LIVE BLOG Roller coaster, Baby! Simona Halep se califică în turul al treilea după victoria în trei seturi în fața polonezei Magda Linette. Simo a trăit periculos într-un meci pe care putea să-l închidă rapid

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG Roller coaster, Baby! Simona Halep se califică în turul al treilea după victoria în trei seturi în fața polonezei Magda Linette. Simo a trăit periculos într-un meci pe care putea să-l închidă rapid
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep vs Magda Linette 6-4, 5-7, 6-3

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, după un meci spectaculos cu poloneza Magda Linette, jucat joi seara, pe Suzanne Lenglen. În actul secund, eleva lui Daniel Dobre a beneficiat de trei mingi de meci însă nu a izbutit să închidă confruntarea și s-a mers într-un decisiv dominat autoritar de constănțeancă. Fost lider mondial, Halep a jucat mai variat în setul al treilea, a marșat pe scurte în momentele în care-și pierduse resursele fizice și continuă cursă de apărare a trofeului câștigat sezonul trecut. România a rămas cu doar două jucătoare la cel de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Simo o însoțește în turul al treilea pe Irina Begu. Sorana Cîrstea a fost eliminată joi, în jurul prânzului. Simona Halep va juca în turul următor împotriva câștigătoarei dintre sârboaica Aleksandra Krunic (76 WTA) și ucraineanca Lesia Tsurenko (27 WTA).

  • Sorana Cîrstea a părăsit turneul de la Paris în turul secund, după ce a fost învinsă de Aliosa Bolsova, numărul 137 monndial, cu un dublu 7-6, 7-6.
  • Irina Begu este prima reprezentantă a României calificată în turul 3, după 1-6, 6-3, 6-4 cu reprezentanta Cehiei, Karolona Muchova.
  • Vești bune pentru Simona Halep! Trei capi de serie de pe partea ei de tablou au părăsit competiția: Annet Kontaveit (locul 17 WTA), Aryna Sabalenka (locul 11 WTA) și Daria Kasatkina (locul 21 WTA). Așadar, Simona Halep are cale liberă spre semifinale. În penultimul act, românca s-ar putea duela cu Naomi Osaka, dacă ambele își vor câștiga partidele.

21:11 Halep începe perfect setul decisiv. Românca a reușit break-ul și se îndreaptă spre victorie.

21:00 Linette face break pe serviciul Simonei și se duce pe copcă tot ce a adunat constănțeanca în acest set. Lipsa de concentrare din finalul setului, când nu a mai găsit puterea de trata cu luciditate schimburile intene, i-a fost fatală! A avut trei mingi de meci, dar Magda a întors jocul. S-a intrat în decisiv.

20:56 Halep a scăpat printre degete confiscarea setului și a meciului, iar cursul jocului o duce într-o zonă lipsită de confort. Poloneza își recapătă încrederea și trece în avantaj, 6-5. Urmează Halep la serviciu pentru a împinge setul spre tiebreak.

20:52 La 5-4, pe propriul serviciu, Simona a beneficiat de două mingo de meci, dar Linette a făcut un incredibil rebreak! E 5-5 și trimite setul secund în prelungiri, 5-4.

20:40 E 5-3 pentru deținătoarea titlului care controlează autoritar setul al doilea. Doar o scădere de nivel a constănțencei mai poate produce surpriza la Paris. Serviciul Simonei e la înălțime în această seară.

20:33  Halep se apropie de victorie. Românca are un break în față și va servi pentru 4-2. Linette joacă la cel mai înalt nivel, însă nu se poate apropia de forma pe care o arată Simona.

20:16 Echilibru în debutul actului secund, 1-1, în doar 8 minute. „Lansările” polonezei nu mai sunt eficiente și Simona găsește unghiuri imposibile, cu mingi desenate parcă din poigne. Magda pare că cedează din puncte de vedere fizic și Haleo face breakul. Cezara Paraschiv subliniază esența setului de debut

20:10 S-a încheiat primul act, confiscat de Simona Halep, scor 6-4

 

20:01 Linette riscă și câștigă. Determinată, cu o supradoză de noroc, poloneza se ține scai de Halep și face break la finele unui game cu mingi neconcludente pentru Simona. 5-3, cu favorita 3 la primire. Magda își concretizează serviciul precis, cu doi ași printre picături, și mai reduce din diferență. Se prelungește suspansul în primul set.

19:58 No stress! Simona mai pune o picătură pe tabelă, îi citește jocul polonezei și urcă să atingă primul set. Al treilea break pentru jucătoarea lansată de Firicel Tomai și urmează la serviciu. Cezara Paraschiv, colega noastră, se află pe arena încărcată de istorie și dezleagă jocul favoritei nr.3. Iată ce scrie Cezara pe Twitter!

19:52 Au trecut 32 de minute din confruntarea contând pentru turul secund și Simona Halep mărșăluiește spre confiscarea actului inaugural. Se face 4-2 pentru Halep care se află la timonă.

19:46 Vigilentă, Simona urcă mult la fileu și trimite mingi înșelătoare pe care Linette le descifrează cu greu. Poloneza impresionează printr-un joc în forță, lovește versatil și scoate untul din eleva lui Daniel Dobre. Halep însă face break din nou și își ridică nivelul de energie. 3-2 pentru Simona

19:41 Linette se exprimă la un nivel ridicat, iar loviturile ei au consistență. Simona o deplasează formidabil, dar poloneza găsește răspuns pentru fiecare tirada a fostului lider mondial. Cu un serviciu firav, Halep nu reușește să închidă gameul și Linette face break. Echilibru după 20 de minute, 2-2. Să se fi enervat Simo?

19:33 Corespondentul ProSport la Paris, Cezara Paraschiv, ia pulsul meciului de la câteva bătăi de inimă distanță de praful roșu de pe Suzande Lenglen. Poloneza Linette are o tresărire de orgoliu și anulează trei mingi de break ale Simonei, semn că stă bine din punct de vedere mental. Magda reduce din diferență, 1-2, dar campioana din 2018 urmează la seriviciu.

19:29 Simona Halep nu iartă pe propriul serviciu și se distanțează la 2-0 la finele unui game extrem de disputat. Constănțeanca pare că deține controlul. Peste o sută de fani români o încurajează pe jucătoarea cu cea mai bună deplasare din circuitul WTA.

19:23 Campioana en-titre are un start lansat și face break profitând chiar de prima șansă cu un forehand în lung de linie care o surprinde pe Magda, venită la fileu. Eleva lui Daniel Dobre urmează la serviciu.

â–º Am revenit! Ne pregătim pentru meciul Simonei Halep. Româncă întră în scenă în următoarele minute, contra Magdei Linette.

 


FINAL | Irina Begu – Karolina Muchova 1-6, 6-3, 6-4

â–º Meci, Irina Begu! Românca a început slab meciul, nu și-a găsit ritmul, dar a avut o revenire ca-n vremurile bune. Chiar dacă și-a cedat serviciul la 5-3 în setul decisiv, Irina a făcut din nou break la final. Experiența mai mare și-a spus cuvântul, la capătul unui meci destul de disputat.

â–º Muchova are reacție și speculează imediat câteva veniri ale Irinei în atac, astfel că face rebreak, 4-5. Jocul a crescut mult în intensitate.

â–º Cu o defensivă mult mai bună decât cea a adversarei, Irina Begu rupe echilibrul în setul decisiv, iar cu un break se desprinde la 5-3. Românca servește pentru meci.

â–º Setul trei dintre Begu și Muchova este destul de echilibrat. Ambele jucătoare și-au câștigat până acum serviciile fără mari emoții, 2-2.

â–º De 38 de minute a avut nevoie Irina Begu pentru a egala situația la seturi. Românca a căpătat foarte multă încredere în ultimele minute și a reușit să mute presiunea pe adversară. Setul 2 s-a încheiat cu 6-3, astfel că avem „decisiv” pe terenul nr. 13. Statistica setului doi confirmă revirimentul într-o tabără și căderea în cealaltă:

â–º Irina Begu a câștigat ceva mai multă siguranță în setul secund, a apăsat mai mult pe lovituri și a preluat din nou conducerea cu break, 4-3.

â–º Partida Naomi Osaka – Viktoria Azarenka și-a onorat statutul de „mare meci” De la 4-6, 2-4, actualul lider mondial a revenit în următoarele două seturi, 7-5, 6-3, astfel că s-a calificat în turul 3.

SuperLive pe Roland Garros

â–º S-a restabilit egalitatea, 2-2, Muchova a realizat la scurt timp rebreak-ul.

â–º Irina Begu a început mult mai bine setul secund și a preluat conducerea, 2-1, după ce a fructificat prima șansă de break.

â–º Karolina Muchova a tranșat primul set după 33 de minute de joc: scor 6-1. Irina Begu nu și-a găsit ritmul și a fost dominată copios. Românca a comis și un număr mare de erori – 17 – adică o medie de 2,42 erori / game.

Statistica primului set arată clar cum au decurs lucruruile în teren, diferențele fiind mari:

â–º Irina Begu câștigă primul game cu mare dificultate, după 23 de minute, scor 1-4. Românca a reușit doar două puncte câștigătoare până acum, în timp Muchova are 8 puncte câștigătoare.

â–º Citește AICI: Trei momente cheie ale partidei care a pus capăt cursei Soranei Cîrstea. De la „spune ceva”, la bătăile în gard.

â–º Irina Begu a ratat complet startul partidei cu Muchova. Adversara s-a desprins deja la 3-0 cu dublu break în numai 10 minute de joc.

â–º Naomi Osaka a trecut prin momente delicate și în setul doi, a fost condusă cu 4-2 de Azarenka, dar și-a îmbunătățit jocul la momentul oportun și a restabilit egalitatea la seturi: 4-6, 7-5. Simona Halep va avea, așadar, mai mult timp de așteptat până la intrarea pe teren, având în vedere că după jocul Osaka – Azarenka urmează două partide din turneul masculin.

â–º De câteva momente a început partida dintre Irina Begu și Karolina Muchova. Sorana i-a predat practic ștafeta Irinei pe terenul nr. 13, cu speranța că de această dată Begu va avea mai multă inspirație. Jocul a debutat cu un break al cehoaicei.

FINAL | Sorana Cîrstea – Aliosa Bolsova 6-7 (5), 6-7 (3)

â–º Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul 2 la Roland Garros. Bolsova a fost „on fire” și în tie-brek-ul secund: 7-3. Sportiva în vârstă de 21 de ani a stat foarte bine în defensivă și a atacat decisiv când a prins momentul. Micile detalii au făcut până la urmă diferența. Bolsova a părut totuși jucătoarea mai matură.

â–º Cîrstea și Bolsova ajung la tie-break și în setul doi. Românca a avut mult sânge rece în game-ul 12, „scurta” fiind arma cu care a lăsat-o fără replică pe adversară.

â–º Sorana rezistă! Românca a egalat la 5-5, după ce a avut 0-30 pe propriul serviciu.

â–º Break, Bolsova! Sorana și-a cedat din nou serviciul într-un moment în care se afla pe val. Acum nu-și mai permite niciun pas greșit, fiind într-o situație foarte dificilă, 4-4.

â–º Sorana Cîrstea izbutește break-ul în game-ul șapte și are toate șansele să relanseze meciul, 4-3. Are nevoie să-și mențină procentajul la primul serviciu – 81%.

â–º Echilibru aproape total la începutul setului secund între Sorana și Aliona, 2-2. Serviciul a fost determinant în ambele cazuri, indiferent că s-a jucat cu prima sau a doua servă.

â–º Primul set al partidei Cîrstea – Bolsova se încheie cu victoria spaniolei, 7-5 la tie-break. La fel ca și evoluția pe întreg parcursul primului act, jocul Soranei nu a avut constanță în tie-break. De la 3-1 s-a văzut condusă cu 3-5. Românca a egalat apoi la 5-5, dar Bolsova a închis setul cu prima minge avută la dispoziție, cu o lovitură de dreapta în lung de linie.

Statistica primului set arată astfel:

â–º Liderul mondial Naomi Osaka este în dificultate. Japoneza a cedat cu 6-4 primul set al „derby-ului” cu Vika Azarenka.

â–º Break, Cîrstea! Românca a făcut un pas în față pe serviciul spaniolei, a atacat mai bine mingea și a reușit al treilea break consecutiv. Primul set se încheie cu un tie-break.

â–º Break, Bolsova! Într-un moment în care românca era pe val, iberica a intervenit în joc cu un retur agresiv și a trecut din nou în avantaj, 5-6.

â–º Sorana a jucat altceva în ultimele minute și cu două break-uri a restabilit egalitatea, 5-5. Moral a crescut, astfel că și loviturile au căpătat o altă forță și precizie.

â–º După 24 de minute de joc, Sorana reușește să fructifice prima minge de break. Mai are însă de tras serios pentru a reveni în ecuația primului set. Iberica luase două break-uri avans, 3-5.

â–º Ion Țiriac a venit la meciul Soranei Cîrstea, dar nu a zăbovit foarte mult. A asistat la minutele de încălzire, a stat un game, apoi a plecat!

â–º Sorana Cîrstea și-a mai revenit la serviciu, și-a ridicat procentajul la puncte câștigate și cu a doua servă – 66%, dar continuă să aibă handicap de un break, 2-3

â–º Alexandra Dulgheru împlinește astăzi, pe 30 mai, 30 de ani. Se află la Paris – într-un oraș pe care îl iubește, la Roland Garros – un turneu pe care îl iubește. Citește aici un interviu amplu cu Alexandra, realizat de trimisul ProSport la Paris, Cezara Paraschiv.

â–º Sorana Cîrstea își face meciul dificil încă de la primul game. Românca și-a cedat serviciul în fața ibericei, 0-1.


După o zi ceva mai relaxată din punct de vedere al emoțiilor, ziua a 5-a la Roland Garros se anunță una „explozivă” pentru România. Trei reprezentante, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu, vor evolua în turneul de simplu. Miza este, evident, calificarea în turul 3.

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) va juca împotriva Magdei Linette (Polonia, 87 WTA), după ora 17:30. Partida dintre cele două se va disputa pe Suzanne Lenglen, a doua cea mai mare arenă din complexul de la Roland Garros. Este și ultimul meci al zilei pe respectivul teren. Halep – Linette va începe imediat după derby-ul francez Mannarino – Monfils.

Până atunci, cu siguranță vom ști deznodământul partidelor în care vor evolua Sorana Cîrstea și Irina Begu, la rândul lor având șanse bune să câștige. Ambele vor putea fi urmărite pe terenul 13.

„Deschiderea” în aparține Soranei Cîrstea, care o va înfrunta cu începere de la ora 12:00 pe spaniola Aliona Bolsova, clasată pe locul 137 WTA. Imediat după acest joc, Sorana îi va preda ștafeta Irinei Begu, pentru confruntarea cu jucătoarea din Cehia, Karolina Muchova, situată pe locul 73 WTA.

Naomi Osaka, Serena Williams și Novak Djokovic sunt alte vedete care vor putea fi urmărite azi la lucru.

Roland Garros 2019, Program 30 mai, principalele arene

Philippe Chatrier

  • Thiem – Bulbik
  • Bencic – Siegemund
  • S. Williams – Nara
  • C. Garcia – Blinkova
  • Klizan – Pouille

Suzanne Lenglen

  • Osaka – Azarenka
  • Djokovic – Laaksonen
  • Mannarino – Monfils
  • Halep – Linette

Simonne Mathieu

  • Alexandrova – Stosur
  • Ymer – A. Zverev
  • Nishioka – Del Potro
  • Hon – Keys

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen