Corodeanu, ultimul mohican

12 iun 2008 18 afişări Comentează şi tu Rugby
Corodeanu, ultimul mohican Coro, singurul medaliat cu bronz la CM de juniori din 1996 păstrat în lotul mare, a străpuns apărarea Uruguayului şi a marcat ca la antrenament
La cei 31 de ani ai săi, Florin Corodeanu este veteranul tricolorilor. Şi singurul component al naţionalei de juniori medaliată cu bronz la CM de la Brescia, din 1996, care se mai regăseşte printre „stejari“.

Ipostază deloc întâmplătoare pentru acest ultim mohican al vremurilor bune ale rugby-ului nostru, flankerul lui Grenoble (Franţa / Pro D2 - liga a doua) dovedind şi în meciul câştigat (10-6) cu Uruguay, miercuri seară, la Bucureşti, în IRB Nations Cup, că rămâne acelaşi jucător determinant, cu personalitate, dar mai ales cu un suflet mare. Eseul marcat de el (min. 2) în disputa cu selecţionata „condorilor“ este doar o probă a devotamentului său. În 2001, a dat două eseuri Georgiei, la Bucureşti, într-un moment în care soția sa îi aducea pe lume, în Franţa, primul băiat, pe Denis-Alexandre. Doi ani mai târziu, Coro a fost pe punctul de a rămâne fără contract pentru că s-a prezentat la stagiul montan al naţionalei, în Pirinei, unde s-a reaccidentat.

„Un grup unit!“
„Am venit mereu la echipa României. Mă bucur că antrenorii s-au gândit la mine. Vreau să particip la Cupa Mondială din 2011. Şi cred că pot face faţă“, a mărturisit jucătorul din Piatra-Neamţ. „E mult de muncă. Avem jucători tineri, de talent, însă trebuie să formăm un grup unit. Dacă se va întâmpla asta, vom reuşi“, a concluzionat cel care a participat la CM din 1999 şi 2007.
Articol scris de Marian BURLACU

Cu nocturna inaugurată şi cu tribunele noi, Tineretului seamănă cu un stadion din Franţa sau din Anglia
FLORIN CORODEANU flanker (1,91 m / 105 kg)

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.