Steaua, vârf de sabie. Scrimerii clubului au luat jumătate din medalii la Naţionalele de sabie tineret

18 mar 2014 369 afişări Scrima
Steaua, vârf de sabie. Scrimerii clubului au luat jumătate din medalii la Naţionalele de sabie tineret 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/26986/12277794/2/steaua.jpg

La Sala de scrimă Floreasca din Bucureşti au avut loc în perioada 13-16 martie Campionatele Naţionale de sabie pentru tineret, masculin şi feminin, individual şi pe echipe. Din cele patru probe, două au fost câştigate de sabrerii de la CSA Steaua, iar Dinamo şi CSM Iaşi au trebuit să se mulţumească cu câte o medalie de aur, informează frscrima.ro.Joi, 13 martie, în prima zi, caimacul l-a luat  Mădălin Bucur (foto, în stânga), vicecampion naţional în 2013. Dinamovistul şi-a luat revanşa în acest an şi a cucerit medalia de aur la Campionatul Naţional de sabie tineret individual. La întrecerea care a avut loc la Sala de scrimă Floreasca din Bucureşti au participat 56 de sportive de la cele mai bune cluburi de sabie din România. În finală, Mădălin Bucur, legitimat la Dinamo şi pregătit de Mihai Covaliu, l-a învins pe colegul său de club, Cristian Biţucă, scor 15-11. Până în finală, Mădălin, care la finalul săptămânii trecute a intrat pe tabloul principal al Grand Prix-ului de sabie de la Budapesta, a trecut în sferturi de Florin Musteaţă (CSM Iaşi), scor 15-7, iar în semifinale l-a depăşit pe Dragoş Sîrbu (Dinamo), scor 15-12. Medaliile de bronz le-au revenit lui Miahi Cruţu (CSA Steaua Bucureşti) şi Dragoş Sîrbu (Dinamo Bucureşti).Au urmat apoi două zile dominate de CSA Steaua. Mai întâi, vineri, 14 martie, CSA Steaua a pus mâna pe titlul de campioană naţională la sabie tineret masculin. Prima echipă a clubului din Ghencea a învins în marea finală prima formaţie de la Dinamo cu 45-43. La concursul care a avut loc la Sala de scrimă Floreasca din Bucureşti au luat startul 11 formaţii, iar medaliile de bronz au venit celor de la CSTA Bucureşti, după 45-40 în finala mică cu CSM Iaşi 1, campioana de anul trecut.Al doilea titlul de campioană pentru CSA Steaua a fost adus de Georgiana Dima (foto, în dreapta). Sâmbătă, 15 martie, în a treia zi a Campionatului Naţional de sabie pentru tineret a fost programată întrecerea individuală pentru fete. La startul concursului, care a avut loc la Sala de scrimă Floreasca din Bucureşti, s-au aliniat 37 de sportive de la cele mai bune cluburi de sabie din ţară. Medalia de aur a fost cucerită de Georgiana Dima, de la CSA Steaua Bucureşti, după 15-11 în finală cu Cerasela Drăgan (CSM Iaşi). Medaliile de bronz le-au revenit celor două învinse din semifinale: Mirela Ifrim (Dinamo Bucureşti) şi Ioana Preduţoiu (CSTA Bucureşti).Campionatele Naţionale de sabie pentru tineret s-au încheiat duminică, 16 decembrie, cu proba feminină pe echipe. Noua campioană este CSM Iaşi. Moldovencele s-au revanşat pentru eşecul din 2013 din faţa Stelei şi au luat medaliile de aur după 45-34 în finală cu CS Dinamo 1. Campioana de anul trecut, CSA Steaua a luat medaliile de bronz după 45-27 în finala mică cu CSS Slobozia.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.