Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor! Simona s-a bătut singură cu Radwanska. În primul set a avut 8 mingi de break irosite și un avantaj de 5-1 în tiebreak

Autor: Marius Hutu Publicat: 29 Oct. 2015, 11:10 Actualizat: 29 Oct. 2015, 11:11 Tenis

SIMONA HALEP a fost eliminată de la Turneul Campioanelor, după o înfrângere surprinzătoare în fața polonezei Agnieszka Radwanska, cu 7-6, 6-1.

Reprezentanta României s-a bătut practic singură, după ce a beneficiat de o sumedenie de ocazii pentru a câștiga primul set. A început cu break și a condus cu 3-1, apoi a avut alte 8 mingi de break în diferite game-uri pe care le-a irosit. Primul act a ajuns în tiebreak, unde și acolo Halep a avut un avantaj net, de 5-1 cu 3 servicii la dispoziție pentru a închide setul. Nici de această dată nu și-a fructificat ocaziile. Radwanska a făcut șase puncte consecutive și a câștigat primul set: 7-6.

Apoi, Halep a scăzut dramatic din punct de vedere al nivelului de joc și a cedat fără drept de apel în setul doi: 1-6. Așadar, soarta ei la Singapore a fost pecetluită, deși a intrat excelent în turneu, cu o victorie în două seturi cu Pennetta, după un start cu 6-0.

Prima reacție a polonezei: „Cheia meciului a fost în primul set. Am fost în față, apoi am greșit, am reușit iar să revin și să câștig”.

11:00 Poloneza câștigă și setul secund cu 6-1 și păstrează încă șanse de calificare în semifinale. Are nevoie însă de o victorie în două seturi a Mariei Șarapova în partida cu Flavia Pennetta. Prin victoria cu Halep, Radwanska a ajuns la cota 500 de victorii în WTA.


10:57 Radwanska s-a desprins la 5-1, chiar și suporterii Simonei în tribună s-au resemnat cu eliminarea ei din competiție.


10:50 Halep a scăpat jocul din mână, a arătat și semnele unor probleme medicale la gleznă, iar Agnieszka Radwanska s-a desprins la 3-1. Mai mult, poloneza face dublu break (4-1).


10:45 Simona are o cădere abruptă după game-ul 15 al jocului câștigat de adersară. Românca și-a cedat serviciul la zero, iar acum se află în mare dificultate (1-2). Mai are forța mentală Halep să se ridice după ultimele minute de tenis?


10:43 Partida rămâne destul de echilibrată și la începutul setului secund (scor 1-1). Radwanska pare însă mai în control și se deplasează fantastic pe teren, reușind să câștige mai multe puncte decisive.


Statistica primului set:


10:31 Scenariu incredibil în finalul primului set! Simona a condus cu 5-1 în tiebreak, dar Radwanska a câștigat 6 puncte consecutive și are 1-0 la seturi (7-5 în tiebreak). Halep se află în dificultate în acest meci, dar și în drumul spre semifinale. Ea nu mai depinde doar de ce reușește cu Radwanska, ci și de rezultatul partidei Pennetta – Șarapova. Înaintea setului doi, calculele se prezintă astfel: cine pierde iese din competiție.


10:18 Simona a ratat alte trei mingi de break. Practic, Radwanska a anulat practic opt șanse consecutive ale Simonei de a trece în față. Poloneza a riscat atunci când s-a falat în dificultate, a lovit la limită cu forehand-ul și a servit foarte bine, astfel că a revenit în avantaj 6-5. Cele două jucătoare au trecut deja de prima oră de joc. Răspunsul Simonei a venit imediat, astfel că primul set se încheie la tiebreak.


10:10 În cel mai dificil moment al partidei, Simona a jucat ofesiv și a ieșit din încurcătură. Radwanska a avut două mingi de set, dar Halep a gestionat momentul în stil de mare campioană și a restabilit egalitatea: 5-5.


10:02 Game 9 palpitant! Simona Halep a beneficiat de 3 șanse de break, dar le-a irosit. Radwanska s-a apărat extraordinar și a atacat în momentele decisive, reușind să reziste și apoi să-și fructifice serviciul. Poloneza încearcă să o suprindă pe Simona cu mingi foarte lungi, aproape de linia de fund. Halep este acum sub presiune maximă și are nevoie de un serviciu bun.


09:51 Aflată sub presiune, Halep reușește să se adune și să întrerupă seria de 3 game-uri consecutive ale adversarei (scor 4-4). După un debut de joc susținut, Simona a fost destul de precipitată în joc în ultimele minute.


09:43 În loc de 4-1 pentru Simona, scorul a devenit 3-3. Procentajul primului serviciu al româncei este destul de scăzut în debutul partidei – 37%, iar Radwanska a profitat, a atacat și a restabilit egalitatea. Mai mult, poloneza a preluat și conducerea.


09:37 Radwanska este în dificultate, dar nu se predă. Poloneza a salvat două noi mingi de break ale Simonei, ieșind din încurcătură cu ajutorul serviciului.


09:30 Halep își menține avansul unui break și după game-ul patru. Primul set este foarte important pentru ambele jucătoare. Dacă Radwanska îl cedează, atunci pierde orice șansă să se mai califice. În acest context, Aga s-ar putea relaxa mult mai devreme. Cu 2-0 la seturi, Halep este prima semifinalistă.


09:18 Simona este în grafic! Românca a returnat foarte bine după primele două servicii ale polonezei și cu patru puncte câștigate consecutiv a reușit și primul break al jocului. Dacă Radwanska pare deconectată în debutul partidei, Halep este în schimb „on fire”! Eleva lui Darren Cahiil s-a desprins: 2-0.


09:04 Partida cu Radwanska mai are încă o miză pentru Simona. În cazul unui succes, românca își asigură locul 2 la sfârșitul acestui an. Ar fi și cea mai bună clasare a Simonei la sfârșitul unui sezon. În acest moment, Halep mai poate fi devansată dioar de Garbine Muguruza.


08:50 Ambasador pentru WTA Finals, marea campioană Chris Evert a susținut că are trei favorite la Singapore, Garbine Muguruza, Simona Halep și Angelique Kerber. Oare cu cine va ține Evert într-o posibilă semifinală Halep – Muguruza?


08:45 Au mai rămas câteva minute până la apariția celor două jucătoare în scenă. Simona a efectuat și un antrenament înaintea jocului și pare destul de determinată


08:30 Și Agnieszka Radwanska poate puncta inclusiv la capitolul statistică. Dacă învinge intră în clubul jucătoarelor cu cel puțin 500 de victorii în carieră (499-219). Deocamdată, Aga a ratat două ocazii la Singapore de a atinge această bornă. 15 jucătoare aflate în activitate au cel puțin 500 de victorii în carieră, Serena Williams fiind lider și la acest capitol – 737 victorii.


08:22 Cu un succes în fața polonezei, Halep înregistrează a 50-a victorie a sezonului! Doar două jucătoare au mai depășit această graniță în 2015, Serena Williams și Angelique Kerber, ambele cu câte 53 de succese. Bilanțul Simonei în acest sezon este de 49 de victorii și 16 înfrângeri, ceea ce înseamnă un procentaj al reușitelor de 75,38%.


08:14 Am vorbit de calculele Simonei pentru a ajunge în semifinalele Turneului Campionilor, însă trebuie spus că și poloneza încă mai deține o șansă pentru a accede în această fază a competiției. Dacă Halep se califică în 9 din cele 16 combinații posibile, în schimb Radwanska are o singură variantă la dispoziție: victorie în 2 seturi. Totodată, Aga este și la mâna Mariei Șarapova, care la rândul ei trebuie să se impună în minimum de seturi.


Simona Halep a ajuns la ora adevărului la Turneul Campioanelor. Joi, de la ora 9:00, numărul 2 mondial susține ultimul meci din Grupa Roșie, cu Agnieszka Radwanska. După înfrângerea suferită marți în fața Mariei Șarapova, eleva lui Darren Cahill are nevoie de un joc consistent pentru a accede în semifinale la Singapore.

Înaintea ultimei zile din Grupa Roșie, calculele sunt destul de complicate. Nicio sportivă nu a obținut calificarea în semifinale. În același timp, toate cele patru fete sunt încă în cărți pentru a face pasul în penultimul act. Paradoxal, Simona poate rămâne în turneu și cu un eșec, dar la fel de bine poate fi eliminată cu o înfrângere.

CALCULE PENTRU CALIFICARE

Într-o singură variantă, Halep se califică în semifinale fără a depinde și de rezultatul partidei Maria Șarapova – Flavia Pennetta (se joacă după ora 13:30), un succes în minimum de seturi cu Agnieszka Radwanska. În acest caz, românca are și două variante de a câștiga grupa, având nevoie de un succes al italiencei Penetta la orice scor în fața Mariei Șarapova.

În cazul în care Simona pierde cel puțin un set cu reprezentanta Poloniei, atunci calificarea ei în semifinale depinde de deznodământul partidei secunde a zilei la simplu. Dacă Halep câștigă în trei seturi, iar Pennetta în două seturi, atunci reprezentanta României își încheie evoluția la Singapore la setaveraj. În același timp, dacă Halep pierde în 3 seturi, dar Șarapova își câștigă jocul, eleva lui Darren Cahill obține biletul pentru semifinale de pe poziția secundă.

Din cele 16 variante posibile înaintea ultimei zile, Simona se califică în semifinale în 9 situații. Locul 1 îl mai poate prinde doar în două situații:

Simona Halep – Agnieszka Radwanska față în față, înainte de confruntarea de la Turneul Campioanelor

Halep și Radwanska se întâlnesc pentru a 9-a oară în carieră, bilanțul victoriilor fiind egal în acest moment: 4-4. Poloneza este, de altfel, una dintre cele mai întâlnite adversare de către Simona în WTA:

Autor: Marius Hutu Publicat: 29 Oct. 2015, 11:10 Actualizat: 29 Oct. 2015, 11:11 Tenis
Pe aceeași temă
Un cameraman de la Asia Express a rupt tăcerea. Ce NU se vede la Antena 1
Un cameraman de la Asia Express a rupt tăcerea. Ce NU se vede la Antena 1
Biografia necenzurată a „Patriarhului Roşu“. Averea uriaşă, luxul şi plăcerile lumeşti ale lui Justinian Marina
Biografia necenzurată a „Patriarhului Roşu“. Averea uriaşă, luxul şi plăcerile lumeşti ale lui Justinian Marina
STIREA serii! Iohannis, anunt BOMBA! S-a razgandit. Cand are loc DEZBATEREA
STIREA serii! Iohannis, anunt BOMBA! S-a razgandit. Cand are loc DEZBATEREA
Mărturiile familiilor care au cumpărat case cu doar 1 euro. Ce s-a întâmplat după ce s-au mutat în ruinele din Italia
Mărturiile familiilor care au cumpărat case cu doar 1 euro. Ce s-a întâmplat după ce s-au mutat în ruinele din Italia
Transfer record! Suma inimaginabila pe care Real o pune la bataie pentru Mbappe: va fi imposibil de depasit
Transfer record! Suma inimaginabila pe care Real o pune la bataie pentru Mbappe: va fi imposibil de depasit
Cum făceau amor femeile in URSS. Practica șochează și acum!
Cum făceau amor femeile in URSS. Practica șochează și acum!
S-a aprins în bord martorul CHECK ENGINE? Află cât de bine e să conduci cu el aprins și cum poți să-l stingi – VIDEO
S-a aprins în bord martorul CHECK ENGINE? Află cât de bine e să conduci cu el aprins și cum poți să-l stingi – VIDEO
Închisoare pe viaţă pentru românul care a ucis o artistă în Anglia. Cum l-a dat de gol fosta soţie
Închisoare pe viaţă pentru românul care a ucis o artistă în Anglia. Cum l-a dat de gol fosta soţie
ULTIMĂ ORĂ: Lia Olguţa Vasilescu a fost DEMISĂ de Ludovic Orban. Ce a urmat după a devenit VIRAL
ULTIMĂ ORĂ: Lia Olguţa Vasilescu a fost DEMISĂ de Ludovic Orban. Ce a urmat după a devenit VIRAL
I-a MASAT organele genitale cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
I-a MASAT organele genitale cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
Veste devastatoare pentru Florin Andone. Anunţul incredibil făcut de presa turcă
Veste devastatoare pentru Florin Andone. Anunţul incredibil făcut de presa turcă
Suma uriașă pe care Cumpănașu a cheltuit-o în campania electorală! De unde a avut acești bani
Suma uriașă pe care Cumpănașu a cheltuit-o în campania electorală! De unde a avut acești bani
S-a aflat SECRETUL! Cine este omul care câștiga, în perioada comunismului, de două-trei ori mai mult decât Ceaușescu
S-a aflat SECRETUL! Cine este omul care câștiga, în perioada comunismului, de două-trei ori mai mult decât Ceaușescu
Boala extrem de contagioasă, decoperită la graniţa României cu Ucraina
Boala extrem de contagioasă, decoperită la graniţa României cu Ucraina
CARNAGIU pe SOSEA. Un autobuz s-a facut praf! Cel putin 13 MORTI!
CARNAGIU pe SOSEA. Un autobuz s-a facut praf! Cel putin 13 MORTI!
Cu cine şi-a pierdut virginitatea Loredana Chivu! Ce cadouri a primit după prima noapte de amor
Cu cine şi-a pierdut virginitatea Loredana Chivu! Ce cadouri a primit după prima noapte de amor
O profesoară şi-a pus acest SELFIE pe Facebook, iar la scurt timp conducerea şcolii a sunat-o şi i-a spus că este SUSPENDATĂ. Detaliul din imagine care i-a supărat pe şefii femeii. Voi ce părere aveţi?
O profesoară şi-a pus acest SELFIE pe Facebook, iar la scurt timp conducerea şcolii a sunat-o şi i-a spus că este SUSPENDATĂ. ...
Gripa porcină a fost nimic pe lângă asta! Boală mortală, extrem de contagioasă, depistată la graniţa cu România. Autorităţile au început să ia măsuri
Gripa porcină a fost nimic pe lângă asta! Boală mortală, extrem de contagioasă, depistată la graniţa cu România. ...
Coşmar pentru un bărbat care s-a urcat într-o maşină la ocazie. „I-am spus să oprească. Nu a vrut. M-am aruncat pe el la volan”
Coşmar pentru un bărbat care s-a urcat într-o maşină la ocazie. „I-am spus să oprească. Nu a vrut. M-am aruncat ...
Sărbătoare mare mâine și lăsata secului! Mulți români își serbează ziua de nume!
Sărbătoare mare mâine și lăsata secului! Mulți români își serbează ziua de nume!
Cum a aflat Catrinel Sandu ca fostul ei soț avea o amanta! A parasit-o in cel mai josnic mod: 'Sunt iubita soţului tău de doi ani. Voiam doar să îţi zic că nu o să mai fie cu tine'
Cum a aflat Catrinel Sandu ca fostul ei soț avea o amanta! A parasit-o in cel mai josnic mod: 'Sunt iubita soţului tău ...
Nunta mare in showbiz! S-a casatorit a doua oara, dupa ce a fost parasita de primul sot pentru amanta
Nunta mare in showbiz! S-a casatorit a doua oara, dupa ce a fost parasita de primul sot pentru amanta
A oprit la semafor  și a întins mâna să-și ia o CAFEA. În secunda următoare s-a dezlănțuit IADUL – VIDEO
A oprit la semafor și a întins mâna să-și ia o CAFEA. În secunda următoare s-a dezlănțuit IADUL – VIDEO
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
ROMÂNUL care a murit în Germania, voia să-și salveze familia. Cine este și ce au făcut autoritățile germane, este inacceptabil
ROMÂNUL care a murit în Germania, voia să-și salveze familia. Cine este și ce au făcut autoritățile germane, este ...
EMAG o să aibă un discount de peste 45 000 de euro la un produs
EMAG o să aibă un discount de peste 45 000 de euro la un produs