"Campioană europeană - este ceva incredibil! Am şi visat chestia asta, dar acum, nu am cuvinte. Mi s-au tăiat genunchii!" România a răpus Rusia la capătul unei finale superbe, la tenis de masă, juniori 2

19 iul 2018 5056 afişări Tenis de masa
"Campioană europeană - este ceva incredibil! Am şi visat chestia asta, dar acum, nu am cuvinte. Mi s-au tăiat genunchii!" România a răpus Rusia la capătul unei finale superbe, la tenis de masă, juniori 2 Cami, Elena şi Irina, campioane ale Europei. Foto: Cezara Paraschiv / ProSport

Elena Zaharia şi Camelia Luciana Mitrofan au câştigat, joi, titlul european la tenis de masă. Au strunit mingea de plastic, cu diametrul de 40 de milimetri, cu multă precizie. Mai greu şi-au strunit însă emoţiile, în secundele de după. Cele două două au învins Rusia în finala categoriei juniori 2 fete, rezervată sportivelor cu vârste curprinse între 12 şi 15 ani. Învinse în primele două meciuri de simplu, cele două au câştigat lejer la dublu, 3-0, şi au construit de acolo o revenire epică, pe care o vor ţine minte toată viaţa, pentru un 3-2 în faţa Rusiei - campioana din 2015, 2016 şi 2017. Echipa care va urca pe podium este completată de Irina Rus şi Ioana Sîngeorzan, şi antrenată de Marian Filipaş şi Cristian Podar.

"Campioană europeană - este ceva incredibil! Am şi visat chestia asta, dar acum, nu am cuvinte. Suntem atât de fericite, este de neimaginat", mărturiseşte Elena Zaharia, pentru ProSport. Ea a sărbătorit chiar după extrem de tensionatul meci patru, întors de la 0-1 şi 1-2 la seturi cu manşe câştigate la 7 şi la 5, lungindu-se pe teraflexul Sălii Polivalente din Cluj. S-a prăbuşit, a întins mâinile în semn de victorie şi a rămas secunde bune în această poziţie, înainte de a sprinta spre echipă, ştiind că tocmai dusese scorul general la 2-2 şi oferise coechipierei sale şansa unui meci 5, decisiv. "Nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva. Nu am mai făcut aşa ceva niciodată. Este chiar prima dată. Pur şi simplu, mi s-au tăiat genunchii. Ştiam că tocmai ce câştigasem dublul şi, dacă şi eu am câştigat simplul, ştiam deja că o să revenim de la 2-0 şi o să câştigăm", spune Elena, pentru ProSport.


 

Elena a condus în meciul inaugural al finalei cu 2-1, însă a pierdut 2-3. Cami a deschis meciul doi cu set câştigat, dar a pierdut 1-3. De aceea, admite Elena, au fost emoţii mari şi când ea reuşise să egaleze în meciul patru, 1-1, dar a pierdut manşa a treia, dar şi în partida a cincea, atunci când Cami Mitrofan a ratat minge de meci la 2-0 la seturi şi a fost forţată de către Arina Slautina să joace şi un al patrulea set. "Sigur, au fost emoţii acolo, dar am reuşit să fim peste ele şi am reuşit, până la urmă, să ne controlăm emoţiile, să ne putem controla pe noi. Am reuşit! Asta e! Am reuşit", încheie Elena, apăsând cuvintele.

Cami Mitrofan, cea care a închis, practic, finala, cu un 3-1, cu greu şi-a găsit cuvintele. "Sunt foarte fericită. Da, emoţii mari, mari de tot. Sunt cea mai fericită!", a spus ea pentru ProSport.

  • România a încheiat competiţia pe echipe la Campionatul European de tenis de masă, juniori, cu o medalie de aur (juniori 2, fete) plus două medalii de bronz şi calificare la Campionatul Mondial (la juniori 1 - sub 18 ani, fete şi băieţi).

FINALA pe echipe, junioare 2, România - Rusia 3-2

Elena ZAHARIA - Arina SLAUTINA 2-3 (4-11, 11-8, 11-6, 5-11, 10-12)
Camelia MITROFAN - Elizabet ABRAAMIAN 1-3 (11-6, 7-11, 7-11, 8-11)
Elena ZAHARIA / Camelia MITROFAN - Liubov TENTSER / Elizabet ABRAAMIAN 3-0 (11-5, 12-10, 11-4)
Elena ZAHARIA - Elizabet ABRAAMIAM 3-2 (9-11, 11-6, 4-11, 11-7, 11-5)
Camelia MITROFAN - Arina SLAUTINA 2-1 (11-7, 14-12, 10-12, 11-5)

Citeşte şi: "Hienă" a ajuns şi la Campionatul European de tenis de masă. Cel mai pătimaş fan al lui "U" Cluj a făcut show în Sala Polivalentă

Citeşte şi: "Dacă nu port brăţări, nu-mi simt mâna!". Andreea Dragoman a câştigat bronz european cu echipa, la CE de la Cluj, are drag de banderola de la Timo Boll şi de Haos Calm, iar, de curând, a făcut un pas important. De câte ori schimbă feţele de paletă o junioară de top?

Citeşte şi: SPECIAL | Csilla Batorfi, campioana prezentă de cinci ori la JO. "A fost istorie! Pentru sportul meu, nu doar pentru mine". Duelul româno-ungar care a animat Germania

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.