FOTO Victorie la pas pentru 'stejari': România - Ucraina 61-7

6 iun 2010 11 afişări Rugby
FOTO Victorie la pas pentru 'stejari': România - Ucraina 61-7 Victorie la pas pentru 'stejari': România - Ucraina 61-7
GALERIE (11 de imagini) VEZI GALERIA

După ce în tur s-au impus cu scorul de 33-3, astăzi naţionala derugby a României a câştigat cu scorul de 61-7 în faţareprezentativei Ucrainei. La acest meci au asistat circa 6000 despectatori, fiind primul joc al naţionalei de rugby a României cares-a jucat pe stadionul Municipal din Botoşani.

Naţionala de rugby a României a mai făcut un pas către CupaMondială, reuşind să se impună mai clar decât o arată scorul finalde 61-7. Meciul a fost dominat în cea mai mare parte de tricolori,ucrainenii reuşind să pună probleme abia pe final când au reuşit uneşeu şi apoi o transformare.

Elevii lui Romeo Gontineac au început foarte bine partida şi după15 minute conduceau deja cu 18-0. Au fost două transformări ale luiDan Dumbravă după care Valentin Ursache şi Daniel Ianus au reuşitcâte un eseu. Chiar dacă nu se mai punea problema învingătoarei maiales că naţionala României domina categori jocul, stejarii auapăsat în continuare pedala de acceleraţie şi până la pauză ŞtefanCiuntu şi Cătălin Fercu au mai realizat două eşeuri . La pauzăRomânia conducea Ucraina cu 35-0 dar Romeo Gontineac nu mai puteaconta pe doi jucători de bază, Alexandru Manta şi Valentin Ivancare au dat cap în cap în timp ce urmăreau o minge. Accidentarea afost mai gravă decât s-a crezut iniţial, cei doi fiind transportaţila spital.

Tot stejarii au fost la cârma jocului şi în debutul reprizeisecunde iar Stelică Burcea a reuşit un eseu. A executat şi atransformat Florin Vlaicu şi scorul devenea 42-0. Siguri devictorie, elevii lui Romeo Gontineau au început să joace pentrusuporteri şi să facă spectacol. Florin Surugiu a mai reuşit uneseu, transformat de Dan Dumbravă şi scorul devenea 49-0, după careCătălin şi-a mai trecut în cont o reuşită iar transformerulDumbravă a dus scorul la 56-0. Cu câteva minute înainte de finaloaspeţii au reuşit şi ei un eseu prin Viacheslav Krasylnyr dupăcare Maksym Tyurikov a transformat lovitură şi scorul devenea 56-7.Imediat stejarii au revenit în ofensivă şi au încheiat meciul cuîncă un eseu realizat de Ştefan Ciuntu. (Răzvan Sauciuc)

"Ţin să mulţumesc publicului. A fost o ambianţă plăcută.Meciul din punct de vedere al scorului puteam să îl facem mai binedar tehnico-tactic am respectat ceea ce ne-am pus în gând. E unlucru foarte bun. Ne vom pregăti acum pentru turneul IRB şi sper săajungem să facem zece victorii consecutive. Ar fi frumos lucrulacesta", Sorin Socol, căpitanul echipei naţionale.

"Felicitări celor două echipe şi celor doi căpitani care auştiut să-şi coordoneze echipa de-a lungul celor 80 de minute. Amînceput foarte bine meciul, am încercat să aducem rapiditate înjoc, să aducem lucruri noi. O să încercă treaptă cu treaptă săevoluăm de la un meci la altul. Sunt foarte multe reglaje care o sătrebuiască să fie făcute. I-am felicitat pe băieţi, au dat dovadăde dăruire, au vrut într-adevăr să facă şi spectacol şi în momentulîn care vrei să faci spectacol te descoperi şi îţiasumi riscuri.Referitor la Ucraina, dacă au ajuns în baraj cu noi este clar că auvaloare şi au arătat că merită să joace un baraj", RomeoGontineac, antrenorul naţionalei de rugby a României.

Optimism înainteaultimelor meciuri

Romeo Gontineac, antrenorul echipei naţionale de rugby a Românieieste optimist înaintea meciurilor cu Uruguay şi Tunisia şiconsideră că stejarii sunt favoriţi la calificarea al CupaMondială.
După dubla victorie cu Ucraina, naţionala de rugby a României sepregăteşte să întâlnească reprezentativele Uruguyului şi Tunisiei.Deşi naţionala României este favorită în faţa celor douăreprezentative, Romeo Gontineac susţine că nu trebuie subestimateechipele Urugazului şi Ucrainei. "Nu ne sperie Uruguayuldar nu este niciun meci uşor. O să trebuiască să atacăm meciuriledin primul minut şi până în minutul 80 cu cea mai mare seriozitatepentru că rugbyul a evoluat foarte mult şi toate echipele care acum10-15 ani erau sub noi acum sunt toate aproape la acelaşi nivel. Arfi foarte important pentru România şi pentru mine să ne calificăm.Nici nu vreau să mă gândesc la un eşec. Poate fi un avantaj faptulcă jucăm al doilea meci acasă pentru că o să putem vedea care suntpunctele slabe ale adversarului, mai ales că vom avea şi publiculîn spate", a spus Romeo Gontineac.

Tehnicianul naţionalei, nu va putea conta în următorul joc pe doidin jucătorii de bază Alexandru Manta şi Valentin Ivan fiindindisponibili din cauza unei accidentări suferite în meciul returcu Ucraina. "Îmi pare rău pentru accidentările pe carele-am avut. Am avut patru accidentări care din păcate o să ne aducăun handicap pentru turneul IRB. Două dintre accidentări sunt destulde grave şi o să trebuiască să ne gândim şi să schimbăm cei doijucători. Jucătorii nu pot fi recuperaţi într-o săptămână. Noiîncepem turneul IRB marţi", a adăugat selecţionerul.

Cât priveşte următoarele două partide ale naţionalei de Rugby,aceasta va întâlni Urugayul la Buzău şi Tunisia la Bucureşti. Dupăaceste două partide, antrenorii şi jucătorii se gândesc să revinăla Botoşani pentru a susţine un nou meci pe Municipal, fiindmulţumiţi de condiţiile de la Botoşani şi de public."Mulţumesc publicului care a fost numeros şi a dat dovadăde patriotism, lucru de care avem nevoie zi de zi. Cu mare plăcerevom reveni la Botoşani şi dacă federaţia ia iniţiativă, cu mareplăcere venim. Sunt foarte mulţumit de condiţiile pe care le-amavut la Botoşani", a conchis Romeo Gontineac. (RăzvanSauciuc)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.