România s-a calificat în semifinalele Fed Cup! Victorie uriaşă în faţa deţinătoarei trofeului: Begu şi Niculescu au luptat, au câştigat şi au declanşat hora bucuriei. Cehia - România 2-3, la Ostrava | VIDEO

10 feb 2019 59700 afişări Tenis
România s-a calificat în semifinalele Fed Cup! Victorie uriaşă în faţa deţinătoarei trofeului: Begu şi Niculescu au luptat, au câştigat şi au declanşat hora bucuriei. Cehia - România 2-3, la Ostrava | VIDEO
  • România s-a calificat în semifinalele Fed Cup, după o victorie memorabilă a perechii Irina Begu / Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova,în setul decisiv al meciului al cincilea, de dublu, 6-7(2), 6-4, 6-4. Simona Halep a contribuit cu două victorii la simplu.
  • România elimină deţinătoarea trofeului, Cehia, cu scorul general de 3-2, administrându-i prima înfrângere în Ostravar Arena începând din 2011 - anul care marchează startul dominaţiei Cehiei în competiţia pe naţiuni a tenisului feminin.
  • Simona Halep a dus echipa României în avantaj, 2-1 la general în confruntarea din turul 1 al Grupei Mondiale Fed Cup, cu Cehia, după primul meci al zilei a doua de întrecere. Constănţeanca a învins-o pentru a şaptea oară în carieră pe Pliskova, ducând echipa lui Florin Segărceanu la o victorie distanţă de o calificare istorică în semifinalele competiţiei pe naţiuni din tenisul feminin.
  • Karolina Pliskova (5 WTA) - Simona Halep (3 WTA)4-6, 7-5, 4-6, după 2 ore 37 minute. Cel mai tare meci al weekendului Fed Cup s-a ridicat întocmai la nivelul aşteptărilor: s-a jucat tare, pe contre, s-au reuşit 50 lovituri câştigătoare, au fost răsturnări de scor demne de vacarmul din Ostravar Arena, în care fanii români au reuşit să îi acopere pe cehi, iar forţa fizică şi superioritatea în acoperirea terenului au tranşat până la urmă duelul în favoarea Simonei.
  • Katerina Siniakova a ţinut deţinătoarea trofeului în cursa pentru semifinale, cu o evoluţie mult îmbunătăţită faţă de duelul cu Simona Halep, de sâmbătă, învingând-o pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-4, 6-2, în 86 de minute.
  • Monica Niculescu şi Irina Begu au luptat fantastic, revenind după pierderea primului set pentru a se impune, graţie celui de-al treilea break, în setul decisiv, după 2 ore şi 53 de minute de luptă.
  • Prima reacţie a Simonei Halep după victoria importantă în faţa Pliskovei e AICI.
  • În semifinale, România va înfrunta echipa Franţei

 

VICTORIE PENTRU ROMÂNIA!  Begu şi Niculescu înving cele mai bune două jucătoare de dublu din lume şi aduc cea mai mare performanţă în Fed Cup în actualul format competiţional. VIDEO MOMENTUL ÎN CARE ROMÂNIA OBŢINE CALIFICAREA ÎN SEMIFINALELE FED CUP

 

► Loja României este în picioare. Se face 30-0, după un raliu de 15 lovituri, închis cu mingea prea largă  de cehoaice. Krejcikova observă un out nesesizat de arbitrii şi obţine un punct pentru Cehia. Irina serveşte la teu, iar Monica îi strigă las-o! după retur. 

BREAK, România!  Niculescu şi Begu răspund cu break la zero! Irina va servi, după pauză, pentru calificarea în semifinale!

BREAK, CEHIA! După o tentativă ratată de passing cu minge tăiată, Monica Niculescu găsesşte un serviciu nereturnabil. Krejcikova obţine însă două mingi de break cu o minge pe centru, trimisă între Irina şi Monica. Siniakova găseşte o diagonală ideală, care prinde milimetric tuşa - lucru constantat după un Challenge prompt. Arbitra le oferă imediar punctul cehoaicelor şi este 4-4.

► Begu îşi apără lansarea: avem emoţii la o minge care pare că iese în out, dar care le revine româncelor deoarece a fost atinsă de Siniakova. Begu punctează apoi cu passing în colţul terenului, iar conturile sunt închise de un serviciu la teu al Irinei.

► Cehoaicele nu mai iau deciziile cu aceeaşi luciditate: Siniakova ratează un lob, mingea de raliu ratează ţinta, dar Irina Begu greşeşte la rândul ei voleul la prima minge de game. Krejcikova taxează în lung de linie serviciul doi al Monicăi, profitând de culoarul creat de plecare Irinei de pe poziţie şi forţează egalitatea, dar Cehia nu beneficiază de minge de break. Irina lasă frâu liber emoţiilor,  după punctul de 3-1.

BREAK, România!  Încă un break pentru Monica Niculescu şi Irina Begu! 2-1 pentru tricolore, după un game în care reţinem un retur încântător al Monicăi şi finalizarea de la ultimul punct, pe centrul terenului.

REBREAK, CEHIA! Begu şi Niculescu cedează rapid avantajul, după un game doi dur. Remarcăm o scurtă amortizată ca la manual de Monica, două mingi de break salvate, dar şi clipa de inspiraţie, din final, a Siniakovei. 1-1

BREAK, România!  Siniakova serveşte prima în decisiv, dar Monica Niculescu este vedeta game-ului, intervenind inspirat la fileu. Break la zero pentru tricolore, iar Simona Halep este în picioare! Reprezentantele Cehiei au avut doar o minge de break în întreg setul doi.

► SET, ROMÂNIA! Şi meciul decisiv are parte de set decisiv!  Krejcikova a plecat la vestiare.

Irina Begu serveşte la 5-4 pentru a împinge meciul de dublu în decisiv. Nu se va juca super-tiebreak, ci un set întreg. primul punct revine Cehiei, însă Irina forţează greşeala la retur a Barborei. Tot ea pune scurtă imparabilă de 30-15, iar Niculescu intervine providenţial în duelul de rever în diagonală Begu - Krejcikova. Irina comite dublă greşeală pe prima minge de set, dar Monica pune punct manşei cu voleu câştigător din buza fileului.

► Monica insistă pe centrul terenului în primul punct, apoi finalizează în exterior. Krejcikova ratează cu dreapta, apoi româncele ajung la mingi de game după un raliu de 18 lovituri dominat la fileu. Monica serveşte bine la 40-30, iar Irina trimite tare, decisiv. 5-3 în setul doi, la borna o oră 50 minute de joc.

► Begu, la avantaj, apoi Siniakova îşi apără lansarea, pentru 3-4. Katerina dă semne de oboseală fizică.

► Siniakova explodează după o minge îngropată în fileu, însă se revanşează imediat în faţa colegei sale, cu un drop-shot decisiv. Krejcikova comite dublă greşeală, dar la 30-30 serveşte bine cu al doilea, iar Siniakova intervine prompt la fileu, pentru a aduce minge de game. Monica forţează egalitatea, cu un retur-slice de forehand din care Krejcikova nu înţelege nimic. Siniakova, lipită de fileu, face voleu decisiv, în unghi scurt, în duelul cu Begu, dar Niculescu dă din nou retur decisiv. Siniakova pune voleul decisiv din nou, scurt, iar Krejcikova serveşte la teu, apoi schimbă duelul spre Begu, finalizându-şi astfel game-ul, pentru 2-3.

► Monica Niculescu se încurcă în game-ul de serviciu, la 40-15, însă finalizează cu dreapta sa marcă-înregistrată, pentru 3-1.

BREAK, România - urmat de hold. Monica Niculescu este extrem de determinată şi are un rol decisiv în primul game al setului doi, pe serva Krejcikovei. Begu confirmă pe lansare, la 15.

► TIEBREAK, 7-2 pentru Cehia, după 70 de minute: Irina Begu are o şansă în punctul doi al tiebreak-ului, însă passing-ul său nu trece fileul. Siniakova ne ajută cu un voleu la intercepţie ratat, care aduce României primul mini-break, pentru 2-1. Niculescu joacă de una singură un raliu de 14 lovituri şi încheie în fileu, cedând imediat avantajul abia luat. Cehoaicele schimbă terenul la 4-2. Până la final, se adună şase puncte câştiate la rând de Siniakova şi Krejcikova.

► Siniakova se apără disperat şi obţine un punct crucial la 5-6, 30-30, pe serviciu. Un serviciu bun al Katerinei, urmat de smash pe centru al Krejcikovei, duc primul set în tiebreak. Begu şi Niculescu au fost la două mingi de câştigarea primului set.

► "Luptăm şi câştigăm!" se aude tare de tot fanii români sunt în prim-planul camerelor tv, în timp ce Monica închide tura pe lansare cu o lovitură de trecere impresionantă.

REBREAK, România. Krejcikova serveşte pentru set, dar deschide cu două servicii care ratează cu mult careul. Dubla greşeală este urmată de un smash apăsat al Siniakovei, punct făcut cu mingea în picioarele adversarei de Monica şi ratare în lung de linie a Irinei. Monica obţine minge de rebreak cu o lovitură spre corpul Siniakovei, iar Krejcikova ratează ţinta, româncele obţinând astfel break-ul

BREAK, Cehia. La 30-30, Niculescu are o intervenţie promptă la fileu, aducând minge de game pentru România. Mai stăpâne pe fileu, Siniakova şi Krejcikova obţin minge de break, iar Katerina loveşte decisiv un retur în lung de linie de 110 km/h, pentru 5-4.

REBREAK, România. Serviciul Siniakovei este, din nou, sursă de emoţii pentru Cehia. Begu se mobilizează bine de pe linia de fund a terenului, Niculescu punctează decisiv cu o minge în picioarele Krejcikovei pentru 0-40. Begu ratează de puţin pe linia de fund a terenului, apoi Siniakova parează cu serviciul. A treia minge de break dispare, când mingea lui Begu ajunge în fileu. Un retur lung al Irinei ne aduce a patra minge de break, iar de această dată, Krejcikova este imprecisă la fileu.

BREAK, Cehia. Monica Niculescu suferă din cauza execuţiilor ratate cu serviciul, oferă minge de break cu dublă greşeală, iar o execuţie în fileu a Irinei Begu oferă break-ul echipei din Cehia.

► Primă tură albă pe lansare îi aparţine Barborei Krejcikova, iar Monica Niculescu îşi trimite racheta în aer. Fanii români se fac din nou auziţi în Ostravar Arena, din Ostrava, alternând între "Ro-mâ-ni-a!, Ro-mâ-ni-a!" şi celebrul "Luptăm şi câştigăm!"

► Cu două duble greşeli în game, Irina Begu are parte de un game complicat pe serviciu, împins de cehoaice la egalitate. Monica închide socotelile, cu o lovitură de rever care le păcăleşte pe adversare. 28 de minute scurse, pentru cinci game-uri.

► Siniakova îşi începe evoluţia la serviciu cu dublă greşeală, însă reflexele colegei sale la fileu aduc rapid scor egal, 15-15. Un lob înalt al Irinei Begu a creat o bună oportunitate pentru echipa noastră, fructificată cu scurtă de Monica - pentru dublu break-point. Monica a avut în rachetă mingea de 3-1, însă a trimis moale între cele două cehoaice, iar replica a venit imparabil, pentru egalitate. Monica ratează timing-ul la un smash care aterizează în fileu, dar Siniakova nu face faţă, de două ori la rând, pe linia de fund a terenului, oferind o nouă minge de break echipei tricolore. Game-ul se transformă în maraton, depăşind şase minute de joc. Krejcikova are două intervenţii extrem de sigure la fileu şi pune pe tabelă al doilea game în dreptul echipei sale.

► Siniakova câştigă primul punct pe serviciul Monicăi, românca răspunde cu o lansare imparabilă, iar în punctul trei vedem clar cum Monica i se alătură extrem de rapid Irinei la fileu. Cehoaicele au de două ori şansă cu fileul, ajungând la minge de break. Monica salvează, găsing culoarul pe centrul terenului între Siniakova şi Krejcikova, pentru o primă egalitate.Fileul trimite în out următorul retur al Barborei Krejcikova, iar Niculescu obţine game-ul, după ce mingea sa liftată o încurcă de Siniakova.

► România câştigă un prim punct pe retur, în game-ul pe lansarea Krejcikovei, după o intervenţie de felină a Monicăi în dialogul Barborei cu Irina, din spatele terenului. Siniakova o imităpe Monica, intervenind în forţă la plasă, trimiţând spre corpul slătinencei. Eficientă la voleu, Siniakova contribuie decisiv la egalarea scorului, 1-1

► Irina Begu deschide partida la serviciu. Primele două puncte sunt câştigate de cehoaice, dar Monica intervine apoi bine la fileu secondată bine de pe linia de fund a terenului de Irina. Begu închide game-ul la 30, cu un serviciu nereturnabil.

► Katerina Siniakova este zâmbitoare, chiar dacă a revenit pe teren la scurt timp după victoria de la simplu.

► Simona Halep a explicat pentru DigiSport de ce nu intră la dublu: "În acest moment, asta este cea mai bună echipă de dublu pe care o avem!" Trebuie să ne aducem aminte că, în 2018, la Australian Open, Begu şi Niculescu au jucat o semifinală la dublu, iar Monica are şi o finală de Grand Slam în această probă, la Wimbledon. Hai, România!

►DUBLU DECISIV: o singură echipă, Spania, a mai reuşit să împingă Cehia în meciul cinci la Ostrava de la startul dominaţiei acestei naţiuni în Fed Cup. Deţinătoarea trofeului porneşte ca favorită pe hârtie în acest meci: Monica Niculescu şi Irina Begu, campioane la Hua Hin în 2019, le înfruntă pe sportivele care au triumfat împreună, la dublu feminin, la Roland Garros şi Wimbledon 2018.

VICTORIE KATERINA SINIAKOVA  Duelul Cehia - România se decide la dublu, după ce Siniakova a învins-o destul de clar pe Mihaela Buzărnescu, speculând la maximum slăbiciunile şi lipsa de încredere a tricolorei. Cu 13-7 raportul loviturilor câştigătoare, 26-21 la greşeli neforţate şi peste 20 de procente în plus la frecvenţa primei mingi Siniakova a ţinut în viaţă deţinătoarei trofeului.

DUBLU BREAK SINIAKOVA  Mihaela Buzărnescu face un nou game slab la serviciu, legând dublele greşeli şi încheind cu o minge ratată cu mult. Siniakova va servi pentru victorie şi pentru a împinge duelul într-un meci cinci decisiv.

► Buzărnescu găseşte un serviciu în exterior nereturnabil pentru a închide tura pe lansare. Florin Segărceanu este îngândurat, îi explică jucătoarei câte ceva, în timp ce nevoia unui declic devine din ce în ce mai evidentă în faţa unei jucătoare foarte motivată, iute pe picioare şi foarte bine conectată emoţional la joc.

► Mihaela ratează o şansă importantă de a face rebreak-ul. Siniakova arată că are soluţii şi în defensivă, cu slice, iar pentru româncă, nici reverul, nici forehandul nu sunt sută la sută de încredere.

BREAK SINIAKOVA. Seria greşelilor Mihaelei Buzărnescu devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Katerina ajunge la scurta pusă de Miki, iar românca nu poate pune racheta coret în faţa mingii. Break la 15 pentru sportiva de pe locul 44 WTA, şi ea cu un palmares destul de modest în 2019 - cinci înfrângeri la simplu şi doar două victorii în calificările de la Sydney.

SET SINIAKOVA, 6-4.Siniakova îşi continuă demonstraţia ofensivă, iar Mihaela aleargă şi aleargă, fără a găsi soluţia. În Ostravar Arena nu se mai aud spectatorii români, iar cehii au fost puţin luaţi de val, intervenind chiar şi în timpul punctului. O jucătoare de nerecunoscut faţă de ziua de sâmbătă, cu un  raport de 11-2 la loviturile câştigătoare în faţa lui Miki, 16-9 la greşelile neforţate.

Katerina punctează şi cu dreapta, şi cu reverul, echilibrat, într-un prim set de 42 de minute în care frecvenţa primei mingi a Mihaelei Buzărnescu a fost la doar 48% conform statisticii de pe site-ul oficial al competiţiei.

► Mihaela Buzărnescu rupe seria Siniakovei, lăsând în urmă un game presărat cu erori. Katerina a fost la două puncte de câştigarea primului set.

► După 13 puncte adjudecate la rând, Siniakova vrea prea multe de la o scurtă şi cedează în fine în faţa Mihaelei. Buzărnescu prinde curaj, prelungeşte schimbul de mingi şi împinge game-ul la egalitate. Bucureşteanca loveşte de două ori agresiv cu forehandul, schimbând colţul atacului - pentru minge de break, dar Siniakova replică lung şi apără când Buzărnescu trimite în fileu. Siniakova face atletism pe teren, nu renunţă şi obţine un punct nesperat, după un schimb dominat de Mihaela, dar în care Buzărnescu nu a executat un voleu prea reuşit.  Siniakova se distanţează la 5-3 pe tabelă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.