"E cea mai gravă accidentare pe care am văzut-o în carieră. Glezna creştea şi se înroşea". Svitolina a dat detalii despre minutele de groază prin care a trecut Buzărnescu + ce s-a întâmplat cu puţin timp înaintea accidentării

9 aug 2018 15518 afişări Tenis
"E cea mai gravă accidentare pe care am văzut-o în carieră. Glezna creştea şi se înroşea". Svitolina a dat detalii despre minutele de groază prin care a trecut Buzărnescu + ce s-a întâmplat cu puţin timp înaintea accidentării

În seara în care Mihaela Buzărnescu a suferit o accidentare teribilă, adversara ei, ucraineanca Elina Svitolina (24 de ani, 5 WTA) a trecut, de asemenea, prin momente dificile. Martoră la căzătura care a provocat abandonul româncei, Elina a vorbit, la finalul meciului, despre clipele teribile în care a fost implicată.

În momentul în care "Miki" s-a prăbuşit pe teren şi a început să urle de durere, Svitolina a fost prima care i-a sărit în ajutor, aducând cu ea o pungă de gheaţă. A fost tot ce a putut face jucătoarea din Ucraina: "Îmi este foarte greu să văd jucătoare care se accidentează atât de rău pe teren. Îi doresc lui Miki Buzărnescu o recuperare rapidă. Rămâi puternică!", a scris Elina, pe twitter, la câteva minute de la terminarea meciului care a dus-o în turul al treilea de la Rogers Cup într-un mod nedorit.

Fix înaintea game-ului al şaptelea, Buzărnescu a chemat-o pe arbitra de scaun pentru a verifica dacă se poate juca, în condiţiile în care stropii de ploaie îşi făcuseră apariţia, dar Svitolina nu crede că acest detaliu a fost hotărâtor pentru accidentarea lui Miki: "A plouat un pic, dar nu cred că din cauza condiţiilor terenului s-a accidentat. Şi-a sucit glezna, nu a alunecat", a mai spus ucraineanca, înainte să detalieze minutele de groază pentru jucătoarea noastră: "Am fost şocată să o văd cu asemenea dureri. Nu ştiam ce să fac pentru a o ajuta. E cea mai gravă accidentare pe care am văzut-o în carieră. Glezna creştea şi se înroşea".

"Premoniţia" lui Miki

Probabil cel mai frustrant lucru pentru Mihaela Buzărnescu e că accidentarea putea fi evitată, dacă arbitra de scaun o asculta. Înainte să repună mingea în joc în game-ul al şaptelea al setului decisiv, românca s-a plâns că stropii de ploaie căzuţi la Montreal au transformat suprafaţa de joc în una alunecoasă, mai ales în zona liniei de fund şi a marcajelor cu numele turneului. Oficialul partidei a coborât din scaun, a verificat cele spuse de Miki, dar a concluzionat că sănătatea jucătoarelor nu e pusă în pericol din cauza condiţiilor de joc şi a decis că nu e nevoie ca meciul să fie întrerupt.

Momentul în care Buzărnescu se plânge de condiţiile de joc.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.