Atac fără menajamente asupra lui Ion Ţiriac, după alegerile câştigate: "Am înţeles cum vrea să voteze lumea sau cum este forţată să voteze". Nereguli mari semnalate

19 iun 2019 5058 afişări Tenis
Atac fără menajamente asupra lui Ion Ţiriac, după alegerile câştigate: "Am înţeles cum vrea să voteze lumea sau cum este forţată să voteze". Nereguli mari semnalate

Preşedintele T.C. Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, l-a atacat pe noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, imediat după ce acesta din urmă a fost proaspăt ales în funcţie. 

Ţiriac a fost votat de 32 de mebri, iar Vecerdea a obţinut 11 voturi, alte trei voturi ajungând la Ion Ţupa. Cel de-al patrulea candidat, Liviu Ursuleanu, nu a primit nici măcar un singur vot! Răzvan Itu s-a retras înainte de începerea votului, în semn de susţinere faţă de Ion Ţiriac. Aici mai multe detalii despre alegerea lui Ţiriac în fruntea tenisului românesc!

Totuşi, la scurt timp a venit şi un atac grav la adresa celui mai bogat român. Marius Vecerdea susţine că în preajma alegerilor au fost foarte multe nereguli: "Ca de obicei, şi de aceste adunări generale s-au desfăşurat într-o lipsă totală de transparenţă, pe de o parte, şi cu foarte multe nereguli cu referire la legaliotate. Cu siguranţă că instanţele se vor pronunţa din nou acestor fapte şi eu chiar am speranţa că există justiţie în România. Au fost foarte multe influenţe politice, se cunosc foarte multe dedesubturi, vor apărea la iveală în următoarele zile... vinerea trecută, în 14 iunie, cu patru zile înainte de această Adunare Generală, a fost pronunţată o altă sentinţă a Tribunalului Bucureşti, care a anulat cea de-a şasea Adunare Generală a FRT. Este un caz fără precedent nu numai în sportul românesc, în orice domeniu din România, în ceea ce priveşte mediul asociativ.

Nu-mi dau seama cum poate un tătuc, că aşa se vrea să fie, şi s-a văzut cum s-a votat astăzi, să calce peste lege şi să repare tot ce au făcut ultimele conduceri ale FRT. Culmea culmilor este că, şi s-a văzut din votul la vicepreşedinţi, că despre asta vorbim, că în bloc, toată fosta conducere a FRT, care a fost anulată de instanţele judecătoreşti din România, definitiv, să fie votată în bloc în spatele acestui tătuc.

Nu cred că poate să facă lumină domnul Ţiriac, doar pentru că se numeşte Ion Ţiriac. Lista candidaţilor la vicepreşedinţie, printre care şi eu, a fost aprobată în urma unei întâlniri secrete la MTS, ieri, şi de-abia astăzi au fost anunţate nume noi pe lista de candidaţi la vicepreşedinte. Preşedintele, tătucu... am înţeles cum vrea să voteze lumea sau cum este forţată să voteze lumea. Am înţeles. Dar la vicepreşedinţi, la echipa care stă în spate, au fost probleme foarte mari. În primul rând, prin faptul că multe nume au fost scoase iniţial de pe listă şi au fost introduse de urgenţă, în ultimul moment, de MTS, peste noapte. Mulţi dintre candidaţi nici nu au putut să ajungă aici, nu au ştiu, nu au putut să-şi prezinte nimic. E o lipsă totală de transparenţă", a declarat Vecerdea, conform Telekom Sport, după alegerea lui Ţiriac în fruntea Federaţiei Române de Tenis.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.