Tincu, prins în hăţişul regulamentelor internaţionale

9 ian 2009 8 afişări Rugby
Tincu, prins în hăţişul regulamentelor internaţionale Tincu, prins în hÄ�Å£iÅ�ul regulamentelor internaÅ£ionale

Federaţia Franceză de Rugby (FFR) a transmis, la International Rugby Board (IRB), dosarul talonerului Marius Tincu (USA Perpignan). Suspendat din toate competiţiile pe o perioadă de 18 săptămâni, după ce Comisia de Disciplină a European Rugby Cup (ERC) l-a găsit vinovat de un procedeu periculos denumit „furculiţă” (a băga degetele în ochii unui adversar, în grămadă), în timpul meciului cu Ospreys (Ţara Galilor), românul s-a adresat Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Franţa (CNOSF). Intervenţia a fost determinată de faptul că suspendarea sa a fost dictată deşi nu s-a probat respectiva agresiune, decizia fiind luată doar în urma declaraţiilor a doi jucători de la selecţionata galeză.
În condiţiile în care Perpignan era pe punctul de a se adresa justiţiei civile, CNOSF a recomandat Ligii Naţionale de Rugby (LNR) din Hexagon să-i permită jucătorului român să evolueze în campionat. Ceea ce s-a şi întâmplat. Revenirea lui Tincu pe teren a încălcat  regulamentele IRB, care prevăd extinderea unei suspendări în toate competiţiile. Decizia a determinat forul mondial să ceară explicaţii din partea federaţiei de la Paris. Aceasta a trimis concluziile sale, menţionând însă că susţine „prevederile internaţionale”.
Marius Tincu a disputat două meciuri de campionat pentru USA Perpignan, în perioada în care era suspendat din Cupa Europei, însă nu va putea participa la meciurile echipei României din luna februarie. După ce LNR i-a permis să joace în Top 14, el a declarat că nu se mulţumeşte cu această decizie, dorinţa lui fiind de a-şi dovedi în justiţia civilă nevinovăţia. În cariera sa, Marius Tincu n-a comis gesturi neregulamentare de genul celui pentru care a fost pedepsit.
International Rugby Board (IRB) va analiza cazul şi va lua o decizie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.