la coapsă la schimbul de terenuri.

♦ BREAK ALEXANDROVA. Returul este lovitura care funcționează cel mai bine în aceste momente pentru Alexandrova, care a cerut și ajutor din partea antrenorului înaintea acestui game al șaselea. Simona are o acoperire limitată a terenului, iar tabela indică 4-2 pentru jucătoarea de pe locul 39 WTA.

♦ BREAK RECUPERAT DE HALEP. Simona schimbă zero-ul din dreptul ei pe tabelă, cu o tură lejeră pe serviciu, apoi își recuperează game-ul cedat anterior, cu un break la 15 concretizat cu retur agresiv, cu dreapta în lung de linie, pe mingea a doua a Ekaterinei. Greșelile sunt multe în acest start de meci, de ambele părți.

Ambele sportive abia trec de 50% frecvență la primul serviciu.

♦ Simona și-a îmbunătățit returul, chiar dacă în continuare așteaptă mingea într-o poziție necaracteristică, foarte sus. Alexandrova servește însă bine de tot la cele trei mingi de break avute de Halep – la fel cum o făcuse în câteva rânduri și la Cincinnati, iar game-ul de 3-0 îi revine.

♦ BREAK Alexandrova. Dinsconfortul Simonei Halep la serviciu este evident: abia trece de 110 km/h cu mingea a doua, iar procentajul primului serviciu este la 50%. Alexandrova o taxează cu lejeritate prin retururi lungi și în forță. Greșeli consecutive ale Simonei aduc break-ul după 12 puncte disputate și un 2-0 pe tabelă în favoarea rusoaicei.

♦ Alexandrova începe meciul la serviciu, cu un mic semn de nervozitate – dublă greșeală. Procentajul la primul serviciu este scăzut, iar Simona profită de a doua dublă greșeală a rusoaicei pentru a ajunge la egalitate, chiar dacă lungimea mingii ei nu este deloc impresionantă. Returul elevei lui Daniel Dobre este scurt în acest prim game. Alexandrova joacă însă bine cu reverul, care produce un prim winner frumos, iar tactica de a ține punctele scurte o avantajează, ajutând-o să câștige primul game.

♦ Simona Halep are deja locul asigurat la Turneul Campioanelor. Detalii AICI despre cum va arăta tabloul la Shenzhen.

♦ Pe arena Moon, a treia a complexului din Beijing, Kiki Bertens a trecut în minimum de seturi de Dayana Yastremska, impunându-se cu 7-6(5), 6-3. Simona Halep și Ekaterina Alexandrova sunt așteptate pe teren. Organizatorii au programat doar partide din competiția feminină pe această arenă. Doar partidele Bianca Andreescu (favorită 5) – Aliaksandra Sasnovich și Caroline Wozniacki (favorită 16) – Lauren Davis au prins loc pe centralul Diamond.

Simona Halep – Ekaterina Alexandrova: al doilea duel direct în două luni, pe continente diferite. Miza: calificarea în optimi la Beijing

Simona Halep se reîntâlnește, luni dimineață, în jurul orei 11:00, cu Ekaterina Alexandrova, într-un al doilea duel în două luni, miza fiind un loc în optimile ultimului turneu Premier Mandatory al sezonului.

Halep nu a ratat până acum în sezon prezența în optimi în această serie, având finală – la Madrid, semifinală – la Miami și optime – la Indian Wells.

Calificată deja matematic pentru al șaselea an consecutiv la Turneul Campioanelor, eleva lui Daniel Dobre vine după un prim examen fizic trecut cu bine la debutul de la Beijing – o victorie în puțin peste o oră în fața Rebeccăi Peterson, cu doar două game-uri cedate. Prin prisma problemelor avute în zona lombară, la Wuhan, meciul fără complicații din primul tur de la Beijing a fost bine-venit și încurajator.

“Încă nu sunt 100% recuperată, simt dureri. Dar astăzi am fost relaxată, nu am forțat. Am știut de la început cum să joc. Consider că am jucat foarte inteligent, am jucat exact cum nu îi place ei, iar asta mi-a adus victoria. Mă simt foarte bine că am câștigat, pentru că niciodată nu este ușor când te confrunți cu accidentări. Am fost puțin demoralizată înaintea startului turneului, pentru că am trecut prin exact aceeași situație anul trecut. Modul în care am jucat îmi dă încredere“


Simona Halep, după victoria în fața Rebeccăi Peterson, în turul 1 de la Beijing

Simona Halep, cu o unică finală jucată în carieră la Beijing, la o ediție care i-a adus automat și numărul unu mondial, are reperele clare după duelul extrem de strâns cu Alexandrova (24 ani) de la Cincinnati. Rusoaica lovește ca din tun, plat, de pe ambele părți, returnează extrem de adânc și servește incredibil sub presiune, ceea ce o face, din start, o adversară incomodă pentru Halep.

Cum a arătat duelul Simona Halep – Ekaterina Alexandrova la Cincinnati

Confruntarea de la Cincinnati dintre Simona Halep și Ekaterina Alexandrova a fost influențată de reținerile în deplasare ale Simonei, generate de o accidentare la tendonul lui Ahile suferită la turneul precedent – Rogers Cup.

Per total, Halep a simțit din plin greutatea loviturilor Alexandrovei timp de două ore, însă a reușit să forțeze inspirat și cu rată bună de succes când a fost mai important.

La Cincinnati, startul rusoaicei a fost fulminant, nu doar prin prisma faptului că Ekaterina a avut minge de 5-2, ci mai ales prin lejeritatea cu care a reușit să treacă în double digits cu numărul de lovituri câștigătoare în doar șase game-uri.

Românca a impresionat în primul rând prin dăruire. Victoria i-a revenit, 3-6, 7-5, 6-4, după două sprinturi solitare declanșate în finalul seturilor 2 și 3. Alexandrova a condus cu 2-0 în actul secund, iar la 3-3 i-a înnebunit pe fanii români cu serviciile imparabile găsit fix la mingi de break și în momentele decisive ale unui game pe care Simona îl revendicase apăsat.

Rusoaica nu a avut fluctuații semnificative în joc, și în special la retur, ceea ce a complicat misiunea Simonei Halep. Totuși, românca a servit excelent sub presiune la 4-5, a rezistat în partidă și a câștigat de acolo toate game-urile spre 1-1 la seturi.

Similar, în setul decisiv, replica Alexandrovei a fast dârză, matură și calmă, aceasta reușind să recupereze un break înainte de a fi răpusă de un nou de o serie inspirată a campioanei de la Wimbledon, care și-a adjudecat 11 dintre ultimele 12 puncte disputate pentru a trece linia de finiș învingătoare.
Învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Ekaterina Alexandrova va juca în optimi fie cu Aryna Sabalenka (favorită 12 la Beijing și proaspăta câștigătoare de la Wuhan), fie cu Daria Kasatkina (43 WTA).

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele