Alertă pentru "Stejari"! Se retrage omul care a PLÂNS la imn!

30 nov 2010 40 afişări Comentează şi tu Rugby
Alertă pentru "Stejari"! Se retrage omul care a PLÂNS la imn! Se retrage omul care a PLÂNS la imn!

Proaspăt calificată la Cupa Mondială din Noua Zeelandă,naţionala României îşi poate pierde unul dintre cei mai bunijucători ai ultimului deceniu. Alexandru Manta (33 de ani) aanunţat într-un cerc restrâns de prieteni că returul cu Uruguay dela Bucureşti ar fi fost ultima partidă din cariera sainternaţională.

Ştirea prinde cheag şi după ce valorosul jucător al echipeifranceze Lyon a fost protagonistul începutului de meci cu Uruguay,iar cadrele s-au dovedit cu adevărat tulburătoare. La intonareaimnului României, închizătorul bucureştean şi-a pus capul pe umărulprietenului Ovidiu Toniţă, vărsând lacrimi necontenit.

Petrache:"Avem mare nevoie de Manta"

Privit iniţial ca un moment cu încărcătură emoţională ridicată,scena pare acum şi mai justificată. Ştirea a ajuns şi la urecheafederalilor, dar Alin Petrache, şeful federaţiei, speră că Alex vamerge totuşi la Cupa Mondială. "Şi eu am anunţat în 2003, înaintede Cupa Mondială, că mă retrag, dar am revenit pe urmă. De Alexavem mare nevoie, e un băiat de onoare, un băiat de cuvânt", spuneomul sub aripa căruia rugby‑ul românesc şi-a intrat în ritmulnatural. Iar dorinţa capului FRR survine normal, Manta fiindconsiderat unul dintre cei mai buni rugbişti români ai ultimuluideceniu, unul dintre ultimii mohicani ai generaţiei de bronz de laBrescia (1996).

Cel mai tehnic junior din lume


La Mondialul de juniori din Peninsulă, când România cucereabronzul, Alex şi-a ştanţat palmaresul cu un titlu ce avea să-icălăuzească paşii spre rugby-ul mare: cel mai tehnic jucător alcompetiţiei! În acelaşi an, rugbistul cu o talie impresionantădebuta şi în reprezentativa mare a frunzei de stejar într-un mecicontra Belgiei, el remarcându-se treptat printr-o serie de calităţiuluitoare: pătrunderi devastatoare în regim de mare viteză, placajede bull-terrieri şi un sacrificiu dus la extrem. Iar imaginile ce-lînfăţişau la finele unei partide erau mai sugestive decât zececronici de meci. Ochi vineţi, pomeţi însângeraţi, buze strivite saumască de noroi (vezi foto sus). Cu jucători ca Manta, trupa luiPetrache poate produce surpriza în Noua Zeelandă. Până laînchiderea ediţiei, optarul tricolor, care ieri a plecat dinRomânia cu destinaţia Franţa, nu a putut fi contactat.

2 este locul pecare Lyon, echipa lui Manta, se clasează în divizia a douafranceză. Pe pagina principală a site-ului trupei din Hexagon,Manta şi Bogdan Bălan sunt felicitaţi pentru performanţa"Stejarilor"

"Alex e un jucător excepţional, un băiat de cuvânt", Alin Petrache,preşedinte FRR

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.