27 de lucruri inedite despre cea mai bună jucătoare de tenis a lumii. Cupa Litoralul, Mercedesul-dormitor, cum o alinta Stere, ce a făcut după finala din 2008 de la Roland Garros și… blondă sau brunetă? Simona Halep, 27 de ani pe 27 septembrie

27 de lucruri inedite despre cea mai bună jucătoare de tenis a lumii. Cupa Litoralul, Mercedesul-dormitor, cum o alinta Stere, ce a făcut după finala din 2008 de la Roland Garros și... blondă sau brunetă? Simona Halep, 27 de ani pe 27 septembrie
  • Publicat:
  • Actualizat:

În ziua în care împlinește 27 de ani, Simona Halep poate spune că a atins toate marile obiective la care visează un adolescent pornit pe drumul cu mult roșu al tenisului. Roșu – evident, de la zgură, suprafața pe care sunt ‘botezați’ jucătorii de tenis în România, dar și de la sutele de bășici, bătături și julituri cu care te alegi în mii de ore de antrenament, de la zecile și zecile de grade Celsius care ard pielea și storc picături de sudoare cât să umple un lac întreg, dar și de la pasiunea mereu testată de greutăți, obstacole și provocări pe care le lansează tenisul spre fiecare pretendent.

Simona Halep a ajuns numărul unu și este numărul unu, ba mai mult, este aproape de Top 10-ul ‘all time’ al celor mai multe săptămâni petrecute pe prima poziție WTA. A câștigat un titlu de Mare Șlem – și trebuie spus că a făcut-o mai întâi la junioare, apoi și la senioare. Are victorii la toate marile staruri ale circuitului, reușind să le răpună pe Azarenka, Serena și Venus Williams, Șarapova, Wozniacki și Muguruza. Este sportivul român cu cei mai mulți fani pe rețelele de socializare (peste 1,5 milioane pe Facebook, aproape 890 mii pe Instagram). Mai departe, o descoperiți dintr-un puzzle inedit de 27 de piese, care spun o poveste atlfel despre Simona Halep, sărbătorita zilei.

1. Zâmbetul. Când a câștigat la Roland Garros 2018, Simona Halep a zâmbit și nu s-a oprit cât a durat turul arenei, al interviurilor tv și vizita în centrul de presă. Coborând cu trofeul în brațe de la conferință, românca a salutat voluntarii de la biroul de recepție, continuând să zâmbească. Bucuria sinceră a Simonei le-a câștigat inimile chiar și celor obișnuiți să vadă chipuri surâzătoare după cele mai importante succese din tenis.

2. V-ați întrebat de ce în momentul în care efectuați o căutare pe Twitter cu termenul „Halep” apar și imagini sângeroase, mărturii ale unor confruntări armate? Orașul sirian Alep, capitala Governoratului Alep – cel mai mare oraș al țării și cel mai populat până la izbucnirea Războiului Civil Sirian, cu peste 2 milioane de locuitori, aflat la 48 km de granița cu Turcia, poartă numele „Halep” în limba urmașilor otomani.

3. Surprinzătorul prim sfat primit de la Darren Cahill. Cu simțul umorului super-consacrat, australianul a răspuns șugubăț curiozității ProSport de a afla care a fost primul sfat dat Simonei. „Sunt destul de sigur că i-am recomandat niște restaurante la Indian Wells. Victor (n.r. Ioniță) m-a invitat să mă alătur echipei și ultimul lucru pe care un nou antrenor sau consultant ar trebui să-l facă este să se apuce să îi umple capul sportivului cu o grămadă de păreri, opinii și idei care s-ar putea să nu fie deloc relevante pentru jocul acestuia. De regulă, primele săptămâni le petreci punând multe întrebări, discutând jocul„.

4. SimoNike. După ce la Australian Open 2018 a evoluat într-o rochiță roșie fără logo, comandată online din China, Halep a semnat la începutul acestui an un contract cu producătorul american de echipament sportiv, Nike. Ion Țiriac a negociat personal detaliile. Chiar dacă, din punct de vedere contractual, acesta a fost momentul zero al colaborării dintre Simona Halep și Nike, românca mai apăruse pe teren în echipamentul americanilor, înainte de a face operația de micșorare a sânilor.

Mai mult, deși colaborarea contractuală cu Adidas a început în primăvara lui 2014, constănțeanca a câștigat Roland Garros-ul în 2008 purtând echipamentul firmei germane.


Succes cu Adidas pentru Simona Halep, la Paris, în 2008

Înainte de a semna cu Lacoste, Simona Halep a folosit atât haine Nike, cât și de la Lotto (echipament folosit la prima finală WTA a carierei).

5. Debut de excepție. La prima prezență pe tabloul principal într-un turneu WTA, Simona Halep a avansat până în faza sferturilor de finală, în 2010, la Marbella. Venită din calificări, Simona a legat cinci victorii. La a treia prezență pe tabloul principal la nivel WTA, Simona juca deja o primă finală, la FES, în Maroc, fiind învinsă de Iveta Benesova (actualmente Melzer).

6. Mercedes-ul-dormitor. Actualul #1 WTA a făcut turul României în mașina tatălui. „Mercedes-ul a fost ca un dormitor pentru Simona. De multe ori dormea acolo, avea perne, pătură, iar când ajungeam la destinație era deja pregatită pentru meci sau pentru antrenament”, povestește Stere Halep.

7. Fetița care nu iubea păpușile. Tăcută, mai introvertită decât alți copii de vârsta ei, mereu aflată în apropierea unui teren de sport, Simona a fost diferită. „Am avut o copilărie pe terenul de tenis. N-am avut păpuși sau alte jucării, dar nici nu am cerut. Făceam fileu din ață, găuream asfaltul, băgam doi stâlpi și jucam tenis cu fratele meu. Când ne săturam de tenis, jucam fotbal pe stradă„, declara Simona.

8. Idolul unui idol. Una dintre cele mai dragi amintiri ale Simonei de la ediția 2008 a Roland Garros-ului e legată de Andrei Pavel. „M-am bucurat foarte mult că în perioada turneului am vorbit cu Andrei Pavel, chiar m-am împrietenit cu el. Țin minte că i-am cerut manșeta. O am și acum. Visul meu e să ajung ca el. Am reușit, ca Andrei Pavel, să câștig CE 16 ani și Roland Garros-ul la juniori„, spune Simona.

9. Cupa „Litoralul”. Nu e vorba despre vreun concurs de Miss pe care Simona l-ar fi câștigat, ci de turneul care l-a convins pe Stere Halep, un fel de Toma Necredinciosu’ vizavi de talentul fiicei sale, care încă nutrea speranța că primul născut al familiei, Nicolae, va ajunge sportiv de performanță, că Simona îi poate îndeplini visul cel mai drag sufletului său.

10. „Mica stea”. Așa o alinta la început Stere Halep pe Simona.

11. De-asta are lipici la balonul rotund. Simona Halep, la fel ca și daneza Caroline Wozniacki, moștenește pasiunea pentru fotbal, dar și ușurința de a jongla cu balonul rotund de la tatăl său, fost fotbalist.

12. Ca Steffi. Simona Halep este prima jucătoare după Steffi Graf care a reușit să câștige primele șase titluri ale carierei în același an (2013).

13. Ziua în care Simona s-a logodit. Zvonuri despre presupuse relații ale Simonei au fost nenumărate. Însă pe 29 octombrie 2017, constănțeanca a anunțat, mândră: „M-am logodit cu tenisul”. Devenind al 13-a jucătoare care termină un sezon de tenis pe prima poziție, Simona Halep a primit din partea WTA un inel Tiffany în valoare de 42.000 dolari.

14. Amintirea de neprețuit cu diplome și semnatul unui pașaport.Este prima dată când mi se întâmplă așa ceva. Sunt un pic surprinsă„, spunea Simona Halep, în 2011, când, la Constanța, era invitată să înmâneze diplome și medalii la o competiție Tenis 10. Ajunsă la terenurile de la Club Idu alături de tatăl ei, a 3-a jucătoare de tenis a României și membra Top 60 pe atunci, Simona rămânea uimită văzând cum zeci de copii i-au cerut autografe pe șepci, tricouri, diplome, încălțări și… pașapoarte, nota revista Tenis Partener.

15. Mai ușor nu se putea, nici pe calculator. Norman „Genius” Chatrier, nepotul regretatului Philippe Chatrier, un împătimit membru al comunității de e-gaming, a răspuns ferm că, deși pe teren Simona Halep s-a impus doar la a treia finală jucată la Paris, într-un joc video avatarului Halep i-ar fi fost și mai greu să se impună, într-un univers în care diferențele sunt chiar mai mici.

16. Blondă sau brunetă? Simona Halep a schimbat look-uri diferite, variind culoarea părului de la blond la brunet. În 2015, a încercat o nuanță contrastantă, dar și bretonul, în timp ce după ce a câștigat primul titlu de Mare Șlem al carierei a ales o nuanță nisipoasă.

17. O relație unică. Simona Halep a dat start colaborării cu Darren Cahill cu un trofeu la Indian Wells, Românca s-a dus-glonț imediat după terminarea meciului către australian, îmbrășându-l cu multă căldură. Chiar dacă în 2017, la Miami, Darren i-a administrat ceea ce s-a dovedit a fi un excelent duș rece, spunându-i că încheie colaborarea dacă ea nu își schimbă atitudinea negativistă, Cahill este omul care o convinge pe Simona să asculte, dar o și apără de câte ori simte că este necesar.

18. Trio magic. Simona Halep a adus a treia victorie României în concursurile de simplu ale juniorilor de la Roland Garros, după Mariana Simionescu (1974) și Andrei Pavel 1992. Interesant este că, potrivit unui interviu acordat revistei Tenis Partener imediat după succesul său istoric într-o finală sută la sută românească cu Elena Bogdan, Simona declara că, atunci când a văzut tragerea la sorți, ar fi pariat doar pe faptul că Elena (cu șase luni mai mică) va ajunge în finală, dar că nu se aștepta ca ea să avanseze până în finală.

19. „Cam 12 ani am muncit pentru acest trofeu. De când am început tenisul„, spunea Simona Halep după victoria din 2008, de la Roland Garros, din competiția junioarelor, în primul său interviu într-un studio de televiziune, în emisiunea lui Cătălin Măruță, la ProTV.

20. Țiriac 100%, părinții 50%. Ion Țiriac, omul despre care Simona Halep a recunoscut că o intimidează, a văzut din tribună ambele victorii ale constănțencei de la Roland Garros (2008 și 2018), însă părinții ei, Tania și Stere Halep, au privit din tribună doar victoria de la senioare.

21. „Mi-a trecut prin cap că, dacă voi renunța și voi pierde, voi regreta toată viața că nu am luptat până la capăt”. Înfruntând o jucătoare alături de care se antrenase la Constanța timp de doi ani, Simona a avut mult de luptat în finala RG 2008: a câștigat primul set cu 6-4, de la 1-3, a avut senzația că a scăpat meciul din mână, când la 5-2 în setul doi a pierdut 2 game-uri consecutive la 0 și mai apoi a risipit 2 mingi de meci. „Mi-a tremurat racheta în mână. Mi-am spus că o să pierd. Eram la pământ. Nu puteam să-mi dau seama cum am ratat toate oportunitățile. Dar, la început de set 3 a fost 2-0 pentru mine și mi-am spus că dacă pot face 2 game-uri în condițiile astea, pot câștiga„.

22. Constanța petrece! După victoria din 2008 de la French Open, Simona a plecat într-o fugă spre Constanța, pentru a ajunge la o petrecere importantă. Party-ul nu era dat în cistea ei, ci era pentru prima dată când părinții săi erau nași.

23. Premieră pentru „Baci”. Simona Halep este cea care l-a făcut pe Gică Popescu, singurul român ajuns căpitan pe Camp Nou în echipa Barcelonei, să ia loc în premieră în tribune la o semifinală de turneu de Mare Șlem.

24. Alegerea lui Tyson. Semifinala dintre Simona Halep și Garbine Muguruza a fost una dintre cele 3 partide pe care Mike Tyson a ales să le urmărească din tribune la Roland Garros 2018. În programul său au mai intrat partida Serena Williams – Julia Goerges (turul 3) și optimea de finală dintre Sloane Stephens și Anett Kontaveit.

25. Luați acasă trofeul Simonei! În 2019 ați putea cumpăra de la Roland Garros o replică în miniatură a Cupei Suzanne Lenglen, din argint. Numele Simonei va încheia lista de câștigătoare, actualizată de la an de an. În 2018, un suvenir similar a costat 60 euro (aprox. 280 RON).

26. Prezență de spirit. Simona Halep a fost pe fază la conferința de presă obligatorie de la capătul finalei de la Roland Garros 2018. Grăbindu-se să încheie obositorul tur de forță al obligațiilor media, Virginia Ruzici a dat semnalul de plecare atunci când presa internațională a încheiat șirul întrebărilor. Simona a realizat, însă, că treaba sa nu este încheiată, așa că a rămas la pupitru pentru partea în română a conferinței de presă.

27. Regina rozelor. Simona Halep a primit nenumărate flori de-a lungul anilor. Chiar dacă pentru a-i celebra urcarea pe prima poziție WTA, chinezii i-au pregătit un aranjament uriaș de trandafiri roșii în forma cifrei 1, aflați că favoriții Simonei sunt, de fapt, trandafirii albi. Iar cadoul pe care și-l dorește de ziua ei, de fiecare dată: trandafiri albi în numărul vârstei pe care o împlinește.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup