Execuție în direct pe Arthur Ashe Stadium: blockbusterul Serena Williams – Maria Șarapova, din turul întâi la US Open 2019, s-a încheiat în 59 de minute!

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 27 Aug. 2019, 04:08 Actualizat: 27 Aug. 2019, 10:14 Tenis
Execuție în direct pe Arthur Ashe Stadium: blockbusterul Serena Williams – Maria Șarapova, din turul întâi la US Open 2019, s-a încheiat în 59 de minute!
  • Serena Williams – Maria Șarapova, 6-1, 6-1 în turul 1 la US Open 2019.
  • Serena Williams a nimicit jocul Mariei Șarapova, semnând a 20-a victorie a carierei în fața rusoaicei și asigurându-și, la pas, biletul pentru turul secund al ultimului turneu de Mare Șlem al sezonului. Blockbusterul începutului de US Open 2019 s-a terminat în mai puțin de o oră de joc.

Dueul Serena Williams – Maria Șarapova din turul întâi la US Open 2019 a fost pe atât de dezechilibrat pe cât se vede și din palmaresul direct general. Pentru a treia oară, luni, un meci de pe tabloul feminin s-a terminat înainte de încheierea primei ore de joc, însă dezastrul chiar a fost total pentru Șarapova, cea care primise o corecție și de la Ashleigh Barty, la Cincinnati (11 din ultimele 13 game-uri adjudecate de australiancă). Mașa a încheiat meciul cu 0 din 10 puncte câștigate în spatele serviciului doi, 0 din 2 mingi câștigate la fileu și 0 din 5 mingi de break convertite. Per total, șansele campioanei din 2006 de a o stopa pe Serena Williams, luni, pe Arthur Ashe Stadium, în acest match-up perfect croit pe armele americancei, au fost nule, 20 de greșeli neforțate umbrind cele 6 lovituri câștigătoare frumoase, dar izolate ale rusoaicei.

Istoria partidei se scrie iute și apăsat. Tranșant, pentru că nu este loc de nuanțe. Serena Williams servește apăsat de la primul punct, vrând să transmită un mesaj clar către rivala sa, dar și către cei care se îndoiesc: de ea, de forma ei fizică, de forța sa de a mai câștiga un Grand Slam. Dacă în partida cu Simona Halep, Maria Șarapova alesese, în 2017, o rochiță neagră de prime-time, cu cristale strălucitoare, aerul acestui meci din primul tur este mult mai sobru. Rusoaica nu a venit la o gală demonstrativă, ci la o luptă. Serena atrage privirea mai rapid, într-o nouă salopetă neagră, dar care se distinge clar de catsuit-ul de la Rioland Garros, acum având pantalonul scurt și mâneci lungi. Salopeta este neagră, mulată și îi scoate la vedere mușchii generatori de forță.

Primul serviciu al Serenei este ca o bombă – ceea ce mezinei Williams îi place, mai ales că americanca povestea, în cartea ei, că primul punct al unui meci îți spune de multe ori ce se va întâmpla pe mai departe. Serena încheie game-ul cu un schimb prelungit, jucat la intensitate maximă, trimițând de două ori forehandul pe tușă.

Chiar dacă se merge pe serviciu în primele trei game-uri, fără mingi de break, raliurile sunt dure. Șarapova țipă, se lovește în plin și pe contre, iar Maria, inventatoarea bomboanelor Sugarpova, forțează egalitatea pe a doua tură de lansare a Serenei, prinzând un retur-laser – primul său winner în meci. Williams stă mai bine în următorul raliu, iar serviciul îi face apoi punct direct, pentru a înnăbuși speranțele de dincolo de fileu. De aici, Șarapova plătește pentru că nu a mers până la capăt. Imediat, prima minge de break îi aparține Serenei.

Maria își ia câteva secunde în plus în pregătirea serviciului, însă este prinsă imediat în rever, pistonată de Serena, iar soluția contre-pied-ului nu mai funcționează, americanca fiind pusă în gardă. Reverul i se oprește rusoaicei, în cele din urmă, în fileu, iar americanca obține primul break, pentru 3-1. Raportul greșelilor neforțate: una pentru Serena la fiecare două ale rusoaicei.

Serena Williams nu arată ca o jucătoare venită după accidentare, fără meciuri în picioare. Sub privirile lui Mike Tyson, americanca mușcă din tușe constant, iar Șarapova este depășită ca viteză, forță și energie. Setul vine, smuls cu forță din mâinile Șarapovei.

Mai departe, scenariul nu diferă cu mult. Williams își oferă triplu break-point în start de set doi, punând al 18-lea punct pe tabelă din ultimele 20 jucate – un raport ce seamănă bine de tot cu raportul de la „directe”. Șarapova scapă o dată, însă imediat vine un retur-trasor din seria – n-ai ce să-mi faci, cum n-ai avut nici până acum.

Șarapova, fără punct câștigat pe serviciul doi, rupe totuși seria de șapte game-uri consecutive a Serenei Williams păstrând mingea în teren și speculând trei greșeli ivite timid în jocul adversarei. Tribuna speră, deși la 1-2, diferența de un break este intactă. Când Șarapova trece în față în game-ul pe lansarea Serenei, după un retur în lung de linie, tribuna freamătă. La 15-40 însă, Serena surprinde cu alegerea serviciului, spre dreapta adversă, iar rusoaica nu pune mingea în teren. Pe a doua minge de break, Șarapova are prim-planul, însă Williams găsește un culoar de passing minuscul. Iar Williams trântește ușa apăsat, jucând tare cu dreapta mingi fluturate de rusoaică, ajunse la o înălțime confortabilă pentru Serena.

Game-ul salvat pe serviciu, pentru 3-1, îi dă forță în plus Serenei Williams, pentru a forța dublu break-ul. Șarapova este trimisă în corzi și executată la finele unui raliu în forță de 12 lovituri. Serena Williams mai trece doar un test complicat pe lansare, în care încrederea face însă diferența, iar chinul Șarapovei se închide cu un nou break.

  • Serena Williams va înfrunta în turul secund de la US Open 2019 o conațională cu exact 20 de ani mai tânără. Caty McNally (121 WTA, beneficiară de wildcard) a trecut luni cu 6-4, 6-1 de Timea Bacsinszky (89 WTA).
  • Serena Williams a obținut a 72-a victorie în primul tur în turneele de Mare Șlem.

FILMUL, PAS CU PAS, AL PARTIDEI SERENA WILLIAMS – MARIA ȘARAPOVA, DIN TURUL ÎNTÂI LA US OPEN 2019

â–º GAME, SET, MECI Serena Williams, 6-1, 6-1! Americanca pune punct partidei în 59 de minute – cea mai rapidă din istoria confruntărilor directe, iar Șarapova părăselte cu capul plecat Arthur Ashe Stadium.

â–º Serena Williams salvează trei mingi de break înainte de a avansa la 6-1, 5-1: mai întâi cu contre-pied, apoi cu un as de 182 km/h și un nou serviciu liniștitor. Chiar și așa, nu s-a încheiat încă prima oră de joc!

â–º Serena Williams obține al doilea break după un nou raliu de excepție. Șarapova a fost la un pas de a dispărea din cadrul camerei de filmat. 13-4 este raportul loviturilor câștigătoare în favoarea Serenei, iar, după un schimb în forță de 12 lovituri, Serena Williams este la două game-uri de victorie.

â–º Șarapova speră preț de câteva zeci de secunde, după retururi apăsate. Williams ridică însă imediat nivelul, face treabă bună și cu selecția efectelor pentru servicii, salvează două mingi de break și, cu puncte consecutive, urcă diferența la 2 game-uri pe tabelă și în setul doi.

â–º După șapte game-uri câștigate la rând de Serena Williams, Maria Șarapova apasă mai mult la serviciu și întrerupe seria. Nu a câștigat însă nici măcar un punct cu serviciul doi până acum în meci.

â–º Serena Williams o execută în direct pe Maria Șarapova. Pune retur câștigător ca o cireașă peste break în deschiderea setului doi.

â–º SET Serena Williams, 6-2, în 25 de minute! Americanca servește la cote înalte, iar felul în care construiește cu dreapta ne duce cu gândul la zilele ei cele mai bune. Urcă la fileu, iar banda transformă într-un dropshot ultima lovitură a câștigătoarei a 23 de titluri de Mare Șlem. Americanca a atacat constant, comițând doar 3 greșeli neforțate, în timp ce raportul winners / unforced errors al Șarapovei este

â–º Șarapova pierde al doilea break, fiins la un pas de a pierde setul, la 1-5, în doar 22 de minute de joc. Serena Williams pare că a pus un magnet în mingea, care trage spre linii. Sunt deja de două ori mai multe puncte adjudecate de Williams decât de Șarapova.

â–º Williams o execută pe Maria Șarapova la prima minge de break avută. Șarapova trebuie să lovească cu reverul până când mingea i se oprește în plasă. În doar 17 minute, scorul pe tabelă ia proporții, 4-1 pentru Serena.

â–º Serena începe partida la serviciu și pare dornică să răspundă rapid la întrebările legate de starea fizică: servește tare din prima, fără rețineri și fără menajamente, ajungând cu siguranță la 1-0.

2:35 Abia acum Serena Williams și Maria Șarapova intră pe teren.

â–º Pe arena Arthur Ashe are loc tradiționala ceremonie de deschidere a turneului de la US Open.


Al 21-lea meci direct dintre Serena și „Mașa” le găsește pe cele două mari staruri ale tenisului mondial într-o postură diferită față de precedentele. Pentru ambele sportive, 2019-le a fost un an fragmentat de probleme de ordin fizic. Serena evoluează abia la al optulea turneu stagional, jumătate dintre acestea fiind Grand Slam-uri, iar cea mai recentă problemă fiind accidentarea la spate din Canada, din finala cu Bianca Andreescu de la Rogers Cup.  Șarapova joacă și ea al optulea său turneu, ea încheind trei concursuri prin abandon.

Rivalitatea celor două este cum nu se poate mai dezechilibrată. În acest moment, scorul meciurilor directe este 19-2 în favoarea americancei, după ce, la final de 2004, fusese 2-1 pentru rusoaică. Dominația Serenei Williams în fața Mariei Șarapova a început în urmă cu 14 ani, într-o semifinală de la Australian Open. Mezina Williams și-a luat atunci revanșa împotriva puștoaicei care, cu o jumătate de an înainte, îi refuza al șaptelea titlu de Mare Șlem, pe Terenul Central de la Wimbledon. Șarapova a servit de două ori pentru trofeu și la Melbourne, de fiecare dată la 5-4, în seturile doi și trei, însă Williams a salvat trei mingi de meci, apoi a câștigat cu 8-6. Diferența: s-a făcut la un retur-bombă al Serenei, apoi la o dreaptă a Mariei ce a ratat de puțin linia. Așa s-a născut un adevărat complex al Șarapovei în fața americancei. Ce-i drept, în biografia sa, Șarapova vorbește despre existența unui alt moment psihologic în această rivalitate.

„Când s-a terminat meciul (n.r. – finala de la Wimbledon 2004), Serena a venit la mine și m-a îmbrățișat. A zis ceva de genul ‘Bine jucat!’ și mi-a zâmbit. Dar nu zâmbea în interior. Am mers apoi la vestiare și am auzit-o plângând. Am ieșit cât de repede am putut, dar și-a dat seama că am fost acolo. Toată lumea se întreabă de ce mi-a fost atât de greu să o bat pe Serena, scorul este 19-2 în favoarea ei. Eu știu răspunsul, răspunsul e în acel vestiar. Serena m-a urât pentru că am fost acel copil care a bătut-o, deși nimeni nu-mi dădea nicio șansă. Dar cel mai mult m-a urât pentru că am auzit-o plângând în vestiar. Ulterior, am auzit că i-a spus unui prieten că nu va mai pierde niciodată un meci cu mine: ‘Nu voi mai pierde niciodată în fața acestei mici nenorocite'”, relata Șarapova.

Serena Williams și Maria Șarapova ar fi trebuit să se înfrunte și la Roland Garros 2018, în optimi, însă americanca s-a retras în ultimul moment, din cauza unei accidentări la pectorali.

În acest moment, meciul Serena Williams – Maria Șarapova este o lovitură de marketing importantă dată de organizatori, la fel cum a fost și duelul din urmă cu doi ani dintre aceeași Șarapova și Simona Halep. Lumea întreagă vorbește acum despre acest blockbuster al primului tur, care eclipsează întrebările apărute destul de prompt cu câteva zile înainte de întrecerea de la Flushing Meadows referitoare la revenirea Serenei Williams la Grand Slam-ul de casă, după scandalul din finala de anul trecut. În acest sens, potrivit jurnalistului New York Times Ben Rothenberg, Serena nu a fost inclusă pe lista de participanți la discuțiile obișnuite cu presa dinainte de turneu, iar unul dintre conducătorii tenisului american fusese nevoit să răspundă unor întrebări incomode legate de posibile delegări ale arbitrului cu care Serena se contrase în 2018 la alte partidei ale americancei la această nouă ediție a US Open-ului. Alcătuirea tabloului a adus parcă un nou subiect de discuție mai suculent, lucru care se aliniază perfect la ideea transmisă de Stacey Allaster – nu este nevoie să mai punem prea mult sub lumina reflectoarelor conflictul Serena Williams – Carlos Ramos.

În același timp, meciul are un iz de pedeapsă – pentru Șarapova, căzută pe locul 87 mondial și nevoită să joace un super-meci încă din primul tur la New York la fel ca și în 2017, dar și pentru Serena Williams, cu statut de cap de serie 8, la fel de greu încercată conform tragerii la sorți ca și Aryna Sabalenka (cap de serie 9), care o va înfrunta în primul tur la US Open 2019 pe conaționala Victoria Azarenka, o sportivă cu palmares net superior.

1 din 72 de meciuri în primul tur a pierdut Serena Williams în Grand Slam-uri.

23 de titluri de Mare Șlem a câștigat Serena Williams, Maria Șarapova – 5.

2018 de este primul an în care Maria Șarapova a pierdut un meci jucat în nocturnă la US Open. Spaniola Carla Suarez Navarro a produs șocul, în optimi, 6-4, 6-3.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 27 Aug. 2019, 04:08 Actualizat: 27 Aug. 2019, 10:14 Tenis
Pe aceeași temă
Șoc la Kanal D! MANTEA, dată afară. CAZACU va prezenta emisiunea în locul ei
Șoc la Kanal D! MANTEA, dată afară. CAZACU va prezenta emisiunea în locul ei
Cum sunt depistaţi şoferii care folosesc telefonul la volan. „Doar pe bănuială, poliţistul nu poate aplica măsuri“
Cum sunt depistaţi şoferii care folosesc telefonul la volan. „Doar pe bănuială, poliţistul nu poate aplica măsuri“
Kim Jong-un, pe un cal alb, pe muntele sacru Paektu. Ce a dorit să transmită propaganda nord-coreană
Kim Jong-un, pe un cal alb, pe muntele sacru Paektu. Ce a dorit să transmită propaganda nord-coreană
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Momentul in care Cosmin Contra si-a iesit din minti! Ce i-a spus lui Puscas dupa ce a ratat penalty-ul! „F…” VIDEO
Momentul in care Cosmin Contra si-a iesit din minti! Ce i-a spus lui Puscas dupa ce a ratat penalty-ul! „F…” VIDEO
Gigi Becali a umilit-o la nunta! Ce a putut sa faca la 6 dimineata, in fata invitatilor
Gigi Becali a umilit-o la nunta! Ce a putut sa faca la 6 dimineata, in fata invitatilor
Andreea Mantea - Pictorialul care îţi semnează divorţul - GALERIE FOTO
Andreea Mantea - Pictorialul care îţi semnează divorţul - GALERIE FOTO
Declaraţii BOMBĂ în Portugalia. Jucătorul care N-A VRUT să o învingă pe CFR: ”Steaua nu trebuie să ia titlul!” Cât s-a terminat meciul
Declaraţii BOMBĂ în Portugalia. Jucătorul care N-A VRUT să o învingă pe CFR: ”Steaua nu trebuie să ia titlul!” ...
Oraşul din România unde se pregăteşte cea mai mare INVESTIŢIE din 2019. Multinaţionala care aduce SUTE de milioane de euro
Oraşul din România unde se pregăteşte cea mai mare INVESTIŢIE din 2019. Multinaţionala care aduce SUTE de milioane ...
Interviu cutremurător cu un fost premier din vremea lui Ceauşescu. Dacă ajungea şef în stat făcea „China din Balcani”: politică marxistă şi economie de piaţă / Ce a spus despre femei | AUDIO
Interviu cutremurător cu un fost premier din vremea lui Ceauşescu. Dacă ajungea şef în stat făcea „China din Balcani”: ...
Gasit MORT, in urma cu putin timp! Momente de STUPOARE! Ce s-a descoperit la fata locului
Gasit MORT, in urma cu putin timp! Momente de STUPOARE! Ce s-a descoperit la fata locului
Ion Țiriac, atac dur la adresa Guvernului: Le-aș spune dacă nu le este rușine
Ion Țiriac, atac dur la adresa Guvernului: Le-aș spune dacă nu le este rușine
Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu sunt sfâşietoare. Ce spus înainte să moară
Ultimele cuvinte ale Tamarei Buciuceanu sunt sfâşietoare. Ce spus înainte să moară
Decizie SOC de la Kanal D! Andreea Mantea, data AFARA! Nu a mai apucat sa spuna nimic...
Decizie SOC de la Kanal D! Andreea Mantea, data AFARA! Nu a mai apucat sa spuna nimic...
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Cutremur în zona Vrancea! România s-a zguduit azi-noapte, la ora 1:15
Cutremur în zona Vrancea! România s-a zguduit azi-noapte, la ora 1:15
Stefan Banica despre Tamara Buciuceau – „A plecat spre mai bine și nu a luat nimic cu ea”
Stefan Banica despre Tamara Buciuceau – „A plecat spre mai bine și nu a luat nimic cu ea”
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare tv.  Cine este barbatul cu care o relatie de 32 de ani. Decizia ei de a nu se marita le-a afectat povestea de iubire
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare ...
Xonia, desfigurata de operatiile estetice!? S-a trezit cu fata super umflata. Ce se intampla cu ea? A spus tot adevarul
Xonia, desfigurata de operatiile estetice!? S-a trezit cu fata super umflata. Ce se intampla cu ea? A spus tot adevarul
Prima maşină fără şofer din România, accident spectaculos în Botoşani - VIDEO
Prima maşină fără şofer din România, accident spectaculos în Botoşani - VIDEO
BOMBĂ! Cui i-a rămas AVEREA Tamarei Buciuceanu! Actrița nu a avut copii și a decis să i-o lase toată lui
BOMBĂ! Cui i-a rămas AVEREA Tamarei Buciuceanu! Actrița nu a avut copii și a decis să i-o lase toată lui
Oana Sârbu, imagini FĂRĂ INHIBIȚII la 51 de ani! Adolescenta timidă din Liceenii s-a lăsat acum pozată așa! FOTO
Oana Sârbu, imagini FĂRĂ INHIBIȚII la 51 de ani! Adolescenta timidă din Liceenii s-a lăsat acum pozată așa! FOTO
Cauza morții Tamarei Buciuceanu
Cauza morții Tamarei Buciuceanu
Ludovic Orban este noul premier al României
Ludovic Orban este noul premier al României