„Nu mă las până nu mi se face dreptate!”

20 dec 2008 14 afişări Rugby

Pentru USA Perpignan, meciul de astăzi cu Castres (16-9), contând pentru etapa cu numărul 13 din prima ligă franceză (Top 14), a avut o dublă seminificaţie: a fost debutul neozeelandezului Daniel Carter în campionat şi cel al revenirii lui Marius Tincu după ce LNR i-a ridicat suspendarea.
 „Sunt uşurat şi fericit acum, însă nu voi ceda. Voi merge până la capăt. Vreau să mi se recunoască nevinovăţia”, a declarat Tincu referindu-se la suspendarea (18 săptămâni) din Cupa Europei. Perpignan a anunţat, de la început, că va apela la justiţia civilă pentru ca decizia European Rugby Cup să fie declarată lipsită de temei – nu există nicio probă că Tincu ar fi băgat degetele în ochii pilierului Paul James (Ospreys) în meciul disputat pe 10 octombrie, talonerul fiind suspendat în urma declaraţiilor a doi jucători galezi.
Marius Tincu are drept de joc în Franţa, însă sancţiunea rămâne valabilă atât în Cupa Europei, cât şi la echipa naţională (în rugby o suspendare dictată într-o competiţie se aplică şi în celelalte). El a fost contactat de oficialii FR de Rugby care l-au anunţat că vor conta pe el la meciurile României din preliminariile Cupei Mondiale. Tincu a dat un răspuns favorabil, el declarând deseori că va juca întotdeauna la naţională.
Altfel, Tincu va petrece Crăciunul în familie, în Franţa. „La începutul lui ianuarie avem meciuri în campionat. Nu pot veni în ţară”, ne-a declarat Tincu, care le-a mulţumit tuturor românilor care l-au susţinut. „Le doresc tuturor să fie sănătoşi şi să aibă parte de Sărbători fericite!” 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.