Au rămas fără finanţator, au pierdut calificarea pe teren, dar au fost invitaţi la "masa bogaţiilor". Campioana României la rugby va juca în grupele Challenge Cup

11 iun 2018 2662 afişări Comentează şi tu Rugby
Au rămas fără finanţator, au pierdut calificarea pe teren, dar au fost invitaţi la "masa bogaţiilor". Campioana României la rugby va juca în grupele Challenge Cup

Rugbyul este un sport în care ”fair-play-ul” este scos mereu în faţă, dar, iată, nu întotdeauna rezultatele de pe teren duc la calificări în competiţiile europene. Timişoara Saracens a pierdut pe teren şansa de a juca în grupele Challenge Cup, a doua competiţie valorică inter-cluburi la nivel european, dar a fost invitată, deoarece cei care i-au învins, Heidelberg RK, au fost descalificaţi.

Marea problemă a campioanei Germaniei, ţară care mai ieri nu punea probleme României, este că principalul său finanţator este şi preşedintele clubului Stade Francais. Echipa pariziană este şi ea calificată în Challenge Cup, iar Heidelberger RK a fost descalificată în această situaţie. Invitată a fost Timişoara Saracens, echipa care, pe teren, a fost învinsă de germani. La Timişoara, bănăţenii au câştigat cu 26-20, dar în retur au pierdut cu 27-15, după o prestaţie slabă.

Banii, o problemă

Clubul timişorean a acceptat invitaţia, deşi în cadrul SCM Timişoara, entitate de drept public, problemele financiare sunt destul de mari. S-a ajuns la restanţe salariale deşi clubul a fost creat pentru o echipă de rugby, una de baschet masculin şi una de handbal masculin, iar la SCM s-au întins secţiile dincolo de plapumă. Conducerea a creat o secţie de motociclism, una de tenis, dar şi echipe de baschet feminin şi handbal feminin, care jucau cu sala goală. Între timp, resursele financiare privat necesare pentru a acoperi diferenţa nu au fost găsite.

Mai mult decât atât, finanţatorul Dan Dinu a plecat de lângă echipă şi va mai sponsoriza clubul cu o mică sumă de bani, tocmai acum, când vor fi minimum şase meciuri de cupe europene!

Preşedintele Radu Ţoancă a dat o declaraţie foarte optimistă, deşi sportivii nu mai sunt cu banii la zi de anul trecut. ”Deşi ne pare rău pentru descalificarea Heidelberger RK, pentru că judecând după scorul din playoff ei sunt echipa câştigătoare, ne onorează invitaţia EPCR, pe care, după îndelungi discuţii cu managementul clubului am decis să o acceptam. Considerăm că această oportunitate unică nu trebuie ratată, ţinând seama şi de situaţia în care se află în această perioadă rugby-ul românesc şi considerăm că invitaţia EPCR şi participarea noastră în Challenge Cup nu pot fi decât un semn de bun augur din partea Europei în ceea ce priveşte valoarea Timişoarei Saracens şi implicit a jucătorilor noştri. Cred în continuare în funcţionarea cu succes al parteneriatului public-privat în cadrul acestei echipe, mai ales că atât din partea ordonatorului principal de credite, cât şi din zona privată s-au făcut eforturi consistente, concrete, pentru acoperirea în condiţii decente a bugetului necesar participării în Challenge Cup”, a spus Ţoancă pentru site-ul echipei de rugby.

Nume grele din principalele competiţii europene, printre adversari

În Challenge Cup mai participă ruşii de la Enisei, precum şi formaţii din prima ligă engleză, fosta Ligă celtică şi Franţa. Iată participantele:
Gallagher Premiership Rugby: Sale Sharks, Northampton Saints, Harlequins, Worcester Warriors, Bristol Bears

Guinness PRO14: Benetton Rugby, Ospreys, Connacht Rugby, Zebre Rugby Club, Dragons
TOP 14: La Rochelle, Pau, ASM Clermont Auvergne, Bordeaux-Bègles, Agen, Stade Français Paris, Perpignan, Grenoble
Continental Shield: Enisei-STM

Tragerea la sorţi a grupelor Challenge Cup va avea loc miercuri.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.