LIVE BLOG | Halep trage de ea și o învinge din nou pe Tsurenko, în două seturi. Românca s-a calificat în sferturile turneului de la Dubai, după a 10-a victorie pe 2019

LIVE BLOG | Halep trage de ea și o învinge din nou pe Tsurenko, în două seturi. Românca s-a calificat în sferturile turneului de la Dubai, după a 10-a victorie pe 2019
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) – Lesia Tsurenko (23 WTA),  6-3, 7-5, în optimi, la Dubai.
  • Românca a obținut a 10-a victorie pe 2019, s-a calificat în faza sferturilor de finală și își așteaptă adversara din partida Aryna Sabalenka – Belinda Bencic. Câștigarea trofeului i-ar facilita mult Simonei revenirea pe prima poziție WTA. Detalii AICI.

 

Simona Halep a învins-o pentru a doua oară în decurs de o săptămână pe Lesia Tsurenko, obținând astfel biletul pentru sferturile turneului Premier 5 de la Dubai. Românca s-a impus fără a juca la cel mai înalt nivel al său, marcată de efortul acumulat în această lună, într-o oră și 20 de minute, salvând manșa secundă de la 4-5 plus serviciul pentru Tsurenko.

Numărul doi mondial a încheiat meciul cu raport negativ, cu patru greșeli neforțate în plus față de numărul loviturilor câștigătoare (13-17), în timp ce Tsurenko a stat chiar mai rău (12-28).

Miercuri, la Dubai, Halep nu a reușit să apere vreo minge de break avută de Tsurenko, însă superioritatea sa în fața Lesiei a făcut ca surpriza să nu se producă în acest tur.

â–º GAME, SET, MECI SIMONA HALEP, 6-3, 7-5. Simona închide partida cu al șaptelea său break al zilei, câștigat la zero.

â–º Tsurenko cedează fizic în primul punct al game-ului supraviețuirii, Halep trece apoi razant mingea la retur și finalizează cu passing. Face apoi un pas în teren, controlând raliul cu dreapta și obține triplu break-point.

â–º Simona lovește de pe loc, decisiv, cu dreapta, Tsurenko renunțând și ea la o cursă cu puține șanse de reușită. Simona trece în față, la 6-5, cu al treilea hold la zero în manșă.

â–º REBREAK Halep. Românca se ascunde parcă la umbră în primul punct, înapoia liniei de fund a terenului, iar Tsurenko domină. Halep continuă seria gesturilor care indică un disconfort fizic, evoluând clar la o viteză mai scăzută. Românca face diferența cu un drop-shot frumos, apii Tsurenko nu face față presiunii. 5-5

â–º BREAK Tsurenko. Simona rămâne parcă fără resurse într-un schimb de 21 de lovituri ce aduce două mingi consecutive de break pentru Tsurenko, iar game-ul se încheie cu o mică polemică, după ce de la linie se strigă aiurea out, dar centralul nu dictează rejucarera mingii, apreciind că a fost o decizie târzie, care nu a influențat cursul punctului. Lesia va servi pentru a împinge meciul în decisiv.

â–º Am depășit o oră de joc. Simona nu pune suficientă presiune la retur, iar Tsurenko se impune la 0 pe lansare.

â–º Simona are momente în care joacă economicos, renunțând să mai alerge la minge. iar Tsurenko egalează la 4.

â–º După 19 minute, Simona se in stalează la conducere în setul doi, după al doilea game câștigat consecutiv la zero pe serviciu.

â–º BREAK Halep. Simona dă semne de frustrare, își lovește piciorul după o secvență în care lungimea mingii ei este puțin prea scurtă. Pentru moment, descătușarea funcționează, românca ajungând la minge de break după lovituri consecutive pe tușă, cu reverul. Fără a face lucruri extraordinare în următorul punct, Simona recuperează break-ul. Sunt două game-uri câștigate consecutiv de #2 mondial.

â–º Reverul iese la rampă pentru Simona în ame-ul trei al setului doi, serviciul se cațară la propriu pe Tsurenko, iar românca își trece în cont un hold la zero.

â–º Scenariul de la Doha se respectă: și acum Tsurenko se desprinde în start de set doi, profitând de o scădere la nivelul mobilizîrii româncei.

â–º BREAK Tsurenko în start de set doi. Este un game care contrazice ceea ce știm și am văzut în duelurile Halep – Tsurenko. Reprezentanta Ucrainei are câștig de cauză în schimburi prelungite, fiind eficientă cu dreapta și obținând erori consecutive de pe forehandul Simonei.

â–º SET, HALEP, 6-3, după un nou break, al patrulea consecutiv pe serviciul Lesiei Tsurenko. Nivelul decibelilor a crescut, Simona face un pas în spate, este întoarsă de la 0-30, iar fileul oprește din ce în ce mai multe puncte. La 30-30, banda fileului prăvălește mingea în terenul sportivei din Ucraina, însă Simona ratează returul. O dreaptă pe tușă îi aduce a doua minge de set Simonei, iar returul în diagonală, cu reverul, o pune într-o poziție bună, românca menținându-se bine în defensivă și culegând răsplata.

Românca a câștigat jumătate dintre punctele jucate de Lesia cu primul serviciu în setul 1, 9 din 11 pe al doilea.

â–º Halep ratează închiderea setului, la 5-2. Românca ezită, Tsurenko atacă, vântul se intensifică, iar pe o dublă greșeală Lesia recuperează un break.

â–ºDUBLU BREAK Halep. O statistică interesantă prezentată de regizorii transmisiunii arată faptul că, în primele șase game-uri, numărul doi mondial a pus în teren toate retururile de forehand. În plus, Tsurenko este, pentru moment, incapabilă să câștige punct pe serviciul doi, iar ultimul game dinaintea schimbării mingilor se complică, Simona apărând două mingi de game ale sportivei din Ucraina: forțează în lung de linie, ezită, apoi, la minge de break, comite dublă greșeală, oferindu-i avantaj de două break-uri româncei. 5-2

â–º La finele unui raliu de 25 de lovituri este rândul Simonei să primească un pic de ajutor de la fileu. Tsurenko prinde tușa cu reverul pentru a-i refuza româncei game-ul la zero, iar constănțeanca răspunde bine după un retur destul de incomod al Lesiei, provocând-o cu o minge joasă și executând apoi un passing ireproșabil pe lângă adversara sa, ajunsă din nou la fileu. 4-2

â–º Halep primește încurajări din tribună, ajunge rapid la 0-40 contra serviciul și, după două puncte câștigate cu ajutor din partea fileului de Tsurenko, convertește, revenind la conducere pe tabelă. 3-2.

â–º Simona ia la țintă dreapta adversă în primul punct, controlând de pe baseline. Al 10-lea punct consecutiv câștigat de româncă vine după un serviciu la teu imparabil. Greșește apoi de două ori cu dreapta, mai dureros a doua oară, după ce îi permisese sportivei din Ucraina să preseze la fileu. Tsurenko ajunge la egalitate, apoi gestionează bine schimbul, apelând și la slice, apoi la mingi lungi, pe tușă, avansând în teren pentru finalizare. Simona greșește din nou și cedează rebreak-ul, de la minge de 3-1

â–º BREAK HALEP. Simona este agresivă, pune probleme cu returul, iar Tsurenko aleargă și greșește, cedând la zero pe lansare.

â–º Este soare, deci Simona alege să înceapă meciul cu șepcuță albă. Românca domină primul schimb jucat cu serviciul, face un pas în teren, lovește cu dreapta și obține eroarea adversarei. Are o doză de șansă la intervenția fileului în punctul secund, apoi continuă cu două puncte făcute direct din serviciu, pentru a pune pe tabelă un game alb. 1-1

â–ºTsurenko deschide partida cu serviciul și o face bine. Game la 15, închis cu o minge fix pe tușă.

11:25 Ne pregătim de startul partidei Simona Halep – Lesia Tsurenko! În primul meci al zilei pe Central, Petra Kvitova a avut multe probleme în fața americancei Jennifer Brady, a stat din nou peste două ore pe teren, la fel ca în primul duel cu Siniakova, dar după ce a lovit decisiv de 33 ori, cu 42 greșeli neforțate, a învins-o pe Brady, 7-5, 1-6, 6-3, avansând în sferturi, acolo unde va înfrunta învingătoarea partidei dintre Kenin și Kuzmova.


La doar o săptămână distanță, Simona Halep și Lesia Tsurenko se reîntâlnesc în dubla Doha – Dubai, în aceeași fază a optimilor de finală. Partida de miercurea trecută a fost prima în circuitul WTA post-Australian Open pentru Simona Halep, însă chiar și așa românca s-a detașat clar de adversara sa, cedând doar cinci game-uri per total, într-un meci de aproape 80 de minute închis cu 6-2, 6-3 de sportiva de 1,68 m.

Ucraina este, în acest moment, una dintre țările cele mai bine reprezentate în Top 25 WTA, cu două sportive, în urma Statelor Unite ale Americii și la egalitate cu Cehia, Germania sau Letonia. Tsurenko înregistrează săptămâna asta cea mai bună clasare WTA a carierei, pe un onorant loc 23, însă pentru moment rămâne o jucătoare care abia pătrunde pe acest palier al elitei, duelul direct de la Doha cu Halep indicând net faptul că argumentele Lesiei sunt destul de limitate în fața unei membre cu ștate vechi în Top 10, cu o constanță superioară și care ține mingea în teren mai eficient decât o poate face ea de-a lungul unui meci.

La fel cum se întâmpla și la Doha, Halep ajunge la meciul direct cu Lesia Tsurenko după o evoluție bună în partida anterioară. Încălzită de meciul cu Pliskova din Fed Cup pentru partida inaugurală din Qatar, Halep a fost protagonista unui duel de înalt nivel cu Eugenie Bouchard, fiind testată în primul meci la Dubai, fără a fi nevoită însă să lupte și într-un al treilea set. 

Simona va încerca să își mențină invincibilitatea în duelurile cu Lesia Tsurenko, țintind totodată obținerea celei de-a zecea victorii pe 2019.

Simona Halep – Lesia Tsurenko, bis după Doha: „Voi avea un plan exact”

Într-o zi în care vântul le-a pus probleme ambelor jucătoare, Tsurenko a plătit la Doha un preț mare pentru jumătatea de duzină de duble greșeli, apărute cu precădere în puncte de mare importanță, în special la mingi de break. Halep a dominat de pe linia de fund a terenului, a surprins cu selecția direcției serviciului când a contat mai mult, a câștigat și rapid, dar și game-urile lungi și nu a pierdut niciun moment frâiele meciului din mână, chiar dacă Tsurenko a condus în setul doi și a avut minge de dublu break. Tsurenko a fost nevoită să iasă din zona de confort pentru a-i pune probleme Simonei, să recurgă la planul B în start de set doi și a reușit să susțină un necaracteristic nivel de agresivitate, exprimat din atacuri consecutive la fileu și accelerări timpurii în schimb, doar pentru o perioadă limitată de timp, asigurându-și câteva game-uri. Per total însă, Tsurenko și-a găsit nașa pe fiecare palier, iar victoria Simonei Halep s-a conturat clar, cu serii consistente de câte cinci game-uri câștigate.

Aflată la a 8-a partidă în 12 zile, Simona Halep nu este privită de Tsurenko ca o posibilă victimă a acumulării oboselii, chiar dacă românca a pomenit acest aspect în interviul de pe teren, la finele duelului de marți cu Bouchard. „Ținând cont de mentalul ei, nu poți spune niciodată dacă este obosită sau nu. Se mișcă extraordinar.

Cred că este foarte consistentă și cred că de aceea ea câștigă atâtea meciuri. Nu doar împotriva mea, ci și contra altor jucătoare. Mâine voi avea un plan exact și cred că un asemenea meci este o nouă provocare pentru mine”, a punctat Tsurenko, pentru Digi Sport, înaintea celui de-al șaptelea meci direct cu Simona Halep.

Simona Halep a rămas cea mai bine clasată sportivă în cursa pentru trofeul turneului Premier 5 de la Dubai, după eliminarea liderului mondial, Naomi Osaka (detalii AICI).


 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen