Cutremur pentru rugby-ul românesc! "Părintele" Timişoara Saracens părăseşte clubul după al zecea trofeu câştigat în ultimii opt ani

1 iun 2018 2160 afişări Comentează şi tu Rugby
Cutremur pentru rugby-ul românesc! "Părintele" Timişoara Saracens părăseşte clubul după al zecea trofeu câştigat în ultimii opt ani

Numărul ”10” simbolizează perfecţiunea în multe culturi, iar pentru echipa de rugby Timişoara Saracens, zece trofee înseamnă şi finalul unui ciclu. La cinci zile după câştigarea celui de al cincilea trofeu de campioană din era recentă şi al şaselea al clubului, finanţatorul Dan Dinu, cel care a clădit practic echipa de rugby bănăţeană la nivelul de performanţă, a decis să plece. Nu singur, ci cu bunul său prieten Duşan Filipaş, care era vicepreşedinte de sezoane bune.

Cei doi au spus că decizia au luat-o de cinci luni, dar au comunicat-o celor de la clubul de drept public SCM Timişoara, al cărui secţie sunt, doar joi, când au şi anunţat că pleacă într-o conferinţă de presă. ”Orice poveste are şi un sfârşit. Astăzi a fost ultima noastră zi la clubul de rugby ca echipă managerială. La mine sunt zece ani, dintre care opt la Timişoara. Au fost ani buni, am câştigat zece trofee. Numărăm doar trofeele de culoarea aurului. Au fost momente frumoase, o parte dintre jucători au devenit familiile noastre. A venit şi acest moment în care trebuie să ne despărţim. Ne despărţim civilizat, cu strângeri de mână. Cu siguranţă va veni o nouă echipă managerială, noi am făcut propuneri interne. Nu lăsăm clubul fără o fundaţie bine construită. Cu siguranţă, sprijinul financiar va exista, pentru mine rugby-ul este sportul care m-a format, dar nu la nivelul de până acum. Chester cu siguranţă a venit la invitaţia mea, vom vedea dacă şi cei care vor veni vor reuşi să-l convingă”, a declarat omul de afaceri Dan Dinu.

Momentan, clubul nu mai are conducere

Dinu mai rămăses în ultimii ani doar finanţator, fără funcţie în club. Omul de afaceri spune că firmele sale vor mai sponsoriza echipa, dar nu în măsura aşa de mare ca acum. Alături de Dinu, de la Saracens pleacă şi Duşan Filipaş, bunul său prieten, care era vicepreşedinte la club, pro bono de sezoane bune.

”Am considerat că trebuie o reconstrucţie din punct de vedere managerial. Acest club are nevoie de un suflu nou, de o abordare nouă, pentru noi acest proiect nu se va termina aici. Pe termen lung am simţit nevoia să facem acest pas în spate, dar nu ne retragem, vom fi deschişi pentru oamenii noi. A fost o perioadă foarte frumoasă  alături de echipă, băieţii sunt ca a doua mea familie. În această perioadă de tranziţie vom fi alături de echipă, cu siguranţă vom mai veni la meciuri”, a precizat Filipaş.

Din conducere, rămâne doar managerul sportiv Attila Brosovzky. Cu siguranţă, Dinu şi Filipaş au luat decizia şi pe fondul întârzierilor salariale de la SCM Timişoara, clubul primăriei, dar şi pentru că autorităţile promit de ani buni un stadion de rugby. Acum doi ani, s-a făcut un studiu de fezabilitate pentru o arenă în Ciarda Roşie, în spatele stadionului de fotbal al Ripensiei. Terenul este şi acum la fel de viran, părăsit, cu buruieni şi copaci.

Pleacă şi jucători importanţi

Dinu şi Filipaş spun că clubul este pe mâini bune, mai ales că sunt în derulare alte contracte de sponsorizare deloc de neglijat. Totuşi, Timişoara pierde doi pilieri care veniseră recent la echipă. Este vorba de Ionel Badiu, semnat în vara anului trecut, dar şi de neozeelandezul Chris Apoua, adus la finalul anului 2017. Îşi va prelungi contractul însă numărul 9 sud-african, Kevin Luiters, care se afla şi el la final de înţelegere. Antrenorul Sosene Anesi va continua şi el.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.