Ion Ţiriac este noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. Victorie zdrobitoare a fostului jucător. ”Opoziţia”, îngenunchiată total

19 iun 2019 6303 afişări Tenis
Ion Ţiriac este noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. Victorie zdrobitoare a fostului jucător. ”Opoziţia”, îngenunchiată total

Ion Ţiriac (80 ani) este noul preşedinte al FR de Tenis, în urma alegerilor care au avut loc azi la Centrul Naţional de Tenis. Fostul mare jucător a obţinut de trei ori mai multe voturi decât principalul contracandidat, Marius Vecerdea.

Ţiriac a fost votat de 32 de mebri, iar Vecerdea a obţinut 11 voturi, alte trei voturi ajungând la Ion Ţupa. Cel de-al patrulea candidat, Liviu Ursuleanu, nu a primit nici măcar un singur vot! Răzvan Itu s-a retras înainte de începerea votului, în semn de susţinere faţă de Ion Ţiriac.

În mod normal, alegerea lui Ion Ţriac în fruntea FR de Tenios ar trebui să deblocheze şi situaţia financiară. Forul nu a mai primit bani din 2017 de la Ministerul Tineretului şi Sportului, în urma litigiilor care au ajuns în instanţă.

Miliardarul român revine într-o funcţie de conducere în sportul românesc, după ce în perioada 1998-2004 a fost preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

După alegerea preşedintelui, s-a trecut la alegerea celor patru vicepreşedinţi. Votul a fost şi de această dată unul zdrobitor în favoarea fostei conduceri: Geirge Cosac - 34 voturi, Răzvan Itu - 28 voturi, Alina Tecşor - 28 voturi şi Adrian Marcu - 23 de voturi.

După o pauză de o oră, este programată o nouă Adunare generală, în care noua conducere va încerca să rezolve situaţia celor peste 200 de cluburi afiliate, dar fără drept de vot din cauza unei erori birocratice perpetuate din 2001. Clubuurile nu au fost trecute în Registrul sportiv al federaţiilor, motiv pentru care au fost lipsite de dreptul de a vota.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.