Horia Tecău, față în față cu cei mici și cu subiectele zilei: US Open, echipa de Cupa Davis a României, Florin Mergea și o nouă tentativă la dublu mixt cu Simona Halep. „Poate o dată nu va fi prioritatea numărul zece, poate va fi măcar prioritatea a doua și vom putea juca”

Autori: Andrei Pal, Cezara Paraschiv Publicat: 24 Sep. 2017, 10:42 Actualizat: 24 Sep. 2017, 10:43 Tenis

Și pentru mine, când am început, la șase-șapte ani, (n.r. tenisul) era o joacă. De fiecare dată când aveam ocazia să joc cu un junior sau, când mai venea prin Constanța, cu Andrei Pavel – idolul nostru – era un impuls să continui, să vin la tenis. Îmi doream să ajung ca el și consider că este foarte important să ai această etapă în viața ta„, a povestit Horia Tecău, sâmbătă după-amiază, între două reprize de tenis cu puști și puștoaice de trei până la 9-10 ani, în cadrul unui eveniment marca Stejarii Country Club – Play Tennis with Your Idols.

Știu cât de important este pentru acești copii să dea mingi cu mine„. Cu acest gând în minte, proaspătul campion de la US Open, îmbrăcat cu un tricou alb purtând numele firmei de echipament sportiv pe care o reprezintă, a venit cu racheta roșu cu negru în mână, pe terenurile cu zgură indoor de la Stejarii Country Club.

Îmi face plăcere să organizez astfel de evenimente. Dacă reușim să îi motivăm să vină la tenis, să vină la sport. acțiunea noastră este un succes. Toți copiii de aici sunt pasionați, unii joacă de mai mult timp, alții de mai puțin, dar i-am văzut pe toți că sunt cu zâmbetul pe buze și asta este cel mai important.  Ei sunt interesați mai mult de rachetă, de echipament, unde am fost să joc. Important este că le place tenisul și important este să continuie – pentru că este un sport frumos, din care poți învăța foarte multe. La fel cum am învățat și eu. Asta le doresc și celor care au pasiune pentru tenis. Poate nu toți vin din pasiune – poate că unii sunt aduși de părinți. Important este însă ca la un moment dat să simți că ei vin din plăcere. Apoi, dacă sunt talentați și vor să devină jucători profesioniști – este altceva. Dar important este să joace de plăcere la început„, .și-a dus la capăt ideea Horia Tecău.

Adus la terenuri de întâlnirea cu cei mici, Horia Tecău le-a vorbit și jurnaliștilor prezenți la eveniment. A luat la rând subiectele momentului în tenisul românesc și a vorbit despre…

… despre momentul copiilor la Stejarii Country Club

„Îmi face plăcere să organizez astfel de evenimente. Știu cât de important este pentru acești copii să dea mingi cu mine. Dacă reușim să îi motivăm să vină la tenis, să vină la sport. acțiunea noastră este un succes. Toți copiii de aici sunt pasionați, unii joacă de mai mult timp, alții de mai puțin, dar i-am văzut pe toți că sunt cu zâmbetul pe buze și asta este cel mai important. Și pentru mine, când am început, la șase-șapte ani, era o joacă. De fiecare dată când aveam ocazia să joc cu un junior sau cu Andrei Pavel – când mai venea prin Constanța, el era idolul nostru – era un impuls să continui, să vin la tenis. Îmi doream să ajung ca el și consider că este foarte important să ai această etapă în viața ta. Ei sunt interesați mai mult de rachetă, de echipament, unde am fost să joc. Important este că le place tenisul și important este să continuie – pentru că este un sport frumos, din care poți învăța foarte multe. La fel cum am învățat și eu. Asta le doresc și celor care au pasiune pentru tenis. Poate nu toți vin din pasiune – poate că unii sunt aduși de părinți. Important este însă ca la un moment dat să simți că ei vin din plăcere. Apoi, dacă sunt talentați și vor să devină jucători profesioniști – este altceva. Dar important este să joace de plăcere la început”.

… despre impactul unui titlu de Mare Șlem

„Nu m-a schimbat deloc. Este încă un trofeu de Grand Slam pe care ni-l doream și pe care l-am așteptat doi ani să vină. Cu atât mai mult o confirmare pentru noi, care am crezut unul în celălalt, chiar dacă nu am avut rezultatele pe care ni le-am dorit în turneele de mari. Cred că nimeni nu mai credea. Auzeam din multe părți că ar trebui să ne găsim alți parteneri. Am rămas împreună și lucrul acesta nu ne-a deranjat. Noi am continuat să credem în noi. Noi am fost aceia care ne-am antrenat în fiecare zi și am continuat să credem. Eu știam că Juls face tot ce poate ca să fie la cel mai înalt nivel și, nu numai atât, face tot ce poate ca să mă ajute și pe mine să fiu la un nivel înalt. Și aveam încredere că va veni un nou Grand Slam pentru noi. Lucrul acesta – să se întâmple la US Open și așa cum s-a întâmplat a fost o confirmare și o împlinire pentru noi”.

…. despre posibilitatea de a permanentiza un dublu cu Florin Mergea

„Eu mereu am spus că nu știi niciodată ce se va întâmpla. De când am început să joc cu Rojer, am găsit un partener motivat, un partener cu care m-am înțeles foarte bine, cu care am continuat să am rezultate bune. Singurul an cu dificultăți a fost anul trecut, în care am fost amândoi, în mare parte, accidentați. În afară de acel parcurs pentru Olimpiadă, în care lucrurile au mers bine și în care am fost motivați, iar lucrurile au mers bine, am fost destul de accidentați în parteneriatul cu Rojer și nu am vrut să-l încheiem din cauză că el a fost accidentat sau eu am fost accidentat. Am vrut să ne mai dăm o șansă în acest an. Am crezut că mai putem juca la acel nivel la care am jucat în 2015 și cred că am luat decizia bună”.

… despre repetarea parteneriatului cu Simona Halep pentru dublu mixt

„Simona ar trebui să joace mai dublu, mai mult dublu mixt. Acum este foarte concentrată pe simplu, este foarte aproape de numărul unu mondial. Este greu să participi în turneele de Grand Slam și la simplu, și la dublu, și la dublu mixt. Sunt trei probe, iar Simona, de fiecare dată când merge la un Grand Slam, merge să îl câștige. Dublul mixt ar fi prioritatea numărul zece pentru ea. Poate o dată nu va fi prioritatea numărul zece, poate va fi măcar prioritatea a doua și vom putea juca împreună”.

… despre o revenire în proba de simplu

„Eu nu am mai jucat simplu din 2007. Am pierdut toată mișcarea în teren la simplu. Toate antrenamentele mele se axează pe dublu. este total altceva decât jocul de simplu. Pot să joc de plăcere un turneu sau două, dar o revenire la simplu este exclusă în acest moment. Sunt mulțumit cu parcursul meu la dublu și mă bucură să am un parteneriat atât de bun cu Rojer și nu mă mai gțndesc la jocul de simplu”.

… despre absența din echipa de Cupa Davis a colegilor săi

„Sunt înțelegător și știu că Marius își dorește să facă puncte pentru clasamentul lui de simplu. Dar adevărul este că avem tot anul pentru a face puncte în clasamentul de simplu. Și eu la fel – pentru clasamentul meu de dublu. Cred că aceste meciuri din Cupa Davis sunt importante, dar în același timp și implicarea noastră trebuie să fie pe măsură. Dacă ne dorim o formulă completă și rezultate cu echipa de Cupa Davis, toată lumea trebuie să se implice. Nu avem 10 jucători, sau 20 de jucători ca alte țări. Cu toate că au fost lucruri pozitive în Austria. Sunt tineri jucători cu potențial. Am văzut că este potențial și cu îndrumarea necesară, cu dorința lor, ei pot ajunge să facă parte din echipa de Cupa Davis, să fie titulari și să ajungă în prima sută de jucători a lumii. Dar, pentru noi, prioritatea numărul unu este să facem o echipă solidă, în care toată lumea să fie implicată. Dacă nu, aceste deplasări spre meciurile de Cupa Davis nu sunt foarte productive”.

… despre viitorul adversar din Cupa Davis

„Israelul este o echipă care se bazează în principal pe Dudi Sela, un jucător care toată cariera s-a aflat între poziția 50 și 100, un jucător talentat, un jucător periculos când joacă acasă, pe hard. Au avut o echipă foarte periculoasă de dublu – din care a rămas doar un singur jucător, celălalt s-a retras – Erlich / Ram. Este o echipă care are  un jucător foarte bun de simplu pentru Grupa I – pentru că noi în stadiul ăsta suntem. Un dublu format doar de conjunctură pentru acel meci. Cred că în condițiile în care echipa noastră este prezentă în formulă sută la sută, șansele sunt de partea noastră. Întrebarea este dacă se poate face această echipă și dacă implicarea este sută la sută”.

…. de două ori Wimbledon sau completarea setului de turnee de Mare Șlem

„Cred că mi-ar plăcea mai mult să câștig și la Roland Garros și la Australian Open. La Australian Open am luat un titlu la mixt, dar dublul este altceva – este proba la care mă dedic mai mult și este normal să îmi doresc și un titlu acolo. Dar, deocamdată, doar ce s-a încheiat un turneu de Mare Șlem și suntem foarte mulțumiți de cum au decurs lucrurile. Pentru noi, urmează să ne antrenăm în continuare și, bineînțeles, ne dorim să câștigăm. Să vedem și cum ne este destinul”.

… despre Turneul Campionilor

„Urmează peste câteva săptămâni. Ne bucurăm să revenim acolo. Este turneul pe care l-am câștigat în 2015 și unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea. E locul unde vrem toți să fim la începutul anului. Când începem un parteneriat, dacă ești la Turneul Campionilor, înseamnă că am avut un an bun. Este obiectivul numărul unu de la începutul anului. Așteptăm cu nerăbdare să ajungem acolo”.

Autori: Andrei Pal, Cezara Paraschiv Publicat: 24 Sep. 2017, 10:42 Actualizat: 24 Sep. 2017, 10:43 Tenis
Pe aceeași temă
Ce au găsit legiştii în gura Elenei Ceauşescu întrece orice imaginaţie
Ce au găsit legiştii în gura Elenei Ceauşescu întrece orice imaginaţie
Revoltător: Gino Iorgulescu, sfătuit la radio să muşamalizeze nenorocirea produsă de fiul său
Revoltător: Gino Iorgulescu, sfătuit la radio să muşamalizeze nenorocirea produsă de fiul său
VIDEO Momentul în care nevasta îşi prinde soţul în maşină cu amanta chiar în timpul unei partide de amor. „Eşti înfocată de... Nu îţi dau nicio haină“
VIDEO Momentul în care nevasta îşi prinde soţul în maşină cu amanta chiar în timpul unei partide de amor. „Eşti ...
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
Zidane OUT de la Real Madrid? Perez a pus mana pe telefon dupa ultimul esec si i-a transmis un mesaj clar! Anuntul momentului in Spania
Zidane OUT de la Real Madrid? Perez a pus mana pe telefon dupa ultimul esec si i-a transmis un mesaj clar! Anuntul momentului ...
Loredana Groza, in cea mai porno rochie de pana acum. Si-a asfixiat sanii intr-un decolteu ametitor. Poza 18+
Loredana Groza, in cea mai porno rochie de pana acum. Si-a asfixiat sanii intr-un decolteu ametitor. Poza 18+
Lista completă cu bolile care te lasă fără permis şi alte modificări ale Codului rutier care au intrat în vigoare în 2019. Tot ce trebuie să ştii
Lista completă cu bolile care te lasă fără permis şi alte modificări ale Codului rutier care au intrat în vigoare ...
Lovitură de teatru. Vom avea un nou super brand în Liga 1? ”Va ocupa locul Stelei”
Lovitură de teatru. Vom avea un nou super brand în Liga 1? ”Va ocupa locul Stelei”
BREAKING NEWS: Veşti extrem de proaste pentru salariaţi. COŞMARUL NEGRU pentru MILIOANE de români a devenit REALITATE
BREAKING NEWS: Veşti extrem de proaste pentru salariaţi. COŞMARUL NEGRU pentru MILIOANE de români a devenit REALITATE
Atenţie! Plăţile cu cardurile ”sar în aer”.Schimbări majore pentru TOŢI posesorii de CARDURI
Atenţie! Plăţile cu cardurile ”sar în aer”.Schimbări majore pentru TOŢI posesorii de CARDURI
Surpriza de care a avut parte un actor pentru adulţi când partenera lui s-a dezbrăcat. Poliţia a intrat pe fir / „Playboy nu ar accepta aşa ceva”
Surpriza de care a avut parte un actor pentru adulţi când partenera lui s-a dezbrăcat. Poliţia a intrat pe fir / „Playboy ...
Doamne, ce a putut primi Simona Halep acasă într-un PACHET. Când l-a deschis a avut un ȘOC!
Doamne, ce a putut primi Simona Halep acasă într-un PACHET. Când l-a deschis a avut un ȘOC!
Alertă de gradul 0! Peste 30.000 de produse, contaminate cu arsenic au fost retrase de pe piață! Grijă mare dacă le aveți în casă
Alertă de gradul 0! Peste 30.000 de produse, contaminate cu arsenic au fost retrase de pe piață! Grijă mare dacă le ...
Incredibil! Cine este amanta din Gorj, surprinsă și filmată goală în mașină. Ce umilință!
Incredibil! Cine este amanta din Gorj, surprinsă și filmată goală în mașină. Ce umilință!
Răzvan Fodor A SPUS ADIO FAMILIEI! Motivul despărițirii, neașteptat!
Răzvan Fodor A SPUS ADIO FAMILIEI! Motivul despărițirii, neașteptat!
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | ...
Mihai Bendeac și-a tunat mașina! Cum arată acum bolidul juratului iUmor: a început să plângă când l-a văzut
Mihai Bendeac și-a tunat mașina! Cum arată acum bolidul juratului iUmor: a început să plângă când l-a văzut
Un bărbat beat a încercat să deschidă ușa unui avion. Ce i-au făcut pasagerii
Un bărbat beat a încercat să deschidă ușa unui avion. Ce i-au făcut pasagerii
Ea i-a fost amanta 9 ani lui Florin Piersic! Nu si-au ferit povestea de iubire. Ce a declarat a doua sotie a actorului despre rivala sa. 'Daca ramaneam cu el, era vai de viata mea'
Ea i-a fost amanta 9 ani lui Florin Piersic! Nu si-au ferit povestea de iubire. Ce a declarat a doua sotie a actorului despre ...
Bomba la casa regala! L-a inlocuit pe Printul Harry cu un alt barbat. „O să ne căsătorim”
Bomba la casa regala! L-a inlocuit pe Printul Harry cu un alt barbat. „O să ne căsătorim”
Un Duster pe care nu-l vei găsi niciodată în reprezentanţă. Costă 35.000 de euro şi sigur îl vei remarca pe stradă - GALERIE FOTO
Un Duster pe care nu-l vei găsi niciodată în reprezentanţă. Costă 35.000 de euro şi sigur îl vei remarca pe stradă ...
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii au reacţionat vehement
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii ...
Ce lovitură pentru fiul lui Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă Patrick în timp ce tatăl său e în puşcărie
Ce lovitură pentru fiul lui Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă Patrick în timp ce tatăl său e în puşcărie
ANM a facut anuntul! Prognoza METEO pentru iarna 2019 – 2020. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion.
ANM a facut anuntul! Prognoza METEO pentru iarna 2019 – 2020. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion.
Cum să îți controlezi furia și să fii mai fericit
Cum să îți controlezi furia și să fii mai fericit