„Demolatoarea” Halep merge în optimi la Madrid, după o evoluție impecabilă: a tăiat seria fantastică a lui Mertens și a ajuns la 65 de victorii în turneele Premier Mandatory. Sorana Cîrstea, OUT din turneu și din Top 40. Copil, învins de Struff

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 08 May. 2018, 19:14 Actualizat: 08 May. 2018, 20:00 Tenis
  • Simona Halep este singura româncă ajunsă în optimile turneului Premier Mandatory de la Madrid, după o victorie clară, 6-0, 6-3 în fața belgiencei de pe locul 16 WTA, Elise Mertens. Meciul a mulțumit-o pe deplin pe jucătoarea pregătită de Darren Cahill (detalii AICI).
  • Sorana Cîrstea a fost învinsă net de favorita 14, Daria Kasatkina, într-un meci întrerupt timp de o oră de ploaie. Rusoaica a câștigat 10 din ultimele 11 game-uri ale partidei, pentru a se impune cu 6-3, 6-1.
  • Marius Copil, singurul reprezentant al României pe tabloul de simplu masculin, a fost învins în minimum de seturi, cu dublu 6-4, de germanul de pe locul 65 ATP, Jan Lennard Struff, pe Terenul 6.
  • Halep a reușit un prim set fabulos, cu cifre în statistica oficială care l-ar fi făcut gelos chiar și pe Împăratul Roșu, Rafa Nadal: daună totală pe serviciul advers, cu doar șapte puncte smulse de Mertens pe propria lansare, din 22 de păuncte disputate (64% puncte câștigate contra primei mingi pentru Halep, 75% contra serviciului doi).
  • În setul doi, Simona a demonstrat că este o adevărată profesionistă, luptând aprig, chiar dacă acel 6-0 înscris pe tabelă risca să provoace o oarecare deconectare, sau măcar o manifestare a unei urme de empatie față de adversara sa, suferindă. Însă Halep a făcut exact ceea ce trebuia pentru a înnăbuși orice gând de revenire al lui Mertens. Break-ul luat de la 0-40 în game-ul de debut al manșei a doua a cântărit enorm, iar Halep, chiar dacă a scăzut intensitatea și a comis mai multe erori în final de partidă, încheind meciul cu un total de 18 erori neforțate, a rămas atentă, alertă în punctele cele mai importante (trei mingi de break salvate de Simona) și a închis partida cu un nou break, după un game maraton în care a avut nevoie de cinci mingi de meci.
  • Regina Madridului a ajuns la 14 victorii consecutive și convinge, o dată în plus, pe terenul favorit, întrerupând o serie de 13 victorii consecutive a lui Elise Mertens.

19:10 Sorana Cîrstea părăsește întrecerea de la Madrid în turul doi, învinsă de rusoaica Daria Kasatkina, 6-3, 6-1. Favorita 14 merge în optimi, românca nu își apără punctele din 2017, iar, după o oră și două minute de joc efectiv, cu o pauză de ploaie la fel de lungă la mijloc, jucătoarea din Târgoviște este OUT de la Madrid și OUT din Top 40.


19:06 Sorana Cîrstea are nevoie de o minune. Un game echilibrat de erorile apărute de ambele părți, cu un plus pentru forehandul Kasatkinei pune un nou break în contul rusoaicei și o duce mai aproape de eliminare pe sfertfinalista de anul trecut. Kasatkina – Cîrstea 6-3, 5-1.


19:00 Kasatkina merge mai departe. Fără emoții pe serviciu, se apropie la două game-uri de victorie. Kasatkina – Cîrstea 6-3, 4-1.


18:55 Sorana este împinsă în defensivă și nu îi place. Kasatkina variază jocul, priponită pe linia de fund a terenului, o deranjează cu mingi liftate pe Sorana și, la a treia oportunitate de break, convertește. Kasatkina – Cîrstea 6-3, 3-1.


18:50 Jocul este fragmentat, jucătoarele își caută din nou reperele, iar Sorana răspunde cu rebreak la zero. Kasatkina – Cîrstea 6-3, 2-1.


18:45 Sorana Cîrstea are probleme și la reluarea partidei: Kasatkina reușește break-ul și se desprinde la 6-3, 2-0.


17:49 Pe terenul central, organizatorii au o soluție simplă – închid acoperișul și meciurile pot continua. Din păcate, pe Terenul 4 pe care evoluează Sorana Cîrstea, singura soluție este să se tragă prelata și să aștepte. Vremea de la Wimbledon pare că ne vizitează puțin mai devreme în acest an.


17:15 Marius Copil părăsește întrecerea de la Madrid, învins cu un dublu 6-4 de Jan Lennard Struff. Arădeanul este trimis la cabine de adversarul său înainte ca ploaia să apuce să îi dea o a doua șansă. Meciul Soranei Cîrstea cu Daria Kasatkina este însă întrerupt, la scorul de 3-6, 0-1.


17:11 SET, Kasatkina, 6-3. Forța nu mai este cu Sorana Cîrstea, care de la 3-2 se îngroapă în greșeli. Patru game-uri la rând îi aduc manșa numărului unu din tenisul rusesc. Dacă în primele două game-uri ale partidei Sorana nu a câștigat nici măcar un punct, în ultimele patru a strâns patru puncte – în medie, câte unul pe joc,


17:05 Fatidicul game șapte. Daria Kasatkina obține un nou break și trece în fața Soranei, după o minge trimisă prea jos de jucătoarea din Târgoviște. Cîrstea are o frecvență a primului serviciu modestă – doar 46%, Kasatkina – Cîrstea 4-3


16:55 Cîrstea revine! De la 0-2 la 2-2 în duelul cu Daria Kasatkina.


16:45 Veștile de pe Terenurile 4 și 6 nu sunt deloc bune: Marius Copil a cedat cu 4-6 primul set al duelului cu Jan Lennard Struff, arădeanul reulșind să câștige doar trei puncte pe retur, iar Sorana Cîrstea a pierdut primele opt puncte ale duelului cu Kasatkina, trezindu-se rapid la 0-2 în start de meci.


16.35 Simona Halep merge în optimile turneului de la Madrid, după o nouă evoluție sigură pe zgura de la Madrid: 6-0, 6-3 în fața numărului 16 mondial, Elise Mertens. Liderul mondial va juca pentru un loc în sferturi împotriva Kristinei Pliskova.

Constănțeanca a avut nevoie de doar 71 de minute penrtru a rupe seria de 13 victorii consecutive în circuit ale sportivei din Belgia.

Halep a reușit un prim set fabulos, cu cifre în statistica oficială care l-ar fi făcut gelos chiar și pe Împăratul Roșu, Rafa Nadal. Simona a dat dovadă că este o adevărată profesionistă, luptând aprig în start de set doi, chiar dacă acel 6-0 înscris pe tabelă risca să provoace o oarecare deconectare, sau măcar o manifestare a unei urme de empatie față de adversara sa suferindă. Însă Halep a făcut exact ceea ce trebuia pentru a înnăbuși orice gând de revenire al lui Mertens. Break-ul luat de la 0-40 în game-ul de debut al manșei a doua a cântărit enorm, iar Halep, chiar dacă a scăzut intensitatea și a comis mai multe erori în final de partidă, încheind meciul cu un total de 18 erori neforțate, a rămas atentă, alertă în punctele cele mai importante (trei mingi de break salvate de Simona) și a închis partida cu un nou break, după un game maraton în care a avut nevoie de cinci mingi de meci. Regina Madridului a ajuns la 14 victorii consecutive și convinge, o dată în plus, pe terenul favorit.

65 de victorii pe tablourile principale ale celor patru turnee Premier Mandatory are acum Simona Halep.


16:22 Elise Mertens amenință și mai mult: are două mingi de break, iar Simona are nevoie de mingi pe tușă pentru a răspunde returului foarte lung. Dar, numărul unu mondial se descurcă de minune și, ridicând și calitatea servei, se apropie la un game de calificarea în optimi. Halep – Mertens 6-0, 5-3


16:18 Marius Copil își pierde serviciul devreme în duelul cu Struff. După ce a trecut fără break cedat de ultimul tur al calificărilor, acum arădeanul a deschis meciul cu un game alb, dar a pierdut a doua tură pe lansare la 15. Copil – Struff 1-2


16:15 Simona Halep are parte de o primă provocare pe serviciul său, însă face față cu brio: salvează minge de break fără să transpire și păstrează ecartul intact. Halep – Mertens 6-0, 4-2


16:08 Mertens a câșltigat și al doilea game. În același timp, Marius Copil începe încălzirea pe terenul 6 pentru duelul cu germanul Struff.


16:04 Simona a trecut de 15 lovituri câștigătoare în 10 game-uri. Mai mult, numărul unu mondial a ajuns să aibă de două ori mai multe puncte câștigate în meci decît adversara sa. Halep – Mertens 6-0, 3-1


16:01 Mertens ia game-ul de onoare. După opt jocuri pierdute la rând, belgianca punctează în sfârșit pe tabelă. Halep – Mertens 6-0, 2-1


15:55 Simona nu iartă nici pe serviciu. Game alb pentru liderul mondial – al doilea în partidă. Halep – Mertens 6-0, 2-0


15:52 Atitutdine de campioană: deși o domină clar pe adversara sa, Simona Halep nu este dispusă să dea de la ea nici măcar un punct. Forțează chiar și în primul game al setului doi, revenind furibund de la 0-40 pentru a amenința cu break. Scurtele lui Mertens sunt previzibile și insuficient amortizate – prea înalte, iar cursele Simonei sunt pur și simplu irezistibile. Simona atacă, pune winner după winner, dinapoia sau din fața liniei de fund a terenului și break-ul vine, după a treia minge de break. Halep – Mertens 6-0, 1-0


15:44 Bagel time! Simona Halep pierde în total trei puncte pe serviciu în acest prim set – asta pentru în acest al șaselea game a vrut prea mult de la o scurtă. Halep – Mertens 6-0, în 21 de minute!

Regina întrecerii de la Madrid face instrucție: doar trei puncte pierdute pe lansare și șapte puncte scăpate printre degete la retur, din totalul din 22 de puncte jucate de Mertens. Belgianca încearcă să țină punctele scurte, dar dincolo de numărul ridicat de erori neforțate, este pedepsită aspru de reverul în lung de linie al Simonei.


15:40 Al treilea break în contul Simonei Halep. Mertens cedează game-ul pe o dublă greșeală, însă presiunea pusă de Simona este cauza acestui scor. Halep – Mertens 5-0


15:37 Este Halep all the way. Un sfert de oră de coșmar pentru Mertens, care, după un prim game în care a impresionat cu un drop shot și cu alte câteva execuții, acum este atacată din toate pozițiile de Simona. Halep – Mertens 4-0


15:33 Simona ia tot, pentru moment. Cea mai bună jucătoare a lumii are procentaje nadaliene pe retur în acest debut de meci – 58% puncte câștigate împotriva primului serviciu, 80% contra serviciului doi. Asta pentru că tot spunea Wozniacki: „noroc că tenisul feminin nu are un Rafa Nadal” – referindu-se la dominația incredibilă impusă de spaniol pe zgură. Halep – Mertens 3-0


15:30 Simona pune bine în teren primul serviciu și confirmă rapid break-ul. Halep – Mertens 2-0.


15:27 Break Simona. Într-un game în care Elise Mertens a comis doup duble greșeli, Simona are ultimul cuvânt cu un retur apăsat. Mertens încearcă un lob, însă acesta aterizează departe de linia de fund a terenului. Halep – Mertens 1-0


15:20 Mertens, jucătoare cu două trofee câștigate consecutiv pe sgură, servește prima în acest meci. Halep – Mertns 0-0.


15:05 Petra Kvitova o învinge pe Monica Puig și merge în optimile turneului de la Madrid. Simona Halep și Elise Mertens sunt așteptate pe central.


14:45 Simona pare că a tras puțin cu ochiul la cum arată cel mai recent echipament lansat de fostul său sponsor tehnic și a decis să se îmbrace și ea în roșu și negru. Îi stă bine, credem noi. Dar, cel mai important, antrenamentul de dimineață a arătat bine. Stăm cu un ochi pe ceea ce se întâmplă în duelul Petrei Kvitova cu Monica Puig (5-5 în setul doi, după o manșă întâi adjudecată de sportiva din Cehia), pentru a fi gata de startul meciului campioanei de la Madrid.


Cea mai bună jucătoare a lumii continuă lupta pentru apărarea trofeului de la Madrid, marți, împotriva unei sportive aflate într-o formă de zile de mari. Elise Mertens traversează o nouă perioadă de grație, după un start de excepție în 2018, cu titlu la Hobart și semifinală de Mare Șlem la Australian Open. Pentru că Monica Niculescu s-a retras înaintea meciului direct de la Hobart, seria câștigătoare a lui Mertens din luna ianuarie a avut doar nouă victorii. Acum însă, de la începutul lui aprilie, belgianca de 1,79 m a strâns nu mai puțin de 13 victorii consecutive. Ce e drept, în această serie Elise a înfruntat o singură jucătoare din Top 50 – pe Alison van Uytvanck (47 WTA, scor 6-4, 6-4) – în primul tur de la Madrid. Totuși, sportiva în vârstă de 22 de ani stă, din punct de vedere al încrederii, cel puțin la fel de bine ca și Simona Halep – neînvinsă de 13 meciuri pe zgura de la Madrid.

Simona Halep și Elise Mertens se înfruntă într-un prim meci direct, în jurul orei 15:00. Jucătoarea lui Darren Cahill s-a declarat extrem de mulțumită de evoluția din primul tur, o victorie pe repede-înainte în mai puțin de o oră, cu un singur game cedat în fața Ekaterinei Makarova. Mertens nu a stat nici ea mai mult de 90 de minute pe teren, însă o infecție gastrointestinală a scos-o din cursă la dublu, luni. Belgianca a preferat să nu joace partida din turul întâi alături de olandeza Demi Schuurs și duce o cursă contra-cronometru de refacere. Detalii despre meciul jucat de Simona Halep la dublu –> AICI.

  • Meciul Simona Halep (1 WTA) – Elise Mertens (16 WTA) va începe doar după finalizarea partidei dintre favorita 10, Petra Kvitova, și Monica Puig (65 WTA). Campioana olimpică a câștigat ambele partide directe jucate până în prezent împotriva dublei campioane de la Wimbledon.

Cel mai probabil după încheierea meciului Simonei va începe și duelul dintre Sorana Cîrstea (36 WTA) și favorita 14 a tabloului de la Madrid, Daria Kasatkina (15 WTA). Al treilea meci pe Terenul 4 îi aduce o provocare interesantă Soranei, încă alfată în căutarea ritmului just pe teren, dar și a constanței în evoluții.

De departe cea mai bună jucătoare a Rusiei în acest moment, Kasatkina este o sportivă cu argumente tehnico-tactice din registre diferite: are forță, dar și îndemânare, reușind astfel să acceseze după bunul plac execuții pretențioase, scurte care taie la propriu ritmul adversarelor. În plus, Kasatkina are o inteligență în joc remarcată de Caroline Wozniacki după a doua victorie repurtată de tânăra rusoaică în fața sa în acest sezon. De asemenea, Kasatkina este o jucătoare capabilă cu adevărat de a învinge orice adversară – dovadă fiind victoriile strânse în ultimele 12 luni în fața tenismenelor care au cucerit trofeele de Mare Șlem puse la bătaie – Garbine Muguruza, Jelena Ostapenko, Sloane Stephens și Caroline Wozniacki, plus victorie în fața Simonei Halep, pe tărâm chinezesc.

  • Meciul Sorana Cîrstea – Daria Kasatkina este primul duel direct dintre cele două. Kasatkina tocmai a aniversat, pe 7 mai, împlinirea a 21 de ani, iar tranziția pe zgură nu a fost deloc lină pentru ea în acest sezon, „Dasha” ajungând la Madrid cu o serie de trei înfrângeri consecutive pe suprafața roșie (la Charlestone, Stuttgart și Praga).

Marius Copil dă start joc, marți, pe tabloul principal, după ce a repurtat două victorii în calificări. Arădeanul de pe poziția 92 ATP îl înfruntă pe germanul Jan Lennard Struff (65 ATP). Cei doi au disputat două partide pe hard, în 2017, împărțindu-și victoriile.

  • Luni, Irina Begu a părăsit întrecerea de la Madrid încă din primul tur, învinsă de Maria Șarapova (detalii AICI).

 

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 08 May. 2018, 19:14 Actualizat: 08 May. 2018, 20:00 Tenis
Pe aceeași temă
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
După 10 ani petrecuţi în Franţa, un sătmărean s-a întors în ţară şi cultivă „aurul gastronomiei”
După 10 ani petrecuţi în Franţa, un sătmărean s-a întors în ţară şi cultivă „aurul gastronomiei”
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
Gafa de PROPORTII a Barcelonei! Clubul a anuntat ca vine la Bucuresti pentru meciul de Champions League! Fanii unguri au luat FOC
Gafa de PROPORTII a Barcelonei! Clubul a anuntat ca vine la Bucuresti pentru meciul de Champions League! Fanii unguri au ...
HOROSCOPUL lunii decembrie. Zodia căreia îi merg toate peste așteptări luna aceasta
HOROSCOPUL lunii decembrie. Zodia căreia îi merg toate peste așteptări luna aceasta
Doliu uriaș în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă acasă
Doliu uriaș în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă acasă
O nouă molimă amenință omenirea. Ce vine după COVID-19? OMS avertizează
O nouă molimă amenință omenirea. Ce vine după COVID-19? OMS avertizează
Adio, cursuri online! Anunț important pentru elevi și părinți
Adio, cursuri online! Anunț important pentru elevi și părinți
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Țara în care femeile nu mai au voie să facă asta, nici măcar la ele în dormitor. Pedepsele sunt dure!
Țara în care femeile nu mai au voie să facă asta, nici măcar la ele în dormitor. Pedepsele sunt dure!
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Mutare BOMBĂ pentru Mutu! Cărei echipe îi va spune DA! Decizie lui șochează lumea fotbalului
Mutare BOMBĂ pentru Mutu! Cărei echipe îi va spune DA! Decizie lui șochează lumea fotbalului
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
O companie vrea să revoluţioneze piaţa muncii din România
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți o cred
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți o cred
Ai pus-o pe roată în câteva secunde şi ieşi din zăpadă pe loc - VIDEO
Ai pus-o pe roată în câteva secunde şi ieşi din zăpadă pe loc - VIDEO
După ce soţia i-a murit, bărbatul s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste un obiect ascuns și a trecut de la durere la mânie
După ce soţia i-a murit, bărbatul s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste un obiect ascuns și a trecut de la ...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului  pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum! orice bărbat!
Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum! orice bărbat!
Barcelona, de râsul internetului: Clubul a confundat Budapesta cu Bucureşti!
Barcelona, de râsul internetului: Clubul a confundat Budapesta cu Bucureşti!
Cea mai mare dramă: Previziuni sumbre. România va ajunge la numai 10 milioane de locuitori. Facem autostrăzi, dar nu va avea cine să meargă pe ele
Cea mai mare dramă: Previziuni sumbre. România va ajunge la numai 10 milioane de locuitori. Facem autostrăzi, dar nu va ...
Avocatul lui Alex Bodi, declarații despre averea afaceristului! Suma colosală pe care a strâns-o fostul soț al Biancăi Drăgușanu anul trecut / VIDEO EXCLUSIV 
Avocatul lui Alex Bodi, declarații despre averea afaceristului! Suma colosală pe care a strâns-o fostul soț al Biancăi ...
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Cine este tânărul care își bate joc de Poliția Română? Beizadeaua a lovit cu mașina un polițist iar acum încearcă să mușamalizeze totul
Cine este tânărul care își bate joc de Poliția Română? Beizadeaua a lovit cu mașina un polițist iar acum încearcă ...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu zici că e aceeași femeie
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Fosta gimnastă arată fabulos la 30 de ani
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Fosta gimnastă arată fabulos la 30 de ani
Margherita de la Clejani, care este numele ei adevărat
Margherita de la Clejani, care este numele ei adevărat