SNOOKER | Moment istoric la Crucible: un amator va participa la Campionatul Mondial! Povestea incredibilă pe care o va avea de spus un irlandez de 44 de ani aflat în faţa unei întâlniri cu destinul

16 apr 2019 3418 afişări Alte Sporturi
SNOOKER | Moment istoric la Crucible: un amator va participa la Campionatul Mondial! Povestea incredibilă pe care o va avea de spus un irlandez de 44 de ani aflat în faţa unei întâlniri cu destinul

Campionatul Mondial de snooker va avea parte de o premieră istorică în 2019: un amator va concura pe tabloul principal alături de starurile Ronnie O'Sullivan, Mark Williams, Mark Selby & Co, anunţă World Snooker, forul guvernator al sportului.

În aceste zile sunt în plină desfăşurare calificările pentru Campionatul Mondial de Snooker, care se va desfăşura la Teatrul Crucicle, începând cu 20 aprilie şi până pe 6 mai. Cu un tur rămas de disputat pe tabloul preliminar, un jucător amator are acces garantat pe tabloul principal în urma surprizelor apărute în primele cinci zile de întreceri. Michael Judge - un irlandez în vârstă de 44 de ani şi James Cahill - un englez în vârstă de 23 de ani îşi vor disputa în meci direct şansa de a concura alături de cei 16 jucători direct acceptaţi pe tabloul principal şi a celorlalţi câştigători din calificări.

Foşti jucători profesionişti de snooker, care şi-au pierdut însă statutul din cauza rezultatelor modeste din ultimul timp, cei doi vor scrie istorie la Campionatul Mondial, în condiţiile în care, până acum, niciun amator nu a ajuns la masă la cel prestigios turneu din snookerul mondial.

Povestea incredibilă a lui Michael Judge: a prins în ultima clipă calificările, s-a antrenat pe apucate şi a jucat până la 3 dimineaţa, câştigând două meciuri în frame decisiv

Michael Judge a ajuns la un pas de tabloul principal după un meci thriller, câştigat cu 10-9 în decisiv, în faţa numărului 23 mondial, Xiao Guodong. Judge are o poveste incredibilă de spus: a prins la limită calificările, după o retragere de ultim moment a unui alt reprezentant al Chinei, Zhang Jiankang. Astfel, irlandezul a aflat abia lunea trecută că va juca pentru un loc în turneul de la Sheffield. Miercurea trecută, Judge a trecut cu 10-9 de Peter Lines, cei doi jucători strângându-şi mâna în plină noapte, dincolo de ora locală 03:00. Judge condusese cu 8-4, dar s-a văzut egalat la 9, înainte de a reuşi frame-ul victoriei. Totul în condiţiile în care el nu mai este considerat jucător profesionist de snooker din 2011. Irlandezul încearcă să revină pe tabloul principal la Campionatul Mondial după ce jucase ultima dată, ca profesionist, în 2008.

Judge îi este acum recunoscător lui Shaun Murphy, întrucât "Magicianul", campion mondial în 2005, i-a dat voie să îi folosească masa de antrenament în ultima săptămână. Cu doar câteva ore de antrenament "la bord", Judge a făcut furori.


Michael Judge, la masa de snooker

Mai tânărul său adversar din finala pentru tabloul principal, James Cahill, a trecut în turul doi al calificărilor cu 10-7 de Michael Holt. Ieşit de pe lista profesioniştilor la final de 2011, Cahill şi-a asigurat, totodată, revenirea la nivel "pro" pentru sezonul următor. "Cred că am demonstrat tuturor că sunt suficient de bun. Ultimul an m-am dedicat total snooker-ului, ceea ce cred că în trecut nu am făcut. Este visul oricui să joci la Crucible", a declarat englezul pentru World Snooker.

  • Sugestiv, ultimul tur al calificărilor de la Crucible este cunoscut pasionaţilor drept "Judgement Day" (n..r. - Ziua Judecăţii).
  • Mark Williams este campionul mondial în exerciţiu.
  • Stephen Hendry deţine recordul pentru cele mai multe titluri de campion mondial în snooker-ul modern, cu 7 trofee.
  • Dintre jucătorii în activitate, Ronnie O'Sullivan a triumfat de cele mai multe ori la Crucible - de cinci ori.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.