"Sunt extrem de trist". Discursul lui Lynn Howells la despărţirea de "Stejari"

12 mar 2018 2478 afişări Comentează şi tu Rugby
"Sunt extrem de trist". Discursul lui Lynn Howells la despărţirea de "Stejari"

Antrenor principal al echipei naţionale de rugby a României din februarie 2012, galezul Lynn Howells (67 de ani) a demisionat din funcţie şi a vorbit despre ce l-a determinat să ia această decizie.

"Sunt evident extrem de întristat de felul cum se încheie colaborarea noastră şi de faptul că trebuie să renunţ la rolul de antrenor principal al echipei României. Aşa cum am spus de fiecare dată, accept şi îmi asum întreaga responsabilitate pentru performanţele echipei şi pentru faptul că nu am atins obiectivul pe care ni l-am propus în acest turneu, calificarea directă la Cupa Mondială din Japonia 2019, şi că nu am avut succes pe teren atunci când conta rezultatul. Cu toţii trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru astea, dar eu, în special, ca antrenor principal", a declarat antrenorul galez, citat de site-ul frr.ro.

Lynn Howells a precizat că este încrezător în privinţa viitorului rugby-ului românesc: "Este întotdeauna greu sa obţii combinaţia perfectă de jucători noi şi jucători cu experienţă, dar cred că există un nucleu de la care se poate porni de acum încolo. Cred că las echipa într-un punct mai bun decât în momentul în care am preluat-o şi am toată încrederea în jucători".

Sub conducerea lui Lynn Howells, "Stejarii" au disputat 70 de meciuri, dintre care au câştigat 48, au obţinut un rezultat de egalitate şi au pierdut 21.

Galezul Lynn Howells este printre cei mai titraţi antrenori care au condus naţionala de rugby. Acesta a fost antrenor al Ţării Galilor U21, al reprezentativei secunde a Ţării Galilor, antrenor secund al primei reprezentative în turneele din Africa de Sud şi Zimbabwe şi antrenor principal al Ţării Galilor în turneul din Japonia.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.