Robert Spoitoru (20 de ani), marea speranță din baschetul românesc 3×3, a fost prezent în studioul ProSport la emisiunea „Drumul spre performanță”.
Tânărul sportiv ne-a explicat cum face față pe două planuri: echipa e club Laguna de baschet masculin și confruntările de baschet 3×3.
Robert Spoitoru este campion național Under 17, vicecampion național la Under 21, dar și cel mai bun marcator la Sport Arena Streetball (cel mai mare și de renume turneu de 3×3 din țară și primul din lume).
Jucătorul a dezvăluit cum se hrănește zi de zi pentru a face față sportului cu mingea la coș, dar și școlii.
„Clar că e importantă alimentația. Nu zic, Doamne Ferește, că și mie îmi plac prostiile. Adică, fast food-uri, toate astea. Sucuri nu prea beau. Și dacă beau, beau zero. Și, de obicei după ce se termină meciul.
Mai mâncăm pizza în vestiar. Da, pizza, de obicei, da. Înțeleg că se reface organismul. Dar facem asta mai mult în deplasări. Acasă nu prea se cumpără pizza la baschet.
În general e un program stabilit, nu știu, să mănânci dimineața ceva, la prânz altceva, între antrenamente. Acum e și puțin diferit că țin post. Și mănânc mai mult humus și falafel, doar asta mănânc. Cred că 90% din corp sunt humus, numai asta mănânc. Îl și cumpăr, îmi face și mama
Sunt tip credincios. Vine din familie și vreau eu să am o conexiune mai puternică, mai importantă, cu Dumnezeu. Uneori în viață cred că trebuie să te apropii mai mult de El. Eu nu simt nevoia de carne. Și mâncam carne înainte de post. Mâncam mult.
Vinete, da. Și multă apă. Da, foarte mult apă beau. De obicei, fac recuperare activă. Adică de săptămâna viitoare o să ne încep lucrul cu un fost antrenor fix pe recuperare, pe kinetoterapie.
E mai mult pentru prevenirea accidentărilor, că recuperarea poate să însemne și să te duci prin parc. E recuperare activă”, a declarat Robert Spoitoru pentru ProSport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER