Marius Tincu cere să i se facă dreptate

16 nov 2008 22 afişări Rugby
Marius Tincu cere să i se facă dreptate

Talonerul Marius Tincu este consternat. Comisia de Apel a European Rugby Cup (ERC) a menţinut suspendarea sa pe 18 săptămâni, deşi nu există nimic care să probeze agresiunea de care este acuzat.

Pe 18 octombrie, în grupa 3 din Cupa Europei, selecţionata galeză Ospreys a câştigat cu 15-9 partida cu USA Perpignan (Franţa). Meciul a fost destul de tensionat, trei rugbyşti fiind convocaţi la Comisia de Disciplină a ERC pentru antijoc. Decizia luată a stârnit consternare în Franţa.  Cu toate că nu a existat nicio probă că i-a băgat degetele în ochi unui adversar, Marius Tincu a fost suspendat pentru 18 săptămâni, în timp ce pilierul galez Paul James a fost trimis pe tuşă doar pentru şapte zile, deşi el l-a lovit cu pumnul pe român în acel meci! USAP a catalogat decizia ca fiind „scandaloasă, grotească, demnă de o republică bananieră” şi a atacat-o în Apel. Dat zilele trecute, verdictul n-a mulţumit pe nimeni, el confirmând pedeapsa iniţială. 

Perpignan este de partea jucătorului

„Nu prea am ce să comentez. Lucrurile sunt ştiute. Am fost pedepsit fără să existe dovezi, iar apoi, la Apel, mi s-a cerut să probez eu că nu sunt vinovat. Ceea ce este absurd. Mi s-a luat dreptul de a munci pentru patru luni şi jumătate (n.r. - în rugby o suspendare dictată într-o competiţie se aplică şi în celelalte)”, ne-a declarat, cu amărăciune în glas, cel care, în 2005, era ales cel mai bun taloner din campionatul francez. Cum este de partea jucătorului său, USA Perpignan îi va plăti salariul pentru această perioadă. Mai mult, gruparea din zona catalană a Franţei a cerut Ligii Naţionale de Rugby din Hexagon să se disocieze de sancţiunea dictată de ERC şi se va adresa şi Comitetului Olimpic Francez. Apoi, în cazul în care decizia va fi menţinută, USAP şi Marius Tincu vor apela la justiţia civilă. „Clubul va încerca să-şi recupereze pierderea financiară, iar eu doresc să mi se repare imaginea şifonată, să se recunoască public că sancţiunea care mi-a fost aplicată este greşită”.

Sindicatul rugbyştilor din Franţa îl apără pe român

Suspendarea talonerului a fost dezaprobată şi de Provale, Sindicatul Rugbyştilor Profesionişti din Franţa din care face parte şi Marius Tincu. Într-un comunicat dat de acest organism se menţionează că „decizia este periculoasă, fiind luată în urma mărturiei a doi jucători galezi. Se creează un precedent. De acum înainte, orice club poate acuza un rugbyst advers doar în baza mărturiei jucătorilor săi, fără a se aduce nicio probă în susţinerea afirmaţiei”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.