Horia Tecău, față în față cu cei mici și cu subiectele zilei: US Open, echipa de Cupa Davis a României, Florin Mergea și o nouă tentativă la dublu mixt cu Simona Halep. „Poate o dată nu va fi prioritatea numărul zece, poate va fi măcar prioritatea a doua și vom putea juca”

Autori: Andrei Pal, Cezara Paraschiv Publicat: 24 Sep. 2017, 10:42 Actualizat: 24 Sep. 2017, 10:43 Tenis

Și pentru mine, când am început, la șase-șapte ani, (n.r. tenisul) era o joacă. De fiecare dată când aveam ocazia să joc cu un junior sau, când mai venea prin Constanța, cu Andrei Pavel – idolul nostru – era un impuls să continui, să vin la tenis. Îmi doream să ajung ca el și consider că este foarte important să ai această etapă în viața ta„, a povestit Horia Tecău, sâmbătă după-amiază, între două reprize de tenis cu puști și puștoaice de trei până la 9-10 ani, în cadrul unui eveniment marca Stejarii Country Club – Play Tennis with Your Idols.

Știu cât de important este pentru acești copii să dea mingi cu mine„. Cu acest gând în minte, proaspătul campion de la US Open, îmbrăcat cu un tricou alb purtând numele firmei de echipament sportiv pe care o reprezintă, a venit cu racheta roșu cu negru în mână, pe terenurile cu zgură indoor de la Stejarii Country Club.

Îmi face plăcere să organizez astfel de evenimente. Dacă reușim să îi motivăm să vină la tenis, să vină la sport. acțiunea noastră este un succes. Toți copiii de aici sunt pasionați, unii joacă de mai mult timp, alții de mai puțin, dar i-am văzut pe toți că sunt cu zâmbetul pe buze și asta este cel mai important.  Ei sunt interesați mai mult de rachetă, de echipament, unde am fost să joc. Important este că le place tenisul și important este să continuie – pentru că este un sport frumos, din care poți învăța foarte multe. La fel cum am învățat și eu. Asta le doresc și celor care au pasiune pentru tenis. Poate nu toți vin din pasiune – poate că unii sunt aduși de părinți. Important este însă ca la un moment dat să simți că ei vin din plăcere. Apoi, dacă sunt talentați și vor să devină jucători profesioniști – este altceva. Dar important este să joace de plăcere la început„, .și-a dus la capăt ideea Horia Tecău.

Adus la terenuri de întâlnirea cu cei mici, Horia Tecău le-a vorbit și jurnaliștilor prezenți la eveniment. A luat la rând subiectele momentului în tenisul românesc și a vorbit despre…

… despre momentul copiilor la Stejarii Country Club

„Îmi face plăcere să organizez astfel de evenimente. Știu cât de important este pentru acești copii să dea mingi cu mine. Dacă reușim să îi motivăm să vină la tenis, să vină la sport. acțiunea noastră este un succes. Toți copiii de aici sunt pasionați, unii joacă de mai mult timp, alții de mai puțin, dar i-am văzut pe toți că sunt cu zâmbetul pe buze și asta este cel mai important. Și pentru mine, când am început, la șase-șapte ani, era o joacă. De fiecare dată când aveam ocazia să joc cu un junior sau cu Andrei Pavel – când mai venea prin Constanța, el era idolul nostru – era un impuls să continui, să vin la tenis. Îmi doream să ajung ca el și consider că este foarte important să ai această etapă în viața ta. Ei sunt interesați mai mult de rachetă, de echipament, unde am fost să joc. Important este că le place tenisul și important este să continuie – pentru că este un sport frumos, din care poți învăța foarte multe. La fel cum am învățat și eu. Asta le doresc și celor care au pasiune pentru tenis. Poate nu toți vin din pasiune – poate că unii sunt aduși de părinți. Important este însă ca la un moment dat să simți că ei vin din plăcere. Apoi, dacă sunt talentați și vor să devină jucători profesioniști – este altceva. Dar important este să joace de plăcere la început”.

… despre impactul unui titlu de Mare Șlem

„Nu m-a schimbat deloc. Este încă un trofeu de Grand Slam pe care ni-l doream și pe care l-am așteptat doi ani să vină. Cu atât mai mult o confirmare pentru noi, care am crezut unul în celălalt, chiar dacă nu am avut rezultatele pe care ni le-am dorit în turneele de mari. Cred că nimeni nu mai credea. Auzeam din multe părți că ar trebui să ne găsim alți parteneri. Am rămas împreună și lucrul acesta nu ne-a deranjat. Noi am continuat să credem în noi. Noi am fost aceia care ne-am antrenat în fiecare zi și am continuat să credem. Eu știam că Juls face tot ce poate ca să fie la cel mai înalt nivel și, nu numai atât, face tot ce poate ca să mă ajute și pe mine să fiu la un nivel înalt. Și aveam încredere că va veni un nou Grand Slam pentru noi. Lucrul acesta – să se întâmple la US Open și așa cum s-a întâmplat a fost o confirmare și o împlinire pentru noi”.

…. despre posibilitatea de a permanentiza un dublu cu Florin Mergea

„Eu mereu am spus că nu știi niciodată ce se va întâmpla. De când am început să joc cu Rojer, am găsit un partener motivat, un partener cu care m-am înțeles foarte bine, cu care am continuat să am rezultate bune. Singurul an cu dificultăți a fost anul trecut, în care am fost amândoi, în mare parte, accidentați. În afară de acel parcurs pentru Olimpiadă, în care lucrurile au mers bine și în care am fost motivați, iar lucrurile au mers bine, am fost destul de accidentați în parteneriatul cu Rojer și nu am vrut să-l încheiem din cauză că el a fost accidentat sau eu am fost accidentat. Am vrut să ne mai dăm o șansă în acest an. Am crezut că mai putem juca la acel nivel la care am jucat în 2015 și cred că am luat decizia bună”.

… despre repetarea parteneriatului cu Simona Halep pentru dublu mixt

„Simona ar trebui să joace mai dublu, mai mult dublu mixt. Acum este foarte concentrată pe simplu, este foarte aproape de numărul unu mondial. Este greu să participi în turneele de Grand Slam și la simplu, și la dublu, și la dublu mixt. Sunt trei probe, iar Simona, de fiecare dată când merge la un Grand Slam, merge să îl câștige. Dublul mixt ar fi prioritatea numărul zece pentru ea. Poate o dată nu va fi prioritatea numărul zece, poate va fi măcar prioritatea a doua și vom putea juca împreună”.

… despre o revenire în proba de simplu

„Eu nu am mai jucat simplu din 2007. Am pierdut toată mișcarea în teren la simplu. Toate antrenamentele mele se axează pe dublu. este total altceva decât jocul de simplu. Pot să joc de plăcere un turneu sau două, dar o revenire la simplu este exclusă în acest moment. Sunt mulțumit cu parcursul meu la dublu și mă bucură să am un parteneriat atât de bun cu Rojer și nu mă mai gțndesc la jocul de simplu”.

… despre absența din echipa de Cupa Davis a colegilor săi

„Sunt înțelegător și știu că Marius își dorește să facă puncte pentru clasamentul lui de simplu. Dar adevărul este că avem tot anul pentru a face puncte în clasamentul de simplu. Și eu la fel – pentru clasamentul meu de dublu. Cred că aceste meciuri din Cupa Davis sunt importante, dar în același timp și implicarea noastră trebuie să fie pe măsură. Dacă ne dorim o formulă completă și rezultate cu echipa de Cupa Davis, toată lumea trebuie să se implice. Nu avem 10 jucători, sau 20 de jucători ca alte țări. Cu toate că au fost lucruri pozitive în Austria. Sunt tineri jucători cu potențial. Am văzut că este potențial și cu îndrumarea necesară, cu dorința lor, ei pot ajunge să facă parte din echipa de Cupa Davis, să fie titulari și să ajungă în prima sută de jucători a lumii. Dar, pentru noi, prioritatea numărul unu este să facem o echipă solidă, în care toată lumea să fie implicată. Dacă nu, aceste deplasări spre meciurile de Cupa Davis nu sunt foarte productive”.

… despre viitorul adversar din Cupa Davis

„Israelul este o echipă care se bazează în principal pe Dudi Sela, un jucător care toată cariera s-a aflat între poziția 50 și 100, un jucător talentat, un jucător periculos când joacă acasă, pe hard. Au avut o echipă foarte periculoasă de dublu – din care a rămas doar un singur jucător, celălalt s-a retras – Erlich / Ram. Este o echipă care are  un jucător foarte bun de simplu pentru Grupa I – pentru că noi în stadiul ăsta suntem. Un dublu format doar de conjunctură pentru acel meci. Cred că în condițiile în care echipa noastră este prezentă în formulă sută la sută, șansele sunt de partea noastră. Întrebarea este dacă se poate face această echipă și dacă implicarea este sută la sută”.

…. de două ori Wimbledon sau completarea setului de turnee de Mare Șlem

„Cred că mi-ar plăcea mai mult să câștig și la Roland Garros și la Australian Open. La Australian Open am luat un titlu la mixt, dar dublul este altceva – este proba la care mă dedic mai mult și este normal să îmi doresc și un titlu acolo. Dar, deocamdată, doar ce s-a încheiat un turneu de Mare Șlem și suntem foarte mulțumiți de cum au decurs lucrurile. Pentru noi, urmează să ne antrenăm în continuare și, bineînțeles, ne dorim să câștigăm. Să vedem și cum ne este destinul”.

… despre Turneul Campionilor

„Urmează peste câteva săptămâni. Ne bucurăm să revenim acolo. Este turneul pe care l-am câștigat în 2015 și unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea. E locul unde vrem toți să fim la începutul anului. Când începem un parteneriat, dacă ești la Turneul Campionilor, înseamnă că am avut un an bun. Este obiectivul numărul unu de la începutul anului. Așteptăm cu nerăbdare să ajungem acolo”.

Autori: Andrei Pal, Cezara Paraschiv Publicat: 24 Sep. 2017, 10:42 Actualizat: 24 Sep. 2017, 10:43 Tenis
Pe aceeași temă
George Buhnici pleacă de la Pro TV! Emisiunea va continua, dar cu alt prezentator!
George Buhnici pleacă de la Pro TV! Emisiunea va continua, dar cu alt prezentator!
George Buhnici pleacă de la Pro TV după 15 ani: prima declaraţie
George Buhnici pleacă de la Pro TV după 15 ani: prima declaraţie
Victor Ponta arunca in AER scena politica! Decizia care provoaca un SOC in Parlament
Victor Ponta arunca in AER scena politica! Decizia care provoaca un SOC in Parlament
Experţii avertizează că motoarele maşinilor electrice ar putea provoca daune mediului înconjurător
Experţii avertizează că motoarele maşinilor electrice ar putea provoca daune mediului înconjurător
Reactie neasteptata! Ce a facut Sergio Ramos cand l-a vazut pe Florin Andone pe culoar, inainte de Galatasaray – Real Madrid
Reactie neasteptata! Ce a facut Sergio Ramos cand l-a vazut pe Florin Andone pe culoar, inainte de Galatasaray – Real Madrid
Vestea care a pus pe jar Romania. Cazul Elodia, rezolvat cu ajutorul unui caine politist!
Vestea care a pus pe jar Romania. Cazul Elodia, rezolvat cu ajutorul unui caine politist!
Un şofer amendat pentru că vorbea la telefon a dat O REPLICĂ GENIALĂ
Un şofer amendat pentru că vorbea la telefon a dat O REPLICĂ GENIALĂ
Top 25 bancuri interzise pentru care românii făceau puşcărie: „Diferenţa între un hamal român şi unul sovietic“
Top 25 bancuri interzise pentru care românii făceau puşcărie: „Diferenţa între un hamal român şi unul sovietic“
Schimbări MAJORE la vârful USR după o demisie de răsunet. Anunţul fulger făcut astăzi
Schimbări MAJORE la vârful USR după o demisie de răsunet. Anunţul fulger făcut astăzi
S-A TERMINAT! Cea mai puternică economie europeană a intrat în RECESIUNE. Criza a lovit în INIMA Europei, iar România este la rând
S-A TERMINAT! Cea mai puternică economie europeană a intrat în RECESIUNE. Criza a lovit în INIMA Europei, iar România ...
GALERIE FOTO: Cum arată mormona „reprimată sexual” care a părăsit secta pentru a deveni actriţă de filme pentru adulţi
GALERIE FOTO: Cum arată mormona „reprimată sexual” care a părăsit secta pentru a deveni actriţă de filme pentru adulţi
5 milioane de euro pentru FCSB. Becali e de neoprit şi dă o nouă lovitură financiară:
5 milioane de euro pentru FCSB. Becali e de neoprit şi dă o nouă lovitură financiară: "E bine, nu e chiar aşa puţin"
Sunt mai mulți bani în conturi! BNR a făcut anunțul. Ce s-a întâmplat cu depozitele
Sunt mai mulți bani în conturi! BNR a făcut anunțul. Ce s-a întâmplat cu depozitele
Lovitură dură pentru PRO TV! Pleacă după 15 ani! BOMBA zilei
Lovitură dură pentru PRO TV! Pleacă după 15 ani! BOMBA zilei
LOVITURA CRUNTA pentru Viorica Dancila! Soc in PSD! Ce fac primarii
LOVITURA CRUNTA pentru Viorica Dancila! Soc in PSD! Ce fac primarii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
Din păcate, s-a confirmat. Alexandra e moartă! Familia i-a pregătit deja mormântul
Din păcate, s-a confirmat. Alexandra e moartă! Familia i-a pregătit deja mormântul
Reacția piloților Tarom în cazul scandalului! Ce s-ar fi întâmplat de fapt la sediu
Reacția piloților Tarom în cazul scandalului! Ce s-ar fi întâmplat de fapt la sediu
Nunta mare in showbiz: se marita dupa ce a fost parasita de primul sot! A divortat in 2017 de sotul infidel. Cum a aflat ca avea o amanta
Nunta mare in showbiz: se marita dupa ce a fost parasita de primul sot! A divortat in 2017 de sotul infidel. Cum a aflat ...
Câte operaţii estetice are Andreea Bănică? Artista a recunoscut TOT. A suferit o intervenție chirurgicală încă de la 16 ani
Câte operaţii estetice are Andreea Bănică? Artista a recunoscut TOT. A suferit o intervenție chirurgicală încă de ...
Cât de ecologice sunt de fapt maşinile electrice? Latura ascunsă a electromobilităţii
Cât de ecologice sunt de fapt maşinile electrice? Latura ascunsă a electromobilităţii
Anna Lesko s-a despărțit de iubit și acum pozează fără rușine! Imagini cu ea GOALĂ au ajuns pe internet ! FOTO
Anna Lesko s-a despărțit de iubit și acum pozează fără rușine! Imagini cu ea GOALĂ au ajuns pe internet ! FOTO
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii au reacţionat vehement
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii ...
Horoscop Minerva pentru săptămâna în curs! Zodiile trec prin foc înainte de mercur retrograd
Horoscop Minerva pentru săptămâna în curs! Zodiile trec prin foc înainte de mercur retrograd
Femeie de 44 de ani care își acuză soțul că s-a sinucis
Femeie de 44 de ani care își acuză soțul că s-a sinucis