Horia Tecău, față în față cu cei mici și cu subiectele zilei: US Open, echipa de Cupa Davis a României, Florin Mergea și o nouă tentativă la dublu mixt cu Simona Halep. „Poate o dată nu va fi prioritatea numărul zece, poate va fi măcar prioritatea a doua și vom putea juca”

Autori: Andrei Pal, Cezara Paraschiv Publicat: 24 Sep. 2017, 10:42 Actualizat: 24 Sep. 2017, 10:43 Tenis

Și pentru mine, când am început, la șase-șapte ani, (n.r. tenisul) era o joacă. De fiecare dată când aveam ocazia să joc cu un junior sau, când mai venea prin Constanța, cu Andrei Pavel – idolul nostru – era un impuls să continui, să vin la tenis. Îmi doream să ajung ca el și consider că este foarte important să ai această etapă în viața ta„, a povestit Horia Tecău, sâmbătă după-amiază, între două reprize de tenis cu puști și puștoaice de trei până la 9-10 ani, în cadrul unui eveniment marca Stejarii Country Club – Play Tennis with Your Idols.

Știu cât de important este pentru acești copii să dea mingi cu mine„. Cu acest gând în minte, proaspătul campion de la US Open, îmbrăcat cu un tricou alb purtând numele firmei de echipament sportiv pe care o reprezintă, a venit cu racheta roșu cu negru în mână, pe terenurile cu zgură indoor de la Stejarii Country Club.

Îmi face plăcere să organizez astfel de evenimente. Dacă reușim să îi motivăm să vină la tenis, să vină la sport. acțiunea noastră este un succes. Toți copiii de aici sunt pasionați, unii joacă de mai mult timp, alții de mai puțin, dar i-am văzut pe toți că sunt cu zâmbetul pe buze și asta este cel mai important.  Ei sunt interesați mai mult de rachetă, de echipament, unde am fost să joc. Important este că le place tenisul și important este să continuie – pentru că este un sport frumos, din care poți învăța foarte multe. La fel cum am învățat și eu. Asta le doresc și celor care au pasiune pentru tenis. Poate nu toți vin din pasiune – poate că unii sunt aduși de părinți. Important este însă ca la un moment dat să simți că ei vin din plăcere. Apoi, dacă sunt talentați și vor să devină jucători profesioniști – este altceva. Dar important este să joace de plăcere la început„, .și-a dus la capăt ideea Horia Tecău.

Adus la terenuri de întâlnirea cu cei mici, Horia Tecău le-a vorbit și jurnaliștilor prezenți la eveniment. A luat la rând subiectele momentului în tenisul românesc și a vorbit despre…

… despre momentul copiilor la Stejarii Country Club

„Îmi face plăcere să organizez astfel de evenimente. Știu cât de important este pentru acești copii să dea mingi cu mine. Dacă reușim să îi motivăm să vină la tenis, să vină la sport. acțiunea noastră este un succes. Toți copiii de aici sunt pasionați, unii joacă de mai mult timp, alții de mai puțin, dar i-am văzut pe toți că sunt cu zâmbetul pe buze și asta este cel mai important. Și pentru mine, când am început, la șase-șapte ani, era o joacă. De fiecare dată când aveam ocazia să joc cu un junior sau cu Andrei Pavel – când mai venea prin Constanța, el era idolul nostru – era un impuls să continui, să vin la tenis. Îmi doream să ajung ca el și consider că este foarte important să ai această etapă în viața ta. Ei sunt interesați mai mult de rachetă, de echipament, unde am fost să joc. Important este că le place tenisul și important este să continuie – pentru că este un sport frumos, din care poți învăța foarte multe. La fel cum am învățat și eu. Asta le doresc și celor care au pasiune pentru tenis. Poate nu toți vin din pasiune – poate că unii sunt aduși de părinți. Important este însă ca la un moment dat să simți că ei vin din plăcere. Apoi, dacă sunt talentați și vor să devină jucători profesioniști – este altceva. Dar important este să joace de plăcere la început”.

… despre impactul unui titlu de Mare Șlem

„Nu m-a schimbat deloc. Este încă un trofeu de Grand Slam pe care ni-l doream și pe care l-am așteptat doi ani să vină. Cu atât mai mult o confirmare pentru noi, care am crezut unul în celălalt, chiar dacă nu am avut rezultatele pe care ni le-am dorit în turneele de mari. Cred că nimeni nu mai credea. Auzeam din multe părți că ar trebui să ne găsim alți parteneri. Am rămas împreună și lucrul acesta nu ne-a deranjat. Noi am continuat să credem în noi. Noi am fost aceia care ne-am antrenat în fiecare zi și am continuat să credem. Eu știam că Juls face tot ce poate ca să fie la cel mai înalt nivel și, nu numai atât, face tot ce poate ca să mă ajute și pe mine să fiu la un nivel înalt. Și aveam încredere că va veni un nou Grand Slam pentru noi. Lucrul acesta – să se întâmple la US Open și așa cum s-a întâmplat a fost o confirmare și o împlinire pentru noi”.

…. despre posibilitatea de a permanentiza un dublu cu Florin Mergea

„Eu mereu am spus că nu știi niciodată ce se va întâmpla. De când am început să joc cu Rojer, am găsit un partener motivat, un partener cu care m-am înțeles foarte bine, cu care am continuat să am rezultate bune. Singurul an cu dificultăți a fost anul trecut, în care am fost amândoi, în mare parte, accidentați. În afară de acel parcurs pentru Olimpiadă, în care lucrurile au mers bine și în care am fost motivați, iar lucrurile au mers bine, am fost destul de accidentați în parteneriatul cu Rojer și nu am vrut să-l încheiem din cauză că el a fost accidentat sau eu am fost accidentat. Am vrut să ne mai dăm o șansă în acest an. Am crezut că mai putem juca la acel nivel la care am jucat în 2015 și cred că am luat decizia bună”.

… despre repetarea parteneriatului cu Simona Halep pentru dublu mixt

„Simona ar trebui să joace mai dublu, mai mult dublu mixt. Acum este foarte concentrată pe simplu, este foarte aproape de numărul unu mondial. Este greu să participi în turneele de Grand Slam și la simplu, și la dublu, și la dublu mixt. Sunt trei probe, iar Simona, de fiecare dată când merge la un Grand Slam, merge să îl câștige. Dublul mixt ar fi prioritatea numărul zece pentru ea. Poate o dată nu va fi prioritatea numărul zece, poate va fi măcar prioritatea a doua și vom putea juca împreună”.

… despre o revenire în proba de simplu

„Eu nu am mai jucat simplu din 2007. Am pierdut toată mișcarea în teren la simplu. Toate antrenamentele mele se axează pe dublu. este total altceva decât jocul de simplu. Pot să joc de plăcere un turneu sau două, dar o revenire la simplu este exclusă în acest moment. Sunt mulțumit cu parcursul meu la dublu și mă bucură să am un parteneriat atât de bun cu Rojer și nu mă mai gțndesc la jocul de simplu”.

… despre absența din echipa de Cupa Davis a colegilor săi

„Sunt înțelegător și știu că Marius își dorește să facă puncte pentru clasamentul lui de simplu. Dar adevărul este că avem tot anul pentru a face puncte în clasamentul de simplu. Și eu la fel – pentru clasamentul meu de dublu. Cred că aceste meciuri din Cupa Davis sunt importante, dar în același timp și implicarea noastră trebuie să fie pe măsură. Dacă ne dorim o formulă completă și rezultate cu echipa de Cupa Davis, toată lumea trebuie să se implice. Nu avem 10 jucători, sau 20 de jucători ca alte țări. Cu toate că au fost lucruri pozitive în Austria. Sunt tineri jucători cu potențial. Am văzut că este potențial și cu îndrumarea necesară, cu dorința lor, ei pot ajunge să facă parte din echipa de Cupa Davis, să fie titulari și să ajungă în prima sută de jucători a lumii. Dar, pentru noi, prioritatea numărul unu este să facem o echipă solidă, în care toată lumea să fie implicată. Dacă nu, aceste deplasări spre meciurile de Cupa Davis nu sunt foarte productive”.

… despre viitorul adversar din Cupa Davis

„Israelul este o echipă care se bazează în principal pe Dudi Sela, un jucător care toată cariera s-a aflat între poziția 50 și 100, un jucător talentat, un jucător periculos când joacă acasă, pe hard. Au avut o echipă foarte periculoasă de dublu – din care a rămas doar un singur jucător, celălalt s-a retras – Erlich / Ram. Este o echipă care are  un jucător foarte bun de simplu pentru Grupa I – pentru că noi în stadiul ăsta suntem. Un dublu format doar de conjunctură pentru acel meci. Cred că în condițiile în care echipa noastră este prezentă în formulă sută la sută, șansele sunt de partea noastră. Întrebarea este dacă se poate face această echipă și dacă implicarea este sută la sută”.

…. de două ori Wimbledon sau completarea setului de turnee de Mare Șlem

„Cred că mi-ar plăcea mai mult să câștig și la Roland Garros și la Australian Open. La Australian Open am luat un titlu la mixt, dar dublul este altceva – este proba la care mă dedic mai mult și este normal să îmi doresc și un titlu acolo. Dar, deocamdată, doar ce s-a încheiat un turneu de Mare Șlem și suntem foarte mulțumiți de cum au decurs lucrurile. Pentru noi, urmează să ne antrenăm în continuare și, bineînțeles, ne dorim să câștigăm. Să vedem și cum ne este destinul”.

… despre Turneul Campionilor

„Urmează peste câteva săptămâni. Ne bucurăm să revenim acolo. Este turneul pe care l-am câștigat în 2015 și unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea. E locul unde vrem toți să fim la începutul anului. Când începem un parteneriat, dacă ești la Turneul Campionilor, înseamnă că am avut un an bun. Este obiectivul numărul unu de la începutul anului. Așteptăm cu nerăbdare să ajungem acolo”.

Autori: Andrei Pal, Cezara Paraschiv Publicat: 24 Sep. 2017, 10:42 Actualizat: 24 Sep. 2017, 10:43 Tenis
Pe aceeași temă
Cu ce se va ocupa Gabi Firea de acum, după ce a pierdut primăria Capitalei. S-a întâmplat ceea ce toată lumea bănuia!
Cu ce se va ocupa Gabi Firea de acum, după ce a pierdut primăria Capitalei. S-a întâmplat ceea ce toată lumea bănuia!
Mircea Lucescu, direct în istorie: Performanţa sa a făcut înconjurul lumii
Mircea Lucescu, direct în istorie: Performanţa sa a făcut înconjurul lumii
Scandal post-alegeri fără precedent în Capitală. Încăperea cu materiale electorale, desigilată la cererea preşedintelui Biroului Electoral Sector 1. PSD cere reluarea votului
Scandal post-alegeri fără precedent în Capitală. Încăperea cu materiale electorale, desigilată la cererea preşedintelui ...
Mihai Stoica a plans in direct dupa eliminarea din Europa League! „Daca arbitrajul era corect, ne pregateam de playoff!” Ce spune despre descoperirile facute in lot
Mihai Stoica a plans in direct dupa eliminarea din Europa League! „Daca arbitrajul era corect, ne pregateam de playoff!” ...
Sari peste răceală sezonul acesta! 7 alimente de consumat zilnic pentru a evita gripa
Sari peste răceală sezonul acesta! 7 alimente de consumat zilnic pentru a evita gripa
Imagini-bombă în showbiz-ul românesc! Faimoasa prezentatoare TV, prinsă iubindu-se cu amantul în pădure
Imagini-bombă în showbiz-ul românesc! Faimoasa prezentatoare TV, prinsă iubindu-se cu amantul în pădure
Povestea fabuloasă a celui mai bogat român din SUA. A plecat din ţară „vândut” la preţul unei vaci
Povestea fabuloasă a celui mai bogat român din SUA. A plecat din ţară „vândut” la preţul unei vaci
E OFICIAL! Nu se va mai ieși din case după 22:00
E OFICIAL! Nu se va mai ieși din case după 22:00
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit la iveală. „Este HALUCINANT”
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit la iveală. „Este HALUCINANT”
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini spectaculoase cu soacra lui Florin Salam / PAPARAZZI
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini ...
Anunțul momentului despre pensii! Florin Cîţu a dat vestea după alegeri
Anunțul momentului despre pensii! Florin Cîţu a dat vestea după alegeri
E pe MOARTE! Vedeta își ia adio de la familie. Ce diagnostic crunt a primit de la medici
E pe MOARTE! Vedeta își ia adio de la familie. Ce diagnostic crunt a primit de la medici
Interviu spectaculos cu Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, care nu are cetăţenie română
Interviu spectaculos cu Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, care nu are cetăţenie română
Un bărbat a fost beat timp de șase ani fără să bea strop de alcool. „Nimeni nu îl credea că nu bea”
Un bărbat a fost beat timp de șase ani fără să bea strop de alcool. „Nimeni nu îl credea că nu bea”
În ce hal a ajuns să arate un BMW după ce a fost tunat. Nici proprietarul nu îl mai recunoaște - FOTO
În ce hal a ajuns să arate un BMW după ce a fost tunat. Nici proprietarul nu îl mai recunoaște - FOTO
Echipajul elicopterului de tip „SMURD” a intrat în clădire. Când s-au întors, au încremenit: Dumnezeule!
Echipajul elicopterului de tip „SMURD” a intrat în clădire. Când s-au întors, au încremenit: Dumnezeule!
Pacientul din Berlin, prima persoană vindecată de HIV, a murit de cancer
Pacientul din Berlin, prima persoană vindecată de HIV, a murit de cancer
Obiceiuri și tradiții de Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciuni puternice de rostit azi
Obiceiuri și tradiții de Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciuni puternice de rostit azi
INTERZIS minorilor! Topul vedetelor care s-au atins în locuri interzise, fără rușine!
INTERZIS minorilor! Topul vedetelor care s-au atins în locuri interzise, fără rușine!
Andreea Antonescu a dat de pamant cu George Burcea. Ce a putut sa spuna despre divortul de Andreea Balan! A scos la iveala detalii INCENDIARE
Andreea Antonescu a dat de pamant cu George Burcea. Ce a putut sa spuna despre divortul de Andreea Balan! A scos la iveala ...
Atenţie, şoferi! Se schimbă TOTAL regulile pentru toţi şoferii din România. Ce făceau până acum este istorie, noile reguli se aplică de astăzi
Atenţie, şoferi! Se schimbă TOTAL regulile pentru toţi şoferii din România. Ce făceau până acum este istorie, noile ...
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare tenismen / PAPARAZZI
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare ...
Prognoza ANM 1 octombrie 2020. VINE PRĂPĂDUL. Zonele afectate
Prognoza ANM 1 octombrie 2020. VINE PRĂPĂDUL. Zonele afectate
De ce avem nevoie pentru a ne întoarce în siguranţă la birou?
De ce avem nevoie pentru a ne întoarce în siguranţă la birou?
Imagini COMPROMIȚĂTOARE filmate chiar în trafic, în TAXI. Ce făceau doi tineri pe bancheta din spate - VIDEO
Imagini COMPROMIȚĂTOARE filmate chiar în trafic, în TAXI. Ce făceau doi tineri pe bancheta din spate - VIDEO
FOTO. Loredana Groza s-a fotografiat dezbrăcată în pat! Cum au reacţionat fanii când i-au văzut bustul complet
FOTO. Loredana Groza s-a fotografiat dezbrăcată în pat! Cum au reacţionat fanii când i-au văzut bustul complet
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat